Mistä sokeritoukat tulevat?

Anonyymi

Jo toinen uudehko kerrostalo jossa asunnossamme runsaasti sokeritoukkia. Edellinen oli 2010 rakennettu ja siellä oli niitä, ja nyt 2016 rakennetussa vielä enemmän! Kaiken huippu se että niitä kävelee jopa asunnon katossa! Ennätys se että samana päivänä listin makuuhuoneesta 6 kpl.

Mistä ne oikein taloihin tulevat? Asunnossa ei ole vesivahinkoa, lämpötila n. 22. Siivoamme eikä likaa tms. ole lattioilla tai muualla. Ei lemmikkieläimiä. Nousevatko ne jo talon rakentamisvaiheessa maaperästä vai tulevatko ne rakennustarvikkeiden tai raksamiesten mukana? On koetettu myrkyttää niitä Biokill-nesteellä eli sitä sivelty lattioiden reunalistojen kohdalle ja aina sitten kuolleita tai kuolemassa olevia toukkia löytyy mutta lioksen teho päättyy 6 viikon jälkeen eli sitten myrkytys tehtävä uudelleen.

Osaako kukaan sanoa mistä ne oikeasti taloihin tulevat ja tunkevat asuntoihin? Jos niitä on yhdessä asunnossa niin onko niitä talossa muissakin asunnoissa, vai onko yksittäistä "tuuria"?

20

1253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muuttivat teidän vanhasta kodista teidän mukana tavaroissanne uuteen paikkaan.

    • Anonyymi

      Tulevat jonkun asukkaan tavaroiden mukana. Toki varmaan ihan mahdollista niitten tulla paikalle myös rakennusvaiheessa, jos mikä tahansa varastoitu materiaali ollut tilassa missä niitä on.

      Pahvilaatikoissa ei kannata säilyttää mitään, niin varastossa, kuin huoneessakaan. Niihin helppo kiivetä, ja kai se materiaalikin kelpaa ravinnoksi. Kaikki mikä koskee lattiaan, pitää olla sileäpintaista, niin eivät pääse kiipeämään ylös, esim. sileä melamiini pinta, tai muovia.

      Pienikin rako jossain riittää niiden leviämiseen. Nymffi-vaiheessa ne on sellaisia kynänpään kokoisia vipeltäviä pisteitä, helposti sujahtaa millin kolosta läpi.

    • Anonyymi

      Google osaa parhaiten kertoa mistä tulevat

    • Anonyymi

      Sokeripussien mukana ne tulevat kaupasta. Mistäpä muualtakaan.

    • Anonyymi

      Tulin palstalle aloittamaan, mutta joku on ehtinyt. Olen viikko sitten muuttanut uudehkoon asuntoon. Ensimmäisenä aamuna metsästin sokeritoukkia eteisen käytävältä. Ei edes kostea tila.
      Mistähän kysyisin. Olisiko välittäjän pitänyt kertoa että sokeritoukkia on? Kysyin isännöitsijältä kun en ollut vielä tehnyt kauppoja. Pitäisikö minun vielä tietää asunnosta jotakin. Hän vastasi ettei hän ainakaan tiedä. No puhelinkeskustelua ei tietenkään voi mitenkään todistaa, jos hän haluaa kieltää.
      Tiedän että on tiennyt ja yhtiökokouksessa on asiasta ollut puhetta. Nyt isännöitsijä vastasi viestiin, että toukat ovat asukkaan vastuulla.
      Kysyisinkö välittäjältä vai edelliseltä asukkaalta. Harmittaa valtavasti. Koskaan ei ole omissa asunnoissani ollut, mutta matkoilla joskus on hotellihuoneen kylppärissä vilissyt, siitä tunnen koko elukan. Tiedän kun tuttavat ovat kertoneet että niistä on jokseenkin mahdotonta päästä eroon. En missään nimessä olisi ostanut tätä asuntoa.

      • Anonyymi

        Jäänyt varmasn edelliseltä asukkaalta. Ei muuta kuin siivoat säännöllisesti hyvin asunnon viikottain, ei mitään ylimääräisiä tavaroita, vaatteita lojumaan lattioille, kaikki tavarat järjestykseen kaappeihin jne. teipillä teippaat lattialistat. Tuskin mitään myrkytystä tarvitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäänyt varmasn edelliseltä asukkaalta. Ei muuta kuin siivoat säännöllisesti hyvin asunnon viikottain, ei mitään ylimääräisiä tavaroita, vaatteita lojumaan lattioille, kaikki tavarat järjestykseen kaappeihin jne. teipillä teippaat lattialistat. Tuskin mitään myrkytystä tarvitsee.

        Et voi olla tosissasi? Eihän ne sillä kuole. Rakenteissa ovat ja pysyvät jos niitä ei hävitä. Niitä ei teipit pidättele.


    • Anonyymi

      Sokeritoukista pääsee eroon. Se vaatii kaikkien asuntojen rakenteiden myrkyttämistä pariin - kolmeen kertaan.

      Ei muuta kuin laitat isännöitsijälle asuntoyhtiön päättäville henkilöille kiinteistön huoltoon kirjallista viestiä, huom! kirjallista viestiä. että juuri ostamassasi asunnossa on sokeritoukkia. Eivätkä ne ole sinun sinne tuomia.

      Vaadit selvitystä siitä koska kiinteistön asunnoissa suoritetaan sokeritoukkien myrkytys. Sanot myös ettet sinä tilaa, etkä maksa myrkytystä, se on asuntoyhtiön asia hoitaa homma kuntoon,koska olet vasta viikko sitten ostanut asunnon.

      Siitä se homma etenee.

      • Anonyymi

        Jos minulle 07.12.2021 16:51 vastasit niin luitko viestini, Isännöitsijä kertoi että myrkytys on asukkaan vastuulla vastuutaulukon mukaan. Hallituksen puhjoht ei vastaa mitään.
        Oletko siis itse toiminut ohjeesi mukaan vai lörpötteletkö muuten vaan.


    • Anonyymi

      Sokeritautiin liittyy sokeritoukat.

    • Anonyymi

      Jatkan edellistä viestiäni.
      Kyllä olen toiminut kertomallani tavalla. Yritykseni vuokrasi kerrostalon alakerran liikehuoneiston. Hain avaimet isännöitsijältä ja menin avaamaan ovia kiinteistöhuollosta vastaavalle huoltoyhtiölle koska kaikki tilan valot oli katkaistu lukittuna olevasta sähkökaapista. Tarkoituksenamme oli asentaa ensin tietoliikennekaapelointi avattavissa olevaan alakattorakenteisiin, väliseinäsermit työpisteiden välille ja vasta sen jälkeen kantaa kalusteet sisälle.

      Tilan sähkökaapista löytyi eläviä sokeritoukkia iso määrä, ne sinkoilivat sinne tänne valojen sytyttyä. Huoltoyhtiö tarkisti pyynnöstäni myös alakattorakenteet, toukkia oli akustolevyjenkin päällä. Tein kirjallisen reklamaation tunnin sisällä toukista vuokranantajalle.
      Emme tuoneet edes tavaroita sisään ennen kuin toukat oli myrkytetty tilasta pois.
      Muuttomme viivästyi kuukauden tämän takia. Ei tarvinnut maksaa vuokraa siltä kuukaudelta.

      Pari kuukautta myrkytyksen jälkeen sokeritoukkia näkyi taas vessassa. Valot kun laittoi päälle yksittäisiä toukkia livahti lavuaarin putken lattialiitoksen alle tms.
      Tein uuden kirjallisen reklamaation vuokranantajalle, lisäksi kävin naapuriliikehuoneistossa kysymässä oliko heillä toukkia, oli, hekin tekivät kirjallisen reklamaation.
      Kerrostalon kaikkien rappujen, joka kerroksen asunnot, 5 liikehuoneistoa, myrkytettiin kahteen kertaan kuukauden sisällä tuosta. Ei näkynyt sokeritoukkia kertaakaan enää sinä 6 vuotena mitä yritykseni siinä talossa oli vuokralla.
      Joten kyllä niistä pääsee eroon, kunhan joku vaan viitsii nähdä asian eteen vaivaa.

      • Anonyymi

        Menetin yöunet, niin ottaa pattiin. Kirjoitin isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle viestin. Onneksi ei ole huomiseksi mitään menoa.
        Kerro vielä, eikö se myrkky ole ihmiselle vaarallista jos sitä joka soppeen tungen. Mikähän merkki olisi hyvä. Lähden heti herättyäni kauppaan.
        Perhana että olen harmissani. En viitsi edelliselle asukkaalle ainakaan vielä viestittää. Ei haluaisi laajalle levittää, jos joku on myymässä asuntoaan. Ja tästä ketjusta päättelen. että otuksista pääsee eroon kun sitkeästi myrkyttää ja huoltoyhtiö ja hallituksen puheenjohtaja ottava ripeästi asian hoitoon. Yritän siis rauhoittua. Miksi ihmeessä vain ovat antaneet asian muhia, eivätkä minullekaan olisi vastanneet mitään jos en olisi uudestaan asiaa tivannut.


    • Anonyymi

      Vielä sinulle Anonyymi 08.12.2021 22:19
      Voi olla että olit paremmassa asemassa kun olit liikkeenharjoittajana taloyhtiössä, tiedän että olette vuokratulontuottajina kullanarvoisia taloyhtiöille.
      Yksityinen asukas yritetään selvästi vaientaa. Isännöitsijä ei vastaa, hallituksen puheenjohtaja ympäripyöreää, kiinteistövälittäjä ei mitään. Kunnan ympäristötyyppiä en ole vielä tavoittanut.
      Aika yksin tässä kokee olevansa. Tunnen itseni narratuksi myyjän ja talossa asuvien tuttavien taholta. Sen uskon että yksittäisten asukkaiden harteille asian asettaminen ei onnistu, toiset hoitavat, toiset eivät. Sitä on yritetty vuosia, toukat eivät ole hävinneet.
      On niin vieras ja yllättävä asia, etten vielä ole perehtynyt. Eikö parketti ja listat tuhoudu, jos niihin ruiskutetaan myrkky-nestettä? Jos toukat tulisivat viemäristä, niihin vielä ehkä auttaisi kuuma vesi. Kuivan tilan lattialistat ovat hankalammat.
      Tässä ei tarmokkuus auta jos kädet sidotaan.
      Onko sinulla minulle lisää hyviä toiminta-ideoita, kun ensin antamasi tuskin tässä talossa toteutuvat. Toivoisin sellaista, mikä ei aiheuttaisi riitoja?

      • Anonyymi

        Kiinteistövälittäjä vastasi ettei hän tiennyt, joten myyjä on jättänyt kertomatta.


    • Anonyymi

      Sokeritoukat ovat harmittomia otuksia, joten myrkyttäminen ei ole periaatteessa järkevää. Ja melkoisella todennäköisyydellä niitä tulee jälleen jonkun asukkaan mukana taloon uudestaan.

      Kannattaa pitää huoli, että oma asunto ei ole mieluinen niiden oleskeluun; ei ruokaa, ilmankosteus matala, ei piiloja.

      Jos asunnossa on sauna, kannattaa ainakin viikottain lämmitellä, että se alue pysyy kuivana, sekä jos kylppärissä lattialämmitys, pitää sitä päällä, jotta kosteus katoaa nopeammin. Viemäriaukkoihin kannattanee silloin tällöin saippuaa laittaa niin, että vaahtoavat kunnolla. Jääkaapin ja lieden taakse kannattanee sirotella jotain epämukavaa, vaikka ruokasuolaa.

    • Anonyymi

      Suurin syy toukkien lisääntymiseen löytyy ihmisten kehon pesutavoista, käydään usein suihkussa ja peseydytään nestemäisellä kehonpesu saippualla jonka huuhtoutuminen iholta vaatii runsasta veden käyttöä viemäriin jää runsaasti toukolle syötävää jos et käytä pesuissasi runsaasti vettä ja huuhtele lattiakaivoa kunnolla pesun jälkeen.Nestemäiset saippuat tuoksuvat vaikka jos mille vaan et ole huuhtonut ihoasi kunnolla jos se suihkun jälkeen tuoksuu käyttämällesi tuotteelle. Eli saippua ei ole parffyymi.

      • Anonyymi

        Vettä vettä ja vielä enemmän vettä suihkujen yhteydessä.Viemärit ja putkistot huuhtoutuvat kunnolla ja näinollen putkistotkin pysyvät hyvin vettä imevinä, eikä tukkeutumia pääse syntymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vettä vettä ja vielä enemmän vettä suihkujen yhteydessä.Viemärit ja putkistot huuhtoutuvat kunnolla ja näinollen putkistotkin pysyvät hyvin vettä imevinä, eikä tukkeutumia pääse syntymään.

        Kulutetusta vedestä joutuu ikäväkyllä maksamaan. Vaan siedätkö mielluimmin toukkia kuin maksat vesilaskun josta et ole pihtailu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe