Parisuhteen rajat

Anonyymi

Missä mielestänne menee rajat, että mitä kaikkea voi ja ei voi tehdä muiden kanssa, kun on parisuhteessa? Voiko esimerkiksi saunoa tai yöpyä samassa tilassa vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, voiko olla edes vain kavereita?

Omasta mielestäni näihin ei ole mitään tiettyjä sääntöjä, vaan riippuu ihmisestä, mihin rajat kenelläkin ovat asettuneet. Olisi siis kiinnostavaa kuulla, että miten mielipiteet jakautuvat ja ehkä perusteluja, miten on kyseiseen mielipiteeseen päätynyt.

29

3615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noista asioista olisi hyvä päättää ennen suhteeseen ryhtymistä. Suhteen aikana asioista täytyy keskustella rehellisesti.

    • Anonyymi

      Riippuu suhteesta ja sovitusta.

    • Anonyymi

      Kaikki sellainen mikä loukkaa toista.

      • Anonyymi

        Mikä sinua tai kumppaniasi sitten voisi loukata?


    • Anonyymi

      Oisko sulla rajoja sille sun puolisolle?

    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä kanssasi. Ei noihin ole mitään yksiselitteisiä sääntöjä. Nuo ovat yksilökohtaisia ja parisuhdekohtaisia juttuja. Kuuluvat niihin asioihin, joista ei auta kuin keskustella, jotta tietää mitkä ne oman parisuhteen rajat ovat. Ei kannata olettaa, että noissa oltaisiin jotenkin automaattisesti samoilla linjoilla.

      • Anonyymi

        Ja itse en ole mustasukkaista sorttia. En varsinaisesti usko siihen, että rajottamisesta olis hyötyä. Ihminen pettää, jos on pettääkseen. Ei siinä kyttäämiset auta.

        Jos kaksistaan jonkun kanssa olisi tarve saunomiselle ja yöpymiselle, eikä sille olisi jotain ihan aidosti järjellä ymmärrettävää selitystä, niin sitä pitäisin outona. Sen sijaan ihan ok, jos jostain porukasta on kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja itse en ole mustasukkaista sorttia. En varsinaisesti usko siihen, että rajottamisesta olis hyötyä. Ihminen pettää, jos on pettääkseen. Ei siinä kyttäämiset auta.

        Jos kaksistaan jonkun kanssa olisi tarve saunomiselle ja yöpymiselle, eikä sille olisi jotain ihan aidosti järjellä ymmärrettävää selitystä, niin sitä pitäisin outona. Sen sijaan ihan ok, jos jostain porukasta on kyse.

        Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.

        Musta täältä löytyy kyllä muita paljon oudompia ja todellisuudesta irtautuneempiakin alotuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.

        Millä perusteella?


    • Anonyymi

      jos tiedät puolisosi aiemmin pettäneen suhteessaan ei sitä kovin helpolla usko ettei toistuisi jos saunoo ja nukkuu vieraan kanssa ja miksi edes joku tällaista haluaisi
      eikö paras paikka ole oma kullan vieressä
      tässä ilmeisesti haetaan siunausta huonolle omalletunnolle ...kun muutkin saa 🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      En itse lähtisi saunomaan kunnioituksesta kummankin puolisoja kohtaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Enkä yöpyisi samoista syistä. Jotakin on jo pielessä "korvien sisällä" ihmisellä, joka näin tekee. Toivottavasti ei ole lapsia, he tästä tulee kärsimään ennemmin tai myöhemmin. Vaikka tylyltä kuulostaa, skippaa laidan yli puoliso, joka näin tekee. Aiheuttaa harmia useammalle ihmiselle 👎

    • Anonyymi

      Miksi olet päätynyt miettimään saunomista ja yöpymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa?

      Itse pohdin samaa asiaa tällä hetkellä, koska puolisoni teki näin.

      • Anonyymi

        Ne olivat ihan vain esimerkkejä, muista aloituksista poimittuja


    • Anonyymi

      Rajat pitää löytyä ihmiseltä itseltä.

    • Anonyymi

      rajat ovat vaikeita koska hän jolla ei paljon tunteita puolisoa kohtaan ,häntä ei haittaa välttämättä että kumppani menisi saunaan ja yökylään, mutta se joka täysillä rakastaa ja on sitoutunut ,häntä varmasti haittaa.
      on sitten helppo sanoa toiselle ``ettei mua haittaa yhtään vaikka menisit`` joten kai mäkin voin mennä...

    • Anonyymi

      Jaa, kyllä me nuorena ainakin saunottiin kimpassa, kundit ja kimmat sekaisin. Eipä siinä mitään outoa ollut ja ei liittynyt seksi siihen millään tavalla. Varmaan ajat muuttuneet niin ettei harrasteta tällaista enää, tai mistä sen tietää.

    • Anonyymi

      Saunominen kahden toisen naisen tai miehen kanssa ei ole sopivaa, os on parisuhteessa. Yöpyminen toki on, jos siihen ei sisälly seksiä.

    • Anonyymi

      Ihan kaikesta eteen tulevasta nyt on mahdoton sopia. Tervettä harkintaa sekä toisen tuntemista niin ei tule kumppania loukatuksi. Harkintaa myös sen suhteen, että vastakkaista sukupuolta olevan kanssa juttelu ei ole pettämistä, pitää olla tervettä itsekunnioitusta myös.

      Mutta vaikea nähdä että mikään missä vaihdetaan ruumiin eritteitä tai nähdään toinen alasti on enää normaalia. Missään eikä koskaan ei ole tarvinnut saunoa alasti vastakkaisen sukupuolen kanssa. Sauna-asussa tai uikkareissa kylläkin.

      Hyvä ohje on se, että kaikki mitä voit kertoa kumppanille jälkikäteen on ok. Jos pitää alkaa salailemaan niin raja on ylitetty.

      • Anonyymi

        Miä lähen torstaina sieneen

        Lähet sä messiin ?


    • Anonyymi

      En henkilökohtaisesti ymmärrä, miten saunominen tai nukkuminen samassa tilassa voidaan yhdistää suoriltaan johonkin vipinään tai seksiin. Itseäni ahdistaa enemmän moinen ajatusmalli kuin ko. toiminta. Kaikkiako te himoitsette, jotka alasti näette? 😅 Mä taidankin olla sitten harvinaisen kuiva tyyppi, kun haluan vain puolisoani... Ja kun vielä löytyy vastakkaista sukupuolta olevia kavereitakin! Ai kamala... 😂

      Mä ymmärrän kyllä, jos joku ei halua olla alasti omien henkilökohtaisten syiden ja ajatusten takia. Jokaisella toki on oltava oikeus määrittää OMAT rajansa. Mutta jos puolison rajat on erilaiset, niin voisikohan siihen yrittää sopeutua? Sen sijaan, että koittaa pakottaa toisen elämään niiden omien rajojensa mukaan?

      Ja kuten edeltävästä voi arvella, niin meillä kyllä molemmat saavat viettää aikaa ystäviensä ja kavereidensa kanssa juuri niin kuin parhaaksi näkevät. Sukupuolesta riippumatta.

      • Anonyymi

        Niin no helpointa olisi tietenkin löytää kumppani, jolla on samanlaiset näkemykset. Oli sitten mustasukkainen tai ei. Mielestäni mikään ei ole oikein tai väärin, ei suuri vapaus tai tiukat rajat, vaan se riippuu ihan vain ihmisestä itsestään, millaisen suhteen haluaa, ja sen mukaan valitsee kumppanin


    • Anonyymi

      Siinä kohti jos on perhettä perustamassa ja sillai mikään muu asia menee perheen edelle ni eiköhän se ole silloin siinä si

    • Anonyymi

      No jo se on ongelma, jos juttelee liian tiiviisti tai tietyn lajin asioista vastakkaiselle sukupuolelle. Esim. Kaikli seksuaalinen ja kaksmielinen puhe on sillon tietenkin kielletty.

    • Anonyymi

      Minkälainen koskettaminen on mielestänne ok, missä menee raja? Tanssiminen, hierominen, halaaminen...?

    • Anonyymi

      Tämä sauna kysely vois olla vaimoni selvitystä. Vaimo vakuuttaa minulle korkeaa moraaliaan.
      Mun vaimo peittelee tällaisia tapahtumia. Valehtelee Himoksen reissuista. Lopulta kertoo, että on mennyt paljussa saunaan ja joku mies tullut perästä. Ovat muka jutelleet niitä näitä saunassa. Sitten vaimolta oli lähtenyt muisti ja kai joku kaveri oli vienyt hänet sänkyyn. Jos jotain olisi tapahtunut, se olisi ollut kuulemma raiskaus. Näin se vaimo selitti.
      Ensimmäisissä versioissa vaimo kertoo, että oli tavannut jonkun Antin, jonka puoliso on joki lakinainen. Vaimoni kertoo, kuinka oli haastanut häntä siinä asiassa miksi hän pettää? Vaimo oli kuitenkin ollut miehen kainalossa jo alkuillasta jollain terassilta. Joku vaimon kavereista oli tullut kysymään on häneltä ja vieraalta mieheltä, onko ne lähdössä panemaan? Vaimo ihmetteli minulle kotona kuinka törkeää käytöstä hänen kaverinsa käytti. ras mies oli käynyt vaimon kavereilta, ettei kai niitä haittaa että menisi mun vaimon kanssa sänkyyn. Vieras oli piirittänyt vaimoani.
      Vaimo kertoo, että jostain myöhemmin kuuli että yksi hänen kavereistaan oli käynyt panemassa miehen kanssa, ei oikein muistanut mistä oli kuullut tämän.

      Jokatapauksessa seksielämämme muuttui tuon viikonloppureissun jälkeen kuin yö ja päivä.

    • Anonyymi

      Luottamus on tärkein

      • Anonyymi

        Niin vaimon kertomukset oikein huokuu luottamusta. Niin korkea moraali, ettei nähnyt tuossa mitään pahaa. Ei tietenkään yhtään tykkää, jos mä käyttäydyn noin.


    • Anonyymi

      Kaikki mikä on enemmän kuin 3s kestävä halaus tai jos vastakkainen sukupuoli näkisi alasti on pettämistä meidän suhteessa. Helppoa kun molemmilla on sama mielipide asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe