Vähäenergisempi nappula

Koira on liian lihava. Syö aamulla Prima Dod merkkistä nappulaa noin 1,5 dl. Päivällä syö pedigreen lihakoiranmakkaraa raakaa jauhelihaa. Illalla syö pienen annoksen härkä-riisirisottoa.

Tämä on sille liikaa. mietin että nuo nappulat ovat hyvin energiapitoisia, voisiko ne vaihtaa johonkin laightimpaan. Vai saako se yksinkertaisesti liikaa ruokaa.

Nyt on se aika vuodesta että se näyttää paksulta kuin iituntiltu mutta turkkikin on valtava.

Viimeksi kun kävimme hammashoidossa se painoi 12,5 kiloa mutta nyt kilon enemmän.

Jo aiemmin sanottiin että 1,5 kiloa olisi hyvä saada pois. Eli siis nyt 2 kiloa.

Nappuloista se tykkää ja niin että syö ne sellaisinaan. Liotettuna ei syö.
Mikä olisi sellainen nappula jossa olisi dieetti-efekti vaikka kukaan ei nyt uudestaan käskenyt dietille.
Mutta itse näen mutta tuo kamalan paksu karva hämää hyvin.

Vaiko vain vähemmän kaikkea?

3

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin unohdin sanoa että sen ruokahalulla on paljon tekemistä hormooni-implantin kanssa joka sille laitettiin 4.10.21 juoksuhalujen hillitsemiseksi.
      Sen vaikutus pitäisi loppua tossa maalis-huhtikuun vaihteessa, sehän oli minulle laitetettaessa jo kerrottu että se lisää ruokahalua.

      Eli se olisi nyt syntipukki ja muutenkaan en laittaisi enää uudestaan. Jo pentuna arka koira on muuttunut tosi araksi. Arkuus oli kyllä sekin minulle kerrottu mutta en voinut uskoa että ihan noin araksi.

      • Anonyymi

        No ei. Koiran ruokahalulla ei ole mitään tekemistä lihomisen kanssa. Koiran ruokahalu ei ruokaa kippoon annostele vaan SINÄ.


    • Anonyymi

      Surettaa, ettei koiria kontollaan pitävillä ole edes perusasiat hallussa - edes ruokinnasta, vaikka se jokaisen koiranomistajan arkeen liittyy.

      Mistä tässä pitäisi perustellusti sanoa, tarvitseeko annoskokoa pienentää, kun et vaivautunut kertomaan määriä muiden kuin tuon nappulan osalta? Paljoltahan tuo kyllä kuulostaa, ja kolme ruokintakertaa päivässä on totaalisen huono idea. Kasvinsyöjillä pitää olla koko ajan tavaraa ruoansulatuselimistössä, koirat tarvitsevat taukoa, jotta elimistö voi välillä keskittyä muuhunkin kuin ruoansulatukseen.

      Mitään pirun light-ruokia ei koirille pidä syöttää. Ikinä. Ei koiran elimistö toimi kuten ihmisellä, joten vähärasvaiset ruokavaliot pitää unohtaa ihan totaalisesti. Koirat käyttävät rasvaa pääasiallisena energian lähteenään ja ovat siinä erittäin tehokkaita. Hiilihydraateista koirat eivät ihmisistä poiketen ymmärrä juuri mitään, ja ne menevätkin suoraan vyötärölle energian lähteen sijaan. Tai tulevat suoraan läpi, mikä sekin hidastaa ruoansulatusta ja aiheuttaa lihomista. Koira voi siis syödä vaikka rasvaisinta mahdollista lihaa, muttei liho mihinkään. Sen sijaan hiilihydraatteja kamalia määriä sisältäviä vähärasvaisia ligh-ruokia syödessä saa koiran metabolismin entistä pahemmin tukkoon.

      Eli ehdottomasti nimenomaan annetaan hyvälaatuista ruokaa, ja rasvaa saa olla ihan 15-20%. Makkarat ja muut pois. Hyvälaatuista ruokaa annetaan ihan vähän vähemmän kuin ylläpitoannos, niin koira alkaa laihtumaan. Eikä todellakaan mitään kolmea kertaa päivässä. Kaksi kertaa lienee optimaalisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe