Parisuhteen rajat

Anonyymi

Missä mielestänne menee rajat, että mitä kaikkea voi ja ei voi tehdä muiden kanssa, kun on parisuhteessa? Voiko esimerkiksi saunoa tai yöpyä samassa tilassa vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, voiko olla edes vain kavereita?

Omasta mielestäni näihin ei ole mitään tiettyjä sääntöjä, vaan riippuu ihmisestä, mihin rajat kenelläkin ovat asettuneet. Olisi siis kiinnostavaa kuulla, että miten mielipiteet jakautuvat ja ehkä perusteluja, miten on kyseiseen mielipiteeseen päätynyt.

29

3126

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Noista asioista olisi hyvä päättää ennen suhteeseen ryhtymistä. Suhteen aikana asioista täytyy keskustella rehellisesti.

  • Anonyymi

   Riippuu suhteesta ja sovitusta.

  • Anonyymi

   Kaikki sellainen mikä loukkaa toista.

   • Anonyymi

    Mikä sinua tai kumppaniasi sitten voisi loukata?


  • Anonyymi

   Oisko sulla rajoja sille sun puolisolle?

  • Anonyymi

   Olen samaa mieltä kanssasi. Ei noihin ole mitään yksiselitteisiä sääntöjä. Nuo ovat yksilökohtaisia ja parisuhdekohtaisia juttuja. Kuuluvat niihin asioihin, joista ei auta kuin keskustella, jotta tietää mitkä ne oman parisuhteen rajat ovat. Ei kannata olettaa, että noissa oltaisiin jotenkin automaattisesti samoilla linjoilla.

   • Anonyymi

    Ja itse en ole mustasukkaista sorttia. En varsinaisesti usko siihen, että rajottamisesta olis hyötyä. Ihminen pettää, jos on pettääkseen. Ei siinä kyttäämiset auta.

    Jos kaksistaan jonkun kanssa olisi tarve saunomiselle ja yöpymiselle, eikä sille olisi jotain ihan aidosti järjellä ymmärrettävää selitystä, niin sitä pitäisin outona. Sen sijaan ihan ok, jos jostain porukasta on kyse.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja itse en ole mustasukkaista sorttia. En varsinaisesti usko siihen, että rajottamisesta olis hyötyä. Ihminen pettää, jos on pettääkseen. Ei siinä kyttäämiset auta.

    Jos kaksistaan jonkun kanssa olisi tarve saunomiselle ja yöpymiselle, eikä sille olisi jotain ihan aidosti järjellä ymmärrettävää selitystä, niin sitä pitäisin outona. Sen sijaan ihan ok, jos jostain porukasta on kyse.

    Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.

    Musta täältä löytyy kyllä muita paljon oudompia ja todellisuudesta irtautuneempiakin alotuksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloitus on kyllä todella outo. Todellisuudesta irtaantunut.

    Millä perusteella?


  • Anonyymi

   jos tiedät puolisosi aiemmin pettäneen suhteessaan ei sitä kovin helpolla usko ettei toistuisi jos saunoo ja nukkuu vieraan kanssa ja miksi edes joku tällaista haluaisi
   eikö paras paikka ole oma kullan vieressä
   tässä ilmeisesti haetaan siunausta huonolle omalletunnolle ...kun muutkin saa 🤣🤣🤣🤣

  • Anonyymi

   En itse lähtisi saunomaan kunnioituksesta kummankin puolisoja kohtaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Enkä yöpyisi samoista syistä. Jotakin on jo pielessä "korvien sisällä" ihmisellä, joka näin tekee. Toivottavasti ei ole lapsia, he tästä tulee kärsimään ennemmin tai myöhemmin. Vaikka tylyltä kuulostaa, skippaa laidan yli puoliso, joka näin tekee. Aiheuttaa harmia useammalle ihmiselle 👎

  • Anonyymi

   Miksi olet päätynyt miettimään saunomista ja yöpymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa?

   Itse pohdin samaa asiaa tällä hetkellä, koska puolisoni teki näin.

   • Anonyymi

    Ne olivat ihan vain esimerkkejä, muista aloituksista poimittuja


  • Anonyymi

   Rajat pitää löytyä ihmiseltä itseltä.

  • Anonyymi

   rajat ovat vaikeita koska hän jolla ei paljon tunteita puolisoa kohtaan ,häntä ei haittaa välttämättä että kumppani menisi saunaan ja yökylään, mutta se joka täysillä rakastaa ja on sitoutunut ,häntä varmasti haittaa.
   on sitten helppo sanoa toiselle ``ettei mua haittaa yhtään vaikka menisit`` joten kai mäkin voin mennä...

  • Anonyymi

   Jaa, kyllä me nuorena ainakin saunottiin kimpassa, kundit ja kimmat sekaisin. Eipä siinä mitään outoa ollut ja ei liittynyt seksi siihen millään tavalla. Varmaan ajat muuttuneet niin ettei harrasteta tällaista enää, tai mistä sen tietää.

  • Anonyymi

   Saunominen kahden toisen naisen tai miehen kanssa ei ole sopivaa, os on parisuhteessa. Yöpyminen toki on, jos siihen ei sisälly seksiä.

  • Anonyymi

   Ihan kaikesta eteen tulevasta nyt on mahdoton sopia. Tervettä harkintaa sekä toisen tuntemista niin ei tule kumppania loukatuksi. Harkintaa myös sen suhteen, että vastakkaista sukupuolta olevan kanssa juttelu ei ole pettämistä, pitää olla tervettä itsekunnioitusta myös.

   Mutta vaikea nähdä että mikään missä vaihdetaan ruumiin eritteitä tai nähdään toinen alasti on enää normaalia. Missään eikä koskaan ei ole tarvinnut saunoa alasti vastakkaisen sukupuolen kanssa. Sauna-asussa tai uikkareissa kylläkin.

   Hyvä ohje on se, että kaikki mitä voit kertoa kumppanille jälkikäteen on ok. Jos pitää alkaa salailemaan niin raja on ylitetty.

   • Anonyymi

    Miä lähen torstaina sieneen

    Lähet sä messiin ?


  • Anonyymi

   En henkilökohtaisesti ymmärrä, miten saunominen tai nukkuminen samassa tilassa voidaan yhdistää suoriltaan johonkin vipinään tai seksiin. Itseäni ahdistaa enemmän moinen ajatusmalli kuin ko. toiminta. Kaikkiako te himoitsette, jotka alasti näette? 😅 Mä taidankin olla sitten harvinaisen kuiva tyyppi, kun haluan vain puolisoani... Ja kun vielä löytyy vastakkaista sukupuolta olevia kavereitakin! Ai kamala... 😂

   Mä ymmärrän kyllä, jos joku ei halua olla alasti omien henkilökohtaisten syiden ja ajatusten takia. Jokaisella toki on oltava oikeus määrittää OMAT rajansa. Mutta jos puolison rajat on erilaiset, niin voisikohan siihen yrittää sopeutua? Sen sijaan, että koittaa pakottaa toisen elämään niiden omien rajojensa mukaan?

   Ja kuten edeltävästä voi arvella, niin meillä kyllä molemmat saavat viettää aikaa ystäviensä ja kavereidensa kanssa juuri niin kuin parhaaksi näkevät. Sukupuolesta riippumatta.

   • Anonyymi

    Niin no helpointa olisi tietenkin löytää kumppani, jolla on samanlaiset näkemykset. Oli sitten mustasukkainen tai ei. Mielestäni mikään ei ole oikein tai väärin, ei suuri vapaus tai tiukat rajat, vaan se riippuu ihan vain ihmisestä itsestään, millaisen suhteen haluaa, ja sen mukaan valitsee kumppanin


  • Anonyymi

   Siinä kohti jos on perhettä perustamassa ja sillai mikään muu asia menee perheen edelle ni eiköhän se ole silloin siinä si

  • Anonyymi

   No jo se on ongelma, jos juttelee liian tiiviisti tai tietyn lajin asioista vastakkaiselle sukupuolelle. Esim. Kaikli seksuaalinen ja kaksmielinen puhe on sillon tietenkin kielletty.

  • Anonyymi

   Minkälainen koskettaminen on mielestänne ok, missä menee raja? Tanssiminen, hierominen, halaaminen...?

  • Anonyymi

   Tämä sauna kysely vois olla vaimoni selvitystä. Vaimo vakuuttaa minulle korkeaa moraaliaan.
   Mun vaimo peittelee tällaisia tapahtumia. Valehtelee Himoksen reissuista. Lopulta kertoo, että on mennyt paljussa saunaan ja joku mies tullut perästä. Ovat muka jutelleet niitä näitä saunassa. Sitten vaimolta oli lähtenyt muisti ja kai joku kaveri oli vienyt hänet sänkyyn. Jos jotain olisi tapahtunut, se olisi ollut kuulemma raiskaus. Näin se vaimo selitti.
   Ensimmäisissä versioissa vaimo kertoo, että oli tavannut jonkun Antin, jonka puoliso on joki lakinainen. Vaimoni kertoo, kuinka oli haastanut häntä siinä asiassa miksi hän pettää? Vaimo oli kuitenkin ollut miehen kainalossa jo alkuillasta jollain terassilta. Joku vaimon kavereista oli tullut kysymään on häneltä ja vieraalta mieheltä, onko ne lähdössä panemaan? Vaimo ihmetteli minulle kotona kuinka törkeää käytöstä hänen kaverinsa käytti. ras mies oli käynyt vaimon kavereilta, ettei kai niitä haittaa että menisi mun vaimon kanssa sänkyyn. Vieras oli piirittänyt vaimoani.
   Vaimo kertoo, että jostain myöhemmin kuuli että yksi hänen kavereistaan oli käynyt panemassa miehen kanssa, ei oikein muistanut mistä oli kuullut tämän.

   Jokatapauksessa seksielämämme muuttui tuon viikonloppureissun jälkeen kuin yö ja päivä.

  • Anonyymi

   Luottamus on tärkein

   • Anonyymi

    Niin vaimon kertomukset oikein huokuu luottamusta. Niin korkea moraali, ettei nähnyt tuossa mitään pahaa. Ei tietenkään yhtään tykkää, jos mä käyttäydyn noin.


  • Anonyymi

   Kaikki mikä on enemmän kuin 3s kestävä halaus tai jos vastakkainen sukupuoli näkisi alasti on pettämistä meidän suhteessa. Helppoa kun molemmilla on sama mielipide asiasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomussalmelaisten nuorten pahoinvointi

   Ei voi nuoriso Suomussalmella kovinkaan kummoisesti. On jo saavutus, kun Suomussalmelta elävien kirjoissa ponnistaa maai
   Suomussalmi
   51
   3970
  2. Purra ehdotti hyvätuloisten lapsilisien leikkaamista

   Orpo sanoo, että tätä keinoa ei ole hallitusohjelmassa, ja siitä täytyy keskustella. Katsotaan miten käy.
   Maailman menoa
   349
   3546
  3. 15 vuotias menehtyi?

   Onko tietoa mihin hän menehtyi? Oma kätisesti vai? Aika pelottavalta alkaa Kainuun elämä tuntumaan... Kovasti voimia oma
   Suomussalmi
   25
   2369
  4. Pohdintaa aamukahvin kera

   Luin tossa tuota bodycount ketjua ja jäin tas miettimään asiaa, jota olen joskus aiemminkin miettinyt. Mä olen (ikäväkse
   Sinkut
   481
   2175
  5. Hyvää matkaa Heimo

   Kepeät mullat Heimolle, kaipaamaan jäi iso joukko ystäviä.
   Ähtäri
   10
   1654
  6. Mikä sua mies mussa oikein kiinnostaa?

   Mulla on vaan tarjota sulle pienet rusinarinnat ja pieni pyllerö. Aika tylsäkin oon.
   Ikävä
   64
   1545
  7. Purra petti sanansa..

   Ennen vaaleja Riikka Purra sanoi sanatarkasti näin : "Köyhiltä ei voi, Eikä saa leikata ".. Ja nyt se juudas leikkaa Köy
   Kokkola
   233
   1298
  8. Etkö mies tykkää

   Minusta enää? 😰
   Ikävä
   41
   1059
  9. Mulla on ikävä sua

   En ole unohtanut. Haaveilen sinusta. En vaan jaksaisi taas aloittaa alusta. En tiedä mitä tekisin joten välttelen. Miehe
   Ikävä
   29
   907
  10. Minä voin kyllä

   tehdä sen pelin avauksen. Mutta se kyllä vaatii sen, että sinä pysähdyt mun luona silloin, kun muita ei ole paikalla. M
   Ikävä
   20
   856
  Aihe