Opetusministeri Anderssonin viisaita sanoja

ITÄ-SAVO lehdessä (17.1.2022) oli mielenkiintoisia opetusministeri Anderssonin mielipiteitä Savonlinnan sairaalaan liittyen. Pari suoraa lainausta:

"Opetusministeri Li Andersson (vas) vahvistaa, että hallitus valmistelee lakia, joka mahdollistaa Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden toiminnan jatkon. Nyt voimassa oleva laki antaa Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueille mahdollisuuden halutessaan ylläpitää kahta erikoissairaanhoitotasoista päivystyssairaalaa vain vuoden 2032 loppuun saakka."

HUOMAUTUS: Siis käytännössä HVA voi lakkauttaa tällaisen sairaalan toiminnan milloin tahansa, vaikka heti. Tosin valtuustoa ja hallitusta ei ole vielä valittu. Lopullinen päätösvalta jää siis HVA:lle.

"Hän totesi, että muutostarpeita on paljon ja että Lapin ja Etelä-Savon kahden sairaalan malliin tarvittavan rahoituksen pohtiminen voi olla sitä."

HUOMAUTUS: Siis mahdollisesti voidaan saada lupa ylläpitää kahta tällaista sairaalaa pysyvämminkin, mutta paikallisella tasolla, eli HVA:lla, päätetään siitä lopullisesti. Eli HVA itse voi päättää, haluaako se pitää 1 vai 2 tällaista sairaalaa, jos valtion puolesta siihen lupa annetaan. Siis lopullista päätöstä ei tee valtio vaan HVA itse. Niin kai tuo on tulkittava. Savonlinnan asukkaana herää kysymys, onko Mikkelin seutu valmis kannattamaan kahden päivystyssairaalan mallia. Siis HVA:lla enemmistön kanta ratkaisee, jos siitä joudutaan äänestämään. Sijoituspaikat olisivat Mikkeli ja Savonlinna. Oudolta tuntuu, jos Etelä-Savon HVA päättäisi lakkauttaa Savonlinnan päivystävän sairaalan. Savonlinnassa on varsinkin kesäisin paljon turisteja ja myös heidän näkökulmastaan pitäisi Savonlinnan Sairaalan säilyä päivystävänä sairaalana hamaan tulevaisuuteen. Mitkään digiratkaisut eivät voi sitä korvata - se on selvää! Hyvät eteläsavolaiset, kannattakaa Tekin Savonlinnan sairaalan säilyttämistä päivystävänä sairaalana. Ei se Teiltä ole pois, vaan on koko alueelle edullista!

95

868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka tuota valehtelijaa uskoo?
      Suomeen tulee jälleen uusi vero parin vuoden sisällä. Sillä maksetaan tuonkin valehtelijan yltäkylläinen elämä.

      • Anonyymi

        Anderssonin paskapuheita.
        Sitten se kassa.rouva, kokonaivaltaisesti kiilloitettuja ja koeristeltuja. Kehuttuja ulkomaita myöten. Kun tarkastelee lähemmin näitä kokonaisvaltaisuuksia paljastuvat, järkyttävä totuus ovatkin täyttä paskaa.


    • Minä kyllä oletan, että nuo ministerin esittämät faktatiedot pitävät paikkansa. Siinä asemassa ei ole oikein varaa puhua täysin perättömiä. Tuosta selviää, että on mahdollisuus päivystävän sairaalan säilymiseen, mutta tarvitaan myönteinen päätös sekä valtion suunnasta, että ... lisäksi HVA:n suunnasta... Teoriassa se asia on vielä hyvin epäselvä. Savonlinnan asukkaana toivon molemmista suunnista myönteistä päätöstä. Ei se ole kuitenkaan varmaa mitä sieltä tulee. Aika näyttää. Sairaalaa käyttäneenä tiedän, että sairaala on verrattain hyvä. Tukevaa tekoa, lämpimät huoneet ja varusteet ja ammattitaitoisia taitavia hoitajia. Siinä suhteessa ei ole valittamista. Ainoa toive on, että olisi enemmänkin taitavia ja osaavia lääkäreitä. Olen ollut potilaana muutaman kerran. Kokemusta potilaana on.

      • Anonyymi

        Siis ministerin asemassa ei ole varaa puhua perättömiä? Nythän sää vitsin murjaisit. Ottaako opetusministeri Andersson "täyden poliittisen vastuun"?


    • Anonyymi

      Tämä on fakta ja tämä on ollut tiedossa pitkään. Mikkelillä ei ole kiinnostusta pitää Savonlinnan sairaalaa pystyssä. Sillä on kiinnostus vahvistaa omaa sairaalaa. Savonlinnan Keskusta on ajanut Savonlinnan Mikkeliin. Kiitettäkäämme tätä porukkaa ensisijaisesti.

    • Anonyymi

      HVA on itsenäinen ja tekee itsenäiset päätökset.
      Valtiolta tulee rahasäkki kerran vuodessa jolla on pärjättävä.
      Koska HVA:lla ei ole verotusoikeutta, niin kulujen karatessa on todella vaikea mennä veronmaksajan kukkarolle.
      Toki saattaa olla mahdollista, että korotetaan kunnallisveroa ja sieltä siirretään rahaa HVA:n kassaan.
      Tämä on hankala, koska HVA ei pakottaa yksittäistä kuntaa nostamaan veroja.
      Mutta voiko HVA päättää niin, että Savonlinna saa yksin maksaa keskussairaalasta johtuvat ylimääräiset kulut, jolloin kaupungin on päätettävä verojen nosto tai keskussairaalan muuttumisen sairaalaksi.

      Mikkeli voisi pelata tässä tosi härskisti ja lakkauttaa HVA:n kautta Savonlinna keskussairaalan ja sitä kautta haalia itselleen lisää hoitajaopiskelijapaikkoja, kun Savonlinnassa vaikeutuu työssäoppimisjaksojen suorittaminen multa kuin lähihoitajaopiskelijoilta.

      Jos mennään äänestyksissä, niin että enemmistö riittää, niin Mikkelin alue tekee mitä tahtoo, koska todennäköisesti valtuutettujen määrä mukailee asukasmäärää, jolloin Mikkeli edustaa 55% Etelä-Savon hyvinvointialuetta.

      Jos taas kaavailtu 2/3 enemmistä vaaditaan päätöksen tekoon.
      No Mikkeli ottaa kaveriksi Hirvensalmen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Juvan, niin sillä on sekin homma hoidettu.

      Ei paljoa auta, että Pieksämäki ja Savonlinna yrittää jotain rimpuilla.
      Jos Pieksämäen pitäisi valita, että Savonlinnaan vai Mikkeliin, niin vilkaisu karttaan tuo vastauksen...

      • Savonlinnan kaupunginjohtaja on luvannut, että Etelä-Savon keskusta kannattaa Savonlinnan sairaalan säilyttämistä päivystävänä siraalana. Jos niin käy, niin kyllähän Savonlinnan sairaala säilyy, mikäli valtio myös kannattaa asiaa. Näinkin asiaa voi ajatella. Suomen kallein veroäyri on muuten Halsualla.


      • Xerxes2 kirjoitti:

        Savonlinnan kaupunginjohtaja on luvannut, että Etelä-Savon keskusta kannattaa Savonlinnan sairaalan säilyttämistä päivystävänä siraalana. Jos niin käy, niin kyllähän Savonlinnan sairaala säilyy, mikäli valtio myös kannattaa asiaa. Näinkin asiaa voi ajatella. Suomen kallein veroäyri on muuten Halsualla.

        Kallein veroäyri ei siis ole Savonlinnassa, kuten kirjoittaja edellä väitti, vaan sellainen löytyy Halsualta. Savonlinnassakin on korkea veroäyri. Kuntien veroäyrin suuruus ei riipu vain siitä, onko kunta toiminut säästeliäästi. Jos pieneen kuntaa tulee erittäin suuri yritys, joka maksaa myös erittäin paljon veroja, niin siinä kunnassa voi olla "kissanpäivät", rahaa riittää melkein vaikka mihin! On siis kuntia, joissa luonnostaan on joko korkea tai matala veroäyrin hinta. Savonlinna vaikuttaa olevan sellainen kunta, jossa veroäyri on luonnostaan korkea, ----- tai sitten kaupunki tuhlailee rahaa turhaan ja vääriin kohteisiin. Oletan, että Savonlinna kuuluu niihin kuntiin, joissa veroäyri pyrkii olemaan korkeanpuoleinen. Olisi hyvä, jos Savonlinnaan saataisiin pari suuryritystä, jotka maksaisivat runsaasti veroja kaupungille. Se laskisi veroäyrin hintaa - tai sitten kaupunki säästäisi jossakin asiassa, mutta ei mielellään sote.menoissa, sillä täällä on paljon eläkeläisiä pienellä eläkkeellä ja pienellä veronmaksukyvyllä. Äyrin hinta ei kerro täsmällisesti onko kunta säästänyt vai tuhlaillut. Siihen vaikuttavat muutkin syyt. Lisäksi eläkeläiset ovat keskimäärin sairaampia kuin nuoret. Se lisää sote-menoja.


      • Anonyymi
        Xerxes2 kirjoitti:

        Savonlinnan kaupunginjohtaja on luvannut, että Etelä-Savon keskusta kannattaa Savonlinnan sairaalan säilyttämistä päivystävänä siraalana. Jos niin käy, niin kyllähän Savonlinnan sairaala säilyy, mikäli valtio myös kannattaa asiaa. Näinkin asiaa voi ajatella. Suomen kallein veroäyri on muuten Halsualla.

        Mikäs ihmeen lupailija se Laine on?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs ihmeen lupailija se Laine on?

        Kai hän on joku lupailija, koska on ilmoittanut, että Etelä-Savon keskusta kannattaa Savonlinnaan päivystävää sairaalaa, ja pyrkii itsekin HVA valtuustoon vaaleissa. Kai hän pitää lupauksensa. Tosin se riippuu myös niistä keskustan jäsenistä, jotka valitaan HVA valtuustoon. Varmoja takeita siitä ei ole!


      • Anonyymi
        Xerxes2 kirjoitti:

        Kai hän on joku lupailija, koska on ilmoittanut, että Etelä-Savon keskusta kannattaa Savonlinnaan päivystävää sairaalaa, ja pyrkii itsekin HVA valtuustoon vaaleissa. Kai hän pitää lupauksensa. Tosin se riippuu myös niistä keskustan jäsenistä, jotka valitaan HVA valtuustoon. Varmoja takeita siitä ei ole!

        Noniin. Lupailla voi vain omasta puolesta. Sen sijaan lupailut Etelä-Savon kepun puolesta on höpöhöpöä. Kepulaiset ovat todenneet ettei Savonlinnan sairaalaa säilytetä hinnalla millä hyvänsä. Eikä mitään merkkejä ole valtion suunallta, että tuota hintaa saataisiin alemmaksi.


    • Anonyymi

      Moni ei ole tainnut ymmärtää sitä, että nyt valitaan HVA:n tekijät, ei varsinaisia päättäjiä.
      Nyt valitaan niitä, jotka rakentaa organisaation, valitsee suurimman osan johtajista hoitamana oman organisaation luomisen, päättää toimintatavoista jne.
      Eli HVA rakennetaan nollasta.
      Se on mahtava mahdollisuus, koska ei ole tarvitse välittää siitä, miten ennen on tehty, koska ei ole sitä entistä.
      Tosin laiska HVA-valtuusto voi mennä siitä, missä aitaa ei ollenkaan ja jatkaa niin kuin tähänkin saakka, eli muuttaa asioita ja henkilöitä mahdollisimman vähän.

      Jokainen HVA alue on itsenäinen ja tekee päätökset itse.

      Jos HVA haluaa, että HVA:lla on yksi johtaja, joka päättää ihan kaikesta ilman, että mistään tarvitsee äänestää, niin se on mahdollista.
      HVA voi myös päättää, että joka päätökseen tarvitaan 2/3 äänimäärä.
      Tai sitten kaikkea tältä väliltä.

      HVA saa kerran vuodessa kassillisen rahaa ja valtio ei valvo kuinka rahat käytetään.
      HVA voi tammikuun eka päivänä ostaa koko rahalla viinaa ja se on ihan okei.

      Ps. Onko kukaan muuten miettinyt sitä, että kuinka monta sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa ja osoitetta muuttuu...

      • Anonyymi

        Tuo edellinen on liian pelkistetty. Kyllä se valtuusto asettaa rajoja missä liikutaan ja hallitus sitten toimii käytännössä annettujen rajoitusten sisällä. Tietysti sinne tulee johtaja, joka suuresti vaikuttaa systeemin toimintaan, mutta ei hänkään voi toimia aivan miten sattuu, potkut voivat tulla melko helposti. On se kyllä melkoinen uudistus, joka ei ole helppo. Tämähän on valtava uudistus. Kai nyt jokainen ymmärtää, että tämä ei merkitse sitä, mitä joku kokoomuksen ehdokas oli esittänyt, että "palveluja parannetaan ja menoja alennetaan". Realisti ymmärtää, että tuo jälkimmäinen osa todellisuudessa kuuluu MENOJA LISÄTÄÄN. Ei erittäin merkittävää parannusta voi tehdä menoja lisäämättä. Kyllä joillakin tahoilla se menojen alentaminen voi olla ensisijaisesti mielessä, mutta se on toiveajattelua-


      • Anonyymi

        en ymärrä kuinka sähköpostiosoitteen muuttuminen vaikuttaa mitenkään mihinkään, osoitteen siirtoon saa vanhasta sähköpostiosoitteesta uuteen ja uuden luomiseen menee alle minuutti aikaa jos asiakseen ottaa,
        joten ne suuret laskut tietoteknisistä ongelmista on vain korruptiota tietoliikenteen suuntaan ja niillä rahastetaan aivan surutta koska voidaan, ja koska se näyttäytyy suurelle joukkoa ihmisistä mörkönä edelleenkin.
        samaan kastiin voi laittaa suurta soten tietohallintouudistusta väitteenä on koska ei ole yhtään yhtenäistä tietokantaa josta tiedot voisi ammentaa ja ottaa käyttöön,
        ihmetyttää vaan mikä se on sitten se kanta.fi tai hyvis palvelu jossa jokainen voi käydä omat tietonsa katsomassa ja tälläkin rahastetaan sote uudistuksen yhteydessä miljardiluokan laskuilla.
        mutta enhän minä mistään mitään tiedäkään, eikun laskua vaan koska toiset maksaa kiltisti höpöpuheista, ilman kyseenalaistamista ja vaihtoehtoja kyselemättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo edellinen on liian pelkistetty. Kyllä se valtuusto asettaa rajoja missä liikutaan ja hallitus sitten toimii käytännössä annettujen rajoitusten sisällä. Tietysti sinne tulee johtaja, joka suuresti vaikuttaa systeemin toimintaan, mutta ei hänkään voi toimia aivan miten sattuu, potkut voivat tulla melko helposti. On se kyllä melkoinen uudistus, joka ei ole helppo. Tämähän on valtava uudistus. Kai nyt jokainen ymmärtää, että tämä ei merkitse sitä, mitä joku kokoomuksen ehdokas oli esittänyt, että "palveluja parannetaan ja menoja alennetaan". Realisti ymmärtää, että tuo jälkimmäinen osa todellisuudessa kuuluu MENOJA LISÄTÄÄN. Ei erittäin merkittävää parannusta voi tehdä menoja lisäämättä. Kyllä joillakin tahoilla se menojen alentaminen voi olla ensisijaisesti mielessä, mutta se on toiveajattelua-

        "Tuo edellinen on liian pelkistetty. Kyllä se valtuusto asettaa rajoja missä liikutaan ja hallitus sitten toimii käytännössä annettujen rajoitusten sisällä. Tietysti sinne tulee johtaja, joka suuresti vaikuttaa systeemin toimintaan, mutta ei hänkään voi toimia aivan miten sattuu, potkut voivat tulla melko helposti. "

        Mutta kun mitään sääntöjä ja rajoja ei ole, ennen kuin tulevat valitut luo ne.
        Siellä on mahdollisuus tehdä yhden johtajan malli tai sitten toisesta ääripäästä, mahdollisimman byrokraattinen ja monen eri portaan pomon malli, jossa päätökset kulkee monen kymmenen eri tason johtajan leimasimen kautta.

        Kuten sanottu, mitään rajoitteita ei toimintatavalle ole.
        Tietysti laki, joten mainitaan se itsestäänselvyys, ennen kuin joku viisas pääsee pätemään.


      • Anonyymi

        Hyvinvointialueen pakolliset toimielimet ovat:

        - Aluevaltuusto
        - Aluehallitus
        - Tarkastuslautakunta
        - Kansalliskielilautakunta (kaksikielisessä hyvinvointialueella)
        - Saamen kielen lautakunta (Lapin hyvinvointialueella)

        Aluevaltuusto voi lisäksi asettaa lautakuntia, johtokuntia ja niiden jaostoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en ymärrä kuinka sähköpostiosoitteen muuttuminen vaikuttaa mitenkään mihinkään, osoitteen siirtoon saa vanhasta sähköpostiosoitteesta uuteen ja uuden luomiseen menee alle minuutti aikaa jos asiakseen ottaa,
        joten ne suuret laskut tietoteknisistä ongelmista on vain korruptiota tietoliikenteen suuntaan ja niillä rahastetaan aivan surutta koska voidaan, ja koska se näyttäytyy suurelle joukkoa ihmisistä mörkönä edelleenkin.
        samaan kastiin voi laittaa suurta soten tietohallintouudistusta väitteenä on koska ei ole yhtään yhtenäistä tietokantaa josta tiedot voisi ammentaa ja ottaa käyttöön,
        ihmetyttää vaan mikä se on sitten se kanta.fi tai hyvis palvelu jossa jokainen voi käydä omat tietonsa katsomassa ja tälläkin rahastetaan sote uudistuksen yhteydessä miljardiluokan laskuilla.
        mutta enhän minä mistään mitään tiedäkään, eikun laskua vaan koska toiset maksaa kiltisti höpöpuheista, ilman kyseenalaistamista ja vaihtoehtoja kyselemättä.

        Ei se sähköpostin tai puhelinnumeron muuttaminen ole ongelma, vaan se, että se sähköposti ja puhelinnumero vaihtuu siellä Peran Metalli ja Muikku-firmassa ja Pihtiputaan mummon yhteystiedoissa..
        Sosteriin on lähetetty aika monesta paikasta sähköpostia ja olen kuullut, että sinne olisi myös soitettu.

        Jokainen duunia vaihtanut tietää, mikä homma on saada uudet yhteystiedot vanhoille kumppaneille.

        Tämä ei tietenkään ole HVA:n maksettavaa, mutta toin vain esille sen, mitä käytännön muutoksia tulee, kun maan laajuisesti 170 000 duunaria vaihtaa työpaikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se sähköpostin tai puhelinnumeron muuttaminen ole ongelma, vaan se, että se sähköposti ja puhelinnumero vaihtuu siellä Peran Metalli ja Muikku-firmassa ja Pihtiputaan mummon yhteystiedoissa..
        Sosteriin on lähetetty aika monesta paikasta sähköpostia ja olen kuullut, että sinne olisi myös soitettu.

        Jokainen duunia vaihtanut tietää, mikä homma on saada uudet yhteystiedot vanhoille kumppaneille.

        Tämä ei tietenkään ole HVA:n maksettavaa, mutta toin vain esille sen, mitä käytännön muutoksia tulee, kun maan laajuisesti 170 000 duunaria vaihtaa työpaikkaa.

        edelleenkin sisälukutaitoa jos saisi ,

        se osoitteen siirto on mahdollista ja siirtymäajan tälle osoitteen siirrolle voi laittaa vaikka 1000 vuodeksi eli se vanha sosterin osoitteen voi linkittää siihen uuden HVA:n mukaiseen sähköpostiin, ihan ilman että se Peran metallit tyyppi sitä vaihtaa omaan osoitetietoihinsa, Ja Peran metallin tyypin ei tarvitse tehdä itse yhtään mitään, ainoastaan sen it-firman ihminen laittaa sen osoitteen siirron toimintaan,.. varmaan 1000 vuodessa siellä Peralla on vaihtunut jo työntekijä sitten joka on osannut sen osoitteen vaihtaa sen hetkisen mukaiseksi mikä sitten sattuu silloin olemaankin kun hän menee töihin sinne Peran metallille ja saattaahan se olla että Peran metallista on tullut Jaskan paja sillä välin
        Ei liene vaikeata, mutta voidaanhan siitä tehdä vaikeata,

        Varmaan se 170 000 duunaria nyt eksyy myös työpaikalle mennessään kun siellä kyltissä lukeekin erinimi?
        näinkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        edelleenkin sisälukutaitoa jos saisi ,

        se osoitteen siirto on mahdollista ja siirtymäajan tälle osoitteen siirrolle voi laittaa vaikka 1000 vuodeksi eli se vanha sosterin osoitteen voi linkittää siihen uuden HVA:n mukaiseen sähköpostiin, ihan ilman että se Peran metallit tyyppi sitä vaihtaa omaan osoitetietoihinsa, Ja Peran metallin tyypin ei tarvitse tehdä itse yhtään mitään, ainoastaan sen it-firman ihminen laittaa sen osoitteen siirron toimintaan,.. varmaan 1000 vuodessa siellä Peralla on vaihtunut jo työntekijä sitten joka on osannut sen osoitteen vaihtaa sen hetkisen mukaiseksi mikä sitten sattuu silloin olemaankin kun hän menee töihin sinne Peran metallille ja saattaahan se olla että Peran metallista on tullut Jaskan paja sillä välin
        Ei liene vaikeata, mutta voidaanhan siitä tehdä vaikeata,

        Varmaan se 170 000 duunaria nyt eksyy myös työpaikalle mennessään kun siellä kyltissä lukeekin erinimi?
        näinkö?

        Voihan sitä olla vähättelevä ja näsäviisas.

        Mutta kun veronmaksajien duunipaikoista on kyse, niin tuppaa pienetkin asiat kasvamaan aika isoiksi, kun ei ole oikeastaan kenelläkään vastuuta, mutta toisaalta jokaisella on.

        Jos siihen S-postin vaihtamiseen menee se mainittu minuutti, niin 170 000 kertaa yksi minuutti jaettuna 60 minuutilla =2 833 tuntia, joka on taas 75 joka on 37,5h työviikkoa...
        Joten ei mielestäni ihan pikkuhommasta ole kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        edelleenkin sisälukutaitoa jos saisi ,

        se osoitteen siirto on mahdollista ja siirtymäajan tälle osoitteen siirrolle voi laittaa vaikka 1000 vuodeksi eli se vanha sosterin osoitteen voi linkittää siihen uuden HVA:n mukaiseen sähköpostiin, ihan ilman että se Peran metallit tyyppi sitä vaihtaa omaan osoitetietoihinsa, Ja Peran metallin tyypin ei tarvitse tehdä itse yhtään mitään, ainoastaan sen it-firman ihminen laittaa sen osoitteen siirron toimintaan,.. varmaan 1000 vuodessa siellä Peralla on vaihtunut jo työntekijä sitten joka on osannut sen osoitteen vaihtaa sen hetkisen mukaiseksi mikä sitten sattuu silloin olemaankin kun hän menee töihin sinne Peran metallille ja saattaahan se olla että Peran metallista on tullut Jaskan paja sillä välin
        Ei liene vaikeata, mutta voidaanhan siitä tehdä vaikeata,

        Varmaan se 170 000 duunaria nyt eksyy myös työpaikalle mennessään kun siellä kyltissä lukeekin erinimi?
        näinkö?

        Tuo sähköpostiosoitteen muuttaminen ei ole aivan helppo asia. Kyllä ne firmat tuntevat ne menettelytavat miten pitää menetellä - tavallinen kansalainen ei tiedä. Siinä annetaan joku "avain" jonka avulla pitää toimia. Ei mainita, että se avain on vomassa vain lyhyen ajan. Kun nyt tavallinen kansalainen sopivana aikana sitten lähtee muuttamaan sähköpostiosoitettaan, aika on mennytkin jo ohi, eikä muutos onnistukaan. Jos sitten saa uuden avaimen, voi käydä samoin. Kukaan ei kerro hänelle, että ne avaimet vanhenevat nopeasti. Kyseinen henkilö helposti olettaa, että häntä tahallisesti hyppyytetään, ja niin voi ollakin. Miksei kerrota, kun avain ann etaan, että se on voimassa vain tietyn ajan?! Ei se email-osoitteen muuttaminen ole suinkaan aivan helppo tavallisella kansalaiselle! Se on tehty alunperin hankalaksi. Koettu on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo sähköpostiosoitteen muuttaminen ei ole aivan helppo asia. Kyllä ne firmat tuntevat ne menettelytavat miten pitää menetellä - tavallinen kansalainen ei tiedä. Siinä annetaan joku "avain" jonka avulla pitää toimia. Ei mainita, että se avain on vomassa vain lyhyen ajan. Kun nyt tavallinen kansalainen sopivana aikana sitten lähtee muuttamaan sähköpostiosoitettaan, aika on mennytkin jo ohi, eikä muutos onnistukaan. Jos sitten saa uuden avaimen, voi käydä samoin. Kukaan ei kerro hänelle, että ne avaimet vanhenevat nopeasti. Kyseinen henkilö helposti olettaa, että häntä tahallisesti hyppyytetään, ja niin voi ollakin. Miksei kerrota, kun avain ann etaan, että se on voimassa vain tietyn ajan?! Ei se email-osoitteen muuttaminen ole suinkaan aivan helppo tavallisella kansalaiselle! Se on tehty alunperin hankalaksi. Koettu on!

        Höpö höpö kylläpä nyt viisatellaan oikein urakalla se sähköpostin siirto toimii edelleenkin eli välttämättä ensihätään ei edes tarvitse uusia sähköpostiosoitteita tehdä.
        Jokaisella 170 000 ei tule omaa sähköpostia
        Sähköpostin siirto toimii ihan sillä @ merkin. Jälkiosalla
        Ja luuletteko ettei tietokantaa jolla sävköpostiserverin osoitteetkin on muuteta ihan skriptillä muuttamalla pelkästään olemassaolevien osoitteotten loppuosa pelkästään ja siihen ei tarvita edes näyttelyä tietokone hoitaa silloin sata osoittetta alle sekunnissa. Joten 170 000 osoitteen mulkkaamiseen menee korkeintaan ykis työpäivä jos on oikein laiska it ihminen
        Mutta eihän sitä yksityinen it firman pomo kerro eikä työntekijät kun vähemmälläkin pääsee hyville tie esteille.
        Sama jäkätys ja valhe on tietohallinto touhuissa kun ei ole yhtenäistä tietokantaa terveystiedoista
        Ihmetellyt että mikä se omakanta palvelu sitten on?
        Jotta lopettakaa se tyhmä oloinen valehtelu


      • Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö kylläpä nyt viisatellaan oikein urakalla se sähköpostin siirto toimii edelleenkin eli välttämättä ensihätään ei edes tarvitse uusia sähköpostiosoitteita tehdä.
        Jokaisella 170 000 ei tule omaa sähköpostia
        Sähköpostin siirto toimii ihan sillä @ merkin. Jälkiosalla
        Ja luuletteko ettei tietokantaa jolla sävköpostiserverin osoitteetkin on muuteta ihan skriptillä muuttamalla pelkästään olemassaolevien osoitteotten loppuosa pelkästään ja siihen ei tarvita edes näyttelyä tietokone hoitaa silloin sata osoittetta alle sekunnissa. Joten 170 000 osoitteen mulkkaamiseen menee korkeintaan ykis työpäivä jos on oikein laiska it ihminen
        Mutta eihän sitä yksityinen it firman pomo kerro eikä työntekijät kun vähemmälläkin pääsee hyville tie esteille.
        Sama jäkätys ja valhe on tietohallinto touhuissa kun ei ole yhtenäistä tietokantaa terveystiedoista
        Ihmetellyt että mikä se omakanta palvelu sitten on?
        Jotta lopettakaa se tyhmä oloinen valehtelu

        Komentti edelliseen: Sähköpostiosoitteen muuttaminen ei toimi sillä "jälkiosalla", vaan siitä lähtöpostiosoitteesta annetaan joku "avain", jolla se siirto sitten suoritetaan. Se avaimen voimassaoloaika on lyhyt, eikä sitä automaattisesti kerrota asiakkaalle. Asiakkaalla saattaa olla muita tehtäviä ja kun hän tulee vaihtamaan sähköpostiosoitetta se avain ei toimikaan.
        Kyllä siinä on ongelmia monelle tavalliselle Matille ja Jussille. Ei se ole helppo. Tämä on koettu. Tuon kirjoittanut ei taida tietää asiasta mitään. ?!


    • Anonyymi

      Aluevaalit ovat vaalit, joissa valitaan hyvinvointialueiden valtuustoihin valtuutetut ja varavaltuutetut. Hyvinvointialue on sote-uudistuksen myötä käyttöön tuleva hallintoporras. Uusi hallintoporras täyteen virkamiehiä. Missä kohtaa tässä säästetään?

      • Anonyymi

        Sosterissa ja Essotessa on sosiaalitoimi.
        Jatkossa tuskin tarvitaan esim. kahta sosiaalitoinen ylipääjohtajaa, joten toiselle kenkää tai mahdollisuus hakea duunia esim. HVA:sta
        Välipomojakaan tuskin tarvitaan niin paljon, joten kenkää tai duunin hakuun.

        Toki, jos HVA:n valtuusto päättää työllistää kaikki jo töissä olevat duunarit, niin sitten niitä pomoja tarvitaan.

        Kuten sanottu HVA:n valittava valtuusto alkaa rakentamana organisaatiota nollasta joko niin, että uudistetaan rankasta tai sitten jatketaan kuten tähänkin saakka, mutta muutamalla kymmenellä HVA:n aliylijohtajalla.
        Uusi systeemi aloittaa duunin 2023, joten aikaa on vajaa vuosi, eli aikataulu on todella tiukka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosterissa ja Essotessa on sosiaalitoimi.
        Jatkossa tuskin tarvitaan esim. kahta sosiaalitoinen ylipääjohtajaa, joten toiselle kenkää tai mahdollisuus hakea duunia esim. HVA:sta
        Välipomojakaan tuskin tarvitaan niin paljon, joten kenkää tai duunin hakuun.

        Toki, jos HVA:n valtuusto päättää työllistää kaikki jo töissä olevat duunarit, niin sitten niitä pomoja tarvitaan.

        Kuten sanottu HVA:n valittava valtuusto alkaa rakentamana organisaatiota nollasta joko niin, että uudistetaan rankasta tai sitten jatketaan kuten tähänkin saakka, mutta muutamalla kymmenellä HVA:n aliylijohtajalla.
        Uusi systeemi aloittaa duunin 2023, joten aikaa on vajaa vuosi, eli aikataulu on todella tiukka.

        Valtion virkamiehille on vaikea antaa mitään potkuja. Siirretään uusiin tehtäviin. Keksitään sitten tehtävä jos ei muuta ole.


      • Anonyymi

        ^ Lisäys: sama taitaa päteä kuntatasolla, eli kuntien virkamiesten osalta.


    • Anonyymi

      Viisaita sanoja? ilmoittiko jättävänsä politiikan

      • Anonyymi

        Mielestäni pystyvimmät ministerit ovat Marin, Henriksson ja Andersson. Sukupuoli ei määrää sitä, kuka on etevä ja kuka ei. Euroopan merkittävin poliitikko on ollut viime vuosina saksalainen nainen. Se on tietysti makuasia, kuka on hyvä ja kuka ei ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni pystyvimmät ministerit ovat Marin, Henriksson ja Andersson. Sukupuoli ei määrää sitä, kuka on etevä ja kuka ei. Euroopan merkittävin poliitikko on ollut viime vuosina saksalainen nainen. Se on tietysti makuasia, kuka on hyvä ja kuka ei ole!

        Kyllä hyvin on osanneet laskuja tehdä ja lisätä menoja ja lisää tulee
        ensimmäiseksi taisivat jokainen hankkia sen puolentusinaa avustajaa ja yksi ei osaa tehdä itse aamiaistaan kun siitäkin pitää laskuttaa enemmän kuin työttömän päivärahan suuruinen summa, koska voi , ja pystyy
        sellasia yliviikareita kaikki tyyne

        Unohtuiko Täti -Tätseri jotensakin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hyvin on osanneet laskuja tehdä ja lisätä menoja ja lisää tulee
        ensimmäiseksi taisivat jokainen hankkia sen puolentusinaa avustajaa ja yksi ei osaa tehdä itse aamiaistaan kun siitäkin pitää laskuttaa enemmän kuin työttömän päivärahan suuruinen summa, koska voi , ja pystyy
        sellasia yliviikareita kaikki tyyne

        Unohtuiko Täti -Tätseri jotensakin?

        Muistan kyllä Täti-Tätserin Englannista. Tarmokas ja suoraviivainen nainen, mutta enemmän arvostan Saksan Merkeliä, joka on saanut Saksassa aivan ihmeitä aikaan. Pitänyt hyvät välit niin itään kuin länteen. Hyvin merkittävä henkilö! Sovittelun mestari!


    • Mitä mieltä KESKUSTA kahden päivystävän sairaalan mallista?

      ITÄ-SAVON (18.1.2022) mukaan:
      Keskustan Saarikko sanoo, että keskustan mielestä on tärkeä noudattaa eduskunnan tahtoa. Mikä o eduskunnan tahto: "Yksi vaihtoehto olisi muuttaa terveydenhuoltolakia niin, että kahden sairaalan ylläpitäminen tulisi mahdolliseksi Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueille.

      Tällä hetkellä on lupa kahden päivystävän sairaalan ylläpitämiseen noilla alueilla v. 2032 loppuun. Kyllä tuo ilmeisesti pitää tulkita niin, että on sekä lupa, mutta melkein myös velvollisuus. Muutoin menisi niin, että HVA ei huomioi eduskunnan toivetta, eli eduskunta myöntää ja HVA kieltää. Varmaan tilanne tarkentuu lähikuukausina ja ennen v. 2023 alkua.

      Siis herää kysymys: Voiko HVA tehdä mielin määri oman päätöksensä riippumatta mitä eduskunta on päättänyt. Ainakin rahakirstun vartija Saarikko näyttäisi olevan sitä mieltä, että eduskunnan päätöksiä pitää myös HVA:n kunnioittaa.

      Tilanne on siis vielä kesken ja sekava. Sekä kaupunginjohtaja että keskustan puheenjohtaja näyttävät olevan sitä mieltä, että Savonlinna on oikeutettu pitämään päivystävän sairaalan jatkossakin. Vai ovatko vielä myöhmminkin samaa mieltä? Se nähdään lähiaikoina.

    • Anonyymi

      Lainaus:
      "Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto. Hyvinvointialue tytäryhteisöineen muodostaa hyvinvointialuekonsernin.

      Hyvinvointialueen toiminta käsittää hyvinvointialueen ja hyvinvointialuekonsernin toiminnan lisäksi muun omistukseen, sopimukseen ja rahoittamiseen perustuvan toiminnan.

      Hyvinvointialue järjestää sille lailla säädetyt tehtävät. Hyvinvointialueen lakisääteisiä tehtäviä ovat toiminnan alkaessa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen."


      Kyllä tuo miusta aika itsenäiseltä organisaatiolta kuulostaa.
      Tuleva näyttää, että missä vaiheessa valtio alkaa puuttumaan HVA:n sisäiseen toimintaan, esim. sen takia, että kulut karkaa tai on liikaa riitoja.

      Toinen lainaus:
      "Hyvinvointialueet voivat sopimuksen nojalla hoitaa tehtäviään yhdessä. Hyvinvointialueiden julkisoikeudellisen yhteistoiminnan muotoja ovat yhteinen toimielin, yhteinen virka, sopimus viranomaistehtävän hoitamisesta ja hyvinvointiyhtymä."

      Tuonkin voi tulkita niin, että esim. kaksi HVA:tta voi liittoutua keskenään ja perustaa yhden HVA:n.
      Pystyykö valtio tai kepu sen kieltämään.

    • Anonyymi

      Tilanne on siis vielä kesken ja sekava!!
      Sekä Savonlinnan kaupunginjohtaja että Suomen Keskustan puheenjohtaja näyttävät olevan sitä mieltä, että Savonlinna on oikeutettu pitämään päivystävän sairaalan jatkossakin.

      MUTTA ovatko vielä myöhemminkin samaa mieltä? Se nähdään lähiaikoina.

      Mitähän tämäkin Itukan 17.1.2022 teksti tarkoittaa oikeasti:

      "Valtiovarainministeri Annika Saarikon mielestä Savonlinnan sairaalan ylläpitoluvalle pitää säätää jatkoa – Kahden sairaalan mallin rahoituksesta ei ole vielä keskusteltu.
      Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko uskoo, että hyvinvointialueen rahoitusmallia hiotaan vuosien saatossa. Hän ei ota kantaa siihen, tuleeko rahoitusmalliin lähivuosina Etelä-Savon hyvinvointialueen toivomia muutoksia, kuten kahden sairaalan mallin […]"

      Milloinkahan siitä Savonlinnan keskussairaalan rahoituksesta viimeinkin keskustellaan???
      Tietenkin aluevaalien jälkeen ....

      • Anonyymi

        Mitä enemmän keskustalaisia mukana ajamassa puolueensa etua, sitä sotkuisempi soppa. jossa tavallisesti kärsii juuri ne ihmiset, joiden asemaa pitäisi parantaa.


      • Anonyymi

        Mitenkähän Kemin sairaalan rahoituksen kanssa lieneekään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä enemmän keskustalaisia mukana ajamassa puolueensa etua, sitä sotkuisempi soppa. jossa tavallisesti kärsii juuri ne ihmiset, joiden asemaa pitäisi parantaa.

        Ei mikään ihme, että keskustan kannatus kutistuu koko ajan, kun politiikka perustuu kieroilulle, uhkailuille ja puolueen omanapaisuudelle.


    • Kuuntelin tuon pienpuolueiden keskustelu ohjelman TV:stä. Oli siellä viisaitakin ajatuksia, mutta kovin oli monenlaisia ajatuksia. Itselläni on tullut mieleen muutamia ajatuksia:

      1) On korostettu sitä, että ei ne seinät auta mitään!
      Kyllä seinät ovat tarpeen. Pienellä kunnalla on yleensä pieni sairaala ja muitakin sote alaan kuuluvia tiloja. Niitä pitäisi mielestäni hyödyntää. Ne ovat siellä jo valmiina. Onhan kunnissa sen alan työntekijöitä, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia ym. Siellä he voivat hoitaa pikkuvaivoja ja pienessä sairaalassa jonkin tyyppisiä potilaita. Vaikkapa palovammoja, käärmeenpuremia, nilkan nyrjähtämisiä jne... Siellä voi viikottain käydä lääkäri pitämässä vataanottoa. Voi vähän vaihdella lääkärin erikoistumisalaa. eri viikkoina. Hyvät ihotautilääkärit ovat harvinaisia-. Sieltä voitaisiin vaikka potilaan puolesta tilata aika erikoislääkärille... Siis jos ei kunnassa ole omaa lääkäriä.

      2. Sitkeänä elää haave, että palvelu paranee merkittävästi ja kulut alenevat yhtä merkittävästi. Näin olettavat järkevät ihmiset. Jos uudistus on todella merkittävä niinkuin oletetaan, niin se myös maksaa enemmän kuin nykyinen. Menot siis lisääntyät. Se on raaka totuus. Siihen pitää rahat varata. Jos pitää säästää, niin on säästettävä jostakin muusta. Hoitajien palkkoja ja työolosuhteita on parannettava. Sekin lisää kustannuksia. Ja se on tehtävä.

      3. Jos kunnallisella puolella, siis tällä sote puolella ei ole johonkin vaivaan hyvää lääkäriä tai hoitoa saatavilla, pitää yhteistyö yksityiselle puolelle toimia. Potilas lähetetää yksityiselle puolelle, ja potilaalle kulut ovat samat kuin ne olisivat sote puolella. Esim. laser leikkaukset.

      4. Nykyään on ongelma, että jos potilaalle ei oikein löydy sopivaa diagnoosia, pitäisi voida myös silloin lähettää yksityiselle puolelle, jossa on alan experttejä. Usein potilas voidaan lähettää kotiin, vaikka oikeaa hoitoa ei ole keksitty. Määrätty jotain särkylääkettä, joka ei paranna, ja kotiin. Siis myös yksityinen puoli pitää ottaa huomioon.

      5. Kannattaa olla realisti, ja ymmärtää, että tämä sote-uudistus maksaa toimiessaankin enemmän kuin tämä nykyinen järjestelmä. Siellä keskustelussa taisi se yksityisen kannattaja olettaa, että kulut pienenevät. Kyllä pitäisi ymmärtää, että kulut nousevat. Säästöt pitää tehdä muilla alueilla, jos halutaan säästää. Tietysti toiminta pitää järjestää kustannustehokkaasti, eikä siihen tapaan, että "kyllä se kustannustehokkuus syntyy kun pienennetään määrärahoja reippaasti". Mutta sillä systeemillä tilanne ei parane sote-asioissa.

    • Anonyymi

      On se niin kummallista, että julkisen palvelun vaaditaan olevan ensisijaisesti kustannustehokas, mutta samaan aikaan puhutaan esim. palvelusetelien käytöstä. että se tulisi olla kustannusneutraali.

      Tarkoittaako se kustannusneutraali sitä, palvelusetelien hinta hyvinvointialueille olisi yksityisten palvelujen tarjoajan normaalihinta, johon siis kuuluu mojova voitto?

      Mielestäni myös yksityiset palvelut on kilpailutettava hyvin, jotta myös ne yksityisten tarjoamat palvelut saadaan hyvinvointialueelle kustannustehokkaasti, koska ne yksityisten tarjoamatkin palvelut maksetaan meidän kaikkien verorahoistamme.

      Aluevaltuuston aluevaltuutettujen poliittisella ideologialla tullee olemaankin oleellisesti vaikutusta, miten verorahojamme tullaan hyvinvointialueella käyttämään.
      Tuntuu, että perustuslakiin kaatunutta markkinamallia oltaisiin edelleenkin yrittämässä työntää kuumeisesti uuteen soteen!
      Onneksi julkinen puoli on ja tulee myös pysyä palvelujen järjestäjänä, vaikka sote-palveluja hankitaankin yksityisiltä ja sehän onkin tietyissä palveluissa järkevää.

      Väistämätön tosia-asiahan on, että sosiaali- ja terveydenhoidon tarve tulee kasvamaan vielä pitkään ison vanhenevan väestömäärän kasvaessa, joten vastaisuudessa valtiolta on löydyttävä enemmän rahaa hyvinvointialueille, mutta siitä päätetäänkin sitten eduskunnassa.

      • Anonyymi

        Tuottamista koskevan vastuun toteuttaminen ja sen valvonta.

        Hyvinvointialueen tulee varmistaa, että sen järjestämisvastuulle kuuluvia palveluja tuottavalla muulla palveluntuottajalla on riittävät ammatilliset, toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset huolehtia palveluiden tuottamisesta.
        Hyvinvointialueen tulee ottaa hallintosääntöönsä ja yksityisten palveluntuottajien kanssa tehtäviin sopimuksiin hyvinvointialueen järjestämisvastuun toteuttamiseksi tarvittavat määräykset.
        Hyvinvointialueen tulee ohjata ja valvoa sen järjestämisvastuulle kuuluvaa palvelutuotantoa.
        Hyvinvointialueella on oikeus saada yksityiseltä palveluntuottajalta ja tämän alihankkijalta maksutta ja salassapitosäännösten estämättä palveluiden asianmukaisen tuotannon edellytysten varmistamista ja valvonnan toteuttamista varten välttämättömät tiedot ja selvitykset.
        Hyvinvointialueen viranomaisella on lisäksi palveluiden asianmukaisen tuotannon edellytysten varmistamista ja valvonnan toteuttamista varten oikeus tarkastaa yksityisen palveluntuottajan ja tämän alihankkijan tiloja ja laitteita sekä päästä tässä yhteydessä yksityisen palveluntuottajan ja tämän alihankkijan hallinnassa oleviin tiloihin. Tarkastusoikeutta ei ole kuitenkaan pysyväisluonteiseen asumiseen käytettyihin tiloihin, ellei tarkastaminen ole välttämätöntä asiakkaan aseman ja oikeuksien sekä asianmukaisten palvelujen turvaamiseksi. Tarkastukseen sovelletaan muutoin, mitä hallintolain (434/2003) 39 §:ssä säädetään.

        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/EduskunnanVastaus/Sivut/EV_111 2021.aspx


    • Anonyymi

      Suorastaan pelottavaa miten jotkut palvovat poliitikkoja. Terve ihminen ei usko mihinkään mitä poliitikko sanoo.

      • Anonyymi

        Mutta poliitikonkin on uskottava lakiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta poliitikonkin on uskottava lakiin!

        Höpö höpö. Poliitikoillahan on syytesuoja. Eikä heillä ole mitään vastuuta tekemistään päätöksistä ja valheistaan.

        Uuden soten tarkoitus ei ole mitään muuta kuin lisätä luoda lisää byrokratiaa sekä huonontaa palveluita sekä perustaa lisää veroja.


    • Anonyymi

      Uuden soten on tarkoitus luoda yhdenvertaiset palvelut kaikkialla maassamme, vaikka isoimmista kunnista tuleekin enemmän valtuutettuja hyvinvointialueelle.
      Savonlinnan keskussairaalan ympärivuorokautisen toiminnan säilyttäminen ja kehittäminen on elintärkeää koko Savonlinnan seudun kuntien asukkaille ja alueen elinvoimalle.

      • Anonyymi

        Yhdenvertaista ei tule mistään niin pitkään kuin yksikään politikko on päättämässä ja paisuttamassa mi kään laista hallinto verkostoa olkoot kyse sitten sotesta tai taksiuudistuksesta. Jälkimmäisen piti tehdä taksikyydeistä bussilippu hintaisia vaan Kuinkas kävikään ja miten menee jatkossa. Taksikyydin hinnat on nyt nousseet ja tulevat yhä nousemaan. Syitä siihen on monia joita ei ole tarve perata.
        Aluehallinnointi nostaa vaan palvelujen hintoja ja lisää hallinnointiin kytkeytyvää ihmismäärää ja jokainen voi helpostikin laskea mitä se tekee palvelujen hinnoille
        Mitä tämä kaikki sitten tekee julkiselle sektorille. Tappaa sen hitaasti tai tekee siitä harvojen ja valittujen etuoikeuden. Muille tarjotaan ei oota tai tule uudelleen virttä
        Paperilla asia saadaan näyttämään hienolta ja tehokkaalta mutta todellisuudessa terveydenhoidosta tulee jatkossa vähemmän parantuneita mutta käyntikertoja kyllä tulee lisää. Muuten ei saada kuluja katettua. Pitkäaikaissairastuneiden määrä kasvaa ja yksityiset eivät hoida kuin helpot tapaukset.
        Tätä on turha valottaa enempää kun kohta täällä on joku selostamassa jotain politikkojen virttä asioiden paremmuudesta siinä ja siinä puolueessa. Mutta totuus on kyllä ihan ilman laskintakin laskettavissa ja ilman enstujan lahjoja nähtävissä.
        Suomi on sairastunut hallintopöhöön vallan himoon ja suurempien uskottelemaan harhaan.
        Lisänä on vielä moraaliton vallan ja rahan ahneus.


    • Anonyymi

      Yksi ministeri voi lupailla mitä vaan.

      • Anonyymi

        Voi, mutta se voi kostautua seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei valehtelijoita kannata äänestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi, mutta se voi kostautua seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei valehtelijoita kannata äänestää.

        Luuletteko, että vaalikarja niin pitkälle muistaa.
        Silloin luvataan uusia asioita ja vaalikarja ammuu tyytyväisenä.


    • Olen seuraillut noita sote-uudistukseen liittyviä keskusteluja. Totean, että muutamilla, jopa monilla tahoilla, siellä uskotaan, että tämä uudistus ei aiheuta lisäkuluja. Osan mielestä sen tarkoitus on jopa pienentää sote-kuluja. Siihen en usko. Niin tarkoitus kyllä voi olla, mutta todellisuudessa sote-kulut lisääntyvät ja niin pitääkin. Muuten parannusta sote-asioihin ei saada, en usko siihen. Sote-kulujen alentaminen tuntuu olevan joillakin tahoilla se tärkein tavoite. Ja siihen liittyen myös yleinen verotuksen alentaminen. Etenkin kokoomuksessa on tätä pyrkimystä, mutta yllättäen muutamilla muillakin tahoilla. Parannettavaa kyllä on, eikä se taida tapahtua rahoitusta vähentämällä. Tietysti kaikki asiaan kuulumaton rahan kulutus pitää poistaa ja ja toiminnan on oltava kustannustehokasta. Mutta itse asiassa (sote) pitää tapahtua muutosta parempaan päin. Ja se tavoite alkaa näyttää hyvin epävarmalta, jos siihen ei satsata myös rahaa tarpeellista määrää.
      Seurataanpa, tarvitaanko tähän lisää rahaa! Uskon että tarvitaan.

    • Anonyymi

      "Voi, mutta se voi kostautua seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei valehtelijoita kannata äänestää."

      Vai muistaa?
      Anneli Jätteenmäki sai valehtelusta kovapalkkaisen Brysselin viran!

      • Anonyymi

        Kauko Juhantalo hylättiin rikostuomion jälkeen ihan täysin... eikun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauko Juhantalo hylättiin rikostuomion jälkeen ihan täysin... eikun

        Keskustalaiset äänestivät Juhantalon eduskuntaan vielä kolme kertaa valtakunnanoikeudessa saadun tuomion jälkeen.


      • Anonyymi

        Vanhan sanonnan mukaan meillä on sellaiset edustajat kuin ansaitsemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan sanonnan mukaan meillä on sellaiset edustajat kuin ansaitsemme.

        Onneksemme seuraavat aluevaalit jo kolmen vuoden päästä, jolloin tullaan erottelemaan jyvät akanoista!!!
        Siihen mennessä tiedetään jo enemmän, miten savonlinnalaistenkin sotepalvelut on saatu järjestettyä parempaan malliin ja yhdenvertaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan sanonnan mukaan meillä on sellaiset edustajat kuin ansaitsemme.

        Vanhan totuuden mukaan meillä on sellaiset edustajat mitä seniili äänestävä enemmistö äänestää. Äänestävä enemmistö koostuu yli 60 vuotiaista, suurimmaksi osaksi julkisen sektorin palveluksessa olevista kukkahattutädeistä.

        Soteuudistus ei vähennä vaan lisää kaikkia kuluja ja pakottaa luomaan lisää veroja. Jolloin suomalaisten kokonaisveroaste nousee, mikä tarkoittaa suomeksi sitä että kansa köyhtyy. Poliittinen sosialistieliitti rikastuu. Soteuudistus ei myöskään paranna palveluita vaan huonontaa niitä.

        Hyvinvointialue on uuskieltä ja sen todellinen merkitys on pahoinvointialue.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan totuuden mukaan meillä on sellaiset edustajat mitä seniili äänestävä enemmistö äänestää. Äänestävä enemmistö koostuu yli 60 vuotiaista, suurimmaksi osaksi julkisen sektorin palveluksessa olevista kukkahattutädeistä.

        Soteuudistus ei vähennä vaan lisää kaikkia kuluja ja pakottaa luomaan lisää veroja. Jolloin suomalaisten kokonaisveroaste nousee, mikä tarkoittaa suomeksi sitä että kansa köyhtyy. Poliittinen sosialistieliitti rikastuu. Soteuudistus ei myöskään paranna palveluita vaan huonontaa niitä.

        Hyvinvointialue on uuskieltä ja sen todellinen merkitys on pahoinvointialue.

        Kommentoin muutamaa kohtaa. "Soteuudistus ei vähennä vaan lisää kaikkia kuluja..."
        Niin pitääkin tehdä. Ei merkittävä parannus palveluissa tule ilmaiseksi. Tietysti tämä edellyttää, että uudistuu tapahtuu järkevästi. Palvelujen taso paranee, varsinkin siellä, missä se on nyt heikko.

        "...kokonaisveroaste nousee...". Ei veroaste välttämättä nouse. Vastaavasti joillakin alueilla säästetään nykyiseen verrattuna. Se on mahdollista.

        "... poliittinen sosialistieliitti rikastuu...". Ei suinkaan. Vaan niiden henkilöiden, joiden kohdalla palvelujen taso on nykyään turhan heikko, palvelutaso paranee. Se on se tavoite, riippuu tietysti siitä, miten tämä käytännön toteutus onnistuu. Kyllä se voi onnistuakin, jos oikein toimitaan. Tosin vastustajiakin on, joiden mielestä tärkeintä on tavallisen kansan palvelujen tason pitäminen matalalla, jotta se maksaisi nahdollisimman vähän ja vaikutus esim. verojen korkeuteen olisi mahdollisimman pieni. Hyvin varakkailla on tärkeäpää on se, että verotusprosentti olisi mahdollisimman pieni. Suurista tuloista jo 1% alemmat verot säästävät hyvin varakkailta hyvinkin paljon. Pienituloisilla sellainen korotus ei vaikuta mitään. Sen vaikutus heille on mitättömän pieni käytännössä.

        "Hyvinvointialue on uuskieltä ... ". Tuollainen nimi tosiaan ei kuulosta oikein asialliselta.
        Nimi ei kuitenkaan ole se tärkein asia. Hyvinvointialueella palvelujen pitäisi olla kaikille riittävän hyviä. Ja lisäksi suunnilleen saman tasoisia riippumatta esim. asuinpaikasta. Mm. tämän vuoksi se tulee selvästi kalliimmaksi kuin nykyinen järjestelmä. Se pitää huomata ja hyväksyä. Ei ole mahdollista parantaa nykyistä palvelujärjestelmää huomattavasti paremmaksi ja samalla alentaa kustannuksia. Osa mm . kokoomuslaisista ajattelee näin. Se ei ole realistinen tavoite. Kyllä sen viisas kansalainen ymm ärtää...


      • Anonyymi
        Xerxes2 kirjoitti:

        Kommentoin muutamaa kohtaa. "Soteuudistus ei vähennä vaan lisää kaikkia kuluja..."
        Niin pitääkin tehdä. Ei merkittävä parannus palveluissa tule ilmaiseksi. Tietysti tämä edellyttää, että uudistuu tapahtuu järkevästi. Palvelujen taso paranee, varsinkin siellä, missä se on nyt heikko.

        "...kokonaisveroaste nousee...". Ei veroaste välttämättä nouse. Vastaavasti joillakin alueilla säästetään nykyiseen verrattuna. Se on mahdollista.

        "... poliittinen sosialistieliitti rikastuu...". Ei suinkaan. Vaan niiden henkilöiden, joiden kohdalla palvelujen taso on nykyään turhan heikko, palvelutaso paranee. Se on se tavoite, riippuu tietysti siitä, miten tämä käytännön toteutus onnistuu. Kyllä se voi onnistuakin, jos oikein toimitaan. Tosin vastustajiakin on, joiden mielestä tärkeintä on tavallisen kansan palvelujen tason pitäminen matalalla, jotta se maksaisi nahdollisimman vähän ja vaikutus esim. verojen korkeuteen olisi mahdollisimman pieni. Hyvin varakkailla on tärkeäpää on se, että verotusprosentti olisi mahdollisimman pieni. Suurista tuloista jo 1% alemmat verot säästävät hyvin varakkailta hyvinkin paljon. Pienituloisilla sellainen korotus ei vaikuta mitään. Sen vaikutus heille on mitättömän pieni käytännössä.

        "Hyvinvointialue on uuskieltä ... ". Tuollainen nimi tosiaan ei kuulosta oikein asialliselta.
        Nimi ei kuitenkaan ole se tärkein asia. Hyvinvointialueella palvelujen pitäisi olla kaikille riittävän hyviä. Ja lisäksi suunnilleen saman tasoisia riippumatta esim. asuinpaikasta. Mm. tämän vuoksi se tulee selvästi kalliimmaksi kuin nykyinen järjestelmä. Se pitää huomata ja hyväksyä. Ei ole mahdollista parantaa nykyistä palvelujärjestelmää huomattavasti paremmaksi ja samalla alentaa kustannuksia. Osa mm . kokoomuslaisista ajattelee näin. Se ei ole realistinen tavoite. Kyllä sen viisas kansalainen ymm ärtää...

        Valehtelija. Äänestävä enemmistö on vajaaälyistä sakkia. Kuulunet niihin.

        Jos kustannukset nousee niin rahoitus on hoidettava jostakin. Se tarkoittaa, että verotus kiristyy entisestään ellei jostakin lahjoiteta rahaa. Sitä ei ole tapahtumassa.

        Hallintohimmelin päälle rakennettava uusi hallintohimmeli ei tehosta mitään vaan tekee järjestelmästä kankeamman.
        Uuden rakenteen kasaaminen vanhan päälle ei lisää palvelun tehokkuutta millään tavalla.

        Ihmiset jotka luottavat rikkaaseen sosialistiin ovat joko tyhmiä tai epätoivoisia. Li andersson on saanut verotuloista rosvottua rahaa tullakseen rikkaaksi ilman yhtään tuntia tuottavaa työtä. Punikkikylässä en ihmettele ollenkaan että sosialisteihin luottavia hyödyllisiä idiootteja on vielä olemassa.


    • Anonyymi

      Tai Amerikan malliin;

      "Meillä on parhaat politikot mitä rahalla voi ostaa!"

    • On olemassa konkreettinen teko, joka auttaisi ja parantaisi hyvin monien eläkeläisten asemaa, eikä maksaisi mitään yhteiskunnalle. Mikä se olisi?

      Hyvin monet eläkeläiset eivät käytä internetiä lainkaan, suuri osa ei hallitse sitä. Lähes kaikilla on kyllä puhelin ja pitääkin olla. "Digitaaliset palvelut" ei ole se paras palvelu eläkeläisille, ainakaan suurelle osalle eläkeläisiä. Se sopii nuorille ja hyvin koulutetuille ja asiasta kiinnostuneille, mutta ei yleisesti eläkeläisille.

      Ne eläkeläiset, joilla on vain puhelin, ovat uudessa tilanteessa. Numeropalvelut ovat muuttuneet kalliiksi, Ne ovat palvelunumeroita nykyään. Ne voivat tulla maksamaan tavalliselle eläkeläiselle jopa satoja euroja. Nykyään oletetaan, että numero saadaan, kun soittaa numeropalveluun ja kysyy. Niin saadaan, mutta se maksaa. Ennen oli hyvä katsoa puhelinluettelosta puhelinnumero ja se oli ilmainen. Jos olisi PUHELINLUETTELOITA myynnissä, minäkin ostaisin heti. Siinä säästäisi välittömästi. Voisi maksaa vaikka 30 € kpl. Minäkin ostaisin heti tämän alueen puhelin luettelon ja säästäisin rahaa. Palvelumaksut numeropalveluun loppuisivat suurelta osin.

      Olisi hittituopte alueen puhelinluettelo. Olisi varmasti ostajia. Se säästäisi puhelimen käyttäjältä selvää rahaa, vaikka ostaessa vähän maksaisikin.. Minäkin ostaisin heti. Kuka keksikin sen, että ei paineta enää puhelinluetteloita. Se oli huono ajatus. Ja on kallis päätös puhelimen omistajalle. Siis PAINAKAA PUHELINLUETTEKOITA!

      • Anonyymi

        No nyt rupesi siellä vippaamaan oikein kunnolla.
        Julkistenpalvelujen puhelinnumerot pitää olla ihan näkyvillä toki nettiinhän nekin suurimmalta osin on pompsahtaneet. Mutta ei se puhelinluettelp tuo mitään säästöjä. kun maksullisia numeroita ovat kuitenkin....
        ikävä kyllä suurin osa niistä on maksullisia numeroita kuten esimerkiksi kelan asiointi numerot. Ja se ei tässä uudistuksessa muut mihinkään koska kela kuuluu valtiolle eikä alueille.
        Tätä voi toki välttää lähettämällä kelalle palvelu viestin ja silloin sieltä soitetaan sinulle päin ,mutta toki kuten ymmärrettävää sitä ei moni eläkkeellä oleva eikä myöskään muukaan käytä koska siinä on oma vaivansa jne, sama ongelma on satavuudessa myös te-toimiston kanssa asioidessa mutta s ei enää eläkeläisiä kosketa piirunvertaa.

        Ainoa asia mikä voisi tuoda säästöjä on hallinnon ja byrokratian alasajo ja sitä nämä aluehallinto ei juurikaan tee vaan ennemminkin päinvastoin lisää hallinnointia ja hallintotointen päällekkäisyyttä ja odotan vain kauhulla miten menee sitten kun tulee aluehallinnon ja valtionhallinon kanssa päällekkäisyyksiä niin alkaa se kädenvääntö vallasta kuka on voimakkain ja oikeammassa ja siinä se asiakkaana oleva jää odottelemaan kun hallinto jäärät setvivät asioitaan ja loppu viimein jää asia hoitamatta.

        Hallinnossa näissä sote puolella oman henk koht arvioinnin mukaan noin 80% ylimääräisiä ihmisiä. hoitajapuolella on suurin piirtein saman verran vajausta joten kun hallinnosta siirtää ne ihmiset hoitajiksi ja laittaa palkan hoitajien mukaan säästöä tulee sosterissa sen 20 miljoonaa vuodessa ellei enempikin.

        Pelastuspuolella on vastaavastipulaa jokakohden henkilöstössä joten siellä ei tule säästöjä uudelleen organisoimallakaan.


    • Anonyymi

      Aluevaaleissa ensimmäisillä valittavilla aluevaltuutetuilla riittää aivan varmasti paljon töitä aluevaltuustojen toiminnan rakentamisessa ensi vuoden alkuun mennessä, joten onkin todella tärkeää äänestää hyvinvointialueilla päätettävien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tuntevia ehdokkaita.

      Useimmille meistä lienee tärkeintä, miten terveydenhoitoon pääsee ajoissa ja miten saa tarvittaessa ambulanssin tai paloauton nopeasti apuun, mutta sote-uudistuksen myötä myös sosiaalihuollon palvelujen järjestämisen ja tuottamisen siirtyy hyvinvointialueelle. Palvelut koskevat meitä jokaista vauvasta vaariin!
      Aluevaaleissa on siis kyse tärkeistä, jokaisen arkea koskevista asioista.

      Sote-uudistuksessa toteutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio.

      "Uudistuksessa integraatiolla tavoitellaan sitä, että asiakasryhmille tarjotaan heidän tarpeitaan vastaavia palvelukokonaisuuksia ja palveluketjuja.
      Näin tapahtuu jos hyvinvointialueilla asiakkaiden palvelutarpeet osataan tunnistaa ja rakentaa tarpeita seuraavia palvelupolkuja.
      Hyvinvointialueiden työnsuunnittelussa pitää ymmärtää sosiaalisten kysymysten moninaisuus, ja palvelujen toteutukseen ja suunnitteluun pitää ottaa mukaan myös asiakasnäkökulma.

      Monialaisen palvelutarpeen tunnistamismallien käyttöönotto sekä yhtenäisistä työtavoista sopiminen ovat tulevilla hyvinvointialueilla ensimmäinen askel kohti onnistunutta integraatiota.
      Oikeanlaiseen hoitoon ja hoivaan pääsyn varmistaminen on tärkeä osa tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon toimivuutta ja uudistuksen toteuttamista.
      Toiminnan, työkäytäntöjen ja työmenetelmien kehittäminen tukevat sekä hoitoon ja hoivaan pääsyä että palvelujen vaikuttavuutta."

      Jotta hallitusohjelman mukainen sote-uudistus saadaan rakennettua jokaiselle kansalaiselle mahdollisimman toimivaksi tarvitaan järkevien päätösten tekijöiden eli aluevaltuutettujen elintärkeää yhteistyötä sote-ammattilaisten, tutkijoiden, kuntien ja järjestöjen kanssa.

      Aluevaltuutetulla tulee olemaan iso vastuu toimia hyvinvointialueen kaikkien asukkaiden parhaaksi jo heti aluevaltuuston käynnistämisestä lähtien, joten mielestäni aluevaltuutetuksi valittavalta vaaditaan ennen kaikkea myönteistä suhtautumista sote-uudistukseen ja toimimista sen mukaisesti.

      Kerralla ei taatusti tule kaikki päätökset kiveen hakatuiksi, vaan päätöksiä tullaan tarkistamaan ja muuttamaan ajan myötä tarpeen vaatiessa kuin myös nyt ensimmäisissä aluevaaleissa valittavia valtuutettujakin ... seuraavan kerran jo kolmen vuoden päästä.

      Tärkeintä on, että me kaikki äänioikeutetut käymme ylihuomenna sunnuntaina äänestämässä meille kaikille tärkeiden lähipalvelujen puolesta järkevästi toimivaa ehdokasta aluevaltuustoon.

    • Anonyymi

      YLE:
      Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa saatetaan nähdä monia yllätyksiä.

      Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää mahdollisena, että aluevaalit voivat muuttaa äänestäjien tapaa valita ehdokkaansa.

      – Uudet aluevaltuustot keskittyvät nimenomaan sote-kysymyksiin ja pelastustoimen palveluihin. Saattaa olla, että äänestäjien harkinnassa ja valinnassa puoluekantaa olennaisemmaksi voi muodostua ehdokkaan kotikunta tai ammatillinen pätevyys sote-kysymyksissä.

      Ehdokkaan puoluepoliittinen kanta tuskin muuttuu Jokisipilästä kuitenkaan merkityksettömäksi.

      Savonlinna saattaa saada asukaslukuaan suuremman osuuden paikoista
      Kysymys kahden päivystävän sairaalan jatkossa voi vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen Etelä-Savossa. Maakunnassa on tällä hetkellä sairaalat sekä Mikkelissä että vahvassa aluekeskuksessa Savonlinnassa. Maakunnassa on väännetty pitkään siitä, voiko alueella toimia kaksi päivystävää sairaalaa.

      Yksi viikonvaihteen aluevaalien suurimmista yllätyksistä voi tulla Savonlinnasta. Jos Savonlinnassa äänestetään myös sunnuntaina ennakkoäänestyksen tahtiin, voi kaupunki saada reilusti asukaslukuaan suuremman osuuden Etelä-Savon aluevaltuuston paikoista.

      Savonlinnassa äänestysprosentti nousi jo ennakkoäänestyksissä 34:ään, kun esimerkiksi Mikkelissä prosentti jäi 28:aan.

      Myös se, että Savonlinnasta on selvästi Mikkeliä vähemmän ehdokkaita, voi äänten keskittymisen kautta voimistaa ilmiötä.

      – Kyllä se on mahdollista, mikäli ero kaupunkien äänestysaktiivisuudessa jää huomattavan suureksi. Silloin kun ehdokkaita on Savonlinnassa vähemmän, niin väistämättä nämä henkilökohtaiset äänimäärät kasvavat aika lailla suureksi siellä.

      Samalla Jokisipilä muistuttaa, että ennen varsinaista vaalipäivää kaikki voi lähinnä spekuloida asialla.

      Huoli palvelujen saatavuudesta saanut äänestäjät liikkeelle
      Jokisipilä arvioi, että Savonlinnan äänestysaktiivisuuden taustalla saattaa olla huoli oman alueen palvelujen tulevaisuudesta. Savonlinnan seudulla on nähty jopa halua siirtyä toiselle hyvinvointialueelle ja Kuopion yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen.

      – Tämä keskustelu on ilmiselvästi pitänyt asian ihmisten tietoisuudessa tämän asian ja luonut hivenen uhkakuvia palveluverkon kattavuuteen tulevalla Etelä-Savon hyvinvointialueella.

      – Se on ilmiselvästi saanut monet savonlinnalaiset käyttämään äänioikeuttaan, jotta pystyisivät tähän vaikuttamaan palvelujen säilymiseen kaupunkialueella myös jatkossa.

    • Anonyymi

      --- Huoli palvelujen saatavuudesta saanut äänestäjät liikkeelle
      Jokisipilä arvioi, että Savonlinnan äänestysaktiivisuuden taustalla saattaa olla huoli oman alueen palvelujen tulevaisuudesta. Savonlinnan seudulla on nähty jopa halua siirtyä toiselle hyvinvointialueelle ja Kuopion yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen. ---

      Tämä on tullut meilläkin jo mietintämyssyyn.
      KYSin yhteyteenhän me savonlinnalaiset halusimme, mutta Suomen Keskustapuolueen edun ensisijaisuus torppasi sen.

    • Anonyymi

      Hyvä kommentti 21.01.2022 14:26 - Kaikki savonlinnalaiset äänestämään!

    • Anonyymi

      Mutta me täysjärkiset savonlinnalaiset osaamme ajatella ihan omilla aivoillamme ja käyttää niitä sunnuntaina vaaleissa, järkevästi.

    • Anonyymi

      Li Andersson onkin kautta aikojen parhaimpia opetusministereitä, jonka sanomisiin olen tottunut luottamaan, vaikken ehkä vielä äänestäkään vasemmistolaista ehdokasta aluevaaleissa, vaikka mieli tekisikin ihan jo Lin ansiosta.
      Li Anderssonia ja hänen puolueensa heikomman puolesta toimivuutta arvostan. Täytyy vielä harkita ... sunnuntaihin asti.

    • Anonyymi

      Nostaisin yhden asian esille. Joku politikko on kovin puhunut säästämisestä ja huolen mistä ne säästöt revitään että velkarahallako? Ja samaa aikaan ehdottaa palveluseteleitä joilla pääsee sitten hoitoon.
      Nyt siis kysynkin millä ne palvelusetelit kustannetaan vai onko kyse vain että painetaan vaan Itä palveluseteleitä ihan noin vaan ja yksityiset toimijat hyvän hyvyyttään hoitaa homman.
      Joten se siitä politikon märästä päiväunesta

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä sinä höriset??!
        Li Andersson on painottanut vahvasti julkiseen terveydenhuoltoon verorahoillamme panostamisesta ja pidettävä yksityisille, voittoja haaliville, yrittäjille annettavia palveluseteleitä kilpailutuksen jälkeen käytettävinä julkisen palvelutuotannon lisänä.

        Myös yksityisiä palvelujen tuottajia tarvitaan silloin, kun julkinen terveydenhuolto ei pysty antamaan sote-palvelua sovitussa ajassa.
        Mutta koska yksityiset yrittäjät toimivat ainoastaan voitoilla, niin julkisin varoin kustannettavaan sosiaali- ja terveydenhuoltoomme ja pelastustoimeen ne voittoja tarvitsevat yritykset eivät voi olla ensisijaisina toimijoina ja verorahoilla voittoja vetävinä toimijoina.

        Suomessakin on paljon pieniä yksityisiä yrittäjiä, jotka toimivat yhteiskunnassamme todellakin tarpeellisina ja kohtuullisin kustannuksin. Lisää niitä pieniä yrittäjiä mm. sosiaalipuolelle vanhusten hoitoon esimerkiksi inhimilliseen ja kotimaiseen perhehoitoon, jota suuret kansainväliset yksityiset yritykset ovat härskisti syöneet pois ja sen jälkeen nostaneet hintansa pilviin, kun nuo pienet yritykset on syöty pois.

        Katsoin joskus Tohmajärveltä pienen hoivayrityksen erinomaisesta toiminnasta dokumentin. Kaikki olivat tyytyväisiä paitsi alueella toimiva iso yksityinen 'hoiva'yritys, joka söi tuon pienen yrittäjän mahdollisuudet toimia paikkakunnalla, vaikka niin asukkaat kuin kuntalaisetkin olivat todella tyytyväisiä kyseisen pienen perhehoitoyrityksen palveluun muistisairaille.
        Siinäkin kuntapäättäjät päättivät - kaikki hävisivät ja kaikista eniten ne muistisairaat hoivattavat vanhukset.

        Inhoan ihmisten hyväksikäyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä sinä höriset??!
        Li Andersson on painottanut vahvasti julkiseen terveydenhuoltoon verorahoillamme panostamisesta ja pidettävä yksityisille, voittoja haaliville, yrittäjille annettavia palveluseteleitä kilpailutuksen jälkeen käytettävinä julkisen palvelutuotannon lisänä.

        Myös yksityisiä palvelujen tuottajia tarvitaan silloin, kun julkinen terveydenhuolto ei pysty antamaan sote-palvelua sovitussa ajassa.
        Mutta koska yksityiset yrittäjät toimivat ainoastaan voitoilla, niin julkisin varoin kustannettavaan sosiaali- ja terveydenhuoltoomme ja pelastustoimeen ne voittoja tarvitsevat yritykset eivät voi olla ensisijaisina toimijoina ja verorahoilla voittoja vetävinä toimijoina.

        Suomessakin on paljon pieniä yksityisiä yrittäjiä, jotka toimivat yhteiskunnassamme todellakin tarpeellisina ja kohtuullisin kustannuksin. Lisää niitä pieniä yrittäjiä mm. sosiaalipuolelle vanhusten hoitoon esimerkiksi inhimilliseen ja kotimaiseen perhehoitoon, jota suuret kansainväliset yksityiset yritykset ovat härskisti syöneet pois ja sen jälkeen nostaneet hintansa pilviin, kun nuo pienet yritykset on syöty pois.

        Katsoin joskus Tohmajärveltä pienen hoivayrityksen erinomaisesta toiminnasta dokumentin. Kaikki olivat tyytyväisiä paitsi alueella toimiva iso yksityinen 'hoiva'yritys, joka söi tuon pienen yrittäjän mahdollisuudet toimia paikkakunnalla, vaikka niin asukkaat kuin kuntalaisetkin olivat todella tyytyväisiä kyseisen pienen perhehoitoyrityksen palveluun muistisairaille.
        Siinäkin kuntapäättäjät päättivät - kaikki hävisivät ja kaikista eniten ne muistisairaat hoivattavat vanhukset.

        Inhoan ihmisten hyväksikäyttöä.

        Mistä lie nyt Li Anderssonin yhdistit kun tarkoitin sitä biologista ihmettä jolla sydänkin on oikealla.
        Mutta mikäs teet kun oletuksilla kerta muutenkin menee suurin osa ihmisistä ja on vietävissäja höynäytettävässä.
        Ei ne palvelusetelit tyhjästä tule nekään ja jos niillä saa vähemmän kuin euroilla kuten tämä oikealla sydämen omaava tietää asian olevan on inhimillisyys kateissa.
        Niin ja nyt kyllä oletan että Anderssonin Li tietää tämän asian myös.


    • Anonyymi

      Jos ja kun inhimillisyys katoaa ihmisestä, niin hänestä tulee kone, joka tekee tekojaan, kunnes viikatemies tylysti lopettaa sen toiminnan.

      • Anonyymi

        Sitä näyttää kannattavan monenkin tavoitella ...


    • Anonyymi

      En halua olla epäinhimillinen kone vaan elää inhimillistä ja toisia arvostavaa elämää, niin kauan kuin minulle aikaa annetaan.
      Yksin en olisi mitään.

    • Anonyymi

      Palveluseteli
      Palvelusetelillä tarkoitetaan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen saajalle myöntämää sitoumusta korvata palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset kunnan ennalta määrittelemään arvoon asti. Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan vastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja.

      Palveluseteli lainsäädännössä
      Laki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä (569/2009external link) tuli voimaan 1.8.2009. Palvelusetelilain tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää kuntien, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. Uudistuksella ei muutettu kuntien velvoitteita järjestää asukkailleen sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

      Palvelusetelilakia sovelletaan kuntien järjestämiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Mitä palvelusetelilaissa on säädetty kunnasta, koskee myös kuntayhtymää.

      Uuden sosiaalihuoltolain voimaantulon myötä 1.4.2015 kumottiin aiemman sosiaalihuoltolain 3 a § luku, jossa olivat kotipalvelun ja kotisairaanhoidon palveluseteliä koskevat erityissäännökset. Näin ollen myös kotipalvelun ja kotisairaanhoidon palvelusetelin osalta tukeudutaan jatkossa palvelusetelilain yleissäännöksiin.

      Palvelusetelijärjestelmän käyttöönotto
      Palveluseteli on yksi kuntien käytettävissä olevista palveluiden järjestämistavoista – ei kustannusten korvausjärjestelmä eikä oma itsenäinen palvelunsa.

      Kunta päättää, mitä järjestämistapaa tai tapoja käytetään kyseisessä kunnassa. Jotta eri järjestämisvaihtoehtoja voidaan arvioida, kunnan on päätöksenteon pohjaksi tarpeen selvittää muun muassa oman toiminnan kustannukset ao. palveluissa, asiakasmaksujen määräytymisperusteet ja maksutulojen osuus nykyisistä kustannuksista sekä palvelusetelillä järjestettävän palvelun kustannukset kunnalle ja asiakkaalle. Palvelusetelijärjestelmän hallinnoinnista syntyy kunnalle kustannuksia, jotka on syytä ottaa huomioon eri vaihtoehtoja arvioitaessa.

      Mikäli kunta järjestää palveluja palvelusetelillä, kunta osoittaa talousarviossa ja -suunnitelmassa voimavarat palvelusetelillä järjestettäviin palveluihin. Lisäksi kunta hyväksyy palvelusetelin toimintaperiaatteet kunnassa kuten, mihin palveluihin palveluseteliä käytetään, mikä on palvelusetelin arvo, missä laajuudessa ja mistä lukien palveluseteli otetaan käyttöön.

      Kunta hyväksyy ne yksityiset palvelujen tuottajat, joiden palvelujen maksamiseen asiakas voi käyttää kunnan myöntämää palveluseteliä. Kunta voi joko hyväksyä kaikki hyväksymisedellytykset täyttävät palveluntuottajat tai rajoittaa palveluntuottajien määrää kilpailuttamalla palveluntuottajat julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti esimerkiksi laadullisilla perusteilla. Käytettäessä palveluseteliä palvelujen järjestämistapana ei kunnan ja palveluntuottajan välille muodostu sopimussuhdetta.

      Yksityisesti järjestettyjä terveydenhuollon palveluja koskee laki yksityisestä terveydenhuollosta sekä laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä, mitkä tulee ottaa huomioon esimerkiksi kotisairaanhoidon palvelujen tuottajien hyväksymisessä. Yksityisen palveluntuottajan on oltava ennakkoperintärekisterissä.

      Lakisääteisten kriteerin ohella kunta erikseen asettaa omia hyväksymisedellytyksiä, jotka voivat liittyä esimerkiksi asiakkaiden tai asiakasryhmien tarpeisiin, taikka palvelujen määrään tai laatuun. Kunnan asettamien vaatimusten tulee olla palveluntuottajia syrjimättömiä ja perustua puolueettomasti arvioitaviin seikkoihin. Palveluntuottajan hyväksyminen tulee peruuttaa, jos hyväksymiselle asetetut edellytykset eivät enää täyty. Hyväksyminen tulee peruuttaa myös silloin, jos palveluntuottaja sitä pyytää.

      Kunnan on pidettävä luetteloa hyväksymistään palvelun tuottajista. Tiedot palvelujen tuottajista, näiden tuottamista palveluista ja niiden hinnoista tulee olla julkisesti saatavilla internetissä ja muulla soveltuvalla tavalla esimerkiksi kunnan toimipisteissä.

      • Anonyymi

        Jatkuu:
        Asiakkaan asema palvelusetelijärjestelmässä
        Palvelusetelilaissa asiakkaalla tarkoitetaan sosiaalihuollon asiakaslaissa tarkoitettua asiakasta sekä potilaslaissa tarkoitettua potilasta.

        Asiakkaalle laaditaan yhdessä hänen kanssaan kirjallinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma perustuu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja se tarkistetaan palvelutarpeen muuttuessa. Hoito- ja palvelusuunnitelman perusteella asiakkaalle ei kuitenkaan synny oikeutta vaatia siihen sisältyviä palveluja.

        Asiakkaan palveluihin hakeutuminen tapahtuu samalla tavalla kuin muitakin järjestämistapoja käytettäessä. Palvelun saannin edellytysten arvioinnin suorittaa kunta, joka tekee myös päätöksen palvelun järjestämisestä. Palvelun järjestäminen perustuu sosiaalihuollossa hallintopäätökseen ja terveydenhuollossa hoitopäätökseen. Lisäksi tulosidonnaisen palvelusetelin arvosta annetaan päätös asiakkaalle.

        Kunnalla on informointivelvoite suhteessa asiakkaaseen. Kunnan on selvitettävä asiakkaalle tämän asema palveluseteliä käytettäessä, palvelusetelin arvo, palvelun tuottajien hinnat, omavastuuosuuden määräytymisen perusteet ja arvioitu suuruus sekä vastaavasta palvelusta lain mukaan määräytyvä asiakasmaksu.

        Asiakkaan on puolestaan annettava palvelusetelin myöntämistä varten tarpeelliset tiedot. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi asiakkaan tulotiedot tulosidonnaisen palvelusetelin yhteydessä. Asiakasta on myös informoitava häntä koskevien tietojen käsittelystä. Asiakkaalle on annettava tieto, mistä muualta häntä koskevia tietoja voidaan hankkia. Asiakkaalle on varattava tilaisuus tutustua muualta hankittuihin tietoihin ja antaa asiassa tarpeellista selvitystä.

        Asiakas voi kieltäytyä hänelle myönnetystä palvelusetelistä, jolloin kunnan tulee ohjata hänet muilla tavoin järjestettävien palvelujen piiriin. Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia palvelua järjestettäväksi palvelusetelillä. Palvelusetelin saanut asiakas tekee palveluntuottajan kanssa sopimuksen palvelun antamisesta. Tätä sopimussuhdetta koskevat kuluttajaoikeuden ja sopimusoikeuden säännökset ja oikeusperiaatteet.

        Palvelusetelin arvo
        Palvelusetelin arvo voi olla tasasuuruinen tai se voi olla riippuvainen asiakkaan tuloista. Tulosidonnaisen palvelusetelin arvosta on annettava päätös asiakkaalle. Mikäli asiakas on tyytymätön päätökseen voi hän tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen kunnan monijäseniselle toimielimelle, joka vastaa asianomaisen palvelun järjestämisestä kunnassa.

        Kunnan tulee määrätä palvelusetelin arvo siten, että se on asiakkaan kannalta kohtuullinen. Kohtuullisuutta arvioitaessa on otettava huomioon kustannukset, jotka aiheutuvat kunnalle vastaavan palvelun tuottamisesta omana tuotantona tai hankkimisesta ostopalveluna sekä asiakkaan maksettavaksi jäävä arvioitu omavastuuosuus.

        Poikkeuksia tästä palvelusetelin arvoa koskevasta pääsäännöstä on ainakin asiakasmaksulaissa asiakkaalle maksuttomaksi säädettyjen palvelujen, lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden, vammaispalvelulaissa tarkoitetun henkilökohtaisen avun, sotainvalidien palvelujen sekä omaishoitajan vapaan aikaisen hoidon osalta.

        Palvelua ei saa järjestää yksinomaan palvelusetelin avulla, jos palvelusta perittävän asiakasmaksun enimmäismäärä on säädetty palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia pienemmäksi (ts. asiakasmaksusta on erikseen asiakasmaksulainsäädännössä säädetty).

        Asiakkaan omavastuuosuutta ei ole enää suoraan kytketty muulla tavoin järjestetystä palvelusta perittävissä olevaan asiakasmaksuun. Palvelusetelin omavastuuosuudet eivät enää kerrytä asiakasmaksulain 6 a §:nexternal link mukaista maksukattoa.

        Palvelusetelilaissa on vielä kunnan vastuun osalta todettu, että kunta on velvollinen suorittamaan palvelun tuottajalle enintään asiakkaan ja palveluntuottajan sopiman hinnan tapauksissa joissa asiakkaan ja palveluntuottajan sopima hinta on pienempi kuin palvelusetelin arvo.

        Palvelusetelin arvoa on korotettava, jos asiakkaan tai hänen perheensä toimeentulo tai asiakkaan lakisääteinen elatusvelvollisuus muutoin vaarantuu, taikka se on tarpeen muut huollolliset näkökohdat huomioon ottaen. Arvon korottamista koskevasta asiasta on tehtävä päätös. Päätöksestä on mahdollista tehdä ensivaiheessa kirjallinen oikaisuvaatimus palvelun järjestämisestä vastaavalle kunnan monijäseniselle toimielimelle. Toimielimen oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu:
        Asiakkaan asema palvelusetelijärjestelmässä
        Palvelusetelilaissa asiakkaalla tarkoitetaan sosiaalihuollon asiakaslaissa tarkoitettua asiakasta sekä potilaslaissa tarkoitettua potilasta.

        Asiakkaalle laaditaan yhdessä hänen kanssaan kirjallinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma perustuu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja se tarkistetaan palvelutarpeen muuttuessa. Hoito- ja palvelusuunnitelman perusteella asiakkaalle ei kuitenkaan synny oikeutta vaatia siihen sisältyviä palveluja.

        Asiakkaan palveluihin hakeutuminen tapahtuu samalla tavalla kuin muitakin järjestämistapoja käytettäessä. Palvelun saannin edellytysten arvioinnin suorittaa kunta, joka tekee myös päätöksen palvelun järjestämisestä. Palvelun järjestäminen perustuu sosiaalihuollossa hallintopäätökseen ja terveydenhuollossa hoitopäätökseen. Lisäksi tulosidonnaisen palvelusetelin arvosta annetaan päätös asiakkaalle.

        Kunnalla on informointivelvoite suhteessa asiakkaaseen. Kunnan on selvitettävä asiakkaalle tämän asema palveluseteliä käytettäessä, palvelusetelin arvo, palvelun tuottajien hinnat, omavastuuosuuden määräytymisen perusteet ja arvioitu suuruus sekä vastaavasta palvelusta lain mukaan määräytyvä asiakasmaksu.

        Asiakkaan on puolestaan annettava palvelusetelin myöntämistä varten tarpeelliset tiedot. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi asiakkaan tulotiedot tulosidonnaisen palvelusetelin yhteydessä. Asiakasta on myös informoitava häntä koskevien tietojen käsittelystä. Asiakkaalle on annettava tieto, mistä muualta häntä koskevia tietoja voidaan hankkia. Asiakkaalle on varattava tilaisuus tutustua muualta hankittuihin tietoihin ja antaa asiassa tarpeellista selvitystä.

        Asiakas voi kieltäytyä hänelle myönnetystä palvelusetelistä, jolloin kunnan tulee ohjata hänet muilla tavoin järjestettävien palvelujen piiriin. Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia palvelua järjestettäväksi palvelusetelillä. Palvelusetelin saanut asiakas tekee palveluntuottajan kanssa sopimuksen palvelun antamisesta. Tätä sopimussuhdetta koskevat kuluttajaoikeuden ja sopimusoikeuden säännökset ja oikeusperiaatteet.

        Palvelusetelin arvo
        Palvelusetelin arvo voi olla tasasuuruinen tai se voi olla riippuvainen asiakkaan tuloista. Tulosidonnaisen palvelusetelin arvosta on annettava päätös asiakkaalle. Mikäli asiakas on tyytymätön päätökseen voi hän tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen kunnan monijäseniselle toimielimelle, joka vastaa asianomaisen palvelun järjestämisestä kunnassa.

        Kunnan tulee määrätä palvelusetelin arvo siten, että se on asiakkaan kannalta kohtuullinen. Kohtuullisuutta arvioitaessa on otettava huomioon kustannukset, jotka aiheutuvat kunnalle vastaavan palvelun tuottamisesta omana tuotantona tai hankkimisesta ostopalveluna sekä asiakkaan maksettavaksi jäävä arvioitu omavastuuosuus.

        Poikkeuksia tästä palvelusetelin arvoa koskevasta pääsäännöstä on ainakin asiakasmaksulaissa asiakkaalle maksuttomaksi säädettyjen palvelujen, lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden, vammaispalvelulaissa tarkoitetun henkilökohtaisen avun, sotainvalidien palvelujen sekä omaishoitajan vapaan aikaisen hoidon osalta.

        Palvelua ei saa järjestää yksinomaan palvelusetelin avulla, jos palvelusta perittävän asiakasmaksun enimmäismäärä on säädetty palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia pienemmäksi (ts. asiakasmaksusta on erikseen asiakasmaksulainsäädännössä säädetty).

        Asiakkaan omavastuuosuutta ei ole enää suoraan kytketty muulla tavoin järjestetystä palvelusta perittävissä olevaan asiakasmaksuun. Palvelusetelin omavastuuosuudet eivät enää kerrytä asiakasmaksulain 6 a §:nexternal link mukaista maksukattoa.

        Palvelusetelilaissa on vielä kunnan vastuun osalta todettu, että kunta on velvollinen suorittamaan palvelun tuottajalle enintään asiakkaan ja palveluntuottajan sopiman hinnan tapauksissa joissa asiakkaan ja palveluntuottajan sopima hinta on pienempi kuin palvelusetelin arvo.

        Palvelusetelin arvoa on korotettava, jos asiakkaan tai hänen perheensä toimeentulo tai asiakkaan lakisääteinen elatusvelvollisuus muutoin vaarantuu, taikka se on tarpeen muut huollolliset näkökohdat huomioon ottaen. Arvon korottamista koskevasta asiasta on tehtävä päätös. Päätöksestä on mahdollista tehdä ensivaiheessa kirjallinen oikaisuvaatimus palvelun järjestämisestä vastaavalle kunnan monijäseniselle toimielimelle. Toimielimen oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen.

        Jatkuu edelleen:
        Palvelusetelin suhde sairausvakuutukseen ja verotukseen
        Koska palvelusetelin avulla järjestetyissä palveluissa on kyse kunnan järjestämistä palveluista, on laissa selvyyden vuoksi vielä säädetty, että asiakkaalla ei ole oikeutta saada sairausvakuutuslain mukaista korvausta omavastuuosuuteen. Matkakustannuksista asiakas voi kuitenkin saada korvausta siten kuin sairausvakuutuslaissa säädetään.

        Palveluseteli on saajalleen tuloverotuksessa veroton etuus. Palveluseteliä ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä muuttaa rahaksi. Palvelusetelin omavastuuosuuden osalta on vielä selvyyden vuoksi todettava, ettei se ole verotuksessa kotitalousvähennykseen oikeuttava meno.

        Kunnalla on oikeus saada valtiolta palautuksena laskennallinen vero yksityiseltä sektorilta ostetuista verottomista terveyden- ja sairaanhoitopalveluista sekä sosiaalihuoltopalveluista arvonlisäverolain 130 a §:nexternal link mukaisesti. Laskennallisen palautuksen suuruus on 5 %. Palautus lasketaan kunnan maksamasta palvelun ostohinnasta.



        Joko kaikille on selvää, mikä PALVELUSETELI on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu edelleen:
        Palvelusetelin suhde sairausvakuutukseen ja verotukseen
        Koska palvelusetelin avulla järjestetyissä palveluissa on kyse kunnan järjestämistä palveluista, on laissa selvyyden vuoksi vielä säädetty, että asiakkaalla ei ole oikeutta saada sairausvakuutuslain mukaista korvausta omavastuuosuuteen. Matkakustannuksista asiakas voi kuitenkin saada korvausta siten kuin sairausvakuutuslaissa säädetään.

        Palveluseteli on saajalleen tuloverotuksessa veroton etuus. Palveluseteliä ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä muuttaa rahaksi. Palvelusetelin omavastuuosuuden osalta on vielä selvyyden vuoksi todettava, ettei se ole verotuksessa kotitalousvähennykseen oikeuttava meno.

        Kunnalla on oikeus saada valtiolta palautuksena laskennallinen vero yksityiseltä sektorilta ostetuista verottomista terveyden- ja sairaanhoitopalveluista sekä sosiaalihuoltopalveluista arvonlisäverolain 130 a §:nexternal link mukaisesti. Laskennallisen palautuksen suuruus on 5 %. Palautus lasketaan kunnan maksamasta palvelun ostohinnasta.



        Joko kaikille on selvää, mikä PALVELUSETELI on?

        Mutta edelleenkin se palvelusetelin käyttö maksaa ja se on rahoitettava jostain.
        Eikö sitä nyt käsi toisen taskussa oleva kokoomuslainen ymmärrä?
        Se että sen setelin käyttö suuntautuu kaikenlisäksi siellä yritystuilla tehdyille korruptio yrityksiin ei tee käytöstä sen halvempaavaan päinvastoin. Ja kaiken maksaa työtä tekevä pienpalkkainen duunari kun se ei saa mitään tukia mistään.


    • Anonyymi

      Varmistetaan me savonlinnalaiset, että Savonlinnan Keskussairaala todellakin saadaan säilymään ympärivuorokautisena sairaalana ihan lakiin kirjattuna, että repaleisen ja vaikeasti tavoitettavan alueemme kaikkien asukkaiden myös akuutti ja kiireinen sairaanhoito saadaan pysymään Savonlinnassa.

      Kaikki savonlinnalaiset äänestämään Savonlinnan sairaalan ja kaikkien savonlinnalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen puolesta, jotta kaikki saamme apua myös, kun on hengen lähtö lähellä ja tarvitaan nopeasti ambulanssi ja kiireellä sairaalahoitoa.

      • Anonyymi

        Hyvä kommentti. Minä äänestän huomenna savonlinnalaista ehdokasta, sitä savonlinnalaisten arvostamaa nuorehkoa ehdokasta, joka varmasti pystyy toimimaan Savonlinnan parhaaksi.


    • Anonyymi

      Nyt jokainen tarkistamaan savonlinnalaisen ehdokkaan numero ja toteuttamaan se huomenna vaaliuurnaan.

    • Anonyymi

      Minä ainakin äänestä sellaista jolla sydän on paikallaan eikä missään oikealla.

    • Anonyymi

      Miten voisin ajatellakaan ihmisen, jolla on sydän omituisesti oikealla puolella, pitävän meidän normaalisti vasemmalla puolella sydämisten puolia?!!

      Minun sydämeni sykkii onneksi vielä ihan oikealla paikallaan vasemmalla, ja toivon ettei sitä koskaan tarvitsisi siirtää oikealle, koska se olisikin jo liian vakava operaatio.

    • Opetusministeri Andersson on kirjoituksessaan asiallinen. Tässä sote-uudistuksessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen ja niihin, jotka hyväksyvät sen, että tämä sote-uudistus nostaa sote-kuluja. Ne tahot, jotka ilmoittavat tavoitteekseen sekä sote-uudistuksen, että sen, että samalla sote-menojen alentamisen eivät ole oikealla asialla, sillä

      Sote-menojen uudistus nimenomaan varmasti lisää sote-menoja.

      Ei se muuten ole mikään uudistus. Hyvät asialliset palvelut maksavat. Eivät ne tule ilmaisesti! Näille sote-menojen alentajille uudistuksen yhteydessä voidaan todeta, että mahdoton on todella mahdoton... Siihen ansaan ei pidä mennä!

      • Anonyymi

        Ei uudelleen organisointi välttämättä tule maksamaan enemmän välttämättä aina, sillä kun järkiperäistetään aj kevennetään hallintoa saataa tulla yllättävänkin paljon säästöjä,
        Hyvt ja asialliset palvelut toki maksavat mutta ei ne maksa aluevaalien jälkeen yhtään sen enempää kuin ennen alue vaaleja.
        Vai tuleeko kaikkeen aluevaali lisä?
        Alueverotushan on ihan sieltä hanurista asia joka tekee kaiken vielä kalliimmaksi jo pelkästään byrokratian takia.

        Lisäksi alue kun suurenee tässä tapauksessa yhdistämällä kiireettömiä hoitoja ja järkiperäistämällä niitä saavutetaan parempi hoidontaso laadullisesti sekä poistetaan kiireettämiltä hoidoilta se kallis päällekkkäisyys myös hallinnollisesti.

        Ainoa on vaan että saadaan nämä hallintopönöttäjät luopumaan ylimääräisistä takuuviroistaan ja kahden sairaalan taktiikassa henkilökunnat kahdessa eri paikassa keskustelemaan keskenään niin että tieto kulkee samantien eikä viikkojen viiveellä.

        Nyt kun täällä Savonlinnassa pahimmillaan 10 metrin matkaan tiedonkulkeutumisessa on mennyt yli kolmekin kuukautta ja jäljelle on vielä jäänyt epäselvyys kenen vastuualuetta on jotensakin aivan naurettavaa töppäilyä ja laiskuutta asioiden hoidossa.

        Kun ei nyt ole vaan viittynyt purkaa lausunto ja lähete sumaa. Ei ole vastaus tulevaisuudessa yhtään mihinkään ja kiireellisyys tarkoittaa samantien juuri sillä sekunnilla.

        Joten ei aloiteta sitä kuluja tulee mantraa jo nyt kun ei ole aloitettukkaan asioiden hoitoa, ja allitus ajatuksena että tuhlataan lisää on väärä.
        Ajatusmallistasi paistaa läpi tunkkainen hallintobyrokraatti joten avaa ikkuna ja tuuleta ajtuksia huolella ja näe asiaa uusin silmin.


    • Anonyymi

      Tottakai uudistus maksaa ensin, koska uudistuksen tarkoitus ei todellakaan ole heikontaa sote-palveluja vaan saada ne paremmin kaikkien kansalaisten saataviksi ajoissa.
      Kun saa sairaudet ajoissa hoidettua, eikä tarvitse kallista erikoissairaanhoitoa, niin ajan kanssa kuluja saadaan siis pienennettyä perusterveydenhoidon tehostamisella.

      Puolustuskyvyttömien vanhusten ja lasten hoito on viimeinkin saatava inhimilliseksi, joten siihenkin tarvitaan lisää hoitajia, mutta kovia voittoja verorahoistamme kääriviä hoivayrityksiä ei.

    • Anonyymi

      Myös Savonlinnan repaleinen ja vaikeastikin saavutettavissa oleva iso alue tarvitsee ehdottomasti pysyvästi toimivan ympärivuorokauden päivystävän keskussairaalan, jos meinataan pitää Savonlinnan alue asuttuna ja elinkelpoisena.

    • Anonyymi

      Li Andersson sai kovimman kannatuksen aluevaaleissa. Lin sanaan luotetaan, vaikka Savonlinnasta löytyykin Linkin mollaajia, Olis kiva tietää miten kyseisen mollaajan oma ehdokas pärjäsi vai jättikö äänestämisen toisten hommaksi ja itse vain räksyttää.

    • Anonyymi

      Oma ehdokas sai alle 20 ääntä, joten vaikenen taustalla.

    • Mitenkäs kävikään vaaleissa?
      YLLÄTTÄVÄ vaalitulos mm. ETELÄ-SAVOSSA

      - Keskusta .......... 20 paikkaa
      - SDP .................... 12 paikkaa
      - Vihreät ............. 3 paikkaa
      - VAS .................... 1 paikka Hallituspuolueet yhteensä = 36 paikkaa

      Kokoomus ......... 11 paikkaa
      Liike NYT............ 5 paikkaa
      PS ......................... 5 paikkaa
      KD ....................... 2 paikkaa Oppositiopuolueet yhteensä =23 paikkaa

      Hallituksessa olevat puolueet ovat olleet alunperin kannattamassa sote-uudistusta. Totuus on, että näyttää siltä, että Etelä-Savossa Sote-uudistus sai selvän voiton uudistuksen vastustajista.

      Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Keskustassa on kahdenlaista ilmaa. Osa kuvittelee kokoomuksen tapaan,että uudistuksessa voidaan turhia kuluja poistaa, ja samalla määrärahalla voidaan sitten Sote-palveluja tehostaa, jopa sote-kuluja pienentää. Kuka uskoo tätä? Ei taida edes joulupukki uskoa. Tuo ajatus voidaan tyrmätä täysin mahdottomana. Tietysti turhat menot poistetaan uudistuksessa, mutta silti nykyiset määrärahat eivät riitä. Uudistus on sikäli suuri ja merkittävä. Mahdoton on mahdotonta. Myös Keskustan puheenjohtaja Saarikko edustaa viisaasti sote-uudistuksen kannattajia. Siitä äänestäjät ovat palkinneet! Hän on puhunut (viisaasti) mm siitä, että "Riittävät palvelut on tuotava lähelle kaikkia ihmisiä". Aivan oikein. Se on nimenomaan sote-uudistuksen tarkoitus. Palvelut ja palvelupisteet on tuotava lähelle kaikkia ihmisiä, keskittäminen ei yleensä ole sitä. Ja tämä lisää uudistuksen kuluja, mutta se on tehtävä.

      Savonlinnan Kaupunginjohtaja (Keskusta) on ilmoittanut, että Etelä-Savon Keskustapuolue kannattaa Savonlinnan Sairaalan säilyttämistä päivystävänä sairaalana. Jos tämä pitää paikkaansa kaikkien Etelä-Savon keskustan edustajien suhteen, niin asia näyttää selvältä, että Savonlinnan sairaala säilyy päivystävänä sairaalana tulevaisuudessakin. Hyvä. Se on oikea tavoite sote-hengessä. Aika näyttää, ovatko kaikki Keskustan edustajat samaa mieltä.

      Kun katsotaan koko vaalitulosta, niin näyttää selvältä, että uudistus onnistuu. Valtakunnan tasolla kyllä kokoomus voittaa nämä vaalit, mutta hallituspuolueet muodostavat enemmistön, ja ovat uudistuksen takana - ainakin muodollisesti. Ovathen he uudistuksen alkuunpanijat. Kannattaa kuitenkin seurata, ketkä ovat lupaustensa takana - ja kuka ei. Lopputulos muotoutuu vasta ajan myötä eikä siitä ole täyttä varmuutta. Se on varmaa, että sote-menot lisääntyvät, jos halutaan että tehdään kunnollinen sote-uudistus. Hyvää ei saada tässä tapauksessa ilman rahaa...

    • Anonyymi

      Meri-Lappi ja Savonlinna tarvii sen pykälän sinne lakiin kahdesta HVA:n keskussairaalasta.
      Kaikki muu on tekohengitystä ja asioiden siirtämisetä seuraaville.

      Jos lakia ei tule ennen kuin HVA:n rakentaminen alkaa, niin aika huono on HVA-valtuuston tehdä kauaskantoisia päätöksiä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      2999
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      867
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      812
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      784
    5. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      780
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      60
      694
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      232
      694
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      34
      646
    10. Jos nainen haluaa oikeasti tutustua

      Niin tämä tekee jotakin konkreettista sen eteen. Luotan siihen. Jos ei tee, mielenkiintoa ei vaan ole riittävästi.
      Ikävä
      43
      604
    Aihe