Kokkolassa tapahtuneet murhat

Anonyymi

Hei. Elikkä kiinnostaisi tietää Kokkolassa tapahtuneita henkirikoksia. Tiedänkin jo cittarin vartijan tapon vuodelta -97, muuta ei nyt muistu mieleen mutta varmaan niitäkin on?

40

4804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä sinä sillä tiedolla teet?

    • Anonyymi

      Jungsborgin lähellä tapahtui murhia.Ja Roosinkadulla .Onkohan näitä taloja enää edes pystyssä.Laitapuolen kulkijoita asui näissä .

      • Anonyymi

        Ei ole purettu on.Roosinkadun eka taposta tuomittu mies löi kaukalopallo mailalla -58 koulukaverin kuoliaaksi ..meni vahinkoa??


      • Anonyymi

        Jungsborgin lähellä oleva murhatalo nykyään purettu ja tilalla uusi.


    • Anonyymi

      Lähes kaikki tapot täällä tapahtuneet laitapuolen kulkijoiden kesken sekopäissään. Lohtajan mökkinaapurisurma ehkä vain raivopäissään.

      • Anonyymi

        Lohtajan tapaus salainen siitä ei saa lain mukaan keskustella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohtajan tapaus salainen siitä ei saa lain mukaan keskustella

        Mikä laki on kyseessä...?


    • Anonyymi

      Yhden itsemurhan muistan. Tuttu kaveri koki itsensä hylätyksi juuri ennen joulua. Haki pihalta rautapadan, raahasi sen talon vintille, missä oli vuokralla. Pisti pataan kunnon nuotion, ovet ja ikkunat kiinni. Sieltähän kaveri sitten löytyi. Päätti päivänsä, kun ei ollut ketään joka välittää.

    • Anonyymi

      Muistaako kukaan pariskuntaa, kun mies tappoi vaimonsa, ja sen jälkeen itsensä? Eivät olleet laitapuolen kulkijoita, vaan perheenpää oli muistaakseni poliisi.

      • Anonyymi

        Kyllä tämmönen on. Olikohan vuosi 1998 tai 1999...


    • Anonyymi

      Murhainfo ja kokkola hakuun, niin alkaa löytymään joitakin tapauksia.

    • Anonyymi

      1985 ...perheen Äiti .Joulukuusi NS.mysteeri kuusi Tehtaankadun ristekkysessä

      • Anonyymi

        Tästä kuusesta puhuvat vanhat ihmiset , että sen olis ensimmäisen kerran siihen risteykseen pystyttänyt ja koristellut Lahti- Einari.

        Puhuvat että muutoin oli oikein kunnollinen ja siivo mies tuo Lahti - Einari , mutta sille tuli aivan mahdoton veren himo aina joulun aikoina. Silloin aikaan Kokkolassa aina hävisi kissa jostakin talosta ja sanovat että se olis se Einarin perhan napannut kiinni ja pistänyt lahtipenkkiin.

        Sen verran kuitenkin Einarin omatunto yleensä alkoi kolkuttelemaan tuommoisen teon jälkeen , että se vähän hyvitelläkseen pystytti ja koristeli aina sen mysteeri kuusen Tehtaankadun risteykseen yöllä toisilta piilossa….

        ….se vähän niinku lepytteli kissavainaan sielua. Einarin poika ja pojan pojat ovat sittemmin jatkaneet perinnettä.

        Näin olen kuullut.


    • Anonyymi

      -44 mieheltä kurkku auki joka jäi selvittämättä.Uhri löytyi navetasta veri jälkien perusteella ja paikka lähellä mysteeri kuusta .Ryöstömurhan tekijät luultavasti pihlajasta?

    • Anonyymi

      12.9.2019 10:12
      SYYTTÄJÄ vaatii murhasta elinkautista vankeutta miehelle, joka ampui kesäkuussa toista miestä Kokkolassa kaksi kertaa haulikolla. Syyttäjän Pohjanmaan käräjäoikeuteen toimittaman haastehakemuksen mukaan taustalla oli erimielisyys mökin käyttämisestä.

      Syytetty on haastehakemuksen mukaan tunnustanut ampuneensa uhria kaksi kertaa pumppuhaulikolla, ajaneensa autoa noin kahden promillen humalassa ja pitäneensä haulikkoa ja patruunoita hallussaan ilman lupaa.

      Syyttäjän mukaan mies oli ennen tekoaan muun muassa soittanut useita puheluita uhrille. Sitten hän oli soittanut uhrin isälle ja uhannut puhelussa tappaa uhrin. Hän oli myös lähettänyt uhrin isälle tekstiviestin, jossa luki, että tällä on kohta yksi poika vähemmän.

      MIES oli syyttäjän mukaan myös soittanut tuttavalleen puhelun, jossa hän oli useita kertoja ilmoittanut käyvänsä ampumassa uhria ja pohtinut teosta seuraavaa rangaistusta. Syyttäjän mukaan teko oli harkittu.

      – Tappo on tehty vakaasti harkiten. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon erityisesti se, että kaksi haulikon laukausta osoittavat päättäväistä tappamistarkoitusta, teko on asianomistajan kannalta ollut yllätyksellinen eikä aseettomalla asianomistajalla ole ollut tilanteessa puolustautumismahdollisuutta, syyttäjä sanoo.

    • Anonyymi

      Tekijän kuva
      Solmu Salminen
      [email protected]
      29.09.2019 klo 22:34
      Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut välituomion Kokkolan murhasyytteestä.
      Vastaaja määrättiin mielentilatutkimukseen vastoin tahtoaankin.
      Mies on tunnustanut ampuneensa toisen miehen mökillä Kokkolassa.
      Pohjanmaan käräjäoikeus katsoo tuoreessa välituomiossaan, että vuonna 1965 syntynyt mies surmasi Kokkolassa oman tuttavansa kahdella haulikonlaukauksella mökkiriidan takia. Henkirikos tapahtui kesäkuun 1. päivänä tänä vuonna.

      Miestä syytetään käräjäoikeudessa murhasta. Vastaaja myöntää tappaneensa uhrin kahdella haulikonlaukauksella, joista toinen kohdistui selkään. Mies pyysi mielentilatutkimusta, mutta perui pyyntönsä. Käräjäoikeus määräsi vastaajan tästä huolimatta mielentilatutkimukseen, koska rikosnimike on niin vakava.

      Iltalehti kertoi oikeudenkäynnistä kaksi viikkoa sitten. Henkirikoksen pontimena oli mökin käytöstä syntynyt riita. Vastaaja käytti alkoholia ja ilmoitti surmatun isälle etukäteen, että hänellä on kohta yksi poika vähemmän. Surmaaja ajoi tuhdissa humalassa mökille, jolla vuonna 1971 syntynyt mies oli. Hän tööttäili autolla saadakseen uhrin pihalle ja ampui tätä kahdesti.

      Uhri kuoli paikalle, ja puoliso löysi hänet. Teon jälkeen ampuja heitti aseen pusikkoon, ajoi peltoja pitkin ja jätti auton metsään. Mies käveli erään talon luo ja pyysi isäntää viemään hänet kotiin. Tässä vaiheessa hän päätti tunnustaa tekonsa.

      – [Surmaaja] vielä kertoi, että [uhri] makasi selällään. –– Sen jälkeen hän oli mennyt ja silittänyt [uhrin] tukkaa ja sanonut, ettei ammu enää kolmatta ja että ei armonlaukausta, todistaja kertoi.

      ”En viihtiny päähän ampua”
      Mies oli valmis rikosoikeudellisiin seuraamuksiin. Todistaja kertoi, että mies laskeskeli elinkautisen pituudeksi noin 12 vuotta ja että hän pääsisi ensikertalaisena puolella. Tosiasiassa elinkautisen keskimääräinen pituus on lähemmäs 15 vuotta, eikä tuomiosta myönnetä ensikertalaisvähennyksiä.

      – Kahtoin, että tuossa on tuo iso kuusi, jos se lähemmäks tulee, niin mä en ota tällä kertaa turpaan. Vein keskelle rintaa, en viihtiny päähän ampua, syytetty kertoi poliisille kiinnioton jälkeen.

      Käräjäoikeudessa käsitellään lähinnä sitä, minkä asteisesta henkirikoksesta on kyse. Mies oli halukas tunnustamaan ja ottamaan rangaistuksen niskaansa, mutta toisaalta alkoi kertoa myöhemmin, että uhri juoksi vesurin kanssa häntä kohti ennen laukauksia. Mies kiistää syyllistyneensä murhaan ja myöntäisi tapon.

      – Käräjäoikeus pitää lähtökohtaisesti hyvin epäuskottavana, että joku juoksisi kohti haulikkoa, tuomioistuin kommentoi.

      Miestä syytetään lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta ja ampuma-aserikoksesta. Syytetty on myöntänyt menettelynsä. Käräjäoikeus antaa varsinaisen tuomion myöhemmin.

      • Anonyymi

        Lohtajan murhaaja oli harvinaisen hienotunteinen kun ei viitsinyt flasauttaa päähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohtajan murhaaja oli harvinaisen hienotunteinen kun ei viitsinyt flasauttaa päähän.

        Lohtajalla ei ole tapahtunut yhtään mitään sellaista,mistä sinun pitäisi tietää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohtajalla ei ole tapahtunut yhtään mitään sellaista,mistä sinun pitäisi tietää

        Ei me tiietä mitään .ei yhtään mitään.Tai kyllä me tiietään jotain ja aika paljonkin;O


    • Anonyymi

      Näiltä henkisesti häiriintyneiltä pitäisi aseet saada ajoissa pois. Tältäkin ampujalta oli aiemmin takavarikoitu aseita mutta vielä pumppuhaulikko löytyi. Miten tämän ehdokkaan aseasiat mahtaa olla joka täällä sivustolla kovasti kehuu itseään?

      • Anonyymi

        Eräät pohjanmaan poliisit käyttäytyvät jotenkin uhkaavasti heille ei pitäisi antaa kuin korkkipyssy sekin on liikaa,ihan pelottaa katsella heitä


    • Anonyymi

      Kokkolasta pohjoiseen vt 8-tietä pitkin tulee Lohtaja, kunta joka liitoksen myötä nosti ruotsinkielen rikkaus rajaa ylöspäin.
      Monet armeijan käyneet miehet, naiset sekä reservit tietää Lohtajan Vattajan hiekkadyynit, joita puolustusvoimat hallinnoi. Lohtajalla metsästys ja ampumaurheilu on ykkösjuttu. Lohtajalaiset ovat tuoneet maineta ja kunniaa kasa-ammunta lajissa missä ammutaan tulosta jopa 300 metrin. Ammunta-laji on peräisin Lohtajalaisten perinne metsästyksestä; Hylkeen ampumisesta keväisin pitkille matkoille.

      Keväällä huhtikuussa -96 Alaviirteen kylässä metsästäjät kokoontuvat sillä seurauksella, että mies ammutaan 10 cm päästä metsästyskiväärillä. Kuulemani mukaan poliisin saapuessa paikalle huoneessa nukkui mies kivääri rinnanpäällä ja pöydän toisella puolella reikä rinnassa kuollut mies.
      Poliisi otti säilöön kaksi mieshenkilöä isän ja pojan. Käsittääkseni poika päästettiin viikon jälkeen vapaalle.
      Henkirikoksen oikeudenkäynti tuli neljä viikkoa surmasta, ennätys sekin! Ja miten siinä kävikään? Alla oleva kursivoitu teksti suoraan Keskipohjanmaa lehdestä.

      ALAVIIRTEEN LAUKAUS KUOLEMANTUOTTAMUS
      Syytäjän näytöt eivät riittäneet käräoikeudelle

      Lohtajalaisen Matti Yrjänän taposta epäilty mies tuomittiin eilen Kokkolassa kuolemantuottamuksesta 8 kk. Päätös on ehdollinen 2 vuoden koeajalla. Metsästyskiväärin luoti lävisti uhrin sydämen ja rintanikaman lähes päivälleen kuukausi sitten. Vainaja löydettiin keittiöstään lauantaina aamupäivällä klo 11. Tuolloin asunnossa oli myös tekijäksi otaksuttu humalainen mies. Kälviän piirin nimismies Heikki Koski syyttäjänä ja asianomistajaa edustanut asianajaja Tapio Suutari ilmoittivat välittömästi tyytymättömyytensä oikeuden ratkaisuun. Jutun käsittely jatkuu siten hovioikeudessa.

      Tutkintaa ovat hankaloittaneet vastaajan erittäin hatarat muistikuvat pikkutunneilta. Syyttäjä uskoi miesten riidelleen mustasukkaisuudesta sekä velan takauksesta. Vastaajan puolesta asianajaja Osmo Sippola kiisti tämän.

      Oikeudessa pohdittiin pitkään luodin lentorataa uhrista hänen taakseen jääkaapin oveen ja näin samalla miesten asemia ja ampumasuuntaa. Syyttäjän mukaan laukaus ammuttiin ainakin erittäin läheltä. Piipun suu oli 5 tai korkeintaan 10 sentin päästä rinnasta.

      Vahvana näyttönä syyllisyydestä Koski piti sitä, että vastaajan sormista löytyi ruudin pölyä. Oikeus kuitenkin totesi, että surmaamisen tarkoitus jäi näyttämättä. Kyse ei ollut törkeästä tuottamuksesta, vaikka tottuneena aseenkäyttäjänä vastaajan olisi pitänyt ymmärtää vaara.
      Syytetty on ollut vangittuna pakkokeinolain nojalla 4 viikkoa. Hänet päästettiin välittömästi vapaaksi.(Keskipohjanmaa 24.5.1996 Kari Viiperi)

      • Anonyymi

        Se asia ei kuulu sinulle yhtään


      • Anonyymi

        Se asia ei kuulu poika sinulle pätkän vertaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se asia ei kuulu poika sinulle pätkän vertaa

        Riidoissa tappoi kaverin ja vähällä tuomiolla selvisi.


    • Anonyymi

      Paloittelusurma Koivuhaassa 2006 ja toinen syytetyistä pääsee tänä vuonna vapaaksi...

    • Anonyymi

      Surman uhri löytyi päivien päästä-Kolmea epäillään raakaan henkirikokseen
      Kokkolassa Roosinkatu 7;ssä 23.3 iltana paljastui raaka henkirikos. Tekninen rikostutkinta aloitti heti kenttätyön joka kesti läpi yön, vielä eilen otettiin laboratoriotutkimuksiin näytteitä. Uhrin tiedetään olleen päiväkausia kuolleena Kokkolan kaupungin vuokraamassa omakotitalossa. Talolla on synkkä yhteensattuma sillä , samassa talossa jo toinen henkirikos.
      Uhri on n.30-kymppinen mieshenkilö, joka surmattiin voimakasta ulkoista väkivaltaa. Tekoaika sekä -tapa tarkentuu ruumiinavauksessa. Poliisi ei saanut edes vainajan henkilölisyydestä sataprosenttista varmuutta. Ampuma-asetta ei käytetty tekoon, tähdentää, Rikoskomisario Erkki Kerola.
      27.3 KP: Epäilty myönsi henkirikoksen, Kokkolalainen 54-vuotias mies on kuulustelussa tunnustannut teon ja ottanut täyden vastuun teosta.

      Oikeudenkäynti ns. Lekasurmassa syyttäjä Ben Waizmanin haki 16.3.2004 tapahtuneesta veriteosta vähintään 10-vuoden tuomiota Kalevi Vepsäläiselle. Kuolinsyyksi varmistui kallo-aivovamma. Nelihenkisessä ryyppyporukassa oli uhrin naisystävä, jolle vaadittiin rangistusta heitteleenpanosta ja pelastustoimen laiminlyönnistä. Surmatun omaiset hakivat 1800 euroa hautajaiskuluja ja kärsimyksistä 10.000 euroa. Kaleville ja uhrille (34-v) syntyi kränää, jolloin surmattu löi Kalevia aluksi. Kalevi tunnusti, että pinna paloi, järki meni, ja muisti pimeni, jolloin Kalevi löi kaksi kertaa 4 kilon painoisella LEKAKIRVEELLÄ uhria. Lekakirveen Kalevi oli hankkinnut uhkailijoitaan varten. Leka-Kale puolusti tekoaan, että tarkoitus ei ollut lyödä päähän ja käyttää vain Lekakirveen hamarapäätä. Uhrin asuinkumppanina ollut nainen kertoi:parin tunnin jälkeen lähdimme porukalla "tien päälle"ja odotimme että hän ottaa yhteytä myöhenmin. Ajattelin, että hän herää ja kömpii pois omin avuin, Leka-kalevi vetosi käräjillä omakohtaiseen kokemukseen ihmisen kallon luujuudesta , että häntäkin on lyöty pesäpallomailalla useasti päähän ja olen siitä aina selvinnyt!!! Porukka palasi Roosinkadulle, viikon päästä tapahtuneesta, mies oli samassa paikassa edelleen, jolloin hälytettin ampulanssi paikalle, josta hälyytettin poliisi. Tuomio: Kalevi "Leka" Vepsäläinen tuomittin vankeuteen 9 vuotta 8kk. Oikeus määräsi ehdonalaisen vapauden menetetyksi. Vepsäläisen seurassa surma hetkellä ja sen jälkeen olleelle naiselle tuomittin, heitteille panosta 70 päiväsakkoa. Puolustuksen korvaus ja palkkio 1729,72 euroa sekä muita korvauksia haetaan myöhemmin veronmaksajien kirstusta.
      Meri/kirvesmiehen töitä joskus tehnyt KALEVI "LEKA" VEPSÄLÄINEN omaa pitkän rikoshistorian. Eri asteisia pahoinpitelyjä, törkeitä rattijuopumuksia, puukkokin on tullut tutuksi. Leka-Kale osoitti "timpurin" taitojaan puukotamalla 1.9.1993 Kokkolassa Strangintiellä -44 syntyneen perheen isän, joka oli halunnut häätää Kalen kotoaan pois. Kalelta meni hermot, jolloin hän löi ensiksi nyrkillä ja varmuudeksi pisti 15cm pitkällä puukolla kerran hartiaan ja 5krt ylävatsaan pallean seudulle. Asunnon omistaja saatiin nopeasti sairaalahoitoon K-P Keskussairaalaan, jossa aloitettin elvytystoiminta,mutta miehen sydän löi viimeisen kerran syyskuun ensimmäisenä aamuna.
      Oikeudessa asianajaja kertoi uhrin lyöden ja potkien ajaen päämiestäni pois ja uhri oli viennyt hänen pullonsa, vierittäen syytä uhrin suuntaan ja vetosi että päämieheni oli ryypännyt kaksi vuorokautta yhteen menoon, häneltä meni "vinti pimeäksi". Uhri vaimo kiisti moiset teot miehestään, perheen asianajaja,vetosi että Leka-Kalen sanaan ei voi antaa paino arvoa,koska kyseesä on ainoastaan surmaajan oma kertomus. Oikeus passitti Leka-Kalen takaisin Vaasan lääninvankilaan odotamaan mielentilatutkimusta. Terveydenhuollon oikeuskeskus totesi Leka- Kalen olleen täydessä ymmäryksessä.
      Kokkolan Käräjäoikeus tuomitsi KALEVI "Leka"VEPSÄLÄISEN 9- vuoden tuomioon taposta. Korvauksia määrättin uhrin omisille 15.000 ja asianajajille 9000 mk. Tapauksesta Kale valitti Vaasan hoviin, josta ei tietoa. Lähdeaineisto: Keskipohjanmaa lehti
      joona.linna: Vaasa,tuo Suomen aurinkoisin kaupunki on varmasti Leka-Kalelle mieluisa paikka, entisenä Merimiehenä valtion hotellista Kalelle oli varmaan järjestynnyt paikka Vankiloiten Kämpin sviitistä ns. merisiivessä."Kun seisot (istut) meren ääressä, voit matkustaa vaikka maailman äärin". Mistä on Kalevi Leka Vepsäläinen terva kaupunkiin seilannut ? Sitä on moni alan mieskin ihmetellyt. Mariassa on useampi paalu pystyssä, Leka-Kalen ansiosta. Omaisia on jo aikamoinen lauma, surua ja kärsimystä on kylvetty näille ihmisille aivan riitämiin. Luulisi jo toisesta taposta istuvan täyden tuomion,mutta ei ,Leka-Kale on ajat sitten päässyt vapauteen. Tarinaa voisi jatkaa, mutta kun keskustelualue on Henkirikokset kotimaa, pysyn siinä, palstan säännöt §2.

    • Anonyymi

      NS.Kokkolan vanhussurma tapahtui 2000-luvulla mies hakkasi vaimonsa kirveellä kuoliaaksi.Alibissa oli juttu.Tapaus pidettiin suljetuin ovin.....syynä tekijän lapset "parempi ihmisiä"

    • Anonyymi

      Entäpä Kokkolalaiset, tai lähtöiset surmaajat?

    • Anonyymi

      Nuolipurossa joitakin vuosia sitten omakotitalon edustalta löytyi kaksi ruumista. En muista oliko kyseessä ulkopuolinen tappaja vai perheen sisäinen juttu.

    • Anonyymi

      Nämä on pääosin humalaisten tekosua jotka kiinnostavat vain toisia päihdeongelmaisia. Tämä ei ole mikään kuntayhtymän kahvipöytä. Hus pois menkää murhapalstalle pohtimaan näitä.

    • Anonyymi

      Kokkolan tappotapauksissa tyypillisimmin näyttää olleen käytössä jokin astalo, kuten kirves taikka sorkkarauta päähän kohdistettuna.

      • Anonyymi

        Kyllä ja vankasti juovuksissa .


    • Anonyymi

      Juoppolallien aiheuttamia kahnauksia. Ei ole mitään oikeita mysteerejä.

    • Anonyymi

      Monia tarinoita olen kuullut.

    • Anonyymi

      Koitappa iskä hoitaa taas niitä kuntalaisten ja veronmaksajien asioita ja unohtaa nuo ryyppyporukoiden juorut.

      Töissä ei kannata ainakaan paljastaa noita sun pohdintoja.

    • Anonyymi

      Päihdeporukoissa tapahtuu vaikka ja mitä.

      Keskittyisin ennaltaehkäisyyn ja hoitoon juoruilun sijasta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe