Keitele Group ja UPM pian kansainvälisessä boikotissa

Anonyymi

Savossa on sekä Keitele Groupin, että Myöskin UPM:n toimintaa. Seuraavassa tekstissä on todisteet siitä, että myöskin Savossa toimii ihmisoikeuksia rikkovia yrityksiä: "Kyseessä on siis laillisen lakon murtamisyritys rikkurityövoiman avulla. UPM:n tarkoitus on, että mahdollisimman moni työntekijä ei osallistuisi lakkoon, vaan houkutus lihottaa omaa tilipussiaan nyt heti olisi suurempi kuin myöhemmin konkretisoituvien parempien työehtojen saaminen kaikille.

Lakkoilua suojaa sekä perustuslaki että ihmisoikeussopimukset. Tilannetta, jossa työnantaja turvautuu taloudellisiin kannustimiin, jotta työntekijät luopuisivat tärkeistä ammattiyhdistysoikeuksistaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on pitänyt Euroopan ihmisoikeussopimuksen kokoontumis- ja yhdistymisvapautta koskevan artiklan rikkomisena.

Ihmisoikeustuomioistuimen tapauksessa (Wilson ym. 2.7.2002) palkka oli pienempi henkilöillä, jotka eivät olleet suostuneet siihen, että ammattiliitto ei enää neuvottelisi palkankorotuksista ja muista työsuhteen ehdoista. Ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että liitolla ja sen jäsenillä täytyi olla jokin mahdollisuus saada työnantaja kuuntelemaan.

Tuomioistuimen mielestä vapaaehtoisen kollektiivisen sopimusjärjestelmän ydin on siinä, että ammattiliitolla on mahdollisuus ryhtyä lakkoon tai muihin toimenpiteisiin. Lakon tarkoitus on saada työnantajan edustaja käymään ammattiliiton kanssa sopimusneuvotteluja niistä kysymyksistä, joita liitto pitää tärkeinä jäsentensä etujen kannalta. "

Olennaista on, että työntekijöillä on mahdollisuus pyytää liittoa tekemään tai sallia sen tehdä työnantajalle esityksiä tai ryhtyä toimenpiteisiin työntekijöiden etujen ajamiseksi. Elleivät työntekijät voi tätä tehdä, heidän vapautensa kuulua ammattiliittoon etujensa turvaamiseksi on näennäistä. Valtion tehtävänä on varmistaa, että liiton jäseniä ei estetä tai rajoiteta käyttämästä liittoaan heidän edustajanaan, kun pyritään päättämään heidän suhteistaan työnantajiinsa.

Edellä käsitelty tapaus oli Britanniasta. Vastaavan tyylisiä tapauksia löytyy myös Suomesta. Viimeisin on Keitele Oy:n tapaus, jossa yritys maksoi lakon ajalta pienempää tuotantopalkkiota lakkoon osallistuneille työntekijöille. Käräjäoikeus totesi menettelyn olevan syrjivää ja määräsi yrityksen maksamaan 22 työntekijälleen täyden tuotantopalkkion ja yhdenvertaisuuslain mukaisen hyvityksen.

Kyse on syrjinnästä eli siitä, että työntekijä asetetaan eri asemaan ammattiyhdistystoiminnan vuoksi.
Keitele Oy:n tapauksessa kyse oli edun menettämisestä kuten myös korkeimman oikeuden tapauksessa KKO 2010:93, joka sekin koski tuotantopalkkion maksamista lakossa olleille työntekijöille. Sillä, houkutteleeko työnantaja toimimaan haluamallaan tavalla vai rankaiseeko hän vääränä pitämästään toiminnasta, ei voi olla merkitystä. Kyse on syrjinnästä eli siitä, että työntekijä asetetaan eri asemaan ammattiyhdistystoiminnan vuoksi. Ammattiyhdistyksen toimeenpanema lakko on sekä Wilson-tapauksen että korkeimman oikeuden oikeuskäytännön mukaan (KKO 2010:93) osa yhdistymis- ja kokoontumisvapautta.

22

2183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keiteleen omavaltainen tehtailija on pian vakavan paikan edessä. Tieto kiertää maailmalla nykyään nopeasti ja tehokkaasti.

    • Anonyymi

      Kinkkinen juttu. Kun Suomeen rakennettiin hyvinvointia 60-luvun lopulta alkaen, jolloin vienti alkoi vetää kunnolla, oli rahaa jota jakaa. Nyt 50 vuotta myöhemmin, jolloin hyvinvointia rahoitetaan velkaa ottamalla, ei kuitenkaan voida luopua siitä mihin oli totuttu. Oli siis totuttu esim. siihen että Suomessa ei ole pakko tehdä työtä, ja yhteiskunnan yhteisillä rahoilla on pakko pitää hengissä myös ne jotka eivät halua tehdä työtä. Keiteleellä ei selvästikään ole hyvin palkattuja työpaikkoja, joten työnantajat toimivat huonon tilanteen antamalla edulla, soveltaen puolilaittomia ja käräjillä selvitettäviä keinoja. Ota tai jätä.
      Se, että sahatavaran hinta on noussut maailmanmarkkinoilla viime- ja toissa vuonna, ei tietenkään ole näkynyt sahatyöläisten palkoissa. Eikä tule näkymään.
      Keitele Group joutuu selvittämään, aikooko noudattaa läpinäkyvää työehtojen tekstiä. Joka tapauksessa työntekijät kärsivät eniten.

    • Anonyymi

      Jos pelkät työsopparitkin pistetään salassapidettäviksi niin pitäs alkaa hälytyskellojen soida pään sisällä. Jos nimi löytyy paperista niin olet hyväksynyt sopimuksen ehdot ja olet KUSESSA.

    • Anonyymi

      Keiteleen patu joutui taipumaan ja toteamaan,että sanelu ja mielivaltainen kohtelu eivät ole tätä päivää. Jopa Japanin uutisvälineet noteerasivat asian. Lehtitietojen mukaan neuvottelut alkavat ja ainakin saarto loppuu. Keitele kääntää tietysti asian niin päin,että saarron oli pakko loppua.
      9 euron tuntipalkkalaiset ja liittoon kuulumattomat nulkit voisivat nyt hattu kourassa kiittää niitä,jotka heidän puoliaan pitävät.

      • Anonyymi

        Jos ei tule tulosta niin torstaina 13 päivä alkaa uusi lakko keitelettä vastaan.


      • Anonyymi

        Heh, "kahdeksan euron tuntipalkka" ja yhdeksän euron nulkit.


    • Anonyymi

      Keitele on suomen Saksa

      • Anonyymi

        Ja saha on Puolan A…….


    • Anonyymi

      Keitele group on huono työnantaja. Ei pidä huolta työntekijöistä eikä jaksavuudesta työpaikalla.

    • Anonyymi

      Nuo tuollaiset ihmisoikeustuomioistuimet ym eivät oikeasti tarkoita mitään, ei taida Suomen Laki noita tuntea. Keitele Group Oy:n pääluottamusmiehellä on sellainen vääristynyt käsitys että ollakseen töissä yhtiössä henkilön pitää kuulua Teollisuusliittoon, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa.

      • Anonyymi

        https://en.wikipedia.org/wiki/Closed_shop

        Lukekaa tuo Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen artikla 11. Jos ymmärrätte.
        Toisin sanoen, oikeus olla liittymättä ammattiliittoon.

        Taidatte lukea noita lausuntoja kuin piru Raamattua.


    • Anonyymi

      keitele on paska

    • Anonyymi

      Höpö-höpö juttuja. Ei ole kukaan vielä missään mediassa ottanut kantaa minkälaista painostus- ja pelottelutaktiikkaa Teollisuusliiton kellokaat käyttivät viime talvena Keitele Groupin Keiteleen tehtaalla. Kellokkaiden masinoima kamppanja, alettiin levittelemään juoruja liittoon kuulumattomasti ja oletettavasti kuulumattomista työntekijöistä ja heidän sukulaisistaan. Lestadiolainen tuntuu olevan Teollisuusliiton jäsenelle punainen vaate, vaikka sitten keksitty jäsenyys.

    • Anonyymi

      Oliko tämä "uutinen" Kansan uutisissa? Siellä Putinia ja Stalinia fanittavien uutisten seassa? Aikamoista tuubaa.

    • Anonyymi

      Toverit rauhoittukaa, ottakaa pilsneriä. Ei taida teidän yninänne paljoa auttaa.

    • Anonyymi

      Loimaan kassaan kuuluva on kuin myymälävaras. Syö sinunkin pöydästäsi. Vaan hyvin ne tuntuvat kelpaavan kaiki edut kuten lomarahat noille siipeilijöille.

      • Anonyymi

        Loimaan kassa ei tue SDP:n ja Vasemmistoliiton eduskuntavaalikampanjaa, eikä tarvitse Loimaan kassaan maksaessa osallistua Teollisuusliiton hämäriin uhkauksiin.


    • Anonyymi

      Heh, onpa siinä jollakin kaunoja. Kumma käsitys Teollisuusliitolla tuosta palkanmaksusta. Tekemättömästä työstäkin ilmeisesti pitäisi palkkaa maksaa. Ei oikein sovi oikeuskäsitykseen.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Moskova tai teollisuusliitto, ihan sama. Vasemmistoliitto ulisee uussuomettumisesta, SDP lupaa 3000 euron minipalkkaa. Hallitus vaihtoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moskova tai teollisuusliitto, ihan sama. Vasemmistoliitto ulisee uussuomettumisesta, SDP lupaa 3000 euron minipalkkaa. Hallitus vaihtoon.

        Riku Aalto jo uhoaa. Kahdeksan ja puoli prosenttia sekä 3000 euron kertamaksu. Laittaisivat kerralla tuplana. Ei inflaatiota ole olemassa ja jos olisikin niin ei meinaa mitään.


    • Anonyymi

      Teollisuusliitto käy vaalikamppanjaa SDP:n puolesta ja jäsentensä rahoilla. Ei varmaan kysytä tähän haluja kun jäsenmaksun maksaa.
      Mitähän ihmisoikeutta tuo rikkoo, jäsenmaksu ilman edustusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2115
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      175
      1534
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1475
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1209
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      745
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      705
    Aihe