Olet poissa

Anonyymi

Piirsin sinua sydämeeni yhä lujemmin. Kämmenteni tunto terävöityi, tuntui kuin hauras ihosi olisi uurtanut minuun näkymätöntä jälkeä. Painoin poskeni poskeasi vasten ja kuuntelin hengityksesi ääntä. Tunsin, miten syvänä ja tummana kaipaus virtasi.

Hetkeksi jäin katselemaan vuoteesi lähelle kiinnitettyjä valokuvia. Erityisesti viivyin kuvassa, jossa lauloit suviseurapenkissä. Lähelläsi oli omia rakkaitasi, lastenlapsia. Paperille talletettu hetki oli täynnä levollista valoa.

Katseeni kääntyi kuvasta takaisin sinuun. Makasit hoivaosaston vuoteella silmät ummessa. En tiennyt, kuulitko enää, mitä sinulle sanoin. Puhuin silti. Puhelin rakkaudesta ja uskosta, siitä, miten paljon hyvää olin sinulta saanut. Puhuin siitä, miten saisit turvallisin mielin lähteä, kun kutsu tulisi. Kaikki synnit oli annettu anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Kun tätä kirjoitan, olet jo poissa. Aika, joka oli ennen, on jäänyt taakse. Ja silti – on kuin yhä olisit. Olet mukana muistojen virrassa, ihon syvässä muistissa. Hellyydessä, joka jätti jäljen. Yhä uudelleen annan mieleni kulkea muistoihin, löytää sinut.

Auto kulkee hitaasti eteenpäin, pysähtelee ja kulkee taas. Tähyilemme ympärillemme. Sitten ensimmäinen meistä huomaa: Isoteltta! Kun katson sinuun, näytät äkkiä niin onnelliselta. Huolten uurteet siliävät pois.

Olemme kävelyllä, kun yhtäkkiä seisahdat. Silloin minäkin kuulen sen: linnut laulavat metsässä kuin pakahtumaisillaan. Seisomme hiljaisina ja annamme laulun tulvia meihin, herättää talven alta.

Yhteinen iltarukous on luettu. Sinun kätesi nousee olkapäälleni, siunaamme toisiamme anteeksiantamuksella. On turvallinen olo.

Muistot kulkevat minussa lohduttaen, koskettavat lempein sormin. Ajattelen sitä, miten sisarusteni kanssa olin seissyt vuoteesi vierellä. Lauloimme vielä kerran sinulle saman laulun, joka liittyi jokaiseen äitienpäivään. ”Kiitos sulle, äiti kulta, rakkaudestas suuresta...” Äänet värähtelivät, tunne tulvi vahvana sanoissa.

Ajattelen sitä, miten avoimen arkun äärellä olimme laulaneet laulun, jota lapsuudessamme meille niin usein lauloit. ”Täällä jo taivas rintaan luo, nukkua helmaas nyt mun suo.”

Kiitos äiti, että puhuit meille taivaasta. Kiitos, että niin monesti pyysit anteeksi ja siunasit meitä. Kiitos hetkistä, jolloin puhuit siitä, miten suurta lahjaa lapset ovat. Ja että muistutit pitämään rakkauden keskenämme.

Nyt oli sinun vuorosi lähteä, mutta haluan uskoa, että kerran olemme jälleen yhdessä. Kerran on ylösnousemuksen ihana aamu. Silloin saamme nähdä sen, mihin uskoimme.

Kiitos, että rakastit.

Anne Loindfors

0

64

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

    Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    4144
   2. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

    Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
    Maailman menoa
    310
    1661
   3. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

    Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
    Maailman menoa
    244
    1475
   4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

    On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    63
    1433
   5. Mies mitä luulet

    miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
    Ikävä
    75
    1269
   6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

    Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
    Kankaanpää
    33
    1136
   7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

    Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
    Maailman menoa
    230
    1006
   8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

    Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
    Ikävä
    31
    962
   9. Miks mä vieläkin

    Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
    Ikävä
    46
    890
   10. Ähtärin puukotus

    Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
    Ähtäri
    28
    813
   Aihe