Maiseman pilaus

Anonyymi

Miksi Nivalassa pilataan kaunis kulttuurimaisema teollisuushalleja tai navettoja edustavimmille paikoille rakentamalla? Uusi Suomen suurin teollisuuskylä uhkuu tyhjyyttä, mutta rakennettava on rumaä" laatikko" Tiilimaalle ja jättimäinen karjasuoja Järvikylälle lähes järven rantaan. Miten nämä ovat voineet saada rakennusluvan?

13

569

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tiilimaalla olisi pitänyt olla ABC jonka yhteydessä,paljon pikku myymälöitä ja palveluja, hyvin varusteltu matkaparkki, Kallio-museo ja peltoluontokeskus. Kyllä olis Nivalassa ollut paljon matkailijoita ja pysähtyjiä. Nyt tulee ruma teollisu6shalli. Että niin niitä asioita on järjestelty.

   • Anonyymi

    Peltoluontokeskus olisi hyvä ja huikea idea, koska pellostahan tämä pitäjä elää.


  • Anonyymi

   Navetathan on osa Nivalan kulttuurimaisemaa, jos et tiennyt. Onhan tämä pitäjä lehmistään tuttu. Vai luulekko oikiasti, että täällä pitäis olla jotain keskuspuistoja ja korkioita palatseja kaikkialla ja jaspiksella päällystetyt katukivet?
   Navettoja ja teollisuushalleja tänne kuuluukin tehdä, koska ne ovat nivalaista kulttuuria parraimmillaan!

  • Anonyymi

   Kyllä pittää Nivalan kehittyä, paras paikka!

  • Anonyymi

   Mikä lie älynväläys (ja kenen) rakentaa teollisuutta Tiilimaalle. Olisi putkentaivuttamon pikea paikka teollisuusalueella.

   • Anonyymi

    Tiilimaasta piti tulla alakuun kaupan keskus, jonne oli suunnitteilla myös hulppea Tiilimaa Center kauppakeskus. Tietkin vedettiin valmiiksi. Hanke kaatui ja meni nuriin, eikä Tiilimaalla nähty sitten mitään muitakaan kauppoja, jolloinka tiet jäivät tyhjän päälle. Rapistumaankin alkoivat, nämä täysin käyttämättömät tiet. Miksi emme siis hyödyntäisi valmista infraa, eli teitä ja rakenna sinne sitten näitä teollisuushalleja. Muuussa tapauksessa oltais jouduttu yrityspuistoa laajentaa tekemällä sinne uusia teitä, jotka olis kenties jopa lohkaissut golf-kentältäkin pinta-alaa…. Ihan järkevä ratkasu, että Tiilimaastakin tehdään teollisuusalue. Nythän se on ollu vain pelekkä pelto.


  • Anonyymi

   Lehmät viihtyy ilman järvimaisemaa ja uusi teollisuusalue on avattu mutta ammottaa tyhjyyttä?

  • Anonyymi

   Savonmuallakin on karmeeta toi iliman pilluu

  • Anonyymi

   Kyllä vois rantapusikot raivata ja tehdä järveä kiertävän kävelyreitin!

  • Anonyymi

   Hiton hyvä idea! Käyttäjiä löytyy

   • Anonyymi

    Ois hieno kun tehtäis samanlainen reitti järven ympäri niinku naapuri ylivieskassa joenrannassa, valaistu soratie ja talvellaki pidettäis auki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ois hieno kun tehtäis samanlainen reitti järven ympäri niinku naapuri ylivieskassa joenrannassa, valaistu soratie ja talvellaki pidettäis auki.

    Liian kallis projekti. Tuli jo Ylivieskassa kalliiksi. Toki olis hieno juttu, mutta toisekseen tuo järvi on muutoinkin enemmän sivussa, mitä joki Ylivieskassa. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Pidisjärvikin on oikiasti joki. Ei mennä nyt kuitenkaan siihen. Valaistu soratie edes keskustan puolella vois olla jees, mutta en usko, että sellaiseen löytyy rahhaa.


  • Anonyymi

   Navetat on osa Nivalan kulttuurimaisemaa! Nyttemmin tänne on alettu satsaamaan myös yritysrintamalla, joten ihan hyvä, että saadaan navetoitten rinnalle myös teollisuushalleja. Nehän molemmat tuovat työtä tänne Nivalaan. Ja työ jos mikä, on sitä aidointa nivalaista kulttuuria. Täällä ei höpökulttuuria kunnioiteta, vaan aitoa ja ehtaa kulttuuria on raaka työnteko!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Töistä lomautettu Jasmiina äimän käkenä Big Brother -voitosta - 30 000 euroa rikkaampana kotiin!

   Hämmentynyt Jasmiina voitti kireässä kisassa Big Brother Suomi -realityn. Jasmiina sai äänistä 50,1% ja Aki 49,9%. Voittiko mielestäsi oikea kisaaja?
   Big Brother
   197
   8445
  2. Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

   Tiesitkö, että pieni Esko lähetettiin Kolumbian vaaroista yksin vain 10-vuotiaana Suomeen? Lähtiessään Kolumbiasta Esko sai äidiltään muistoksi yhden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   6382
  3. Some liekeissä! Mikko Leppilampi jättää TTK:n - Kollegat ylistävät: "Huikea ja uniikki", "The best"

   Mikko Leppilampi teki kyllä huikean uran Tanssii Tähtien Kanssa -juontajana, yhteensä 10 kautta. Mitä luulet, kuka mahtaa astua Leppilammen saappaisii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   3813
  4. Onko Saramon Pekka Kiira Korven nyksä?

   Eikös Saramo lopettanut, Kiirahan sanoi, että ei ole urheilija ENÄÄ, voi olla entinen!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   3134
  5. Onnea Tanssii Tähtien Kanssa -kisan voitosta, Ernest Lawson!

   TTK:n voitti pystymetsästä tanssiparketille tullut Ernest Lawson ja Anniina-ope. Valitsiko kansa oikein ja voittiko oikea pari, mitä mieltä olet? ht
   Suomalaiset julkkikset
   69
   2215
  6. Pikkaraisen ulosanti instassa

   Onko sillä kaikki kotona yläkerrassa... Miten lapsellisia kommentteja sillä on insta kuvissa. Laitan auringon nukkumaan. Mennään ostamaan kaunoluisti
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   1849
  7. Kyllä noita sun silmiä

   kattelis mielellään.
   Ikävä
   69
   1533
  8. Olen rakastunut suhun

   Joten kerro miten mun pitää toimia, että saan sun tunteet selville ilman kiusaantunutta ilmapiiriä? 💘
   Ikävä
   65
   1424
  9. Tässä täytyy olla jotakin erikoista

   En voi ymmärtää muuten, miksi niin koukutat minua, ja minun kokemukseni on, että me kohtaamme jollakin syvällisemmällä tasolla. Eikä tunne muutu eikä
   Ikävä
   85
   1391
  10. "MUKANA KU PERÄPUKAMA!!" Janni Hussi paljastaa uudet kuviot pörrökaverin kanssa somessa!

   Oho! Janni Hussi paljastaa into piukena somessa uudesta aluevaltauksestaan. Postauksessa ei sanoja säästellä: https://www.suomi24.fi/viihde/mukana-ku-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   4
   1378
  Aihe