Lodz, Puola

Anonyymi

Olen ollut Lodzissa töissä 2014-2015. En suosittele tätä paikkaa.

Alunperin menin tänne työn vuoksi. Fujitsu etsi suomenkielisiä työntekijöitä service deskiin, pääsin ja menin. En ole ollut monessa suomalaisessa työpaikassa töissä mutta sanoisin että täällä on ollut työpaikkakiusaamista. Äänen korotusta. "Tiimin" puolalainen pomo, joka on ollut nainen solvasi muun muassa homoksi, jotkut puolalaiset on homokammoisia vaikka en ole homo. Eräs toinen työntekijä, ukrainalais puolalainen sanoi "haluatko että murran leukasi" suututtuaan. Asia joka on tapahtunut myös muissa service desk työtiloissa on se että ohimenevät osuvat istuimen takaosaan. Se tömähtää hieman ja on ärsyttävää.

Vähän sen jälkeen kun olin aloittanut työt, paikalle ilmestyi ilmeisesti espanjasta väkeä varmaan espanjankieliseen ryhmään. Eräs näistä katsoi ja venytti silmiä virnuillen, pidin tätä rasistisena eleenä vaikka en ole aasialainen.

Olin lukenut ennen menoa että kaupungissa tapahtuu tappeluita paljon. Kyllä niitä vähän näki, varsinkin iltaisin ja öisin kadulla nimeltä piotrkowska jossa on paljon ravintoloita ja baareja pitkän kadun varrella. Minua kohtaan hyökättiin muutaman kerran. Yksi tönäisi voimakkaasti ohimennen. Saman olin nähnyt aiemmin ja hän sanoi että ärsytän häntä.

Kerran kun kävelin tällä kadulla illalla, toisella puolella käveli kaksi poikaa/miestä, sanoivat jotain kahdelle tytölle jotka istuivat penkillä jotain brittiaksentilla, ovat voineet olla britanniasta tai puolalaisia, tämän jälkeen toinen otti repusta pullon ja heitti sen minua kohti, se liukui noin metrin päähän minusta ja siinä oli harmaata nestettä. En tiedä oliko sen tarkoitus räjähtää. Kerran olen nähnyt suomessa kun joku heitti autosta pullon joka räjähti pian, se oli samannäköinen kuin tämä.
Yhdellä toisella kerralla yritin puhua muutamalle naiselle, kaksi miestä heidän seurassa nauroi minulle, suutuin ja otin kuvan. Tämä mies josta otin kuvan ilmeisesti ravisteli tai töni minua, en muista mitä tapahtui, on ollut muistikatko. Ei tietenkään saisi ottaa kuvia muista ilman lupaa mutta ärsyynnyin ja tein jotain ei niin viisasta.

Sain tietää että hänen kaveri, tämä toinen mies on erään baarin pomo/omistaja. Kun menin siihen baariin, hän käski minun poistua sieltä. Myöhemmin oli ulkona ja sanoi "mene kotiin". Tämä on voinut tarkoittaa että "mene takaisin siihen maahan mistä tulit." Tässä paikassa jotkut eivät pidä ulkomaalaisista. On myös kysytty piotrkowska kadulla "mitä teet täällä" ja sitten sanottu että "mene takaisin".
Kadulla on myös tapahtunut puukotuksia.

Fujitsun jälkeen olen ollut töissä Infosys Poland yrityksessä. Myös täällä on ollut työpaikkakiusaamista. Työ on ollut ostotilausten käsittelyä telialle ja siellä on ollut paljon ruotsia puhuvia.

Koin että minua on kiusannut iranilais ruotsalainen, tunisialais ruotsalainen, turkkilainen joka puhui ruotsia. Iranilainen puhui liian lähellä naamaa ja lauloi jotain virnuillen, hän myös huusi raivokkaasti välillä. Vaikka sen jälkeen kun kävelin ohi niin että olkapää osui häneen, se oli tahallista koska ärsyynnyin sen käyttäytymisestä. Tätä ennen muutamaa päivää ennen olin liuuttanut tuolin siihen, näitä asioita ei tietenkään saisi tehdä. Sama myös muutti samaan kerrostaloon toiselle puolelle, arvosteli mitä heitin roskiin ja juoksi ulos puolalaisen naisystävän kanssa sen jälkeen kun olin ollut viemässä roskia. Tunisialainen sanoi muun muassa homoksi ja turkkilainen tuijotti pitkään toimistolla ja raitiovaunupysäkillä. Infosysistä irtisanottiin ilman syytä, kesken työtä, paikan "pomo" sanoi "lopeta työt, ota tavarasi ja tule mukaan." Näin voi näköjään tehdä puolassa.

4

1524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oksettava maa

      • Anonyymi

        Etkö tajua että jutut on keksitty ihan omasta päästä varmaankin suljetulla osastolla tahdonvastaisessa hoidossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö tajua että jutut on keksitty ihan omasta päästä varmaankin suljetulla osastolla tahdonvastaisessa hoidossa.

        Aloittaja täällä. En ole ollut suljetulla osastolla. Kyllä myös puolassa on homovihaa, työpaikkakiusaamista, väkivaltaa.


    • Anonyymi

      Maltan saari, järkyttävä paikka, varkaita,likasta, huonoa ruokaa en todellakaan suosittele matkakohteeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe