Suomenkielen n -sana ei ole rasistinen

Anonyymi

Sehän otettiin Suomessa käyttöön aikana jolloin täällä ei ollut mustaihoisia ihmisiä.

Amerikassa n-sana on rasistinen.

8

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on jotenkin sama asia kuin Suomen ilmavoimien entinen hakaristi tunnus. Sen käyttö kiellettiin vaikka se otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1918 ennenkuin Hitleristä tiedettiin mitään.

      • Anonyymi

        Hakaristi on ikivanha hyvän onnen symboli.


    • Anonyymi

      Ilmavoimien hakaristi on tuntuvasti vanhempaa perua kuin Saksan kansallissosialistien tunnus, jota uusnatsit edelleen käyttävät marsseillaan. Sininen hakaristi oli Suomen ilmavoimien käytössä alusta lähtien. Ilmavoimien käyttöön se tuli 6. maaliskuuta 1918, kun ruotsalainen kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoisille lentokoneen Vaasassa.

      Hän antoi maalata henkilökohtaiset onnenmerkkinsä, siniset hakaristit, koneen siipiin ennen kuin se lähti Uumajasta ylittämään Pohjanlahtea. Tästä koneesta tuli sittemmin ilmavoimien lentokone numero 1.

      Sininen hakaristitunnus oli Suomen ilmavoimien koneiden kansallisuustunnus aina vuoteen 1945 asti, jolloin se liittoutuneiden valvontakomission määräyksestä vaihdettiin kokardiksi.

      https://www.kaleva.fi/ilmavoimien-hakaristi-on-erilainen-kuin-natseilla/2159532

    • Anonyymi

      Aivotonta kieroilua. Hanki edes alkeellinen yleissivistys.

    • Totalitarisiin ideologioihin kuuluu ihmisten hallitseminen heidän ajattelunsa tasolle asti.

      Ajattelua hallitaan parhaiten kontrolloimalla alamaisten kielenkäytöä, sillä toisten ajatuksia ei kukaan tietenkään kykene kontrolloimaan.

      Kun tietynlaisten ajatusten ilmaiseminen on kulttuurisesti, vaikkei niinkään juridisesti, kiellettyä, on yksilöllä pienempi mahdollisuus omaksua totalitaarisen hallituksen vastaisia ajatuksia ja käsityksiä.

      Suomessa totalitääristä ajatusten kontrollia ajetaan eräiden tahojen toimesta, joiden mielestä kaiken sallivan maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen on ehdottomasti kiellettyä. Koska eräät puolueet ajavat nimenomaisesti juuri kaiken sallivaa maahanmuuttopolitiikkaa, hallitaan äänestäjäkunnan ajatusmaailmaa totalitäärisin keinoin.

      Sinänsä sanaa "neekeri" ei juurikaan käytetä, koska jotkut tahot ovat ilmoittaneet sen olevan jotain kansanryhmää loukkaava ja "rasistinen". Mitään juridista sanktiota kyseisen sanan käyttämisestä ei pitäisi sellaisenaan voida tulla, koska käsitteessä itsessään ei ole minkään kansanryhmän vastaista kiihottamista.

      Mitä totalitääriseen kaiken sallivaan maahanmuuttopolitiikkaan tulee, on sen ytimessä ajatus, että tänne tulevat ihmiset eivät eroa oikeuksiensa taikka minkään muun puolesta suomalaista millään tavalla. Tästä syystä heillä on jo saapuessaan lyhentämättömät oikeudet kaikkeen siihen sosiaaliturvaan mikä suomalaisillakin on.

      Tietenkään ihmisen ihonväri ei ole edellytyksenä millekään ihmisoikeudelle, velvollisuudelle eikä myöskään oikeudelle yhteiskunnan tarjoamiin etuuksiin. Totalitäärisen ajattelukontrollin ja siitä johtuvien (itse-)ilmaisurajoitusten tarkoituksena on hämärtää käsitteiden "me" ja "he" välistä eroa. Kun minkään eron havaitsemista "meidän" ja "tulijoiden" välillä ei sallita ilmaista, ei myöskään voida kritisoida kaiken sallivaa maahanmuuttopolitiikkaa. Minkä tahansa eron huomioiminen "meidän" ja "tulijoiden" on rasismia ja xenofobiaa.

      Tässä mielessä mikä tahansa nimike, mikä erottaisi "tulijat" "meistä" on kielletty. Koska heitä on kuitenkin jatkuvasti kutsuttava jollakin erottavalla nimellä, käydään siitä jatkuvaa kamppailua. Tällä hetkellä "tulijoita" on tapakulttuurisesti sallittua kutsua maahanmuuttajiksi, koska sillä tavalla heitä ei voida erotella toisistaan.

      Mitä rasismiin tulee, tarkoittaa, tai tarkoitti se ihmiskunnan erottelemista eri rotuihin ja näiden rotujen asettamista kulttuuridarwinistisessa mielessä arvojärjestykseen. Sittemmin rasismi miellettiin pelkästään ajatukseksi, että ihmiskunta erityisi rotuihin.

      En itse miellä ihmiskunnan eriytyvän rotuihin, kuten vaikkapa koirat eriytyvät, enkä missään tapauksessa pidä lähtökohtaisesti yhtä ihmistä arvokkaampana kuin toista.

      On kuitenkin selvää, että ihmiset poikkeavat ulkonäöltään riippuen siitä, miltä alueelta ovat perimältään kotoisin. Eräiden silmät ovat vinot, toisten iho on musta, eräiden ruskea ja nenät ovat muuta kuin kotoisia pottuja. Pohjois-Eurooppalaisena teen havaintoni ja vertailuni tietysti omista lähtökohdistani ja oman alueeni ihmisiin verrattuna. Muiden alueiden ihmiset tekevät vertailunsa ja havaintonsa omista lähtökohdistaan. Kuinka ihmeessä voisi olla halventavaa taikka kansanryhmää vastaan kiihottavaa tehdä huomio, että kiinalaisten silmäluomet ovat pitkälti erilaiset kuin "meillä" on. Taikka että päiväntasaajan Afrikkalaiset ovat ihonväriltään jokseenkin mustia "meihin" verrattuna?

      Tällaisista eroista johtuu pitkälti nimitys "neekeri", mikä on johdettu mustaa tarkoittavasta sanasta.

      Kuten jo mainitsin, on totalitärismin hallintakeinona puuttua ja hallita alamaistensa ajatuksia sallitun kielenkäytön keinoin. Tärkeintä on ensialkuun osoittaa kannattajille, että heillä on vaikutusta yhteiskuntaan, mikä tehdään kieltämällä jotkin perinteiset, erittäin käyttökelpoiset ja loogiset ilmaisut arkikielessä. Joskaan sillä kiellolla ei tietenkään ole mitään merkitystä, koska kun käsite kerran on olemassa, keksitään sille vain jokin toinen nimitys.

    • Anonyymi

      Hakaristi lippu nostetaan joka juhannus salkoon.
      Kukaan naapureista ei ole valittanut.
      Että sillai....

    • Anonyymi

      Alunperin n -sana oli suomenkielessä yhtä neutraali kuin musta sana nykyään. Amerikassa n-on rasistisena pidetty sana.

      Suomenkielessäkin sitä on alettu pitää rasistisena.

      • Anonyymi

        Amerikassa n- sanasta on monia rasistisia muunnoksia.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2413
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1534
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      206
      745
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe