Stihl ms260 läppäventtiilimalli

Anonyymi

Hildan aiheuttamia tuulenkaatoja, isoja pätkin tilin 260 sahalla ja tehoa tuo kaipasi 50 sentin tukkeihin.
Isompi uusi saha eli 272 oli männän takia pois pelistä( öljytön 95 bensiini) ei tehnyt hyvää männälle kun joku random naapuri sitä lainasi ja ajoi kuivalla.
Mietin että saisikohan tästä 50cc stihlin myllystä jotenkin tehokkaampaa?
Tutkin omia romuja ja törmäsin vanhaan läppäventtiiliin, ilmeisesti jostakin vanhasta sahasta koska koko paketti 4kpl läppiä oli metallia ja näytti pro osilta.
Otin 260 pytyn irti ja ja kumisen putken tilalle tuo metallinen läppä runko ja läpät meni pienellä sovittelulla paikalleen ja männänhelaa piti lyhentää koska pyramiidinmuotoiset läpät estää takapuhalluksen vaikka helma puuttuisi kokonaan.
No kuitenkin nyt on Imu aukiolo 180 astetta kun vertaa entiseen 140 asteeseen!
Sahan luo e ja käytös muuttui valtavasti parempaan suuntaan, nyt ei hyydy paksuunkaan tukkiin ja kierrokset pysyy myös ylhäällä vaikka olisi puussa laippa.
Ihmettelen että miksi on otettu takapakkia tässä suhteessa sahan kehityksessä?

5

220

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Huomasin vuonna 1999 että suurimman hyödyn saa laittamalla 3/8p 1.3mm laipan näihin 026/260 sahoihin, niitä on ollut vaihtoehtona 1993 lähtien.

   Paljon käytännöllisempi sahaustehon nousun takia, menee nopeammin kuin leveä .325. Iso ja leveä hammas ottaa leveämmän lastun ja se sahausura on leveämpi mitä ketju tekee. Hitaampi, odotat kauemmin että sahaus tehty, syös bensa enemmän samalle työmäärälle kuin kapeampi ketju.

   Lähiaikoina stihl alkoi tehdä pienihampaista .325 ketjua ja laippaa joita laittavat 50 kuution sahoihin,

   Muutama päivä sitten 60-70cm halkaisijan haapoja pari ja ison koivun runkon pätkiksi sopivaan mittaan, sitten pilkkovat. Yhtään isompaa sahaa ei tullut mieleen että olisin tarvinnut tähän urakkaan, laippa 40cm / 16" näihin malleihin tehty stihl rollomatic E 3/8P 1.3mm , ketju stihl 63PS. Kummaltakin puolelta sahaukset tietysti.

   En pysty enää laittamaan .325 ja rm / rs / oregon vastaavia paikalleen. Tuntuu 13" laipalla että odotusta tulee niin paljon kun isosta kasasta 15-30cm rankaa.

   026/260 on yksi hiljaisimmista 50 kuution sahoista vakiovaimentimen takia, vähän muuttamalla hengittävämmiksi saa voimaa hieman enemmän. Kannattaa jättää se sahassa oleva muokkaamatta ja tehtä kiinasta ostettuun muutos, toiseen puoliskoon ulommaiseen jossa ne toella pienet aukot, hitsaa tai juottaa ohutseinämäisen putken pätkän jossa on 10-12 mm sisähalkaisija. Kokeileen ja todentaa että säästö ei mene liian laihalle.

   Jos haluaa kokeilla niin vaimentimen sisäpuoliskossa olevaan koteloon johon pakokaasut törmää voi poratamuutaman 5mm reijän siihen päätyyn. Siinä on sivuilla reikiä vakiona, päädyssä ei. Pakokaasu pääsee nopeammin pois ja hengittää, haittapuolena vähän kovempi ääni. Siksi yksi vaimennin jossa ei muutettu mitään.

   • Anonyymi

    Niin ja voi näitä sylintereitä portata ja nostaa vähän puristusta, tehoja saa helposti näin että huomaa. Jo pakoaukon ja imuaukon muokkauksella tulee potkua lisää + vaimennin. Helppo ottaa alumiinista pois mutta vaikea lisätä, pakoaukoa ei voi suurentaa siten että männänrengas jää kiinni. Sen voi katsoa mitä voi tehdä ja piirtää tussilla pytyn seinään rajoja niin ei jyrsi liikaa, ja viisteet tärkeä ym.


  • Anonyymi

   hyvästä stihlistä tuli homelite. loistavaa!!

  • Anonyymi

   Aivan mahtava aloitus, mitähän seuraavaksi ??

  • Anonyymi

   Jos porttailette pytinkejä niin kierrosherkkyys nousee exponteliaasisesti kun laittaa sytytystä aikaisemmalle, eli sahan tapauksessa vauhtipyörän kiilaa ohentamalla siitä osasta joka jää kampuran kiilaurasta näkyviin ja n. 1/3 osan Kiilan paksuudesta, älä siis madalla vaan ohenna kiilaa jolloin vauhtipyörää pystyy liikuttamaan eteenpäin kohti puolaa kampiakselin pysyessä paikallaan=aikaisempi sytytys ennakko.
   Ja nyt kun vauhtipyörä on käännetty viilattuun uraan kiinni niin jää tietenkin viilatun verran rakoa toisellepuolelle, itse kiilasin sopivaa rautalankaa koloon ja mutteri kiinni.
   Nyt jenkkaa eri herkästi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   260
   6752
  2. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   4082
  3. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   205
   3916
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1116
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   38
   991
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   928
  7. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   838
  8. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   823
  9. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   68
   805
  Aihe