Polkupyörä

14

1892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän tuollaisen Jopoonkin osaava virittelee.
      Tuollainen kulkine pitää rekisteröidä mopoksi.
      Tarkempia tietoja voit kysellä vaikka katsastusasemalta. Siellä tietävät ja neuvovat mielellään. Kysy myös, mitä mahdollinen katsastus maksaa.

      • Mitä ne tekevät kun katsastaa? Ja saako sen jälkeen ajaa auto tiellä?


    • Anonyymi

      Maa ja metsätalous ministeriöstä saa lupalapun, Kepun leimalla!😂🤣😭

    • Anonyymi

      Kuinkas se on eikös siitä tule moottoripolkupyörä eli MOPO? Pitänee tyyppikatsastaa konttorilla?

    • Anonyymi

      Itsekin olen ajatellut samaa. Suomessa on sähköfillareita joisa ei tarvitse rekisteröidä eikä vakuuttaa kun suurin ajonopeus sähköllä on alle 25 km/h, jossa nopeudessa vedon pitää kytkeytyä irti. Selvittelin asiaa. EU-pykälissä mainitaan myös polttomoottorit vastaavaan tarkoitukseen. Saa olla myös bensiini tai dieselkäyttöinen. Käyttövoimaa ei ole mitenkään rajattu. Tämä on EU-asetuksessa erikseen mainittu.

      Olin ajatellut moista pikkupolttista johon kierrosluvun rajoitin ja veto vapaakytkimeen, jollainen on nykyisissä ketjuvaihteisissa fillareissa. Jos fillari menee alamäkeen tai polkee kovempaa ei vetoa enää tule moottorilta eli se kytkeytyy irti. Voimansiirron toteutus on vielä miettimättä että voi polkea myös normaalisti.

      Murheena on myös Trafin suhtautuminen nihilistisesti moiseen viritelmään. Pitäisikö haastaa EU-tuomioistuimeen säädöksien rikkomisesta.

      Jännä miten tässä maassa noudatetaan kirjaimellisesti EU:n määräyksiä ja suosituksia, mutta kun liikenteestä ja ajoneuvoista tulee kyse niin rikotaan härskisti.

    • Anonyymi

      Saako alle 15 vuotias ajaa apumoottoroidulla pyörällä,kun ylen sivuilla luki että ei ole määriteltyä ikää kunhan ei ylitä 1kw

      • Anonyymi

        saa ajaa jos isi tai äiti on antanut luvan.


    • Anonyymi

      Epäilen, että tyyppikatsastettaessa konttorilla vaaditaan myös hyvät jarrut.

    • Anonyymi

      Lähtökohtahan on se, että Suomessa kaikki on kiellettyä. Yksityiseltä hallintoalamaiselta. Poikkeusluvan VOIT EHKÄ saada, kun anot sitä selkä riittävän köyryssä ja Sinulla on antaa riittävän paksu setelinippu kaikille sitä käsi ojossa vaativille Päättäjälle. Ja näitä nippua vaativia on monta! Ministeriöt, Trafi, Katsuri, Poliisi ja ties ketä vielä muita. Sähkövatkaimille on vähän lievemmät vaatimukset, koska ne eivät tuota välitöntä kasvillisuuden ruokaa, hiilidioksidia ja salpietareitten esiasteita. Se ei paina asiassa yhtään mitään, mitä sen sähkön tekeminen tuottaa. Hiilen ym orgaanisen aineen CO2 -tuotto ei vaikuta kulkuneuvovaiheessa mitään, ei myöskään atomivoimalan kokoaikaiset tritium, Xe ja Kr -päästöt ilmaan eikä perinteiset nestemäisten jätteitten pumppaukset meriin Joulun ja Uudenvuoden välillä, jolloin luonnonsuojelijoilla on rauha ja hyvä tahto Maan päällä eivätkä ne valvo päästöjä. Ei ne kyllä valvo muulloinkaan, koska RAHA on se, millä näitäkin ohjataan.
      Näin ollen varaa sitä nippua oikein kunnolla ja aloita hyväksymisprosessi vierailulla katsastusasemalla. Sieltä saat jatko-ohjeet, oikein hyvällä tuurilla vieläpä ilmaiseksi!
      Osta se kulkine kuitenkin vasta sen jälkeen, kun olet byrokratian selvittänyt. Nimittäin jos rahaa vielä jäi...

    • Anonyymi

      Ei tuolla saa tieliikennekelpoista ajoneuvoa aikaiseksi. Moottori on selkeästi liian tehokas L1e-A -luokan ajoneuvoon (moottorilla varustettu polkupyörä korkeintaan 1 kW) eikä nopeus rajoitu 25 km/h niin kuin vaatimus on. Liikennevakuutus olisi pakollinen, mutta eivät vakuutusyhtiöt sitä näihin liian tehokkaisiin ja nopeusrajoittamattomiin vaarallisiin viritelmiin myönnä, sillä lopputulos ei täytä minkään ajoneuvoluokan vaatimuksia.

      Polkupyörästä ei voi rakentaa mopoa tai moottoripyörää, tekniset vaatimukset eivät täyty, joten rekisteröinti on mahdotonta.

      Polttomoottoritekniikan käyttö ei sinänsä ole kielletty, kunhan teknisiä teho- ja nopeusrajoitteita noudatetaan ja tarvittava liikennevakuutus hankitaan. Sähkö on kuitenkin paljon mukavampi voimanlähde.

    • Anonyymi

      Joskus 80-luvulla joku ukko saattoi sellaisella tulla pyörätiellä vastaan. Sittemmin niitä ei ole näkynyt.

      • Anonyymi

        Minulla oli viisi vuotta sitten tuollainen liikenteessä. Vakuutusyhtiön ja poliisin kanssa käydyn keskustelun perusteella liikennevakuutus tuli.
        Teho tai nopeusmittauksia ei tehty, muu varustus arvioitiin valokuvan perusteella.
        Nopeudenrajoitin oli vähän kotikutoinen, välityksen muutos ja kaasarin luistin liikettä rajoitettiin. Ainakin silloin kelpasi, nykyään en tiedä.
        Kypäräpakko asia ei koskaan minulle selvinnyt, joka tapauksessa käytin .
        Hauska peli, nykyään ei enää liikenteessä.


      • Anonyymi

        Noita oli kuulemma joskus 50-60 -luvuilla tee-se-itse -sarjoina?


    • Anonyymi

      itsellä on tälläne 80cc moottoripolkupyörä ja poliisia ei vois vähempää kiinnostaa, oon ajanu vuoden ja kymmeniä kertoja tullut poliisi vastaan ja ei ole tehnyt mitään. lain mukaan täytyisi olla vakuutukset ja kulkea 25kmh, ei tarvitse katsastaa. on hauska vehje ja virittämällä saa menemään 60kmh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe