Teretulemast alalle

Anonyymi

Uusiin työntekijöihin suhtaudutaan poikkeuksetta epäluuloisesti ja voit olla varma, että uuden työvuorolistan (ja siinä nimesi nähtyään) on kahvipöydällinen ihmisiä stalkannut Facebookin profilista asuinpaikkakuntasi, parisuhdetilanteesi, aiemmat työnantajasi sekä julkiterhikistä syntymävuotesi. Vuoron alkaessa suurin osa työntekijöistä vetäytyy omiin oloihinsa kuppikuntiinsa ja jäät yksin miettimään kenen olisi sinut pitänyt työhön perehdyttää. Jossain vaiheessa vuoroa "onnistaa" ja sinut ottaa suojatikseen ammatistaan ylpeä hoitaja (oli hän sitä koulutukseltaan tai ei) esittäen sinulle kysymykset: "kauankos olet alalla ollut? " "Oletkos ennen vaippaa vaihtanut? " "Oletkos koskaan vanhusta syöttänyt?" (Puolestaan täysin riippumatta koulutuksestasi tai kokemuksestasi alalla). Riippumatta vastauksista gurusi esittämiin kysymyksiin saat kattavan perehdytysen ko toimenpiteistä, huomaat olevasi lähtöruudussa ja alan olevan hoitotyön sijaan rakettitiedettä. Sen sijaan, että tietäisit potilaiden sairauksista kuulet laajat selostukset sinua työhön perehdyttävän hoitajan lapsista ja heidän sairauksistaan, opiskelupaikoistaan, asumisestaan, viime viikon ripuleistaan ja näppylöistä virtsassa. Mutta vieläkään et tiedä potilaista vastaavaa tai minne märkäkäte viedään..!
Vuoron loppuessa alkaa olla takki totaalisen tyhjä ja seuraava vuoro saapuu paikalle: Esittäydytte kädestä pitäen. Raportin alkaessa alkavat potilaat/asukkaat ilmaista tyytymättömyyttään ja sängynlaita olla sopivasti käden ulottuvilla *kop kop* "Apua, apua" "hoitaja" "Äiti" kuuluu käyttäjältä. Hoitajat pyytävät sinua rauhoittelemaan Pirkkoa, etkä tiedä kuka on kyseessä, mutta lähdet sinnikkäästi ääntä kohti ja lopulta löydät Pirkon sängystä laitojen takaa kaksinkerroin. Kysyt "mikä hätänä? " ja saat vastaukseksi " Emminä sinua tänne halunnu ku hoitajan". Menet raportoimaan hoitajille ettei sinua sinne haluttu, kun olit vaan ilkeilevä naapurin Tyyne. Yökkö lupaa sitten myöhemmin käydä katsomassa. Nyt äkkiä kotiin nukkumaan, huomenna aamuvuoro..
Muutaman tunnin nukuttuasi tapaat uuden perehdyttäjäsi ja aamu mennään samaa kaavaa noudattaen kuuntelu-oppilaana. Pesuja tehdään, itsestään selviä asioita selvitetään ja koet 30 vuoden työkokemuksen täysin turhana, koska hautumat paranee sinkkipasta-perusvoiteella ja talkki on tarkoitettu vauvoille per rectum. Mistään muustakaan et mitään tiedä. Onneksi vuoro ohi..
Seuraavaan mennessä saat melkein valmiilta "läheshoitajalta" moitteita aiemmista vuoroista, kun oli raportilla puhuttu ettei se mistään mitään tiedä eikä ole alan töitä ikinä tehnytkään, mutta onneksi hän lupaa auttaa ja opastaa. Sapiskaa oli saanut myös opiskelijat, joilla vakituinen henkilökunta oli pesut teettänyt, eikä niistä muutenkaan ollut mihinkään.. Mutta vuoro jatkuu ja kuulen ettei yökkö ollut pukenut aamulla riittävästi ihmisiä valmiiksi, eiliset iltatyöntekijät jättäneet mehumukeja yöpöydälle, ja että kahvipöydässä oli supateltu sairaslomista (joiden syynä oli alkoholiongelma, laiskuus ja se paljon puhuttu lapsen olematon ripuli).
Myöhemmin huomaat, että työmääräsi koetaan uhkana (ei meitä varmaan enää ikään kysytä t. 70 vuotias hoitoapulainen, joka sijaisena työskentelee). Huomaat myös sen etteivät työkaverisi arvosta työssä käymistäsi (paitsi, jos on viikonloppuvapaat kiikarissa). Käsität senkin, ettei sinua arvosteta, mikäli et osallistu vähintään kohtalaisella panoksella työkavereidesi irvimiseen selän takana (mitä enemmän sitä teet, sitä sosiaalisempi olet).
Hyvää yötä ja pikaista huomenta 😘

9

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä mistä johtuu yksittäisen työntekijän tarve polkea toista päästäkseen itse ylemmäksi. Tuntuu korostuvan huonosti palkatuilla aloilla ja työvoimapula ssakin yksilöllä on tarve kohottaa itseään sosiaalisessa hierarkiassa. Kokonaisuutta ei hahmoteta ja toimitaan omien tarpeiden mukaan, minä hyvä ja muut sieltä rectumista! Voisin esittää vastakysymyksen: mistä löytää fiksu hoitaja?

      • Anonyymi

        Työntekijöiden toistensa polkeminen mahdollistaa kaiken sen sonnan mitä työelämässä kokoajan toistuu palkkauksesta aina työnkuormitukseen saakka.

        Työnantajien hajota ja hallitse politiikka on lyönyt itsensä läpi ja duunarit eivät edes itse ymmärrä että ovat ihan itse syypäitä tilanteeseen kun yhteisöllisyyttä ei enää ole.

        Lopulta ns. nuolijatkin saavat maistaa omaa lääkettään kun YT:ssä saavat armotta kenkää kun työkyky vähänkin alentuu syystä tai toisesta. Se onkin ainut hyvä asia että paskasakki saa itse kenkää.


      • Anonyymi

        Helvetin huono itsetunto


    • Anonyymi

      Tälläkin alalla työpaikan ilmapiiri vaihtelee jopa osastoista riippuen.

    • Anonyymi

      Suomen stanan sairas työkulttuuri! Muissa Pohjoismaissa asiat ilmeisesti täysin päinvastaiset.

    • Anonyymi

      Hoitoala on täynnä p-läpiä, jotka haluaisivat jo eläkkeelle tai muuten vaan pois koko alalta. Ja se näkyy ja kuuluu kaikessa.

      Paikkoja, joissa on hyvä ilmapiiri hoitajien kesken, hyvä työmotivaatio tai hyvä "noviisien" sietokyky, on todella vähän. Varsinkaan vanhustenhoidossa. Sinne nämä lävet ovat oikein kumuloituneet. Se johtuu mm. siitä, että esim. työkkärin mielestä jokainen työtön kannattaa laittaa vanhuksia hoitamaan, vaikka ala ei työtöntä yhtään edes kiinnostaisi.

      Jos haluaa jaksaa alalla edes vähän aikaa, on tehtävä töitä sillä periaatteella kuin työtovereita ei olisikaan siinä ympärillä. Eli toimia ja selvitä todella itsenäisesti. Koska mitään työ-"tovereita" ei oikeasti useinkaan ole. Jos on, se johtuu siitä, että he ovat keskenään tovereita siviilissäkin.

      Useimmiten työvuoroon osuu ihmisiä, joiden kanssa et yleensä itse valitsisi tehdä töitä minuuttiakaan, jos saisit työntekijät valita itse.

      Jos siis sellainen ala houkuttaa ja pieni palkka ja happamat hoidettavat ja omaiset siihen päälle, niin tervemenoa vain alalle.

      • Anonyymi

        Monilla nuorillakin hoitajilla on motivaatio ongelmia ja pitkät saikut alkaa heti, kun vaki paikka on varma.


    • Anonyymi

      Ittehän valitsit!

    • Anonyymi

      Yök! En varmasti enää tule, kun pääsin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe