Epäilen syöpää

Anonyymi

Minulla on jo kauan ollut oireita, jotka on olleet hälyttäviä. Olen tiedostanut ettei kaikki ole kunnossa, mutta vaikka menin jo heti ensioireiden alussa lääkäriin ensimmäisen kerran, niin mitään ei tutkittu. Otettiin verikokeet (perusverenkuva), kuunneltiin keuhkot ja otettiin verenpaine (ehkä). Sitten määrättiin buranaresepti. Minulla on ylipainoa ja sosiaalinen luokkani on työtön työnhakija. En siis tuota valtiolle mitään, vaan olen pahoin velkaantuneelle valtiolle vain lisäkulu, joka pitää leikata. Syöpähoidot on kalliita, eikä kaikkia haluta parantaa. Iältäni olen 30v nainen.

Oireet kävi kuitenkin sietämättömäksi (;todella kova väsymys, vaikka nukuin päivisin ja öisin, hengästyin lyhyestä kävelystä, lopulta tuntui etten saa kunnolla henkeä enää sisään hengittäessä (keuhkot ei täyty kunnolla hapesta), vatsaoireet, sitten tuli vatsallaan nukkuminen mahdottomaksi, kun vatsassani painoi joku kova vastaan, vasemmalla puolella. Myös alhaalla nivusissa on paineentunnetta. Tällöin tiesin ettei tämä ole normaalia. Ajoittain on niin kova kutina, että raavin sääreni ihon rikki. Kainaloissa ja rinnoissa tuntuu kovia kohtia. Pelkäänpä että levinnyt on, eikä mitään ole enää tehtävissä. Ja olen käynyt lääkärissä lukuisia kertoja näiden oireiden takia, mutta koskaan ei tehty ultraa, otettu röntgeniä eikä tehty muitakaan tutkimuksia, joten tuskin tehdään nytkään.

Verikokeissa oli arvojen lievää nousua (3) eri tuloksessa mm. verihiutaleiden määrässä, mikä ei kuulemma merkinnyt mitään, vaikka minulla on ollut aina ennen loistavat veriarvot.

Toisaalta tarvitsenko edes tietoa tai tuomion siitä ettei mitään ole tehtävissä, vai kykenenkö vain elämään sen tiedon kanssa että whatever!? Sitten jos alkaa tulla kipuja, niin ostan heroiinia ja piikitän sitä itse. Kotona haluan kuitenkin olla, en sairaalassa.

13

1207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohdin mainita yhdeksi oireeksi kovan hikoilun. Kehonlämmön vaihtelut. Viimeyönä hikoilin sängyn märäksi. Koko selkä oli hiestä märkä. Joinakin päivinä tulee yhtäkkiä todella kovaa pahoinvointia, joka on kuitenkin lyhytkestoinen.

    • Anonyymi

      Mene uudestaan lääkäriin niin monta kertaa, että tutkitaan kunnolla. Sinulla on laaja oirekirjo. Onko noita patteja lääkäri tutkinut? Jos ei, niin varaa aika ja näytä lääkärille kohdat ja pyydä, että tutkii/painelee. Sinulla ei välttämättä ole mitään syöpää tai muuta tappavaa sairautta. Verihiutaleiden pieni muutos ei oikeasti tarkoita mitään. Runsas hikoilu (uutena oireena,) ja kutina on asioita, joiden aiheuttaja on hyvä selvittää. Eli ei kun uudestaan lääkäriin. Kirjoita vaikka paperille oireet, jos vastaanotolla et saa sanottua.

      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä. En haluaisi myöntää tätä, mutta olen melkein jo luovuttanut.


    • Anonyymi

      Eikun sinne lääkäriin, uudelleen että tutkitaan. Ensisijaisesti pyydä lääkäriaika niiden (imusolmukkeitako turvoksissa?) pattien takia. Kerrot siellä ne hikoiluoireet, sun muut sitten lääkärille myös.
      Periaatteessa vaihtarit tekevät sekä mielialan laskua, yöhikoilua muutakin kuumaa aaltoa.
      Pahoinvointi voi seurata suola-nestetasapainon häiriöistäkin, mutta kovia ja isompia ylimääräisiä patteja kehoon ei ilmesty, ellei kyse ole imusolmukeasioista.
      Väsymys on oireena sellainen, että voi olla vaikka c vitamiinin puutos, tai masennus, tai jonkun virustaudin jättämä jälkioire.

    • Anonyymi

      Täällä toinen 30v, kuntoutustuen varassa elävä nainen, joka on itse asiassa lähes täsmälleen samassa tilanteessa. Olen kärsinyt samoista, kaiken aikaa pahenevista oireista jo pitkään saamatta apua ja painoni on pudonnut vajaan vuoden sisällä sairaalloisen alipainon puolelle huolimatta siitä, että olen syönyt koko ajan vain enemmän ja en pysty enää edes liikkumaan. Kaksi vuotta sitten kävin yksityisellä, kokeneella syöpälääkärillä, joka huolestui oireistani ja kirjoitti diagnoosiksi: "Pään, kasvojen, kaulan tai niskan imusolmukkeiden etäpesäke tai muu pahanlaatuinen kasvain". Julkiselle puolelle laitettu lähete ei johtanut mihinkään, kuten ei mikään muukaan niistä kerroista, kun olen yrittänyt hakea apua.

      Ja kuitenkin kaikki näkevät, miten huonossa kunnossa olen. Ja mikä vinoutuneinta, tutkimuksiin ei suostuta, mutta minua ollaan silti siirtämässä terveyskeskuksen vuodeosastolle, jossa ovat palliatiivisessa hoidossa olevat potilaat. Se on siis tarjottu ainoaksi vaihtoehdoksi. Kuolen mieluummin kotiini. Syöpähän (loppuvaihe) tämä on ilman muuta ja syöpä kulkee myös meillä suvussa: mummini kuoli suusyöpään, mummin sisko koko kehoon levinneeseen syöpään ja äidilläni todettiin viime kuussa levinnyt keuhkosyöpä ja massiivinen leikkaus on edessä aivan pian. Koko tilanne on kamala ja voimia ei enää ole.

      Olen aloittajan puolesta äärimmäisen pahoillani, terveydenhuolto on kaikkea muuta kuin tasa-arvoista ja oikeudenmukaista.

      • Anonyymi

        Uskomatonta! En voi uskoa että sinä sait vielä puoltavan diagnoosin jatkotutkimuksiin, mutta et päässyt kunnallisella puolella hoidonpiiriin. Aivan hemmetin sairasta. Näin meitä oman maan kasvatteja hoidetaan. Huh, huh. Voimia sinulle aivan mielettomästi ja halaus, t.aloittaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomatonta! En voi uskoa että sinä sait vielä puoltavan diagnoosin jatkotutkimuksiin, mutta et päässyt kunnallisella puolella hoidonpiiriin. Aivan hemmetin sairasta. Näin meitä oman maan kasvatteja hoidetaan. Huh, huh. Voimia sinulle aivan mielettomästi ja halaus, t.aloittaja.

        Sairasta tämä todellakin on, potilaat kategorisoidaan kylmästi (minkä eräs lääkäri sentään myönsi suoraan, kun otin asian puheeksi) ja osalla on vastassa pelkkä umpikuja. Kiitokset, paljon voimia ja halauksia sinne myös!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sairasta tämä todellakin on, potilaat kategorisoidaan kylmästi (minkä eräs lääkäri sentään myönsi suoraan, kun otin asian puheeksi) ja osalla on vastassa pelkkä umpikuja. Kiitokset, paljon voimia ja halauksia sinne myös!

        Kiitos. Joka puolella ja aina vain puhutaan siitä miten Suomessa hoidetaan kaikki. Täällä pidetään heikoimmista huolta ja paras terveydenhoito jne. On vähän ajat muuttuneet, jos on edes ikinä ollut niin.


    • Anonyymi

      Terveyskeskuslääkäri voi olla se tulppa. Jos se ei laita lähetettä kannattaa
      (jos rahaa on)
      uhrata sitä yksityisellä sisätautilääkärillä käyntiin.
      Hyvä sisätautilääkäri on se, joka pystyy kartoittamaan oireet.

      En itse päässyt terveyskeskuksen kautta mihinkään, vaikka olin "monisairas"
      enkä enää tiennyt mikä ihme on vikana.
      Olen jo huolesta sairas.

      Sisätautilääkärillä käynti maksaa 150 euron paikkeilla.
      Minulta otettiin verikokeita, perusverenkuva ei maksa kauheita
      yksityisellä, noin 50 euroa, mutta muut kokeet erikseen voivat olla
      20-50 euron välillä, eli ne voivat tehdä suuren summan ja myös kuvantamiset
      ovat kalliita yksityisellä, 700-1200 euroa ja kalliimpiakin tutkimuksia on.
      Laajemmat tutkimukset ovat niin kalliita yksityisellä,
      että ei tule kuuloonkaan tavallisella ihmisellä.
      Pitää kitua vaan niin kauan, että joutuu ambulanssilla jonnekin päivystyspolille.

      Synlabissa magneettikuvat ovat edullista (parisataa nykyään?)
      eikä tarvitse lähetettä,
      lausunnon kanssa voi mennä lääkärille,
      jos ei sitä ymmärrä.

      Sain noin 1500 eurolla selvyyden asioihini
      ja sydämeni keventyi, kun ei tarvitse enää pelätä pahinta turhaan.
      Joka sentti oli sen arvoinen, mutta ymmärrän, että kaikilla ei ole laittaa rahaa yksityiseen
      ja on v ä ä r i n, ettei julkisella puolella selvitetä asioita kunnolla.
      Minunkin teke-lääkärini on välinpitämätön suorastaan.

      Röntgenkuva on ensimmäinen joka otetaan joka tapauksessa.
      Se maksoi pari vuotta sitten noin 150 euroa yksityisellä lääkärin lähete satkun paikkeilla.

      Kauheaa olla epätietoisuudessa, toivotan kaikille tsemppiä !

    • Anonyymi

      Itse menisin tuollaisilla oireilla yksityiselle erikoislääkärille. Julkinen puoli on ruuhkautunut räkätautisista, joiden oirekuva on lievä ja paranee itsestään.

      • Anonyymi

        Lisäsisin vielä että yksityisen kautta saa lähetteen julkisen puolen erikoislääkärille.

        Itse kävin astmaoireiden takia yksityisellä ja otettiin keuhkoröntgen.
        Yksityisen lääkäri huomasi palleahalvauksen joten 2vkn sisällä tuli julkisenpuolen keuhkopolilta ajanvarausilmoitus varjoainekuvaukseen.
        Onneksi syy ei ollut syöpä tai muu vakavampi, vasen keuhko ei vain pelitä enään täysillä.

        Sama juttu 6v sitten, sormi meni sinertänäksi ja yksityinen yleislääkäri passitti lähetteellä sairaalaan akuuttiin jossa kylläkin sitten sössittiin, odottelua 4 tuntia jolloin aphin alkoi olla ohi.
        Sieltä kotia kun ei mitään löydetty.

        Täällä puhutaan ettei ole varaa käydä yksityisellä.
        Samaan aikaan kerrotaan että julkiselta haettu apua jopa vuosia.
        Haloo hei, 5€ viikossa niin vuodessa on kasassa 260€ ja hyvin voi käydä yksityisellä.


    • Anonyymi

      Nämä itsellään syöpää epäilleet ovat varmasti jo kuolleet, jos kyseessä oli syöpä.

    • Anonyymi

      Läheskään kaikki syövät eivät tapa nopeasti. Ihan hyvin voi elää 20 vuottakin syövän kanssa, Itselläni on tavoitteena pysyä hengissä, vaikka kohtelu samantyyppistä kuin edellisten kohdalla. Kokonaan tutkimatta muka tiedetään ettei ole syöpää ja jopa peloteltiin, ettei aiheen puitteissa tule enää mennä lääkäriin,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe