No sillai!
Vihreiden kansanedustaja Hanna Holopainen ehdottaa, että Suomessa alettaisiin tarhata vesipuhveleita ekologisuuden nimissä.
Ei niitä Afrikan villejä nautoja, vaan jotain kesytettyä sorttia.
Kyllä ilmastonmuutoksen mukana koko ekosysteemimme tulee muuttumaan, hurmaava tulvaisuus on edessämme.
Vesipuhveleita Suomeen?
11
282
Vastaukset
- Anonyymi
Mikä siinä mahtaisi olla ekologista ? En ole tarpeeksi vihreä ymmärtääkseni.
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Makriina kirjoitti:
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Nuo ramoonan hyvät eivät ole kaikkien hyviä, turhaa mainostusta.
- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Vuohenjuusto on vielä parempaa siinä on voimakkaampi maku.!
Eikös Suomessa jossain kasvateta biisoneitakin lihan takia. Niitä ei kylläkään varmaan lypsetä. Paksu turkki niillä, tarkenevat ulkona.
Mutta kun, eikös se vesipuhveli ole vieraslaji.
Miten tämä nyt ollenkaan sopii mihinkään tämän astiseen, että vihreä toisi tänne vieraslajeja.- Anonyymi
Tuodaanhan tänne ihmisiäkin vesipuhvelien ja sarvikuonojen ynnämuiden krokotiilien maasta.
Joku aika sitten artikkeli jossa luvattiin kloona norsun avulla Mammutti, mammutti tarkenisi ulkotiloissa hyvinkin, paremmin kuin vesipuhveli talvella kun järvet jäässä.
Norjaan tuotu myskihärkiä, niin kovaa pakkasta etteivät pärjäisi.- Anonyymi
Minua mietitytti myös tuo Pohjolan talvi ja jäätyminen, miten ne vesipuhvelit talvella, olisko ne tuotava sisätiloihin?
Tai jos ne käyttäytyisi samoin kuin Pablo Escobarin virtahevot, jotka lisääntyivät ja levisivät ympäri maaseutua Kolumbiassa, nyt joutuvat metsästämään ja ampumaan niitä? (Etelä-Amerikassa ei ole luonnostaan virtahepoja)- Anonyymi
Kolumbiaan roudasi puolestaan huumepomo Pablo E virtahepoja , tullut pitovaikeuksia.
Kyllä pohjolassa asumisesta on se hyöty, että vitahepoja ei tarvitse pelätä, ei ainakaan talvella.
Osuuspankeilla oli aikanaan lapsille virtahepopankki. Ainoat Suomessa viihtyneet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723103
- 602844
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322395- 802216
- 602053
- 952016
- 121606
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171577Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301420Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?351408