Elämän synty uudessa valossa, ihosolusta alkio

Tässä juttu HY:n perinnöllisyystutkijoilta, kuinka elämä voidaan saada alkuun ilman hedelmöittymistä indusoiduilla pluripotenteilla kantasoluilla Vähän tätä asiaa ollaan sivuttu täällä kun ollaan mietitty sitä elämän alkamisen ajankohtaa. Ihmisyksilön elämä ei silloin ala mistään hedelmöityksestä vaan kloonauksesta.

https://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2021/03/29/voiko-ihosoluihin-puhaltaa-hengen/

Mielenkiintoinen näkökulma sitten abortinkin oikeutukseen. Nytkin on moralisteille jotenkin paljon vähemmän paheksuntaa aiheuttavaa se, että 10 alkiota heitetään menemään ihan vain koska niitä ei huvita käyttää kun ei haluta enempää lapsia kuin että yksi abortti tehdään sosiaalisesta syystä, koska ei halua enempää tai ollenkaan lapsia. Toiseen kun liittyy se naisten jalkojen levittely ilman lisääntymistarkoitusta, joka aiheuttaa kaikesta moralistin elämässä hirveätä paheksuntaa.

8

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "jotenkin paljon vähemmän paheksuntaa aiheuttavaa se, että 10 alkiota heitetään menemään ihan vain koska niitä ei huvita käyttää "

      Jotenkin? Kuka sellaista on julistanut hyväksyvänsä vai mutuiletko taas syytöksiäsi kuten tavallista?
      Elinkelpoisten alkioiden "adoptioon" lahjoituskin on yleensä mahdollista, ja hoitoja joudutaan usein toistamaan, koska tarpeeksi alkioita ei ole saatu!
      Ja jos alkeellisuutta mietitään, niin onhan se abortilla tapettava alkio/sikiö jo melko paljon pidemmällä elämässä, ja todennäköisemmin myös jatkaisi sitä seuraavat vuosikymmenet kuin kohtuun edes vielä kiinnittymätön alkio.

      "aiheuttaa kaikesta moralistin elämässä hirveätä paheksuntaa."

      Joopa joo, ainakin sinun harhaisissa kuvitelmissasi. :)

      "Ihmisyksilön elämä ei silloin ala mistään hedelmöityksestä vaan kloonauksesta."

      Niin? Jos tuollainen on mahdollista, niin se on alkanut sitten silloin kun on alkanut.

      • Anonyymi

        Ihmiset siis sen saa aikaan, eikä ihosolu kyllä päätä itse kloonautua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset siis sen saa aikaan, eikä ihosolu kyllä päätä itse kloonautua.

        Niin kloonauksessa (=manipuloidussa alkionsynnyssä) alkavassa elämässä kuin normihedelmöityksessä on tietääkseni ihminen, joka ne saa aikaan, jos puhutaan ihmisen suvunjatkamisesta! Joillakin trolleilla ei näy olevan harmaata ajatustakaan asiasta, kunhan vain trollaa, mikä on hyvin tuttua abortinedistäjätrollien toimintaa palstalla.


    • Anonyymi

      Niin mutta kun abortinvastustajan maailmassa tunnetaan ihmisen lisääntymiskeinona vain ja ainoastaan hedelmöitys. Menee nyt heitiltä pasmat sekaisin tämmösen tiedon edessä. Varmaan Raamatusta etsitään joku aasinsilta tähänkin. 😆

    • Anonyymi

      Eikös kantasolukin ole ELÄVÄ KANTASOLU? Kuolleesta solusta ei kyllä onnistu enää mikään elämän herättäminen. Perusajattelu siis ontuu pahasti aloittajalla kuin trollilla, osa asioista vain "unohtuu mainita".

      Kantasolututkimushan on varsin laajaa niin meillä kuin muualla lähinnä sairauksien syntymekanismin selvittämiseksi ja niiden torjumiseksi.

    • Anonyymi

      Ihosolu päättää milloin se haluaa kloonautua alkioksi (uskisten logiikkaa)

      • Anonyymi

        Eikös sitä taida väittää juuri tuo aloituksen abortinedistäjä, joka tituleeraa itseään tieteilijäksi? Tosin raamatullisesti sanottuna, hänen tietonsa on vajavaista ja kun tilalle tulee se, mikä on täydellistä tietoa, joutuu häpeään se, mikä on vajavaista.


    • Anonyymi

      "...kuinka elämä voidaan saada alkuun...kantasoluilla." Mites se nyt alkuun saadaan tuossa vaiheessa, kun muualla väität, että yksilön elämä ei ala hedelmöityksestä, vaan aivan jostain muusta hetkestä??? Olen kyllä aiemminkin maininnut kantasolututkimuksen, mutta asia ei ole juurikaan asiallista palautetta.
      Selitä nyt uudestaan, milloin mielestäsi ihmisyksilön elämä alkaa, hedelmöityksestä vai jostain muusta ajankohdasta/tapahtumasta. Jotenkin ajatuksesi on kehittymässä entistä ristiriitaisemmiksi, mutta eihän trollilla tarvitse muutenkaan olla logiikkaa, kunhan vain trollaa vai olenko sittenkin lukenut väärin vuosia kestänyttä kirjoitteluasi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe