No sillai!
Vihreiden kansanedustaja Hanna Holopainen ehdottaa, että Suomessa alettaisiin tarhata vesipuhveleita ekologisuuden nimissä.
Ei niitä Afrikan villejä nautoja, vaan jotain kesytettyä sorttia.
Kyllä ilmastonmuutoksen mukana koko ekosysteemimme tulee muuttumaan, hurmaava tulvaisuus on edessämme.
Vesipuhveleita Suomeen?
11
310
Vastaukset
- Anonyymi
Mikä siinä mahtaisi olla ekologista ? En ole tarpeeksi vihreä ymmärtääkseni.
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Makriina kirjoitti:
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Nuo ramoonan hyvät eivät ole kaikkien hyviä, turhaa mainostusta.
- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Vuohenjuusto on vielä parempaa siinä on voimakkaampi maku.!
Eikös Suomessa jossain kasvateta biisoneitakin lihan takia. Niitä ei kylläkään varmaan lypsetä. Paksu turkki niillä, tarkenevat ulkona.
Mutta kun, eikös se vesipuhveli ole vieraslaji.
Miten tämä nyt ollenkaan sopii mihinkään tämän astiseen, että vihreä toisi tänne vieraslajeja.- Anonyymi
Tuodaanhan tänne ihmisiäkin vesipuhvelien ja sarvikuonojen ynnämuiden krokotiilien maasta.
Joku aika sitten artikkeli jossa luvattiin kloona norsun avulla Mammutti, mammutti tarkenisi ulkotiloissa hyvinkin, paremmin kuin vesipuhveli talvella kun järvet jäässä.
Norjaan tuotu myskihärkiä, niin kovaa pakkasta etteivät pärjäisi.- Anonyymi
Minua mietitytti myös tuo Pohjolan talvi ja jäätyminen, miten ne vesipuhvelit talvella, olisko ne tuotava sisätiloihin?
Tai jos ne käyttäytyisi samoin kuin Pablo Escobarin virtahevot, jotka lisääntyivät ja levisivät ympäri maaseutua Kolumbiassa, nyt joutuvat metsästämään ja ampumaan niitä? (Etelä-Amerikassa ei ole luonnostaan virtahepoja)- Anonyymi
Kolumbiaan roudasi puolestaan huumepomo Pablo E virtahepoja , tullut pitovaikeuksia.
Kyllä pohjolassa asumisesta on se hyöty, että vitahepoja ei tarvitse pelätä, ei ainakaan talvella.
Osuuspankeilla oli aikanaan lapsille virtahepopankki. Ainoat Suomessa viihtyneet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kunpa minä tietäisin
Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv302836- 1432696
- 1372227
Syitä välttelyyn
En ennen ole kokenut tällaista. Miksi vältellään jos on ihastunut vai onko se aina merkki siitä ettei kiinnosta?1162153Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.
Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.131910Purrasta tehty huoli-ilmoitus
Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b0161781450Tiedätkö ketään toista jolla on sama kaivattu
Eli joka ikävöisi samaa henkilöä tällä palstalla? Tai muualla? Tiedätkö miten kaivattu suhtautuu tähän toiseen verrattu311246Miksi kaivattunne
ei pystynyt koskaan kertomaan tunteistaan? Teitkö oikean valinnan kun lähdit etääntymään? Kuinka kauan olisi pitänyt odo951214Pelottaa kohdata hänet
En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt891182Olisin halunnu vaan tutustua
Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno381138