Jeesus teki ihmeitä isänsä voimalla

Anonyymi

Suurin ihme on se, kun Jumalan valtakunnassa köyhälle julistetaan evankeliumi.

Jeesus oli saanut opetuslastensa ja äitinsä Marian kanssa kutsun häihin, jotka pidettiin Galilean Kaanassa. Häiden aikana viini loppui kesken. Maria kääntyi Jeesuksen puoleen. Maria ymmärsi uskon kautta, että hänen poikansa pystyi tekemään ihmeitä ja auttamaan. Maria pyysi palvelijoita tekemään niin kuin Jeesus heille sanoo.

Opetuslapset uskoivat

Veden muuttaminen viiniksi onnistui Jumalan voimalla. Tunnusteko vahvisti opetuslasten uskoa. He olivat aikaisemmin uskoneet Johannes kastajan todistuksen Jeesuksesta: ”Katsokaa: Jumalan Karitsa” (Joh. 1:36).

Tuon ajan ihmiset odottivat Messiasta samarialaisen naisen tavoin, jonka Jeesus tapasi Sykarin kaivolla. Nainen totesi tietävänsä, että Messias, Kristus tulee (Joh. 4:25). Varmaan monet tekstin palvelijoista ihmettelivät ja ehkä myös uskoivat tun- nusteon nähdessään.

Tästä alkoi Jeesuksen julkisen toiminnan aika. Toiminnan ytimessä oli sanoma Jumalan valtakunnan lähestymisestä Jeesuksessa ja hänen omissaan sekä kehotus parannukseen (Mark. 1:15).

Tunnustekojen vaikutus

Monet ihmiset seurasivat Jeesusta, koska halusivat nähdä ihmetekoja. Jeesus totesikin: ”Te ette usko, ellette näe tunnustekoja ja ihmeitä” (Joh. 4:48). Ihmiset huomasivat Jeesuksen opettavan niin kuin se, jolle on annettu valta (Mark. 1:22). Kuitenkin osa juutalaisista kompastui Jeesuksen halpaan muotoon todeten, että eikö tämä ole puuseppä Joosefin poika.

Vaikka Jeesus oli tehnyt monia tunnustekoja ihmisten nähden, nämä eivät uskoneet häneen. Hän tuli omiensa luokse, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka uskoivat häneen, hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi. (Joh. 1:11–12.)

Opetuslapset saivat olla parhaan opettajan seurassa usean vuoden ajan. He näkivät profeetta Jesajan ennustuksen tavoin, kuinka ”sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan evankeliumia” (Matt. 11:5). Tästä huolimatta opetuslasten usko oli usein heikkoa ja uskonymmärrys vajavaista. Jeesus opetti lempeästi Filippusta ja muita opetuslapsia: ”Etkö usko, että minä ole Isässä ja Isä on minussa. – – Minun tekoni ovat hänen tekojaan. – – Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.” (Joh. 14:10–11.)

Evankeliumin ihme

Jeesus lupasi, että häneen uskovat tulevat tekemään samanlaisia tekoja kuin Jeesus, vielä suurempiakin (Joh. 14:12). Mitä tekoja Jeesus sanoillaan tarkoitti?

Jumalan valtakunnassa syntien anteeksiantamuksen evankeliumia on saarnattu Pyhän Hengen voimalla Jeesuksen käskyn mukaisesti. Tätä evankeliumin ydintä saavat julistaa kaikki Jeesuksen seuraajat, jotka ovat uskoneet evankeliumin omalle kohdalleen. Suurin Jumalan ihmetyö on se, kun epäuskon pimeydessä harhaileva ihminen uskoo epäuskonsa ja kaikki syntinsä anteeksi Jumalan valtakunnan saarnasta.

Köyhä ja vähävoimainen Jumalan lapsi kokee evankeliumin ihmeellisen vaikutuksen sydämessään, kun hän saa ja haluaa uskoa omat syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tämä evankeliumi on Jumalan voima jokaiselle sen uskovalle pelastukseksi.

Esa Tornberg

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gal.
      1:6 Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.
      1:7 joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
      1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
      1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu

    • Anonyymi

      Jeesus muutti täysin juutalaisuuden. Käänsi sen aivan päälaelleen kun enää ei syntejä ostettu anteeksi syntiuhreilla eikä almuilla. Enää ei ollut sapattirikkomuksia eikä lakikirjaa, vaan laki oli kirjoitettu sydämen kivitauluihin, joka oli itseasiassa tiukempi kuin farisealainen laintulkinta. Jo halu syntiin oli synti eikä enää lain kirjainta tarvittu eikä toisten syyllistämistä, vaan Henki osoitti kullekin tien kulkea.

      Paavali muutti tämän vielä siten että Jumalan ilmoitus ja pelastus koski vielä pakanoitakin. Heillekin oli tarjolla sama armo ja Henki eikä vain jotain kiusakiskoista laintulkintaa ja ainaista sanakiistoja mitä saa tehdä ja mitä ei. Mitä harhaoppia on vieläkin liikkeellä.

    • Anonyymi

      Isot väitteet tarvitsisi isot todisteet.
      Valitettavasti uskovat tarjoavat raamatun väitteille vaan sitä raamattua todisteeksi.

    • Anonyymi

      On tosi jees että jumala ei käyttäny kondoomia kun se nai toiselle miehelle varattua naista, mariaa. Jos ois kumiukko ollu käytössä, ei ois jeesuksii syntyny.
      siks me lessutkaan emme käytä kondoomeita

    • Anonyymi

      Olen aina jaksanut ihmetellä ja suuresti pelätäkin tuota varmuutta, millä vl: t omivat evankeliumin vain itselleen. Vähempikin riittäisi, sillä Jumala voi siitä kiivastua.

    • Anonyymi

      Esa Tornberg. Sinä jatkat edelleen epäraamatullista liturgiaasi. Jokos vellut saarnaa synnit anteeksi käyttämällä älypuhelinta?

    • Anonyymi

      Mutta, olisiko Jeesus pystynyt muuttamaan veden viinaksi?
      Jumala ei osannut tislausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe