Lintu kato

Anonyymi

Etelä-Suomessa vain 3 % metsistä on suojeltua aluetta. Kuitenkin vähintään 10 % metsistä tulisi olla suojeltua aluetta että se turvaisi uhanalaisten lintujen elämää ja samalla tietenkin metsien elämää. Metsiä hakataan yhä liian paljon varsinkin Etelä-Suomessa. Vanhoja, yli 120 vuoden ikäisiä metsiä ei saisi ollenkaan hakata. Sillä näissä vanhoissa metsissä olisi kaikkein parhaimmat elinolosuhteet linnuille ja luonnon eläimille. Linnut tarvitsevat kipeästi vanhoja puita josta ne saavat hyönteisiä syötäväkseen. Esim. jo uhanalainen hömötiainen tarvitsisi kipeästi vanhaa metsäaluetta selviytyäkseen. Muita uhanalaisia lintuja ovat kiirunat, koppelot ja tunturihaukat sekä ihan tavalliset sorsalajit. Sorsien metsästys tulisi lopettaa ja samoin muidenkin lintujen metsästys Suomessa. Ranskassa ja Välimeren maissa on aina julmasti metsästetty paljon lintuja erilaisin keinoin, esim. verkoilla. Ranska ja kaikki Välimeren maat saisivat lopettaa pikkulintujen metsästyksen ja syömisen ihan heti, sillä näissä maissa kuolee miljoonia lintuja vuosittain. Linnut ovat osa luonnon ravintoketjua ja jos jotkut lintulajit kuolevat sukupuuttoon se vaikuttaa kaikkiin muihin lintuihin ja luonnon eläimiin ja sitä kautta koko ekosysteemiin. Rahkasammal on myös hävinnyt hälyttävästi metsistä, sitä ei saisi enää kerätä metsistä mihinkään tarkoituksiin, esim. tuotantoeläinten syötäväksi. Rahkasammaleen kuuluu olla metsässä, jotta linnut ja luonnon eläimet voivat käyttää sitä hyödykseen. Lintuja täytyy alkaa suojella ihan tosissaan täällä Suomessa, ettemme menettäisi joitakin harvinaisia, vain Suomessa tai Pohjoismaissa olevia lintulajeja.

1

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä oli taas niin ulkona todellisuudesta oleva kirjoitus kuin olla ja voi.
      Tyypillistä viherpropakandaa missä mennään ulkoa kuullun propakandan johdolla eikä todellisuuden.
      Ensinnäkin kerro mitä olosuhteet vanhassa 120 vuotiaassa metsässä ovat parhaimmat linnuille ja eläimille?
      Jos vieressä on 120 vuotias metsä ja 10-40 vuotias nuori metsä on riistaeläimet kuin linnutkin järkiään tuolla nuoremmassa metsässä suojassa ja pesimässä. Tämä on ihan tieteellinen fakta.
      Nykyään myös nuoriin metsiin jätetään lahopuuta tietty määrä hehtaarille lahopuun lisäämisen takia.
      Kirjanpainajien ja maannousemasienien tappamissa vanhoissa kuusikoissa ja männiköissä ei pesi senkäänvertaa lajeja saati ovat ilmaston kannalta pelkkä hiililähde.
      Itseasiassa etelä-suomen nuoret rikkonaiset metsät elättävät huomattavan suuren lintu ja eläinkannan verrattuna pohjoisen vanhoihin metsiin.
      500 000-1 500 000 paria käsittävä hömötiaiskanta ei ole yhtään uhanalaisempi kuin on ollut tähänkään asti. Koska miljoona yksilöä kattavista eläinkannoista on alettu uhanalaisia tekemään ellei tarkoituksella tietoista metsätalousvastaista propakandaa lietsoakseen.
      Mainittakoon että meillä on myös 10 000 paria käsittäviä lintukantoja jotka luokitellaan elinvoimaisiksi ehkä juuri siksi että niistä vouhkaamalla ei ole propakandista hyötyä.

      Kiiruna. On toki harvalukuinen mutta sitä ei koskaan ole edes napapiirin eteläpuolella asunutkaan. En edes ala selittämään kiirunan elinoloja koska et ole siitäKÄÄN pätkääkään perillä, vaan tuijotat pelkkiä lukuja. No metsäpropakandista hyötyä et kiirunasta saa xD
      Propakandassa myös riekkoa käytetään mielellään väittäen, että "ilmastonmuutoksen takia riekkokannat ovat siirtyneet etelästä täysin lappiin."
      Ilmeisesti "ilmastonmuutos "ei koske venäjää, sillä riekkokanta elää elinvoimaisena heti rajan takana venäjällä aivan laatokanrantoja myöden eteläsuomen tasolla.
      Miksi? No siinä sinulle mietittävää, mutta niin "ilmastonmuutosta" kuin metsästyksestä et siihen syytä saa kieritettyä.
      Koppelot. Tunnetko edes koppelon urospuolista versiota? Ovat elinvoimaisia koko suomessa, vaikka siellä helsingissä niitäkään ei esiinny.

      Kerro mulle "tavallinen sorsa"? Ja perustele ylipäätään metsästyksen lopettaminen? Metsästäjäthän täällä nimenomaan vaalivat riistaa, että niistä riittää metsästettävää eivätkä suinkaan hävitä niitä. Koskaan en ole vihreää metsästyksen vastustajaa nähnyt riistanhoitotöitä tekemässä eläinten ja lintujen hyväksi. Metsästyksen kieltäminen on hyökkäys luonnonvarojen normaalia hyödyntämistä kohtaan jonka perusteella voitaisiin yhtälailla kieltää niin marjastus kuin sienestyskin. Ja näin metsänomistajana kannatan mikäli metsästyskieltoja jaettaisiin ideologisin syin, niin samalla kiellettäköön jokamiehenoikeudetkin ja oikeus liikkua metsissä olisi jatkossa metsästysseurojen maanvuokrasopimuksiin perustuvaa eli sisällytettäisiin metsästysseuroille jäsenineen.
      Eihän muuallakaan eu.ssa tuollaisia oikeuksia ole ja ainahan vihreät vetoavat omassa propakandassaankin "muttakun eu sanoo".

      Sorsia metsästi aktiivisesti vielä 1990 luvulla 200 000 metsästäjää jolloin myös kaikkien sorsien kannat olivat runsaita. Nyt aktiivi sorsastajia on enää alle 100 000 ,kun muu riista esim hirvieläimet ja sepelkyyhkyt innoittavat eniten ja samassa suhteessa, kun metsästys on vähentynyt on sorsakannat tulleet alas. Miten siis metsästyksen lopettaminen mielestäsi lisäisi sorsien määrää?
      Toisekseen edelleen eniten metsästetty sorsalintu heinäsorsa on ja porskuttaa suomen yleisempänä sorsalintuna, kun sun logiikan mukaan sen pitäisi olla sukupuutossa.
      Näin metsässä liikkuvana rahkasammal peittää isoja alueita metsiä, joten vuodatuksesi on käsittämätöntä tuubaa ja pelkkää ideologista propagandaa.
      Neuvoni sinulle onkin, että lähde sieltä kaupungista oikeasti luontoon äläkä jauha vihreän lehden propakanda julistuksia ilman faktaa. Toisekseen älä tule opettamaan minulle, niin metsä kuin riistatieteenkään ammattilaiselle miten asiat metsissämme aidosti ovat, koska olet ulkona metsä ja eläinasioista kuin lumiukko.
      Muuten vähemmän propakandista joulun aikaa sinne!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe