Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuinka auttaa narsistia?

Anonyymi

Ongelma ei ole nyt se, etteikö narsistia voisi jättää oman onnensa nojaan, vaan se että kuinka auttaa häntä?

Mikään apu ei kelpaa, ellei se ole ruokaa, rahaa, tai "muuta mannaa." joka sataa taivaalta.

Samalla kuitenkin kaikki se iso määrä apua mitä hänelle annetaan, pönkittää vain lisää hänen narsistista käytöstä ja minäkuvaa ja viimekädessä tekee auttamisesta mahdotonta.

13

782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lopettaminen. Mutta se onnistuu luultavasti vasta tulevaisuudessa, ellei paholainen aio pelastaa itsensä kaltaisia jollain erikoissäädöksellä, ja sen se varmati tekee!
      Narsistit ovat hyvässä turvassa niin kauan, kun lässyhumanismi (satanismin alalaji) hallitsee.

      • Anonyymi

        "Lopettaminen"

        Et tajunnut? NAPPI OTSAAN TAI MERKKAAMINEN!
        Lässyhumanistit: ei, koska ihmisoikeudet... lässyn lässyn lässyn...


    • Anonyymi

      Kysymys on tosi outo. Mihin tuo narsisti siis apua mielestäsi tarvitsee? Narsisti kyllä osaa ottaa mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Se on ihan oman keskustelun paikka, kuka tarvitsee, tai ansaitsee apua. Samoja kysymyksiä voi kysyä alkoholisteilta, tupakoitsijoilta, liika lihavilta ja kaikilta sairaudentunnottomilta ja hoitokielteisiltä ihmisiltä. Listaa riittää.


    • Anonyymi

      Mietin myös tuota, miksi narsistia ylipäätään pitäisi auttaa? Ehkä tarkoitat sitä hämmennyksen tilaa mikä itsellekin tuli ennen kuin tajusin että kyseessä ei ole normaalisti ajatteleva ja toimiva ihminen.

      Narsisti oli kova valittamaan, elämä oli yhtä draamaa. Itsekin sorruin aluksi empatiaan ja lähestymään asioita ongelmina jotka pitäisi ratkaista. Etsin tietoa ja välitin narsistille. Kerroin omista kokemuksista ja mikä niissä on auttanut. Ostelin tavaroita jotka olisivat helpottaneet hänen elämäänsä. Oli hämmentävää että narsisti vaikutti suuttuvan sitä enemmän mitä enemmän yritin helpottaa hänen elämäänsä. Tajusin lopulta että narsisti ei halua empatiaa eikä apua, hän haluaa vain huomiota. Avun tarjoaminen on kuin sanoisi hänelle päin naamaa että hän on osaamaton typerys. Narsistin ylivertaisuutta loukkaa verisesti avun tarjoaminen. Narsisti haluaa paistatella niin draaman käänteissä kuin omassa huikeassa erinomaisuudessaan kun hän tilanteesta sitten selviää.

      Narsisti suorastaan hehkui mitä enemmän elämässä oli draamaa ja ongelmaa. Ne eivät rasita narsistia samalla tavalla kuin omatunnolla varustettua ihmistä koska hän ei ota mistään vastuuta. Jos joskus oli tasaisempia aikoja ja elämä sujui, narsistia selvästi ahdisti. Näitä hetkiä oli tosin vähän, narsisti on haka kehittämään ongelmia ja draamaa.

      Kun tajusin mistä on kyse, lakkasin niin auttamasta kuin erityisemmin noteeraamasta hänen "ongelmiaan". Vouhottakoon itsekseen.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin no, se kuitenkin on luonnollista ettei niiltä kiitosta saa, joilta apu on evätty.
        Vaikka mä nyt saatan joskus kiittää semmosestakin, jos oon kiinnostunut pohtiin kuinka häviöt käännetään voitoksi. Koska mulle on joskus käynyt semmosta, kun ei joltain taholta jotain saa vaikka arvostusta, niiin saakin jotain parempaa toiselta taholta. Mitään riehumista en kannata koskaan.

        ppoiiiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin no, se kuitenkin on luonnollista ettei niiltä kiitosta saa, joilta apu on evätty.
        Vaikka mä nyt saatan joskus kiittää semmosestakin, jos oon kiinnostunut pohtiin kuinka häviöt käännetään voitoksi. Koska mulle on joskus käynyt semmosta, kun ei joltain taholta jotain saa vaikka arvostusta, niiin saakin jotain parempaa toiselta taholta. Mitään riehumista en kannata koskaan.

        ppoiiiiii

        Mä oon ratkaissut köyhyyden sillä, että vaikka olen materiaalisesti köyhä pidän huolta siitä että henkisesti on luksusharrastukset.

        ppoiuiuuuuy


    • Anonyymi

      Tuollainen henkilö lypsää ja kuppaa sulta irti aivan kaiken mitä saa.
      Sisimmässään hän voi olla tyytyväinen kun onnistuu loisimaan, mutta esitykseen kuuluu esittää koirailmeistä reppanaa, jotta sinä empaatikkona yrittäisit miellyttää häntä jatkossakin. Näin hän koukuttaa. Mitä tyytymättömämpää hän esittää, sitä enemmän yrität miellyttää.
      Kannattaa miettiä mistä oma miellyttämisentarve tai "pelastajasyndrooma" on peräisin.

      Mieti että sinulla on oikeus omaan tahtoon. Puhelimeen ei tarvi aina vastata. Ovea ei tarvi avata. Jos kuitenkin juttelee sen kanssa, älä avaudu asioistasi. Feidaat ajan myötä. On täysin ennalta-arvattavaa että irtaantumisyrityksen myötä hän hätääntyy koska on riippuvainen huomiosta. Sitten hän onkin kiva ja siinä moni taas heltyy. Jos päätät ja pystyt pitämään päätöksen, hän voi vainota vielä aikojen päästä.
      Onneksi tietoa tulee koko ajan lisää, näitä kannattaa lukea. Ja arvostaa itseä. Huonoa kohtelua ei tarvi sietää.

    • Anonyymi

      Mä aion tehdä eri narsistien kanssa eri tavoin.
      Osan pidän kavereina, osalle en puhu mitään, osa voi olla taiteen inspiroijia jne. :)


      ppiuiuu

    • Anonyymi

      Aloittaja, oletko narsisti. Hae apua. Sitä tuo aloitus kertoo. Ei mistään muusta. Eikö sinulle sada rahaa ja ruokaa. Hanki apua ja äkkiä.

      • Anonyymi

        Kiitos kysymästä, en ole. Olen myös hakenut apua, ja jossain määrin saanutkin sitä. Arvaa minkälaisen ihmisen takia sitä jouduin hakemaan? Syytökset ovat siis tuttuja, vaikka narsistiksi epäileminen onkin sieltä miedoimmasta päästä.

        Nälkää ei ole koskaan tarvinnut nähdä, mutta toki palkka voisi olla piirun verran parempi.


    • Anonyymi

      Eihän narsistia voi auttaa eikä patantaa, kun eihän maailman parhaimmalla ihmisellä voi olla mikään vialla eikä mitään vikaa vikaa vikaa, ainakaaan narsistin omasta mielestä, nih!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe