Laittaako Pesonen kympin tehtaat kiinni?

Anonyymi

Tulenko kesällä katsomaan paperimiesten ex-vaimoja?

13

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka semmosiin harppuihin koskisi

    • Anonyymi

      Aikoinaan olin paperitehtaalla töis ja yks kone meni konkurssiin joten sain potkut. Ei kestä pitkään kun raumankin tehdas suljetaan kokonaan.

      • Anonyymi

        Näin on. Jos Marinin hallitus saa jatkaa, niin ennen seuraavan vuoden vaihdetta ollaan jo vakavassa paikassa tehtaan sulkemista ajatellen.


    • Anonyymi

      Paperiliitto tuhoaa paperiteollisuuden Suomesta samoin kun teki ammattiliitot huonekalu ja tekstiili alalla. Laittomat lakot vielä pahentaa asiaa.

      • Anonyymi

        Höpö Höpö


    • Anonyymi

      Alkaako Jussi murtua, vai valehteleeko Maaseudun Tulevaisuus tapansa mukaan? Älä Nätti-Jussi petä. Kerran elämässä on paperimiehen vaimoa saatava.

    • Anonyymi

      Jämsänkosken laittaa ensin kiinni, sitten Rauma.

    • Anonyymi

      Pesosen palli heiluu jo!!

    • Anonyymi

      Ei heilu Pesosen palii. Omistajien vahva tuki on takana. Kun katsot osavuosikatsausta, ymmärrät, miksi juuri UPM toimii näin. Paperinteko on ongelma ja Jussi haluaisi, että paperia tehtäisiin täällä mahdollisimman pitkään. Paperiliitto kaivaa tässä itselleen monttua. Siltä on turhan paperimiesten huutaa apua, kun tehdas pannaan kiinni. Ensimmäisenä Jämsänjokilaakso. Eikä mene pitkään.

    • Anonyymi

      Miten sahojen ja levyn sopimus on niin hemmetin hyvä, että työntekijätkin sitä kehuvat? Teollisuusliitto solmi toimialakohtaisen UPM:n kanssa jo joulukuussa. Onko Riku Aalto pönttö? Paperiliiton pääluottamusmieshallitus näkee mörköjä.

      Prkl, rivit pitää... tiesitkö, että hallituksen pääluottamusmiehet nauttivat palkkaa koko ajan... lakkoilijan lakkoavusta käteen jää jotain 1200-1300 euroa verojen jälkeen kuussa. Paljonko tulee takkiin? Eläkettä ei kerry, eikä kesälomarahaa tai päiviä.

      Kysymys on työpaikoista.

      Ymmärrätkö sinä, mitä paperin 200-sivuisessa sopimuksessa lukee? Joka lakon jälkeen kiristetty muutama sivu lisää. Luuletko, että pääluottamusmiehet ymmärtävät? Eikö olisi hyvä, että tehdään 20-sivuinen ymmärrettävä paperi, jonka kaikki ymmärtää? Siitä on myös kysymys. Toimialakohtainen. Sellupaperi, paperipaperi, Raflatac, biojalostamo, ihan kuten on sahoillakin oma.

    • Anonyymi

      Ei nämä paperikommarit mitään mistään ymmärrä ennen kuin huomaavat tehtaan porttien olevan lopullisesti suljetut. Heidän edusmiehilleen on aivan sama, mitä jollekin Rauman paperitehtaalle ja sen tyntekijöilleen tapahtuu, kunhan vaan alati vähenevän joukon edut säilyvät entisellään. Että sellaista vastuunkantoa ja edunvalvontaa..

    • Anonyymi

      Isoin virhe on tapahtunut jo aikoja sitten kun eivät saaneet Metsän sellutehdasta UPM:n omistukseen. Uruquayn tehdas oli tuolloin ilmeisesti tärkeämpi. Integraatiksi Rauma on mietitty, kun kokonaisuutta katsoo. Tilanne on nyt hankala ja ei tämä kahden paperikoneen tehdas ole enää kilpailukykyinen; ei vaikka ilmaiseksi töitä tehtäisiin.
      Kyllähän tuo ihan hyvä kartonkitehtaan aihio olisi esim. Metsälle.
      Eli en olisi huolissani, jotain tuossa varmasti tullaan tekemään.

    • Anonyymi

      Viisi viikkoa meni paperiliiton hallitukselta lakkoillessa, että älysivät nyt porukalla ehdottaa neuvotteluja. Esitetty neuvottelukunta ei käy kilpailuteknisistä syistä. Se oli huono ehdotus. Hyvää ehdotuksessa oli se, että viiden viikon miettimisen jälkeen liitto on vihdoin valmis neuvottelemaan toimialakohtaisista.

      Liitto olisi voinut tehdä toimialakohtaisen sopimuksen jo joulukuussa, kuten Teollisuusliitto teki UPM:n kanssa. Ei olisi jäsenien tarvinnut kärsiä. Nyt kiristetään lakon jatkuvan maaliskuun puoliväliin. Neurettavaa.

      Joku tehdas jää kyllä kylmilleen, se on selvä tuollaisen touhun jälkeen. Vastuutonta touhua pääluottamusmiehiltä. Hyvin vastuutonta meininkiä. Hallituksessa on liki kymmennen pääluottamusmiestä eri tehtailta. Mitä vittua! Työntekijöitä ei päästetä lähellekään neuvottelupöytää. Murikan miehet hoitaa... tai siis ei hoida. Mitä kursseja siellä Murikassa on oikein käyty? Kuinka järjestät lakon. Lakkovahtien pukeutuminen ja toiminta. jne.

      Paikallisesti sopimalla olisi töitä haluvat olleet töissä jo vuoden alusta ja työpaikat olisi varmistettu. Pesonen lupasi säilyttää työpaikat sopimuskauden jos sopimus syntyy, mutta jos lakko alkaa, niin työpaikkojen säilyttämissitoumus raukeaa. Lakko alkoi. Nyt pääluottamusmiehet vaarantavat ainakin yhden tehtaan jatkuvuuden. Mikä tehdas hiljenee?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe