Iankaikkisen elämän lupaus

Anonyymi

Jeesus-nimeen sisältyy iankaikkisen elämän lupaus

Jeesus on ainoa, joka voi pelastaa ihmisen synnistä. Joka uskoo häneen, pääsee kerran taivaaseen.

Jeesus-lapsi syntyi jouluyönä Betlehemin kaupungissa vaatimattomassa eläinten suojassa. Ilmeisesti perhe siirtyi verollepanon jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa Nasaretiin.

Pian oli lähdettävä taas matkalle: perhe halusi noudattaa juutalaista tapaa ja viedä pienen poikavauvan ympärileikattavaksi kahdeksan päivän ikäisenä Jerusalemin temppeliin. Tapa pohjautui Mooseksen kirjan säädökseen, jonka mukaan jokainen mies ja poikalapsi piti ympärileikata (1. Moos. 17:10).

Nimi tuli taivaasta

Joosefin ja Marian ei tarvinnut pohtia lapsensa nimeä. Nimi oli annettu taivaasta enkelin välityksellä. ”Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus” (Luuk. 1:31). Nimi tarkoittaa: Herra pelastaa.

Nimeen sisältyi suuri lupaus, joka myös toteutui aikanaan: Jumalan Poika tuli pelastamaan ihmiskunnan synnin ja tuomion alta. “Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla” (Apt. 4:12).

Ympärileikkaus – esikuva kasteesta

Vanhan liiton ympärileikkaus oli esikuva kasteesta. Kuten ympärileikkaus, myös kaste otetaan vastaan uskolla. Johannes ennusti Jeesuksesta: ”Minä olen kastanut teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä” (Mark. 1:8).

Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtävän kastaa kansat hänen opetuslapsikseen kolmiyhteisen Jumalan nimeen (Matt. 28:19). Pyhä Henki synnytti uskon evankeliumin vastaanottajassa. Sen jälkeen tapahtui kastaminen.

Usko ei vaadi tekoja

Kun evankeliumia alettiin saarnata myös pakanakansoille, kysymys ympärileikkauksen tarpeesta nousi uudelleen esille. Osalla opettajista oli ymmärrys, että myös kääntyneet pakanat kuuluivat Mooseksen lain alaisuuteen ja piti ympärileikata.

Jumalan Henki antoi Pietarille ymmärryksen: ”Veljet, te tiedätte, että Jumala on jo aikoja sitten teidän keskuudessanne tehnyt valintansa: hän on antanut pakanoiden kuulla minun suustani evankeliumin ja tulla uskoon” (Apt. 15:7). Pietari kirkasti, että lain vaatimuksia ei pidä asettaa uskomisen ehdoksi.

Paavali kirjoitti samasta asiasta: ”Ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja” (Room. 3:28). Toisaalla hän kirjoitti: ”Oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki” (Room. 2:29). Tällainen ympärileikkaus ei ole ulkonainen teko, vaan Kristus asettuu asumaan ihmisen sydämeen, ja armo toimii opettajana.

Kutsu uuteen elämään

Olemme uuden vuoden kynnyksellä. Olemme ehkä tehneet uudenvuodenlupauksia ja luvanneet olla parempia ihmisiä lähimmäisiämme kohtaan. Lupauksemme ovat usein pettäneet. Olemme myös saattaneet itse pettyä toiseen ihmiseen.

Jumala on lupauksissaan luja ja luotettava. Kasteessa Jumala on tehnyt ihmisen kanssa liiton, joka on hänen puoleltaan aina voimassa. Ihminen on omalta puoleltaan voinut rikkoa tuon hyvän omantunnon liiton ja joutua siten epäuskoon. Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton: Jumala kutsuu eksyneitä yhteyteensä. Mahdollisuus aloittaa alusta on olemassa jokaiselle, joka haluaa ottaa vastaan Jumalan seurakunnasta julistetun evankeliumin. Se julistetaan ehdoitta, ilman lain vaatimuksia ja tekoja. Vapahtaja on tehnyt kaiken puolestamme ja avannut meille taivaan.

Ville Laivamaa

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ranua on Lestadiolaisten ydin aluetta?

    • >>Jeesus-nimeen sisältyy iankaikkisen elämän lupaus*** Ei lupaus kuulu nimeen, vaan Jeesukseen persoonana luvattuna Messiaana. 1 Joh; 5:11 Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on HÄNEN POJASSAAN

      >>Jeesus on ainoa, joka voi pelastaa ihmisen synnistä. Joka uskoo häneen, pääsee kerran taivaaseen.** Kukaan ei mene Taivaaseen, Jumalakin tulee sieltä alas Iankaikkisen elämän paikkaan, Uuteen Jerusalemiin. Mutta se on totta; "Vain Jeesus pelastaa (on sovittanut) synnin. Ei ihminen, joka vilkutteluun vastaa.
      Ympärileikkaus ei ollut tapa, vaan Jumalan antama käsky omaisuuskannassansa poikalapsille; 1 Moos 17;10 Tämä ehto teidän on täytettävä siinä liitossa, jonka olen tehnyt sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa: teidän tulee ympärileikata jokainen mies ja poikalapsi.
      11 Leikkauttakaa pois esinahkanne. Tämä on merkkinä liitosta, joka on meidän välillämme, minun ja teidän.
      Ympärileikkaus on Jumalan iankaikkinen liitto Kansansa kanssa.

      >>>Joosefin ja Marian ei tarvinnut pohtia lapsensa nimeä. Nimi oli annettu taivaasta enkelin välityksellä. ”Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus” (Luuk. 1:31). Nimi tarkoittaa: Herra pelastaa.** Nimeksi tuli todella Jeesus, mutta profeetat olivat toista mieltä, jonka Matteus täsmentää, seutaavassa jakeessa edellisestä; 22 Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut:
      23 -- Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel -- se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.
      Tässä korostuisi myös Jeesuksen Jumalallisuus.
      Alkuteksti on puhuttelevampi; 23. "Katso, neitsyt hedelmöittyy ja saa pojan, ja hänen nimekseen kutsutaan 'Immanuel'", joka käännetään: 'meidän Jumalamme on meidän kanssamme.'

      Hän on myös Israelin Jumala (meidän Jumalamme).

      Apt;n ihmiset elivät alkukirjoituksien mukaa, joten käännös ha rahauttaa lukijan. Nimestä siinä ei puhuta mitään vaan persoonasta.
      Tässä hermeneuttinen vajaavaisuus tulee esille. Kirjahan tehtiin vasta reilut pari- sataa vuotta myöhemmin.

      Kaste, upotuskaste on kirjoittajalta hieman hukassa.
      Kasteen saa vain uskova Jee ukseen ja se on upotus, ripottelu on pakanallista harhaa.

      Ensin tulee olla tunnustava usko, ihmisten ja seurakunnan edessä, siihen, että Jeesus on kaikkivaltias Herra, ennen kuin kukaan Häntä upottaa; Mark. 16:16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen

      Toinen on se pakanallinen mantra, johon Jeesuksen veli Jaakob (josta ei Vellut koskaan saarnaa) painottaa; Jaak. 2:20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?
      Jaak. 2:26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.
      Eli uskonne on kuollutta. Samaan voidaan liittää se, että tuomiokin tulee myös tekojemme mukaan; Luuk. 23:41

      Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa."

      Vaikuttaa, että kirjoitus on korvasyyhyn kyllästämä, ei
      >>Jeesuksen opin.
      Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtävän kastaa kansat hänen opetuslapsikseen kolmiyhteisen Jumalan nimeen (Matt. 28:19). Pyhä Henki synnytti uskon evankeliumin vastaanottajassa. Sen jälkeen tapahtui kastaminen.** Missä SRK sitä toteuttaa?
      Hoidoissa hoidettiin ja vieläkin niitä Welluja, jotka tutkivat Jeesuksen Sanaa "epäuskoisen" kanssa.

      Meni hieman pieleen.

      >>>Kun evankeliumia alettiin saarnata myös pakanakansoille, kysymys ympärileikkauksen tarpeesta nousi uudelleen esille. Osalla opettajista oli ymmärrys, että myös kääntyneet pakanat kuuluivat Mooseksen lain alaisuuteen ja piti ympärileikata.** Roskaa. Tämä ymmärrys on ainoastaan SRK;lla.
      Kristityllä on Jeesuksen Uusi Käsky; Matt 22;36 "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
      37 Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
      38 Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
      39 Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.
      40 Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat."

      Taas Wellujen näkemys käskyistä ja niiden tottelemista vie kadotukseen? Missä Temppelissä te uhraatte, joten se jää aina teissä elämään; Matt. 5:19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.

      Silloin kun on Lain alla, käskyjen alla, niin siitä ei voi poiketa mitenkään, mm pedofiili tulisi tappaa.

      jatkuu

    • Nyt menee sanat sekaisin, kirjoittaja ajaa kaksilla rattailla, Ympärileikkaus on vain Israelin kansalle, merkkinä Kaanaan maan omistamisesta, se ei ole pakanoiden juttu, eikä oikeastaan kuulu Uuteen Testamenttiin, sillä sinne Jumalan tuoma Uusi Jerusalem, Ilm 21;1-6 on myös pakanoille, jotka tunnustavat Jeesuksen kaikkivaltiaaksi Messiaaksi.
      Uuden testamentin aikana sydämen ympärileikkaus on osoitettu Rooman juutalaisille, etteivät he enään ympärileikkaisi, vaan luottaisivat vainoissakin Jeesukseen.

      Minä olen jo tehnyt lupauksen, tai oikeammin Liiton Jeesuksen kanssa, kaikki muu tulee sitten siinä sivussa, vaikka Isäni olikin ympärileikattu.

      Missä Jumala on tehnyt Liiton pakanoiden kanssa, löytääkö Viljami niistä Kirjan paikkaa?

      Ihmisen sitä vastoin tulee tehdä Liitto Jeesuksen kanssa, Hän ei petä eikä hylkää, jos ihminen täyttää Liitossa oman roolinsa.

      Jumalalla ei ole seurakuntaa, se on Jeesuksella, jonka Hän perusti n 2000v sitten. Siellä elää evankeliumi Jeesuksesta, jota ei juuri lahkoissa toimi, siellä se on vain evankeliumi, sillä on niin vaikea lausua Jeesuksen nimi ääneen.

      Kyseinen Villekin tekee kaikkensa, ettei tarvitse Jeesuksen nimeä lausua, eikä laatusukkaan vaan liittää siihen joko ennustustauksen, tai Jeesus- lapsen.

      • Anonyymi

        Jeesustelija Jussi on melkoinen saivartelija. Tyypille ei kelpaa toisen kirjoittama Raamatun jae, vaan hänen pitää suoltaa se oman vapaitten suuntien harhaoppien kautta. Palstalla on tarkoitus keskustella vanhoillislestadiolaisuudesta, mutta vapaitten suuntien potaskaa on palsta tulvillaan. Se mitä sinulle on tehty tai itse olet tehnyt ei vaan jaksa kiinnostaa, on se niin narsistista. Elämässä törmää ihmisiin kasvotusten, median tai kirjoitusten perusteella ja usein luodaan kuva millainen ihminen on kyseessä. Tässä tapauksessa hyvin epämiellyttävä.


      • Anonyymi

        #Jumalalla ei ole seurakuntaa,#
        Tutustu vähän Raamattuun, ettet joudu naurunalaiseksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesustelija Jussi on melkoinen saivartelija. Tyypille ei kelpaa toisen kirjoittama Raamatun jae, vaan hänen pitää suoltaa se oman vapaitten suuntien harhaoppien kautta. Palstalla on tarkoitus keskustella vanhoillislestadiolaisuudesta, mutta vapaitten suuntien potaskaa on palsta tulvillaan. Se mitä sinulle on tehty tai itse olet tehnyt ei vaan jaksa kiinnostaa, on se niin narsistista. Elämässä törmää ihmisiin kasvotusten, median tai kirjoitusten perusteella ja usein luodaan kuva millainen ihminen on kyseessä. Tässä tapauksessa hyvin epämiellyttävä.

        Kuulehan "jussi", Raamatun ja kuuluu olla kontekstissa, kerro mikä konteksti kirjoituksessa jakeen kohdalla oli.
        Kokeile selittä kontekstissa vaikka yksikään jae, jota kirjoitin, jos et siihen pysy, olet itse tyhmä saivartelija.


      • Anonyymi kirjoitti:

        #Jumalalla ei ole seurakuntaa,#
        Tutustu vähän Raamattuun, ettet joudu naurunalaiseksi.

        En voi tutustua vähän, koska olen käynyt kaikki opin askeleet ja koulukunnat hermeneutiikassa, mikä on Sinun oppisi, kun et voi kommentoida ja tuoda parempaa tietoa asiaan.

        Jeesus ei koskaan maininnut Jumalan seurakuntaa, vaan omansa, jonka rakensi Pietarin varaan, eli Jeesus uskovaan.

        Alkutekstissä ei ole sanaa; - Jumalan seurakunta.

        Ns pienissä kirjeissä se on Uusimmissa käännöksinä kertomassa Jumalan suuruudesta Jeesuksessa, sekä Hänen seurakunnassan.

        Naurattaako?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En voi tutustua vähän, koska olen käynyt kaikki opin askeleet ja koulukunnat hermeneutiikassa, mikä on Sinun oppisi, kun et voi kommentoida ja tuoda parempaa tietoa asiaan.

        Jeesus ei koskaan maininnut Jumalan seurakuntaa, vaan omansa, jonka rakensi Pietarin varaan, eli Jeesus uskovaan.

        Alkutekstissä ei ole sanaa; - Jumalan seurakunta.

        Ns pienissä kirjeissä se on Uusimmissa käännöksinä kertomassa Jumalan suuruudesta Jeesuksessa, sekä Hänen seurakunnassan.

        Naurattaako?

        Lol.


    • Anonyymi

      Valitettavasti ( mutta en koe, että omalta kannaltani valitettavaa) olen menettänyt täysin uskoni tuohon lupaukseen, aikoja sitten. Usko ei vaadi tekoja. Silti uskovaisten joukossa vahditaan tarkasti toisten tekemisiä. Ja tarpeen tullen puhutellaan ja mahdollisesti suljetaan ulos uskovaisten joukosta. Käänteisesti sitä tulkitaan myös siten, että hyviä tekoja ei tarvitse tehdä. Muun muassa siksi en usko. En näe Jumalan lupauksia todeksi, en uskovaisten joukossa, enkä muuallakaan. Meidän pitää olla hyviä toisillemme tämän ainoan elämämme tiimellyksissä.

      • On totta, että usko loppuu ilman tekoja Jeesuksen veljenkin Jaakobin mukaan ja se on mainittu muissakin paikoissa.
        Siellä sanotaan, että usko ilman tekoja on kuollut? Joten ei ole ihme, että on vaikeaa tuossa VL opissa joka opettaa sitä tässäkin asiassa pakanallisesti, saatanaa seuraten.

        Näin SRK ohjaa varkain saatanan syliin.

        Laitan jonkun esimerkin; Jaak. 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.
        Jaak. 2:18 Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani.
        Jaak. 2:20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?
        Jaak. 2:26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Laitan alkutekstin kertomaan kenen puolella tässäkin asiassa VL on; 17. Samoin myös usko ilman tekoja on kuollutta itsessään.

        Eli teillä ei ole elävää uskoa, se tulee Hengestä kasteen jälkeen joka saa aikaan uskon tekoja.


    • Anonyymi

      Oletteko nyt oikeasti miettinyt tämän asian loppuun? Ikuinen elämä. Ihminen voi kyllästyä jo sekunneissa vaikka johonkin jaarittelijaan. Mutta ajatellaan vaikka miljardia vuotta. Kun tämä on kulunut, on jäljellä vielä ikuisuus. Jos haluaa sieltä ikuisen elämän taivaasta pois? Jos ei yksinkertaisesti kestä enää sekuntiakaan, niin ikuisuus on pahin mahdollinen kidutus.

      • Kaikki tärkeä on kiinni sekunneista, kuten ihmisen luominen, se luotiin tässä ja nyt.
        Tee parannus aiheesta menosta taivaaseen, sinne ei ole mennyt kun muutama ihminen, mutta ei yhtään viimeiseen 2000 vuoteen.
        Lue Ilm 21; 1-6, niin tiedät, että iankaikkisuus on Israelissa.
        Sekään ei kestä kun muutaman sekunnin, niin Jeesuksen omat siellä asumassa.


      • Anonyymi

        Totta tuhiset. En minäkään jaksaisi ikuista elämää. Kun ei ole muuta jäljellä, kuin sielu. Ja sitäkään ei ole kukaan nähnyt. Missä lie. Minulta se on ainakin kadoksissa. Aika itsekästäkin se olisi hamuta ikuista elämää. Mielummin sallin sen sellaiselle, jolla on sille käyttöä.

        Mikään muukaan lupaus ei ole toteutunut, siispä aika heikoilla on tuokin lupaus ikuisesta elämästä.

        Ihmisiinkin olen kyllästynyt. Nyt en tarkoita yleisesti kaikkia, vaan sellaisia, jotka haluavat tehdä väärin lähimmäisiään kohtaan. Heidänkö kanssa pitäisi olla ikuisesti? Kuten hyvin kirjoitit, kidutusta se olisi. Tämä taival riittää hyvin, kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe