Vähäenergisempi nappula

Koira on liian lihava. Syö aamulla Prima Dod merkkistä nappulaa noin 1,5 dl. Päivällä syö pedigreen lihakoiranmakkaraa raakaa jauhelihaa. Illalla syö pienen annoksen härkä-riisirisottoa.

Tämä on sille liikaa. mietin että nuo nappulat ovat hyvin energiapitoisia, voisiko ne vaihtaa johonkin laightimpaan. Vai saako se yksinkertaisesti liikaa ruokaa.

Nyt on se aika vuodesta että se näyttää paksulta kuin iituntiltu mutta turkkikin on valtava.

Viimeksi kun kävimme hammashoidossa se painoi 12,5 kiloa mutta nyt kilon enemmän.

Jo aiemmin sanottiin että 1,5 kiloa olisi hyvä saada pois. Eli siis nyt 2 kiloa.

Nappuloista se tykkää ja niin että syö ne sellaisinaan. Liotettuna ei syö.
Mikä olisi sellainen nappula jossa olisi dieetti-efekti vaikka kukaan ei nyt uudestaan käskenyt dietille.
Mutta itse näen mutta tuo kamalan paksu karva hämää hyvin.

Vaiko vain vähemmän kaikkea?

3

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin unohdin sanoa että sen ruokahalulla on paljon tekemistä hormooni-implantin kanssa joka sille laitettiin 4.10.21 juoksuhalujen hillitsemiseksi.
      Sen vaikutus pitäisi loppua tossa maalis-huhtikuun vaihteessa, sehän oli minulle laitetettaessa jo kerrottu että se lisää ruokahalua.

      Eli se olisi nyt syntipukki ja muutenkaan en laittaisi enää uudestaan. Jo pentuna arka koira on muuttunut tosi araksi. Arkuus oli kyllä sekin minulle kerrottu mutta en voinut uskoa että ihan noin araksi.

      • Anonyymi

        No ei. Koiran ruokahalulla ei ole mitään tekemistä lihomisen kanssa. Koiran ruokahalu ei ruokaa kippoon annostele vaan SINÄ.


    • Anonyymi

      Surettaa, ettei koiria kontollaan pitävillä ole edes perusasiat hallussa - edes ruokinnasta, vaikka se jokaisen koiranomistajan arkeen liittyy.

      Mistä tässä pitäisi perustellusti sanoa, tarvitseeko annoskokoa pienentää, kun et vaivautunut kertomaan määriä muiden kuin tuon nappulan osalta? Paljoltahan tuo kyllä kuulostaa, ja kolme ruokintakertaa päivässä on totaalisen huono idea. Kasvinsyöjillä pitää olla koko ajan tavaraa ruoansulatuselimistössä, koirat tarvitsevat taukoa, jotta elimistö voi välillä keskittyä muuhunkin kuin ruoansulatukseen.

      Mitään pirun light-ruokia ei koirille pidä syöttää. Ikinä. Ei koiran elimistö toimi kuten ihmisellä, joten vähärasvaiset ruokavaliot pitää unohtaa ihan totaalisesti. Koirat käyttävät rasvaa pääasiallisena energian lähteenään ja ovat siinä erittäin tehokkaita. Hiilihydraateista koirat eivät ihmisistä poiketen ymmärrä juuri mitään, ja ne menevätkin suoraan vyötärölle energian lähteen sijaan. Tai tulevat suoraan läpi, mikä sekin hidastaa ruoansulatusta ja aiheuttaa lihomista. Koira voi siis syödä vaikka rasvaisinta mahdollista lihaa, muttei liho mihinkään. Sen sijaan hiilihydraatteja kamalia määriä sisältäviä vähärasvaisia ligh-ruokia syödessä saa koiran metabolismin entistä pahemmin tukkoon.

      Eli ehdottomasti nimenomaan annetaan hyvälaatuista ruokaa, ja rasvaa saa olla ihan 15-20%. Makkarat ja muut pois. Hyvälaatuista ruokaa annetaan ihan vähän vähemmän kuin ylläpitoannos, niin koira alkaa laihtumaan. Eikä todellakaan mitään kolmea kertaa päivässä. Kaksi kertaa lienee optimaalisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe