Miten tehdään maukas/maailman paras silakkalaatikko ?

Anonyymi

Kertokaas ny, koska en hallitse sitä ! Mikä on onnistumisen juju ?

22

3543

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä peruna on parasta silakkalaatikkoon ?
      Kiinteä, yleisperuna vai jauhoinen ?

      (Perunan värikoodit
      Pussitetun perunan sopivimman käyttötarkoituksen näkee pussin värikoodista. Usein myös irtoperunalaari on merkitty värikoodilla.

      Vihreä väri tarkoittaa kiinteää perunaa, siis keitettäväksi ja salaatteihin hyvin sopivaa lajiketta.
      Keltaisella merkitään yleisperunat. Eli jos haluat kaikkiin ruokiin sopivan perunan, valitse keltainen pussi.
      Punainen koodi tarkoittaa jauhoista, siis uuniperunaksi, leivontaan ja muusiksi sopivaa perunaa.)

      • Anonyymi

        Oisko tuo yleisperuna sopiva ?
        Jossain ohjeessa keitetään perunoita vähän aikaa ennen laatikkoon laittoa.
        Tekeekö kukaan niin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko tuo yleisperuna sopiva ?
        Jossain ohjeessa keitetään perunoita vähän aikaa ennen laatikkoon laittoa.
        Tekeekö kukaan niin ?

        Viimeks oon tehnyt silakkalaatikkoa joskus 80-luvun lopulla mutta ihan omalla reseptillä ja ihan normiperunoista, en valitettavasti muista lajiketta kun en niihin erikseen kiinnitä koskaan huomiota vaan ostan "yleisperunaa" mitä on irtomyynnissä. Pekonia siihen myös laitoin sekä sipulia ja pippuria ja liemi kalalientä. Jotkut laittoi liemeksi munamaidon jossa myös vehnäjauhoja mutta minä en.
        90-luvun alkupuolella jouduin sappileikkaukseen ja sen jälkeen ei ole tarvinnut silakoita syödä missään muodossa, hajukin jo etoo vieläkin.

        vn


    • Anonyymi

      Samoista aineksista voit tehdä perunamuussia, munakastiketta ja paistettuja silakoita, paljon parempaa kuin silakkaloota.

      • Anonyymi

        Minkälaista on munakastike ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaista on munakastike ?

        Valkokastike jonka joukossa pilkottua keitettyä kananmunaa, tuttua minullekin jo lapsuudesta.

        vn


    • Anonyymi

      Läski.

      Reseptihän hyvin helppo, silakkaa, pottuja, maustepippuria, suolaa ja munamaito. Mutta muista läski, siitä rasva ja maku. Potuista oli polemiikkia, mun mielestä yleispottu sopiva, ei liika jauhoinen, ei liika kiinteä. Pitääpi paistaa reilussa lämmössä kunnolla kypsäksi. Mutta läskiä, sitä saapi olla reippaasti.

      Mä tein äskettäin ison satsin, onnistui hyvin,, alkoi neljäntenä päivänä tosin jo kyllästyttämään. sitten kerettiläisesti chilisoossia päälle.....

      =DW=

      • Anonyymi

        Paistetaanko läskiä ensin paistinapannulla ? Entä sipuli ?
        Joku kertoi nimittäin paistavansa läskiä ensin pannulla ja siinä seassa paistavansa kevyesti sipulirenkaatkin.

        Mikä on "reilu lämpö" ja kuinka kauan ? Ensimmäiseen puoleen tuntiin ei kypsymistä paljon tapahdu. Oisko kaksi tuntia kaikkineen sopiva aika ?

        Suolasilakkaa täytyy lähteä hankkimaan S-marketista. Siellä on.
        Olen viimeksi viisi vuotta sitten yrittänyt tehdä silakkalaatikkoa,
        en edes muista liotinko suolasilaokoita tunnin-parin.

        Laatikosta ei tullut toivotunlaista, mutta kyllähän sitä söi ennenkuin selkäänsä otti.


    • Anonyymi

      2 kg perunoita.
      250 g suolasilakkaa.
      3 keskikokoista sipulia.
      noin 350 g sianlihaa (siankylkeä)
      kokonaisia maustepippureita.
      noin 1 l maitoa.
      noin 2 rkl vehnäjauhoja.
      vaihtoehtoisesti voi käyttää tuoreita silakkafileitä
      nj

      • Anonyymi

        Suolasärjistä tulee loistava laatikko.
        Savonmailla vanha kansa ennen teki.


    • Anonyymi

      Ei lihaa ja kalaa sekaisin. Silakka laatikon tuunaus onnistuu tölkillä tomaattimurskaa
      sekoitettuna munamaitoon.

      • Anonyymi

        Silakkalaatikko ei ole mitään ilman läskiä !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silakkalaatikko ei ole mitään ilman läskiä !!!

        Jaa,eikös se sitten ole läski laatikko?
        Minun silakka laatikkoon ei lihaa missään muodossa tule, ja hyvää on kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silakkalaatikko ei ole mitään ilman läskiä !!!

        munaakaan en sinne lykkäisi, vehnäjauhot ja maito riittää
        nj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        munaakaan en sinne lykkäisi, vehnäjauhot ja maito riittää
        nj

        Samoilla linjoilla, en laita munaa silakkkalaatikkoon.
        Se onnistuu miten milloinkin, mutta aina syötävää on tullut.
        Teen sitä harvoin, ei ole tullut rutiinia.


    • Anonyymi

      särkisäilykkeestä saa hyvän kiusauksen
      600 g

      pakaste peruna-sipulisekoitusta (tai tuoretta perunaa ja sipulia suikaleina)

      275 g:n

      purkki Järki särki-säilykettä tomaatti-yrttikastikkeessa tai savustettuna tai noin 300 g jotain muuta kalasäilykettä

      3 dl

      kuohukermaa

    • Anonyymi

      Tee tilalle Janssonin kiusausta on maukkaampaa.

      • Anonyymi

        Janssonin kiusaukseen 500g raakoja perunoita ohuina viipaleina puolet vuuan pohjalle, yksi purkki anjovisfileitä väliin liemineen, loput perunaviipaleet ja 2dl kermaa. Purkin liemi on niin mausteista ettei tarvi muuta. Uunissa 175 astetta 45-60 min kunnes pinta näyttää kullanruskealta.

        Voisihan silakkafileitäkin laittaa, mutta silloin vois laittaa suolaa, pippuria ja tilliä.


    • Anonyymi

      Saako vähän poiketa aiheesta.
      Laitoin herneet eilen likoon tehdäkseni sopan tänään. Kaupassa olisikin halvalla reilun kilon kokoinen lapapala luineen.
      Tänään kippasin ne herneet ison vuoan pohjalle. Paloittelin lavan ja paljon sipulia. Kippasin herneiden päälle. Suolaa ja pippuria.
      Uuniin pariksi tunniksi. Nassutin ja imeskelin luut ja itse ruoka oli herkullista ja ravitsevaa. Samaan aikaan vielä kuiva kakku uunissa, nyt kahvi-kakku-jälkiruoka menossa.

      • Anonyymi

        Kyllä tuli hyvää ! Savupotkasta tein aikoinaan rokan, mutta savupotkaa ei saa nykyään
        kai kuin hallista.


      • Anonyymi

        Tosi hyvää ihan varmaan, ano 2.11 17:24. Tulikin mieleen,
        jokunen vuosi sitten oli S-marketissa myynnissä (mieto)suolattua porsaanlapaa,
        josta sai herkullisen lihapadan tai rokan.
        Se taisi olla Tammisto-nimisen lihanjalostajan, Olen jo unohtanut sen, koska se on
        poistunut valikoimista tai joku isompi firma on ostanut firman.


    • Anonyymi

      Tässähän tulee yöllä nälkä, kun näitä lukee :)))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      314
      7894
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      92
      6164
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      173
      3611
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      32
      2147
    5. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      22
      2056
    6. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      39
      1963
    7. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      196
      1954
    8. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      75
      1706
    9. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      44
      1514
    10. En mä itke

      sun perään mies. Tykkäsin kyllä. Tykkään vieläkin, mutta kyllä tä tästä. Mun sisällä kuplii kuitenkin jo ilo kesästä ja
      Ikävä
      31
      1470
    Aihe