Allerginen kankaille ?

Köhijä

Terve, olen 23-vuotias mies, mullon astma ja olen allerginen pölylle ja jonkin verran kissoille ja koirille.

Onko tämä allergiaa vai mitä kun lakanat tuntuu käyvän heti henkeen kun käyn makuulle nukkumaan ? Olen yrittänyt eri kangasmateriaaleja tuloksetta. Lääkäri määräsi Aerius-lääkettä, josta tuntui hieman olevan apua. Joskus jotkut paidatkin käyvät henkeen.

Mutta voiskohan olla että olen puuvillalle allerginen, vai yliherkkä pölylle, kuten lääkäri meinasi ? Tuntuu että pitää useamman kerran viikossa putsata vuodevaatteita\imuroida huonetta.

Huoneessani on räppänä auki melkein aina, koska ilma tuntuu tukalalta, varsinkin jos pidän yhtäaikaa tietsikkaa ja telkkaria auki, puhumattakaan muista laitteista. Ne varmaankin kuumuttavat huonetta.

8

977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -?-

      Onko sinulla allergisille soveltuva tyyny ja peitto? Entä pesetkö lakanat hajusteettomalla pesuaineella?

      • Nimetön

        Se on joko Familonin tai Finlaysonin ontelokuitu peitto\patja. Herkkäihoisten pesuaineella enimmäkseen pesty, myös pelkällä vedellä kokeiltu pestä. Olen kokeillut käyttää saunassa, tuulettaa, imuroida ja silittää, mutta aina käy lakanat henkeen.

        Tyynyt, peitto ja patja ei niinkään, mutta eihän ilman lakanoita viitti nukkua. Voihan se sitten olla että vuodevaatteissa ei ole mitään vikaa, vai onko niitä minkälaisia astmaatikoille, eikö ainakin allergiasuojan saa niihin ?


    • xis

      Mankeloi lakanat vielä silityksen jälkeen.

      • Nimetön

        Ei oo mankelia :)


    • pirita

      Kannattaa heittää peitto ja tyyny pesukoneeseen säännöllisin väliajoin. Olet varmaan huomannut niitä tuulettaessa, että mikä pölypilvi niistä lähtee.

      Voit toki olla allerginen villalle ja jopa puuvillalle. Keinokuiduthan ovat melko pölyämättömiä, oletko kokeillut satiinivuodevaatteita? Niin ja sen petauspatjankin voi pestä, otat vain päällisen irti ja peset sen vielä erikseen.

      Itse huomaan aina jos on vuodevaatteiden pesu ja tuuletus jääny vähemmälle, aamuyöstä herään aina hengenahdistukseen ja saan kipittää lääkekaapille imaisemaan hatsit astmapiipusta...ja olen myös allerginen pölylle ja eläimille.

      Loppujen lopuksi uskon että ne oireesi eivät tule niistä lakanoista vaan peitosta ja tyynyistä, ne ovat kamalia pölynkerääjiä vanutäyteineen.

      • Nimetön

        Joo lääkettä kuluu mullakin joka aamu, sillä joka aamu ne perhanat käy henkeen. Satiini vai silkkiäkö se oli on kokeiltu, jopa pöytäliinakankaan tapaista itse ommeltu, mutta henkeen se kävi. Eikai se peitosta ja tyynyistä pöly tule lakanoiden läpi henkeen, vai ?


      • pölyävää
        Nimetön kirjoitti:

        Joo lääkettä kuluu mullakin joka aamu, sillä joka aamu ne perhanat käy henkeen. Satiini vai silkkiäkö se oli on kokeiltu, jopa pöytäliinakankaan tapaista itse ommeltu, mutta henkeen se kävi. Eikai se peitosta ja tyynyistä pöly tule lakanoiden läpi henkeen, vai ?

        No ei sentään kaikkia petauspatjoja niin vaan voi pestä. Pölyt eivät minua haittaa mutta luen Hengitys-lehteä, kun olen astmaatikko. Siinä oli kerran siivoamisen ja pölysaneerauksen yhteydessä pesuaineista. Jäi mieleen, että pölyallergikon ei kannata käyttää pyykinpesussa huuhteluainetta, koska se pehmittää kuitua ja saa sen pölyämään. Muistelen, että jostain saa ostaa ainakin tyynynsuojuspusseja, joista ei tule pölyt läpi ja voi ottaa mukaan kun menee vieraaseen petiin. Mankelin sijasta silityskin on hyvä. Kyllä puuvillalakanan läpi tulee hajut tai pölyt. Ehkä Allergia- ja astmaliitosta voisi saada neuvoja. Vilkaisin sinne keskustelupalstalle, siellä oli joku saanut tietystä pesuaineesta apua vaatepölyn kukistamiseen.


    • Marde123

      Hei, Kannattaa kokeilla SleepAngel tyynyjä, peittoja ja patjoja. Ne toivat meidän perheeseen avun: tukkoisuusoireet ja kuorsaus loppuivat kuin seinään. Lisäksi sitä markkinoidaan "jos et huomaa ero saat rahasi takaisin" tyyppisesti, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe