Purjeveneen rungon sisällä nestettä

Anonyymi

Hommasin tuossa kesällä vuoden -71 Vegan ja lisättyäni pari instrumenttia huomasin rungon sisältä löytyvän jotain voimakasaromista nestettä. Kyseessähän taitaa olla "sandwitch" runko, kun kahden lujitemuovikerroksen välissä on jokin epämääräinen massakerros. Mietin vaan, että mahtaakohan porukalla olla kokemusta kyseisestä tilanteesta ja mistä johtuu vai onko vain tulosta 50 vuoden aikana koetuista meriseikkailuista. Tuo rungon sisällä oleva väiimassakin näytti tummalta kostealta sahanpurulta, että en sitten tiedä, minkälaista senkin pitäisi olla.

Tähän mennessä olen valuttanut ennen lopullista laitteiden kiinnilaittoa suurimman osan tuosta nesteestä ämpäriin ja sitten sinetöinyt kiinni, kun varmaan se kuitenkin parempi sieltä ulos saada.

11

503

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tietäisikkö veneen valmistaja, kun tuskin joku muu on sinne märkää sahanpurua laittanu.

  • Anonyymi

   Kuusakoski Osakeyhtiö auttaa ongelmissa tällaisen veneen kanssa.

  • Anonyymi

   Kyse lienee kannesta, jossa väliaineena lienee balsa. Jos on tummaa, märkää ja sahanpurumaista, on päässyt paljon vettä ja on mädäntynyt. Paikaĺlisesti voi olla myös vaneria, jota on käytetty suurempaa lujuutta vaativissa kohdissa, kuten mastonjalassa sekä joidenkin helojen alla. Vaneri taitaa mädäntyä helpommin, ainakin noissa mastonjaloissa on ollut paljon ongelmia 80-luvun veneissä jo 10-20 v sitten.

   Kannattaako asialle sitten mitään Vegassa tehdä on toinen juttu. Jossain arvokkaammassa veneessä kansi avattaisiin ja väliaine vaihdettaisiin. Kova työ.

  • Anonyymi

   Ei siellä kovin laajasti ole vettä, kyseessä aina joku läpäisy tai kiinnike tai mikä lie hela josta on päässy sadevettä vuotamaan vuosien varrella. Leikkaa päällimmäinen osa pois sopivalta alalta, kaavi pehmeä pois, anna kuivua kevääseen, ja heitä sopivan ohut vanerin pala hartsilla sinne pohjalle, kuiduta päälle ja topcoatilla viimeistely. Mutta älä ny liikaa availe. Mutta jos joku strateginen paikka on pehmeä, ja tulee vastaan asennuksissa niin tee jotenkin tolleen. Youtubesta löytyy videoita korjauksista ja ohjeita tarkemmin. Ei se veneen käyttöä häiritse, jos ny vähä on pehmeitä jossain. Pertti Duncker sanois tähän että "tää on purjehdusta eikä pitsin nypläystä"

  • Anonyymi

   Eiköhän suurin osa 70- ja 80-luvuilla kansiin piilotetuista vanereista ole jo aloittanut lahoamisprosessin. Aika vähän käytännön ongelmia kuitenkaan noista tulee. Se on ihan sama onko se väliaine Vegassa tai jossain 1/2-tonnarissa vinssin alla märkää. Helat pysyvät edelleen yllättävän hyvin kiinni jopa paksuilla puuruuveilla märässä vanerissa. Omassa ruotsittaressani tosin läpipulttasin nostinvinssit ja vapauttajat tähän märkään vaneriin. Rustien alta vaihdoin märän vanerin pois, mutta taisi olla turha työ. Samoin sivukansien märkien vaahtoytimien vaihto. Mastonjalan alla vaneri on niin kovassa puristuksessa, että kannattaa vaihtaa, muuten tulee halkeamia ulkokuoreen.

  • Anonyymi

   se on kusta. Kun purjeveneen ostossa on alunperinkin verbaalisti kusetettu, niin sellaisen ostanut laittaa vahingon kiertämään ja järjestää kirjaimellisen yllätyksen seuraavalle. Kaiken itseensä imevä balsavälirunko ottaa kaiken mitä sinne tratilla raoista kaadetaan, ja pitää vaikka 45 vuotta sisällään jonkun yllätykseksi.

  • Anonyymi

   Hanki veneelle vakuutus ja toivo, että se syttyy itsekseen tuleen tai tulee paha navigiintivirhe lämpimien vesien aikaan.

   • Anonyymi

    Tuollaisen vakuutusarvo on käytännössä nolla euroa.


  • Anonyymi

   Mukava merikelpoinen on Albin Vega, tuon kanssa voi kokea mukavia reissuja ja vedellä meneen itämeren alueella hyvin mielin. Itsekin oli yks hyvä Vega harkinnassa kerran.

   • Anonyymi

    albin vegan kokoluokan purjeveneet sopii sisätilojen korkeuden puolesta hyvin kääpiökasvuisille/ aasialaisille. Kiinalaiset suorastaan riehaantuisivat venemallista ja tuskin tietäisivät epäillä mitään mistään vettyneistä välirungoista, ja kun laatu on heille muutenkin sivuseikka kaikessa. Laita vuokralle kesäisin ja pistä kiinankieliset sivut pystyyn jahka tämä korona-vaihe menee ohi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    albin vegan kokoluokan purjeveneet sopii sisätilojen korkeuden puolesta hyvin kääpiökasvuisille/ aasialaisille. Kiinalaiset suorastaan riehaantuisivat venemallista ja tuskin tietäisivät epäillä mitään mistään vettyneistä välirungoista, ja kun laatu on heille muutenkin sivuseikka kaikessa. Laita vuokralle kesäisin ja pistä kiinankieliset sivut pystyyn jahka tämä korona-vaihe menee ohi

    Ihan hyvin sinne mahtuu jos maha ei vaan ota kiinni sisälle mentäessä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   3952
  2. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   305
   1603
  3. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   239
   1330
  4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1330
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   73
   1216
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   30
   1076
  7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   224
   962
  8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   31
   935
  9. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   44
   818
  10. Vaati aika monta kertaa et uskoit

   Vois sanoa vihdoinki meni perille. Ole onnellinen ja hyvää elämää sinulle. Olet upea ihminen, et vain ole se oikea minulle. Moikataan kun törmätään
   Ikävä
   38
   784
  Aihe