Yli 30-vuotiaana oikeustieteelliseen - kokemuksia?

Anonyymi

Moikka vaan kaikille. Tämä taitaa olla ensimmäinen Suomi24-kirjoitus jonka päätin kirjoittaa itseäni askarruttavasta asiasta eli mennään asiaan.

Mahtaisiko paikalla olla ihmisiä joilla on kokemusta oikeustieteellisessä aloittamisesta yli 30-vuotiaana? Millainen oli henkilökohtainen kokemuksesi hakuprosessista ja millainen on nykyinen elämäntilanteesi valmistuneena / koulussa?

Olen 31-vuotias mies pääkaupunkiseudulta ja tulen hyvin korkeakoulutetusta perheestä. Opiskeluun on aina perheessäni kannustettu muttei pakotettu. Omat valinnat on saanut tehdä itse kuten omasta mielestäni kuuluukin.

Omat kaksikymppiset menivät mitä erinäisimmissä kuvioissa ja töissä. Lukion jälkeen hankin itselleni ravintola-alan sekä toimittajan ja tiedottajan opistotason tutkinnon ja olen työskennellyt molemmilla sektoreilla muiden erinäisten töiden lisäksi.

Muutin ulkomaille noin 2 vuotta sitten ja työskentelen iGaming sektorilla. Elämä on mukavaa, mutta liian helppoa ja älyllisesti haasteetonta.

Rehellisesti sanottuna suurin syy omalle kouluttamattomuudelle on ollut matala itsetuntoni. Ironisinta on se että en ole kokenut riittäväni, vaikka olen huippuluokan Maraton-juoksija.

Ajatukset korkeakoulusta alkoivat tuossa noin vuosi sitten pyörimään päässäni josta ne pikkuhiljaa kasvoivat hyvin vakavasti otettaviksi. Minua on aina kiinnostanut yhteiskunnan toiminta. Lähipiirini sekä ystävät ovat vuosien varrella vinkanneet että saattaisin olla hyvä oikeustieteellisellä alalla. Itselläni on edellä mainittuun ollut aina intuitio, joka on tietenkin se tärkein tekijä.

Tiedän kuitenkin että itse hakuprosessi on hyvin vakavasti otettavan brutaali. Pääsykoemateriaalien (2021) lukemisen aloitin juuri jotta saan kosketuspinnan juridiseen kirjoitusilmaisuun. Ruosteet opiskelutekniikoissa on myös hyvin huomattavat, joita on hiottava paljon. Tämän lisäksi kilpailijoinani opiskelupaikoista on uunituoreet ylioppilaat, joiden opiskolutekniikka on terävänä tuoreessa muistissa. Sisään hakiessa olisin itse koepistejonossa koska todistukseni arvosanat eivät riitä suoravalintaan. Hakukohteeni olisi Rovaniemen yliopisto.

Kiitos jos jaksoit lukea loppuun ja kaikkea hyvää,
Anonyymi

3

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Loppuun unohtui maininta oleellisimmasta. Hyvä asia tilanteessani on se että minulla on paljon aikaa. Ainoa velvoite on työ, eikä perheen perustaminen ole intresseissä.

    • Anonyymi

      Huippuluokan maratonjuoksija ei ole mitään, se ei todellakaan riitä pitkälle. Siitä ei paljon makseta. Mutta huippujuristi olisi aivan eri asia.

      Oikeustieteellisessä on yli 30-vuotiaita runsaasti. Et juurikaan erotu muista. Jos teinimeininki nuorimpien kanssa ei enää kiinnosta, kehittyneempää seuraa löytyy hyvin.

      Pääsykokeeseen valmistautuminen ja osallistuminen on kaikille sama tuska. Tuskallisinta on ehkä tulosten odottaminen.

      Juristille on eduksi, että on jo pikkasen elämänkokemusta. Se tuo uskottavuutta ja parantaa suhteellisuudentajua. Näen sinussa todellista potentiaalia. Hakemaan vain ja onnea hankkeeseen!

      • Anonyymi

        Hei sinulle. Kiitos rohkaisusta. Tämänkaltaiset kommentit merkitsevät minulle hyvin paljon. Toivotan sinulle kaikkea parasta. Terveisin AP


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe