Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

KARPPAUS TAPPAA.

Anonyymi

HbA1c laskee
paino laskee
verenpaine laskee
HDL nousee
triglyseridit laskevat

Kannattaa siis karpata.

Jos mennään posi edellä, niin onhan sekin edistystä, että suomalaiset aasintuntijat ovat nyt hipihiljaa terapeuttisen hiilarirajoituksen käytöstä tyypin 2 diabeteksen hoitona. Eihän siitä niin mahdottoman pitkä aika ole kun professori, nyt jo emeritus, Matti Uusitupa järjesti lehdet täyteen juttuja karppauksen vaarallisuudesta ja Meilahden diabetespoliklinikan odotustilan seinälläkin oli iltapäivälehden kansi, jossa kissankorkuisin kirjaimin ilmoitettiin, että KARPPAUS TAPPAA.

77

1062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        Joo näyttää siltä tutkimuksen mukaan, että vaikka hyvä kolesteroli nouseekin, paha kolesteroli nousee samalla vielä enemmän. Näin HDL/LDL-suhteesta tulee huonompi. Paljon huonompi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo näyttää siltä tutkimuksen mukaan, että vaikka hyvä kolesteroli nouseekin, paha kolesteroli nousee samalla vielä enemmän. Näin HDL/LDL-suhteesta tulee huonompi. Paljon huonompi.

        Veren rasvojen kannalta karppaus kasvirasvoilla olisi paras mahdollinen dieetti mutta LCHF-väelle hiilihydraattien välttäminen ei ole niin tärkeää kuin kasviöljyjen välttäminen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veren rasvojen kannalta karppaus kasvirasvoilla olisi paras mahdollinen dieetti mutta LCHF-väelle hiilihydraattien välttäminen ei ole niin tärkeää kuin kasviöljyjen välttäminen.

        Mitä tulee kohonneen verenpainepuoleen, niin kohonneen verenpaineen tärkeimpiä muutettavissa olevia riskitekijöitä ovat suolan (natriumin) liiallinen saanti, runsas alkoholin käyttö, vähäinen fyysinen aktiivisuus ja ylipaino.

        https://www.kaypahoito.fi/khp00016

        Verenpaine kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain, eikä vasta sairaana kuusikymppisenä. Jos muu ei auta, niin sitten lääkkein. Nykyään käytetään mielellään sivuvaikutusten välttämiseksi ja lääkityksen tehon parantamiseksi samanaikaisesti useaa pieniannoksista verenpainelääkettä erityyppisistä lääkeaineryhmistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tulee kohonneen verenpainepuoleen, niin kohonneen verenpaineen tärkeimpiä muutettavissa olevia riskitekijöitä ovat suolan (natriumin) liiallinen saanti, runsas alkoholin käyttö, vähäinen fyysinen aktiivisuus ja ylipaino.

        https://www.kaypahoito.fi/khp00016

        Verenpaine kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain, eikä vasta sairaana kuusikymppisenä. Jos muu ei auta, niin sitten lääkkein. Nykyään käytetään mielellään sivuvaikutusten välttämiseksi ja lääkityksen tehon parantamiseksi samanaikaisesti useaa pieniannoksista verenpainelääkettä erityyppisistä lääkeaineryhmistä.

        Täytyy oikeastaan mittailla verenpainetta tehostetusti jahka palaan Suomeen. Ongelmana on erityisesti verenpaineen lasku jos käyttää yhtään alkoholia. Kaksi olutta ja sauna niin olen ihan kanttuvei.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veren rasvojen kannalta karppaus kasvirasvoilla olisi paras mahdollinen dieetti mutta LCHF-väelle hiilihydraattien välttäminen ei ole niin tärkeää kuin kasviöljyjen välttäminen.

        "LCHF-väelle hiilihydraattien välttäminen ei ole niin tärkeää kuin kasviöljyjen välttäminen."

        Kiitos hoopovee kun taas itse osoitat että et ymmärrä asiasta hölynpöläystä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "LCHF-väelle hiilihydraattien välttäminen ei ole niin tärkeää kuin kasviöljyjen välttäminen."

        Kiitos hoopovee kun taas itse osoitat että et ymmärrä asiasta hölynpöläystä

        Terveiset sinne kioskille!


      • Anonyymi

        LDL ei ole mitään tekemistä karppauksen kanssa.
        Itselläni todettiin 2-tyypin diabetes v. 2012. Olin pitkään lääkitylsellä, mutta olo oli huono ja paastosokeri 7,5-9 mml. Välillä.
        Kieli oli valkoisena aamuisin joten päättelin elimistön PH:n olevan pielessä.
        Jätin pois kaikki viljatuotteet paitsi kauran ja kas kummaa, sokeriarvot normalisoituivat TÄYSIN, myös pitkäaikaisesti. Samoin sammas hävisi suusta ja olo on pirteä.
        En nyt ole täysi karppaaja, mutta viljahiilareita voisi jokainen koettaa vähentää. Ainakin kokeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo näyttää siltä tutkimuksen mukaan, että vaikka hyvä kolesteroli nouseekin, paha kolesteroli nousee samalla vielä enemmän. Näin HDL/LDL-suhteesta tulee huonompi. Paljon huonompi.

        Ei ole mitään 'pahaa kolesterolia'. Kaikki kolesterolit ovat elimistön paikka-aineita. Kolesteroli ei tuki suonia, vaan matala-asteisen tulehduksen jäte verisuonissa.
        Big Pharma on saanut hyvät rahat kolesterolilääkkeillä.


      • Anonyymi

        Voiko kommentoida ANONYYMISTI. omalla nimellä en kehtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo näyttää siltä tutkimuksen mukaan, että vaikka hyvä kolesteroli nouseekin, paha kolesteroli nousee samalla vielä enemmän. Näin HDL/LDL-suhteesta tulee huonompi. Paljon huonompi.

        Niinpä. HDL:n nousu näyttäisi olevan alle 0.1 mmol/l, joten ei sillä suurta terveysvaikutusta voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tulee kohonneen verenpainepuoleen, niin kohonneen verenpaineen tärkeimpiä muutettavissa olevia riskitekijöitä ovat suolan (natriumin) liiallinen saanti, runsas alkoholin käyttö, vähäinen fyysinen aktiivisuus ja ylipaino.

        https://www.kaypahoito.fi/khp00016

        Verenpaine kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain, eikä vasta sairaana kuusikymppisenä. Jos muu ei auta, niin sitten lääkkein. Nykyään käytetään mielellään sivuvaikutusten välttämiseksi ja lääkityksen tehon parantamiseksi samanaikaisesti useaa pieniannoksista verenpainelääkettä erityyppisistä lääkeaineryhmistä.

        En pysty mittauttamaan, kun mulla hoitajalääkärijadiagnoosikammo, näistä ei tosin diagnoosia, tietystikään. tuskin se mansetti mahtuu enää käsivarren ympärille, kiitos 3,5 vuoden jonon ravitsemusterapiaan. Nyt terveyskeskuslääkäri tekee uuden lähetteen ja siinä lukee, että kaksi vuotta jonottanut. #### soitanko nyt tänne terkkariin, että korjaavat tämän virheen. Vai sotkeeko koko pakan? Kauankohan siinäkin menee, kun selvittävät?

        Tämä sama ilmeisesti psykiatrian puolella. Neuropsykiatriallehan ei ihan vaan mennä, ensin täytyy tehdä psykoositestit. Ahdistaa. Pitäisi rauhottua, mutta millä rauhotut, kun koko ajan uusi diagnoosi. Ja hoidot venyy. Viimenen testikerta oli niin jäätävä, etten voi suostua, ellen ole täysin rauhallinen, ”tulkinnat” alkaa välittömästi. Skitsofreniahan sieltä pukkaa ja se on suoraan eläkkeelle sitten. Arpapelillähän se meni viimeksikin ja koko perhe hoitoon. Eikö ole mitään oikeuksia? Onko laillista? Ampulanssi hakemaan ja lasku kouraan? En kehtaa kyllä enää naapureita tavata. Tämän Tarkoitushan on nimenomaan systemaattisesti eristää muista ihmisistä. Voiko olla näin?


    • Anonyymi

      Mielenkiintoista ja sekavaa. Puhuvat kolesteroleista jotka mitataan proteiineina. Se L tarkoittaa lipoproteiinia eikä noissa sanoissa ole mitään mainintaa rasvoista.

      Eli onko tietäjiä tahi sanaselittäjiä näillä lakeuksilla?

      • Kolesteroli on vahamainen aine eikä rasva. Kun se ei liukene vereen niin se pakataan proteiiniin. Elimiin menevää yhdistelmää eli lipoproteiinia nimitetään LDL-kolesteroliksi ja takaisin tulevaa HDL-kolesteroliksi. LDL paha ja HDL hyvä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kolesteroli on vahamainen aine eikä rasva. Kun se ei liukene vereen niin se pakataan proteiiniin. Elimiin menevää yhdistelmää eli lipoproteiinia nimitetään LDL-kolesteroliksi ja takaisin tulevaa HDL-kolesteroliksi. LDL paha ja HDL hyvä.

        Mitäs se Pippa niistä rasvoista jotka pumpun pysäyttää, niin mitä ne on?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      He eivät vain selittäneet rasvojen ja hiilihydraattien suhteellisia ansioita, vaan katsoivat historiaan, miksi vähärasvainen liike voitti vähähiilihydraattisen liikkeen 60- ja 70-luvuilla syistä, joiden olin aina olettanut olevan kaikki tekemistä tieteen ja tutkimuksen kanssa, mutta todellisuudessa kyse oli vallasta, rahaa ja politiikkaa.

      • Karppaus oli muotidieetti tuolloinkin. Todellisuudessa ravitsemustiede syntyi tuolloin koska Yhdysvalloissa oli sydäntautikuolleisuus noussut hälyyttävästi. Koska maissa joissa syötiin paljon eläinrasvaa oli suuri sydäntautikuolleisuus niin päädyttiin rajoittamaan niitä. Nykyään tiedetään paremmin ja suositellaan täysjyväviljaa, kasviöljyjä, palkokasveja, hedelmiä, kalaa, valkoista lihaa ja vähärasvaisia maitotaloustuotteita. Myös diabeetikoille.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Karppaus oli muotidieetti tuolloinkin. Todellisuudessa ravitsemustiede syntyi tuolloin koska Yhdysvalloissa oli sydäntautikuolleisuus noussut hälyyttävästi. Koska maissa joissa syötiin paljon eläinrasvaa oli suuri sydäntautikuolleisuus niin päädyttiin rajoittamaan niitä. Nykyään tiedetään paremmin ja suositellaan täysjyväviljaa, kasviöljyjä, palkokasveja, hedelmiä, kalaa, valkoista lihaa ja vähärasvaisia maitotaloustuotteita. Myös diabeetikoille.

        Eikä liiallinen proteiinin saaminenkaan ole ongelmatonta. Proteiinit muodostuvat aminohapoista, jotka sisältävät muun muassa typpeä. Elimistölle typpi on myrkky, joka maksan ja munuaisten pitää poistaa.
        Riittävästi proteiineja saa lautasmallin mukaisella ruokavaliolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikä liiallinen proteiinin saaminenkaan ole ongelmatonta. Proteiinit muodostuvat aminohapoista, jotka sisältävät muun muassa typpeä. Elimistölle typpi on myrkky, joka maksan ja munuaisten pitää poistaa.
        Riittävästi proteiineja saa lautasmallin mukaisella ruokavaliolla.

        No ei typpi ole suoranainen myrkky mutta liika proteiini rasittaa elimistöä koska se poistetaan elimistöstä. Suola on vastaavasti myrkky koska iso annos tappaa.

        Jos ihminen vähentää ravinnostaan 300 g hiilihydraattia päivässä niin käytännössä myös proteiinin saanti lisääntyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä liiallinen proteiinin saaminenkaan ole ongelmatonta. Proteiinit muodostuvat aminohapoista, jotka sisältävät muun muassa typpeä. Elimistölle typpi on myrkky, joka maksan ja munuaisten pitää poistaa.
        Riittävästi proteiineja saa lautasmallin mukaisella ruokavaliolla.

        Ylimääräinen proteiini, jota keho ei pysty hyödyntämään, muuttuu sokeriksi, joka varastoituu kehoon rasvana ja proteiinimolekyylin sisältämä ylimääräinen typpi poistuu pääosin virtsan mukana jätevesiin. Ylimääräinen proteiini ei siis muutu lihaskudokseksi.

        Jos ruokavalioon kuuluu erityisen paljon proteiinia, on huolehdittava runsaasta nesteytyksestä, jotta suuret typpimäärät pääsevät poistumaan elimistöstä. Ilman riittävää nesteytystä munuaiset ovat vaarassa vaurioitua.

        Haitallisinta typpikuorma on kuitenkin ympäristölle, erityisesti rehevöitymiselle herkälle Itämerelle. Puhdistamolle tulevassa jätevedessä oleva typpi tulee siihen pääasiassa ihmisen aineenvaihduntatuotteena.


    • Anonyymi

      Täyttä roskaa.

      • Anonyymi

        Roska on roskaa ja koleterolioppi yksinkertainen, selkeä ja väärä?


      • Anonyymi

        Paras mittari olisi joko apoB tai ei-HDL (kokonais- ja HDL-kolesterolin erotus)

        https://www.duodecimlehti.fi/duo11960 Duodecim-lehti 2014;130(22):2331-7
        Jaana Leiviskä, Jouko Sundvall, Matti Jauhiainen ja Tiina Laatikainen

        ”Nykyinen kolesteroliin perustuva sydän- ja verisuonitautien riskin arviointi lähtee siitä perusoletuksesta, että suurin osa verenkierrossa olevasta kolesterolista on LDL-hiukkasissa: mitä suurempi on LDL-kolesterolin pitoisuus, sitä suurempi on sydän- ja verisuonitautien riski. Tämä pitääkin suurelta osin paikkansa. On kuitenkin mahdollista, että verenkierrossa on tavallista enemmän pienikokoisia LDL-hiukkasia ja niiden lisäksi myös muita, erityisesti runsaasti triglyseridejä sisältäviä haitallisia hiukkasia, vaikka seerumin kokonaiskolesteroli ja LDL-kolesterolipitoisuus ovat normaaleja tai jopa tavallista pienempiä. Tätä aterogeenista dyslipidemiaa havaitaan erityisesti ylipainoisilla, metabolista oireyhtymää sairastavilla tai tyypin 2 diabeetikoilla. Jos mitataan vain kokonaiskolesterolia tai LDL-kolesterolia, suurentunut sydän- ja verisuonitautiriski ei tule näissä tapauksissa esille. ApoB:n määrityksellä onkin mahdollista arvioida haitallisten lipoproteiinihiukkasten määrää ja lisääntynyttä sydän- ja verisuonitautien riskiä myös niissä tilanteissa, joissa LDL-kolesteroli ei anna oikeaa tietoa riskin suuruudesta.

        ApoA-I:n ja apoB:n määrityksillä voidaan mahdollisesti korvata ongelmalliset suorat HDL- ja LDL-kolesterolimenetelmät sekä tarkentaa sydän- ja verisuonitautien riskin arviointia tietyissä potilasryhmissä sekä samalla seurata statiinihoidon vastetta. Jos halutaan kolesterolitason muutosten lisäksi vaikuttaa elintavoilla ja lääkehoidolla myös haitallisten ja suojaavien hiukkasten lukumäärään, tarvitaan kolesterolimittausten lisäksi myös tietoa hiukkasten lukumäärästä. Tämän tiedon saamiseksi tarvitaan apolipoproteiinimäärityksiä, joista lupaavimmat tällä hetkellä ovat apoA-I ja apoB. Onkin toivottavaa, että nämä määritykset tulevat jo lähitulevaisuudessa osaksi päivittäistä sydän- ja verisuonitautien riskin arviointia. ”


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paras mittari olisi joko apoB tai ei-HDL (kokonais- ja HDL-kolesterolin erotus)

        https://www.duodecimlehti.fi/duo11960 Duodecim-lehti 2014;130(22):2331-7
        Jaana Leiviskä, Jouko Sundvall, Matti Jauhiainen ja Tiina Laatikainen

        ”Nykyinen kolesteroliin perustuva sydän- ja verisuonitautien riskin arviointi lähtee siitä perusoletuksesta, että suurin osa verenkierrossa olevasta kolesterolista on LDL-hiukkasissa: mitä suurempi on LDL-kolesterolin pitoisuus, sitä suurempi on sydän- ja verisuonitautien riski. Tämä pitääkin suurelta osin paikkansa. On kuitenkin mahdollista, että verenkierrossa on tavallista enemmän pienikokoisia LDL-hiukkasia ja niiden lisäksi myös muita, erityisesti runsaasti triglyseridejä sisältäviä haitallisia hiukkasia, vaikka seerumin kokonaiskolesteroli ja LDL-kolesterolipitoisuus ovat normaaleja tai jopa tavallista pienempiä. Tätä aterogeenista dyslipidemiaa havaitaan erityisesti ylipainoisilla, metabolista oireyhtymää sairastavilla tai tyypin 2 diabeetikoilla. Jos mitataan vain kokonaiskolesterolia tai LDL-kolesterolia, suurentunut sydän- ja verisuonitautiriski ei tule näissä tapauksissa esille. ApoB:n määrityksellä onkin mahdollista arvioida haitallisten lipoproteiinihiukkasten määrää ja lisääntynyttä sydän- ja verisuonitautien riskiä myös niissä tilanteissa, joissa LDL-kolesteroli ei anna oikeaa tietoa riskin suuruudesta.

        ApoA-I:n ja apoB:n määrityksillä voidaan mahdollisesti korvata ongelmalliset suorat HDL- ja LDL-kolesterolimenetelmät sekä tarkentaa sydän- ja verisuonitautien riskin arviointia tietyissä potilasryhmissä sekä samalla seurata statiinihoidon vastetta. Jos halutaan kolesterolitason muutosten lisäksi vaikuttaa elintavoilla ja lääkehoidolla myös haitallisten ja suojaavien hiukkasten lukumäärään, tarvitaan kolesterolimittausten lisäksi myös tietoa hiukkasten lukumäärästä. Tämän tiedon saamiseksi tarvitaan apolipoproteiinimäärityksiä, joista lupaavimmat tällä hetkellä ovat apoA-I ja apoB. Onkin toivottavaa, että nämä määritykset tulevat jo lähitulevaisuudessa osaksi päivittäistä sydän- ja verisuonitautien riskin arviointia. ”

        Näinpä. Taidan mittauttaa nuo jahka se on mahdollista.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näinpä. Taidan mittauttaa nuo jahka se on mahdollista.

        "Näinpä. Taidan mittauttaa nuo jahka se on mahdollista."

        Etkä kuitenkaan ymmärrä mitään


      • Jos ihmisen kokonaiskolesteroli on 8 mmol/l ja HDL 2 mmol/l niin LDL on noin 5.5 mmol/l eli helvetin korkea. Voisihan nuo syöttää Finriski-laskuriin mutta diabeetikon LDL-kolesterolisuositus on 2.5 mmol/l kun Vehun mielestä kokonaiskolesteroli 10 mmol/l on ok jos HDL-kolesteroli on 2 mmol/l. Tuo vastaa LDL-kolesterolia noin 7.5 mmol/l.

        En tiedä mihin Vekun tiedor perustuvat mutta ainakaan niillä ei ole mitään tekemistä asiantuntijoiden suositusten kanssa

        Minulla on HDL liki 2 mmol/l ja tuo siis vain vähän tyydyttynyttä rasvaa sisälltävällä ruokavaliolla. LDL on noin 1.3 mmol/l simvastatiinilla ja 2.5 mmol/l ilman sitä. Triglyseridit alle 1 mmol/l. Lääkäri on oikein tyytyväinen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos ihmisen kokonaiskolesteroli on 8 mmol/l ja HDL 2 mmol/l niin LDL on noin 5.5 mmol/l eli helvetin korkea. Voisihan nuo syöttää Finriski-laskuriin mutta diabeetikon LDL-kolesterolisuositus on 2.5 mmol/l kun Vehun mielestä kokonaiskolesteroli 10 mmol/l on ok jos HDL-kolesteroli on 2 mmol/l. Tuo vastaa LDL-kolesterolia noin 7.5 mmol/l.

        En tiedä mihin Vekun tiedor perustuvat mutta ainakaan niillä ei ole mitään tekemistä asiantuntijoiden suositusten kanssa

        Minulla on HDL liki 2 mmol/l ja tuo siis vain vähän tyydyttynyttä rasvaa sisälltävällä ruokavaliolla. LDL on noin 1.3 mmol/l simvastatiinilla ja 2.5 mmol/l ilman sitä. Triglyseridit alle 1 mmol/l. Lääkäri on oikein tyytyväinen.

        Aika harvinaista, että HDL on suurempi kuin LDL.

        Taulukko 2. LDL-kolesterolin, ei-HDL-kolesterolin ja apoB:n riskipotilaiden tavoitearvot valtimotautiriskin luokituksen mukaan: https://www.kaypahoito.fi/hoi50025#T2


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika harvinaista, että HDL on suurempi kuin LDL.

        Taulukko 2. LDL-kolesterolin, ei-HDL-kolesterolin ja apoB:n riskipotilaiden tavoitearvot valtimotautiriskin luokituksen mukaan: https://www.kaypahoito.fi/hoi50025#T2

        Vain statiineilla. Yksi lääkäri sanoi ettei ole koskaan nähnyt niin hyviä kolesteroliarvoja. Dieettiini kun kuuluu kokojyvää, kasviöljyjä, kasviksia, hedelmiä niin tuokin vaikuttaa mutta pääasiallinen syy on siinä että jostain syystä myös statiineilla on poikkeuksellisen suuri teho.

        Vekun opeilla kokonaiskolesteroli/HDL on siis suunilleen 2.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Vain statiineilla. Yksi lääkäri sanoi ettei ole koskaan nähnyt niin hyviä kolesteroliarvoja. Dieettiini kun kuuluu kokojyvää, kasviöljyjä, kasviksia, hedelmiä niin tuokin vaikuttaa mutta pääasiallinen syy on siinä että jostain syystä myös statiineilla on poikkeuksellisen suuri teho.

        Vekun opeilla kokonaiskolesteroli/HDL on siis suunilleen 2.

        Onko tilanne pahuksen hyvällä mallilla? Eikös se paha kole vie lihaksistoon "elintarvikkeita" ja hyvä tuopi pois? Joten sun kroppaa kulutetaan? Olet kuoleman oma?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko tilanne pahuksen hyvällä mallilla? Eikös se paha kole vie lihaksistoon "elintarvikkeita" ja hyvä tuopi pois? Joten sun kroppaa kulutetaan? Olet kuoleman oma?

        LDL-kolesteroli vie soluihin vain kolesterolia, ei muita ravintoaineita. Ihminen pärjää hyvin hyvinkin pienellä määrällä kolesterolia. Lue vaikka:
        https://sydan.fi/kysymys/alhainen-kolesteroli/


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        LDL-kolesteroli vie soluihin vain kolesterolia, ei muita ravintoaineita. Ihminen pärjää hyvin hyvinkin pienellä määrällä kolesterolia. Lue vaikka:
        https://sydan.fi/kysymys/alhainen-kolesteroli/

        Valheesta jotkut voivat jäädä kiinni?

        LDL-hiukkaset

        Harva lipoproteiini- eli LDL-hiukkanen.
        Harvat lipoproteiinihiukkaset (engl. LDL-particle, low density lipoprotein particle) ovat maksan valmistamia, verenkierrossa kulkevia pallonmuotoisia kuljettimia, joiden tehtävänä on kuljettaa kolesterolia maksasta esimerkiksi solukalvojen rakennusaineeksi ja steroidihormonien synteesiä varten[5]. LDL-hiukkaset osallistuvat lisäksi immuunijärjestelmän toimintaan inaktivoimalla mikrobeja ja niiden erittämiä haitta-aineita[6]. LDL-hiukkasten lastina on kolesterolin lisäksi myös triglyseridimuotoista rasvaa[5].

        Harvan lipoproteiinihiukkasen ulkokehä eli reunus koostuu fosfolipideistä ja pieneksi osaksi myös esteröitymättömästä kolesterolista sekä apolipoproteiinista, joka muodostaa hiukkasen proteiiniosan. Hiukkasen sisus eli ydin koostuu triglyserideistä ja esteröityneestä kolesterolista. Harvan lipoproteiinihiukkasen kuljettamaa kolesterolia kutsutaan harvan lipoproteiinin kolesteroliksi (low density lipoprotein cholesterol) eli LDL-kolesteroliksi. LDL-hiukkaset sisältävät erityisen runsaasti monityydyttymätöntä linolihappoa, joka hapettuu erittäin herkästi verisuonten sisäpinnalla lisäten valtimokovettumataudin riskiä.[5] Myös linolihappoon sitoutunut kolesteroli hapettuu herkästi[7]. Harvat lipoproteiinihiukkaset jaetaan neljän suuruusluokkaan, joista suurimmat ovat halkaisijaltaan noin 26–29 nanometriä. Pienimpiä eli noin 22–24 nanometrin kokoisia kutsutaan small dence eli sd-LDL -hiukkasiksi[8].


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valheesta jotkut voivat jäädä kiinni?

        LDL-hiukkaset

        Harva lipoproteiini- eli LDL-hiukkanen.
        Harvat lipoproteiinihiukkaset (engl. LDL-particle, low density lipoprotein particle) ovat maksan valmistamia, verenkierrossa kulkevia pallonmuotoisia kuljettimia, joiden tehtävänä on kuljettaa kolesterolia maksasta esimerkiksi solukalvojen rakennusaineeksi ja steroidihormonien synteesiä varten[5]. LDL-hiukkaset osallistuvat lisäksi immuunijärjestelmän toimintaan inaktivoimalla mikrobeja ja niiden erittämiä haitta-aineita[6]. LDL-hiukkasten lastina on kolesterolin lisäksi myös triglyseridimuotoista rasvaa[5].

        Harvan lipoproteiinihiukkasen ulkokehä eli reunus koostuu fosfolipideistä ja pieneksi osaksi myös esteröitymättömästä kolesterolista sekä apolipoproteiinista, joka muodostaa hiukkasen proteiiniosan. Hiukkasen sisus eli ydin koostuu triglyserideistä ja esteröityneestä kolesterolista. Harvan lipoproteiinihiukkasen kuljettamaa kolesterolia kutsutaan harvan lipoproteiinin kolesteroliksi (low density lipoprotein cholesterol) eli LDL-kolesteroliksi. LDL-hiukkaset sisältävät erityisen runsaasti monityydyttymätöntä linolihappoa, joka hapettuu erittäin herkästi verisuonten sisäpinnalla lisäten valtimokovettumataudin riskiä.[5] Myös linolihappoon sitoutunut kolesteroli hapettuu herkästi[7]. Harvat lipoproteiinihiukkaset jaetaan neljän suuruusluokkaan, joista suurimmat ovat halkaisijaltaan noin 26–29 nanometriä. Pienimpiä eli noin 22–24 nanometrin kokoisia kutsutaan small dence eli sd-LDL -hiukkasiksi[8].

        Olet siis muuttanut mielipidettäsi ja LDL-kolesteroli onkin sitten sydäntautien riskitekijä?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Olet siis muuttanut mielipidettäsi ja LDL-kolesteroli onkin sitten sydäntautien riskitekijä?

        Ei mun tartte muuttaa mielipitäitäni. Sun olis syytä tarkistaa käsityksiäsi.

        Kolesteroli on ihmisen ja eläinten kaikkien kudosten toiminnalle välttämätön aine, jota esiintyy runsaasti varsinkin äidinmaidossa, rasvakudoksessa, aivoissa, hermoissa, maksassa ja munuaisissa. Usein puhutaan kansanomaisesti "hyvästä" ja "pahasta" kolesterolista, mutta kaikki kolesteroli on silti kemialliselta rakenteeltaan täysin samanlaista.

        Taivhan isä on antanut äidinmaitoon sitä reippaasti. Miksi?

        Mitä oli mainittu linolihaposta? Olet vättänyt toista!!!

        . Harvan lipoproteiinihiukkasen kuljettamaa kolesterolia kutsutaan harvan lipoproteiinin kolesteroliksi (low density lipoprotein cholesterol) eli LDL-kolesteroliksi. LDL-hiukkaset sisältävät erityisen runsaasti monityydyttymätöntä linolihappoa, joka hapettuu erittäin herkästi verisuonten sisäpinnalla lisäten valtimokovettumataudin riskiä.[5] Myös linolihappoon sitoutunut kolesteroli hapettuu herkästi[7

        En ole ymmärtänyt LDL pahaksi millään tavalla vaan sinun uskosi mukaan olet heikoilla.


      • Anonyymi

        Siinäpä oli kioskitieteilijän täysin tieteestä riippumaton omatekoinen analyysi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei mun tartte muuttaa mielipitäitäni. Sun olis syytä tarkistaa käsityksiäsi.

        Kolesteroli on ihmisen ja eläinten kaikkien kudosten toiminnalle välttämätön aine, jota esiintyy runsaasti varsinkin äidinmaidossa, rasvakudoksessa, aivoissa, hermoissa, maksassa ja munuaisissa. Usein puhutaan kansanomaisesti "hyvästä" ja "pahasta" kolesterolista, mutta kaikki kolesteroli on silti kemialliselta rakenteeltaan täysin samanlaista.

        Taivhan isä on antanut äidinmaitoon sitä reippaasti. Miksi?

        Mitä oli mainittu linolihaposta? Olet vättänyt toista!!!

        . Harvan lipoproteiinihiukkasen kuljettamaa kolesterolia kutsutaan harvan lipoproteiinin kolesteroliksi (low density lipoprotein cholesterol) eli LDL-kolesteroliksi. LDL-hiukkaset sisältävät erityisen runsaasti monityydyttymätöntä linolihappoa, joka hapettuu erittäin herkästi verisuonten sisäpinnalla lisäten valtimokovettumataudin riskiä.[5] Myös linolihappoon sitoutunut kolesteroli hapettuu herkästi[7

        En ole ymmärtänyt LDL pahaksi millään tavalla vaan sinun uskosi mukaan olet heikoilla.

        Äidinmaidossa on kolesterolia10 mg per 100 g kun voissa on 180 mg per 100 g eikä voikaan ole mitenkään korkealla listalla kun keltuaisessa on 1260 mg per 100 g.

        Ihminen tulee hyvin toimeen kokonaiskolesterollilla 1 mmol/l ja luonnonkansojen kokonaiskolesteroli on noin 3 mmol/l.


    • Anonyymi

      Eikös kolesteroli ole vahamainen alkoholi` LIenee rasvan kaltainen?

    • Anonyymi
      • Kolesteroliarvot paranevat kun kuolema lähestyy.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kolesteroliarvot paranevat kun kuolema lähestyy.

        Kuvan lähde oli siis Kaiholan teksti https://turpaduunari.fi/kolesteroli-ja-ikaantyminen/ , mutta en huomannut mihin tutkimukseen kuva viiiittasi, vai oliko se Kaiholan oma piirros?

        Lainaus Honolulu-tutkimuksesta https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11502313/ , jossa kuolleisuus lisääntyi matalilla kolesteroliarvoilla verrattaessa henkilöiden:

        ””Näiden tulosten syyt eivät ole selvät. Ehkä ne osoittavat valikoivaa kuolleisuutta; ne henkilöt, jotka ovat alttiita korkean seerumin kolesterolin biologisille vaikutuksille, kuolevat ennen kuin he saavuttavat 75 vuoden iän. Jäljelle jääneet henkilöt olisivat valikoituva ryhmä, jolla on pienempi kolesteroli ja jonka geneettinen koostumus tai muut tekijät suojaavat heitä korkeampien kolesterolipitoisuuksien vaikutuksilta. Jossain määrin Honolulu Heart Program -tiedot tukevat tätä hypoteesia - on olemassa muutamia yksilöitä, joilla on todella korkeat kolesterolipitoisuudet jäljellä tässä väestössä. Aiemmat tiedot kolesterolin pitoisuudesta tästä populaatiosta osoittavat, että kolesterolin jakautuminen on siirtynyt vasemmalle kohortin ikääntyessä””


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuvan lähde oli siis Kaiholan teksti https://turpaduunari.fi/kolesteroli-ja-ikaantyminen/ , mutta en huomannut mihin tutkimukseen kuva viiiittasi, vai oliko se Kaiholan oma piirros?

        Lainaus Honolulu-tutkimuksesta https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11502313/ , jossa kuolleisuus lisääntyi matalilla kolesteroliarvoilla verrattaessa henkilöiden:

        ””Näiden tulosten syyt eivät ole selvät. Ehkä ne osoittavat valikoivaa kuolleisuutta; ne henkilöt, jotka ovat alttiita korkean seerumin kolesterolin biologisille vaikutuksille, kuolevat ennen kuin he saavuttavat 75 vuoden iän. Jäljelle jääneet henkilöt olisivat valikoituva ryhmä, jolla on pienempi kolesteroli ja jonka geneettinen koostumus tai muut tekijät suojaavat heitä korkeampien kolesterolipitoisuuksien vaikutuksilta. Jossain määrin Honolulu Heart Program -tiedot tukevat tätä hypoteesia - on olemassa muutamia yksilöitä, joilla on todella korkeat kolesterolipitoisuudet jäljellä tässä väestössä. Aiemmat tiedot kolesterolin pitoisuudesta tästä populaatiosta osoittavat, että kolesterolin jakautuminen on siirtynyt vasemmalle kohortin ikääntyessä””

        Kyse on pitkälti siitä että kun ihminen raihnaistuu niin myös kolesterolisynteesi vähenee kuten kaikki muutkin biologiset prosessit. Lisäksi kun testosteroni lisää valtimoplakin syntymistä niin korkea kolesteroli ei ole niin haitallista vanhuudessa kuin nuoruudessa.


    • Anonyymi

      Karppaus on tehokas laihdutusmenetelmä metabolista oireyhtymää ja D2:sta sairastavalle, koska se poistaa näläntunteen niin hyvin. Perinteinen kalorirajoitusdieetti monesti kaatuu heillä jatkuvaan näläntunteiseen. Terveillä kalorirajoitusdieettikin toimii hyvin.

      • Osa lihoo karppaamalla joten se ei ole mikään patenttiratkaisu kaikille. Huonoin puoli siinä on se, että jos siitä palaa entiselle dieetille niin lihoo takaisin ja harva jaksaa karppausta kovin pitkään. Kuuri ok kuten pussikuuritkin jos niiden jälkeen siirtyy järkevälle ruokavaliolle.


    • Anonyymi

      Kertovat tätä.

      Diabetes yritetään väkisin saada rasva-, lihavuus-, liikkumattomuus-, proteiini- ja ehkä jopa laiskuustaudiksi, mutta hiilihydraateilla ei muka ole mitään merkitystä taudin synnyssä?

      • Ravinnon laadulla on hyvin vähän merkitystä niin kakkostyypin syntyyn kuin sen hoitoonkin.

        Virta healthin karppaussysteemillä ja DiRECTin pussilaihdutussysteemissä saatiin ihan samat tulokset eli kun laihtuu 15 kg niin 90% kakkosista pääsee eroon diabeteslääkkeistä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ravinnon laadulla on hyvin vähän merkitystä niin kakkostyypin syntyyn kuin sen hoitoonkin.

        Virta healthin karppaussysteemillä ja DiRECTin pussilaihdutussysteemissä saatiin ihan samat tulokset eli kun laihtuu 15 kg niin 90% kakkosista pääsee eroon diabeteslääkkeistä.

        ”Suomalaisessa tyypin 2 diabeteksen ehkäisytutkimuksessa (DPS) diabeteksen ilmaantuvuus pieneni 58 % interventioryhmässä verrokkeihin nähden. Keskeiset intervention keinot olivat laihdutus ja liikunnan lisääminen sekä nykysuositusten mukaiset ruokavalion muutokset. ”

        Matti Uusitupa luvussa ”Tyypin 2 diabeteksen ehkäisy” kirjassa Ravitsemustiede 2021, Duodecim


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Suomalaisessa tyypin 2 diabeteksen ehkäisytutkimuksessa (DPS) diabeteksen ilmaantuvuus pieneni 58 % interventioryhmässä verrokkeihin nähden. Keskeiset intervention keinot olivat laihdutus ja liikunnan lisääminen sekä nykysuositusten mukaiset ruokavalion muutokset. ”

        Matti Uusitupa luvussa ”Tyypin 2 diabeteksen ehkäisy” kirjassa Ravitsemustiede 2021, Duodecim

        Jeps. Painon lasku on oleellista. Suositusruokavalio on aika terveellinen mutta DASH ja Välimeren ruokavalio lienevät vielä terveellisempiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps. Painon lasku on oleellista. Suositusruokavalio on aika terveellinen mutta DASH ja Välimeren ruokavalio lienevät vielä terveellisempiä.

        Tässä on Markku Laakson tekemä näytönastekatsaus diebeteksen ehkäisystä: https://www.kaypahoito.fi/nak05866 ja tässä Reijo Laatikaisen tiivistelmätaulukko edellä olevasta näytönastekatsauksesta: https://www.pronutritionist.net/wp-content/uploads/2011/09/T2D-Laakso.jpg

        Markku Laaksoa on haastateltu Ilta-Sanomissa: ”Huippututkija antaa ohjeet tyypin 2 diabeteksen torjuntaan – jopa puhjenneesta sairaudesta voi joissain tapauksissa päästä eroon” https://www.is.fi/terveys/art-2000006298140.html .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on Markku Laakson tekemä näytönastekatsaus diebeteksen ehkäisystä: https://www.kaypahoito.fi/nak05866 ja tässä Reijo Laatikaisen tiivistelmätaulukko edellä olevasta näytönastekatsauksesta: https://www.pronutritionist.net/wp-content/uploads/2011/09/T2D-Laakso.jpg

        Markku Laaksoa on haastateltu Ilta-Sanomissa: ”Huippututkija antaa ohjeet tyypin 2 diabeteksen torjuntaan – jopa puhjenneesta sairaudesta voi joissain tapauksissa päästä eroon” https://www.is.fi/terveys/art-2000006298140.html .

        ”Näyttö siitä, että suuressa riskissä olevat henkilöt (heikentynyt glukoosinsieto ja koholla oleva verenglukoosi) hyötyvät elämäntapainterventiosta, on kiistaton perustuen useaan korkealaatuiseen tutkimukseen. Elintapamuutos vähensi diabetesriskiä myös intialaisessa tutkimuksessa, vaikka tutkittavien paino oli lähtötilanteessa normaali. ”

        El intialaisessa tutkimuksessa diabeteksen esiintyminen väheni 29 prosenttia ilman laihtumista. Tosin myöskään laihtumistarvetta ei tutkittavilla silloin ollut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on Markku Laakson tekemä näytönastekatsaus diebeteksen ehkäisystä: https://www.kaypahoito.fi/nak05866 ja tässä Reijo Laatikaisen tiivistelmätaulukko edellä olevasta näytönastekatsauksesta: https://www.pronutritionist.net/wp-content/uploads/2011/09/T2D-Laakso.jpg

        Markku Laaksoa on haastateltu Ilta-Sanomissa: ”Huippututkija antaa ohjeet tyypin 2 diabeteksen torjuntaan – jopa puhjenneesta sairaudesta voi joissain tapauksissa päästä eroon” https://www.is.fi/terveys/art-2000006298140.html .

        Kamalia nämä karppausvastaiset tutkimukset. Ovat vielä satunnaistettuja ja aika on pitkä.

        Veikkaan että tulevaisuudessa painon laskuun suhtaudutaan vielä vakavammin ja jos painon lasku ei onnistu itse niin määrätään esimerkiksi Ozempiciä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kamalia nämä karppausvastaiset tutkimukset. Ovat vielä satunnaistettuja ja aika on pitkä.

        Veikkaan että tulevaisuudessa painon laskuun suhtaudutaan vielä vakavammin ja jos painon lasku ei onnistu itse niin määrätään esimerkiksi Ozempiciä.

        Toivottavasti Ozempic saa pian Kela-korvattavuuden myös lihavuusindikaatiolla.

        Tällä hetkellä vain liraglutidilla (Saxenda, Victoza) on Kela-korvattavuus lihavuusindikaatiolla. Edellytykset ovat tiukat: https://www.kela.fi/laake3051

        ”Peruskorvausoikeus myönnetään aikuisille lihavuuden hoitoon lääkkeettömien hoitovaihtoehtojen tueksi, kun potilaalla on liraglutidihoitoa aloitettaessa

        painoindeksi vähintään 35 kg/m2 ja
        diabeteksen esiaste (plasman glukoosipitoisuuden paastoarvo 6,1–6,9 mmol/l tai glukoosirasituskokeen kahden tunnin arvo 7,8–11,0 mmol/l tai HbA1c-pitoisuus 43–47 mmol/mol) ja
        lääkehoito kohonneeseen verenpaineeseen tai dyslipidemiaan.

        Lausunnossa on sairautta koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

        Korvausoikeus myönnetään ensimmäisellä kerralla kuudeksi kuukaudeksi.”

        Mutta jos joku lihava tupakoiva haluaa tehdä hyvän elämäntaparemontin, niin lopettaa tupakoinnin ja pistää säästyneet varat Ozempicin, silti jää jäljellekin vielä rahaa: Ozempic maksaa reseptin toimitusmaksun (2,39) kanssa ilman Kela-korvausta neljässä viikossa 123,43 euroa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti Ozempic saa pian Kela-korvattavuuden myös lihavuusindikaatiolla.

        Tällä hetkellä vain liraglutidilla (Saxenda, Victoza) on Kela-korvattavuus lihavuusindikaatiolla. Edellytykset ovat tiukat: https://www.kela.fi/laake3051

        ”Peruskorvausoikeus myönnetään aikuisille lihavuuden hoitoon lääkkeettömien hoitovaihtoehtojen tueksi, kun potilaalla on liraglutidihoitoa aloitettaessa

        painoindeksi vähintään 35 kg/m2 ja
        diabeteksen esiaste (plasman glukoosipitoisuuden paastoarvo 6,1–6,9 mmol/l tai glukoosirasituskokeen kahden tunnin arvo 7,8–11,0 mmol/l tai HbA1c-pitoisuus 43–47 mmol/mol) ja
        lääkehoito kohonneeseen verenpaineeseen tai dyslipidemiaan.

        Lausunnossa on sairautta koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

        Korvausoikeus myönnetään ensimmäisellä kerralla kuudeksi kuukaudeksi.”

        Mutta jos joku lihava tupakoiva haluaa tehdä hyvän elämäntaparemontin, niin lopettaa tupakoinnin ja pistää säästyneet varat Ozempicin, silti jää jäljellekin vielä rahaa: Ozempic maksaa reseptin toimitusmaksun (2,39) kanssa ilman Kela-korvausta neljässä viikossa 123,43 euroa.

        Väittäisin että hyvin suurella osalla Ozempic säästää itsensä jo säästyneissä ruokamenoissa. Jos teen bolognesekastiketta (1 kg naudan"paisti"jauhelihaa (paistan uunissa ja erotan rasvan pois), 1 kg sipulia ja 1 kg tomaattimurskaa mausteet (valkosipuli, punaviini, mustapippuri, basilika tai yrttimausteseos, itse tehty kasvisliemitiiviste)) niin tuo riittää nykyään noin 30 ruokailukertaan. Pakastan 1 dl annoksissa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kolestroli nousee aina tulehduksien yhteydessä. Se on elimistön puolustusmekanismi. Jos statiineilla keinotekoisesti estetään kolestorin nousua, niin se voi olla vaarallista kun tulehdus ei välttämättä tokene ilman kolestrolin neutralisoivaa vaikusta.

      • Anonyymi

        ”Statiinihoidolla voitiin estää 6400 henkilön ryhmässä 23 kuolemaa, 17 sydänperäistä kuolemaa, 24 sydäninfarktia, 29 aivoinfarktia ja 88 sairaalahoitotapahtumaa sydänperäisistä syistä.”

        https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/sairauksien-ennaltaehkaisy-osa-2/


      • Anonyymi

        ”Jos statiineilla keinotekoisesti estetään kolestorin nousua, niin se voi olla vaarallista kun tulehdus ei välttämättä tokene ilman kolestrolin neutralisoivaa vaikusta.”

        Höpö höpö, sillä:

        ”Statiineilla on myös tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja CRP-arvo laskeekin statiinilääkityksen aikana. ”

        Sitaatin lähde: luku ”Statiinien vaikutusmekanismi ja vaikutukset” kirjasta ”Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia”, kirjoittaja Heikki Ruskoaho


    • Anonyymi

      Jos niinsanotut kolesterolit on niitä proteiineja ovat meikäläisittän koholla niin Espanjassa seurasivat korona potilaiden toipumista niin niillä korkeimilla lukemilla paranivat paremmin kuin matalilla.

      • Anonyymi

        Kolesteroli (C27H46O) on ihmisen ja muiden eläinten kudoksissa, etenkin maksassa, tuotettu steroideihin kuuluva tyydyttymätön, rengasrakenteinen, veteen liukenematon kiteinen alkoholi. (Wikipedia)

        Kolesteroli _ei_ siis ole proteiini. Liporoteiineja tarvitaan kolesterolin kuljettamiseen maksasta kudoksiin.


    • Anonyymi

      "Matti Uusitupa järjesti lehdet täyteen juttuja karppauksen vaarallisuudesta ja Meilahden diabetespoliklinikan odotustilan seinälläkin oli iltapäivälehden kansi, jossa kissankorkuisin kirjaimin ilmoitettiin, että KARPPAUS TAPPAA."

      Varo Uusituvan kaltaisia kärryiltä pudonneita.

      • Anonyymi

        Tottahan se on, että karppaus tappaa. Osa jää kitumaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottahan se on, että karppaus tappaa. Osa jää kitumaan...

        Tottahan se on, että karppaus tappaa. Osa jää kitumaan...

        Varo Uusituvan kaltaisia kärryiltä pudonneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottahan se on, että karppaus tappaa. Osa jää kitumaan...

        Varo Uusituvan kaltaisia kärryiltä pudonneita.

        Terveisiä kitumaan jäänelle sinne kioskille!


      • Anonyymi

        Onko sinulla pitkäkin kokemus Siilinjärveltä, vai miksi se on aina mielessä?


    • Anonyymi

      Useissa nettiyhteisöissä ex-vegaanit tilittävät kuinka entinen ruokavalionsa heikensi fyysistä ja henkistä hyvinvointiaan. Guardian kertoo siitä ja entisten aatetoverien reaktioista:

      • Anonyymi

        "Useissa nettiyhteisöissä ex-vegaanit tilittävät kuinka entinen ruokavalionsa heikensi fyysistä ja henkistä hyvinvointiaan!"

        Kuka tykkää mitäkin mutta tiede kertoo totuuden


      • Anonyymi

        "Viesti on kopioitu toiselta sivustolta"

        Ja????

        Hyvä saada tietoa tännekin.


      • Anonyymi

        »1970-luvulla julkaistiin useita tutkimuksia, joissa osoitettiin, ettei runsaammin hiilihydraattia sisältävä ruokavalio suinkaan huonontanut diabeteksen hoitotasapainoa. Päinvastoin hoitotasapaino jopa parani, ja tämän lisäksi seerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuudet pienenivät. Osalla potilaista insuliiniannokset vähenivät ja insuliiniherkkyys parani. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion tuli kuitenkin sisältää myös runsaasti ravintokuitua. Liukenevan ravintokuidun osoitettiin pienentävän aterianjälkeisiä veren glukoosipitoisuuden nousuja, ja se pienensi myös paastoseerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuutta.»

        © Matti Uusitupa, luku »Diabeteksen ruokavaliohoito» kirjassa »Ravitsemustiede», Duodecim 2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        »1970-luvulla julkaistiin useita tutkimuksia, joissa osoitettiin, ettei runsaammin hiilihydraattia sisältävä ruokavalio suinkaan huonontanut diabeteksen hoitotasapainoa. Päinvastoin hoitotasapaino jopa parani, ja tämän lisäksi seerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuudet pienenivät. Osalla potilaista insuliiniannokset vähenivät ja insuliiniherkkyys parani. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion tuli kuitenkin sisältää myös runsaasti ravintokuitua. Liukenevan ravintokuidun osoitettiin pienentävän aterianjälkeisiä veren glukoosipitoisuuden nousuja, ja se pienensi myös paastoseerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuutta.»

        © Matti Uusitupa, luku »Diabeteksen ruokavaliohoito» kirjassa »Ravitsemustiede», Duodecim 2021.

        "»1970-luvulla julkaistiin useita tutkimuksia, joissa osoitettiin, ettei runsaammin hiilihydraattia sisältävä ruokavalio suinkaan huonontanut diabeteksen hoitotasapainoa. Päinvastoin hoitotasapaino jopa parani,"

        Lista tutkimuksista vaikka kärryiltä pudonnut Uusitupa taas asialla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "»1970-luvulla julkaistiin useita tutkimuksia, joissa osoitettiin, ettei runsaammin hiilihydraattia sisältävä ruokavalio suinkaan huonontanut diabeteksen hoitotasapainoa. Päinvastoin hoitotasapaino jopa parani,"

        Lista tutkimuksista vaikka kärryiltä pudonnut Uusitupa taas asialla.

        Matti Uusitupa ja lihavuuslääkäri Pertti Mustajoki arvostelevat Duodecim-lehden numerossa 6/2021 tyypin 2 diabeteksen Käypää hoitoa siitä, että suosituksessa ei korosteta tarpeeksi laihduttamisen tärkeyttä.

        »Laihduttamisen hyödyt tyypin 2 diabeteksen hoidossa ja sen ehkäisyssä on osoitettu jo vuosikymmeniä sitten (2-4). Vakuuttavalla tavalla tämän vahvistaa muutama vuosi sitten toteutettu DiRECT-tutkimus (5,6). Miksi tätä vahvaa tutkimusnäyttöä ei lainkaan huomioida suosituksessa? Näyttö laihdutuksen hyödyistä saa lisävahvistusta myös tutkimuksista, joissa tutkittiin muihin etnisiin ryhmiin kuuluvia (7). »

        https://www.duodecimlehti.fi/duo16119


      • Anonyymi

        "Kehoitan Veijoa lukemaan sen."

        Kiitos mutta luulot ei kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kehoitan Veijoa lukemaan sen."

        Kiitos mutta luulot ei kiinnosta.

        Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.

        "Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.""

        Ota selvää mikä eron tiedon luulon väillä vai oletko hoopoveen sukulainen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.

        Kun ei lue niin usko ei joudu koetukselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.""

        Ota selvää mikä eron tiedon luulon väillä vai oletko hoopoveen sukulainen?

        "Ota selvää mikä eron tiedon luulon väillä...."

        - Eiköhän se raja ole tuolla Pohjanladen puolivälissä. Luulo asuu siellä länsipuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tieto ei kiinnosta? Selvähän se.

        "Tieto ei kiinnosta? Selvähän se."

        Kiitos mutta luulot ei kiinnosta.


    • Anonyymi

      Uskomattoman monia sairauksia voidaan hoitaa laihduttamisella. Itsensä sopivan painoiseksi tuntevan on vaikea motivoitua laihduttamaan, mieluummin popsitaan lääkkeitä kuin ryhdytään hoitamaan perusongelmaa.

      • Anonyymi

        Itsensä sopivan painoiseksi tuntevan ei pidäkään alkaa laihduttaa. Mikä hänen perusongelmansa sitten mielestäsi on?


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe