No sillai!
Vihreiden kansanedustaja Hanna Holopainen ehdottaa, että Suomessa alettaisiin tarhata vesipuhveleita ekologisuuden nimissä.
Ei niitä Afrikan villejä nautoja, vaan jotain kesytettyä sorttia.
Kyllä ilmastonmuutoksen mukana koko ekosysteemimme tulee muuttumaan, hurmaava tulvaisuus on edessämme.
Vesipuhveleita Suomeen?
11
330
Vastaukset
- Anonyymi
Mikä siinä mahtaisi olla ekologista ? En ole tarpeeksi vihreä ymmärtääkseni.
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Makriina kirjoitti:
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Nuo ramoonan hyvät eivät ole kaikkien hyviä, turhaa mainostusta.
- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Vuohenjuusto on vielä parempaa siinä on voimakkaampi maku.!
Eikös Suomessa jossain kasvateta biisoneitakin lihan takia. Niitä ei kylläkään varmaan lypsetä. Paksu turkki niillä, tarkenevat ulkona.
Mutta kun, eikös se vesipuhveli ole vieraslaji.
Miten tämä nyt ollenkaan sopii mihinkään tämän astiseen, että vihreä toisi tänne vieraslajeja.- Anonyymi
Tuodaanhan tänne ihmisiäkin vesipuhvelien ja sarvikuonojen ynnämuiden krokotiilien maasta.
Joku aika sitten artikkeli jossa luvattiin kloona norsun avulla Mammutti, mammutti tarkenisi ulkotiloissa hyvinkin, paremmin kuin vesipuhveli talvella kun järvet jäässä.
Norjaan tuotu myskihärkiä, niin kovaa pakkasta etteivät pärjäisi.- Anonyymi
Minua mietitytti myös tuo Pohjolan talvi ja jäätyminen, miten ne vesipuhvelit talvella, olisko ne tuotava sisätiloihin?
Tai jos ne käyttäytyisi samoin kuin Pablo Escobarin virtahevot, jotka lisääntyivät ja levisivät ympäri maaseutua Kolumbiassa, nyt joutuvat metsästämään ja ampumaan niitä? (Etelä-Amerikassa ei ole luonnostaan virtahepoja)- Anonyymi
Kolumbiaan roudasi puolestaan huumepomo Pablo E virtahepoja , tullut pitovaikeuksia.
Kyllä pohjolassa asumisesta on se hyöty, että vitahepoja ei tarvitse pelätä, ei ainakaan talvella.
Osuuspankeilla oli aikanaan lapsille virtahepopankki. Ainoat Suomessa viihtyneet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem1023284Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin
Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo162674HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat762552Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi
Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?971524Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k741498Valkoinen Golf
Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.161085Kaikki ovat syntisiä!!!
Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N3451000Martina Aitolehti podcastissa: Ero
Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696186995Moottorisahalla kauppaan
Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s11885- 50844