Kerrostalokyttääjä.

Anonyymi

Kerrostalokyttääjä kokee olevansa hyvin vastuullinen henkilö – "Hän ajattelee, että pakkohan jonkun on katsoa perään, kun muuten täällä elettäisiin kuin pellossa"

Ihmiset ovat erilaisia, ja toiset ovat kiinnostuneempia naapureidensa elämästä kuin toiset. Joku voi kokea naapurin kyttäämisenä sen, mikä toisen mielestä on luonnollista uteliaisuutta. 

Lasten äänet, suihkussa tai vessassa käyminen illalla, liiallinen vedenkäyttö, ruuanlaitto väärään aikaan ja koirien pissattaminen pihanurmikolle – muun muassa nämä asiat nousivat esiin Satakunnan Kansan kerrostalokyttäämistä koskevassa kyselyssä.

–Klassisia esimerkkejä asioista, jotka aiheuttavat eripuraa taloyhtiöissä. Kiistakapuloina on usein meteli tai muu äänihaitta, ja lemmikit ovat yksi kestoaihe,

Satakunnan Kansan verkkosivuilla julkaistussa kyselyssä kysyttiin lukijoiden kokemuksia kerrostalokyttääjistä sekä siitä, mikä kyttääjiä harmittaa ja miten he tuovat sen esiin.

64

3482

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Suvin naapuri rustaa omia järjestyssääntöjä, hakkaa seinään ja pudottelee postiluukusta lappuja.

   Suvi, 31, on asunut pari vuotta nykyisessä kerrostaloasunnossaan.

   Seinänaapuriaan hän ei ole koskaan henkilökohtaisesti tavannut.

   Viestittelyn ja erinäisen palautteen perusteella Suvi on tullut siihen tulokseen, että naapurissa asuu nainen, jolla on lapsi.

   Suvi luonnehtii naapuriaan kerrostalokyttääjäksi.

   – Kyttääjä rustaa omia, keksimiään järjestyssääntöjä. Onko häneltä unohtunut, että on tullut muutettua kerrostaloon.

   Suvi on saanut palautetta wc:n käytöstä. Naapurin mielestä wc:ssä ei saa kuulua ääniä kello 21 jälkeen.

   Kun Suvi käy illalla wc:ssä pesemässä käsiä, naapuri alkaa koputella seinään. Välillä naapuri huutelee seinän läpi.

   – Nyt uusi veto oli lapun kirjoittaminen.

   Suvin postiluukusta kolahti viikko sitten lappu.

   Naapuri kirjoitti, ettei wc:n hanaa saa käyttää kello 20–08. ”Seinän toisella puolella nukkuu lapsi, joka herää siihen ääneen”, seinänaapuri kirjoitti.

   – Tämä tuntui jo oudolta. Meidän kerrostalossamme hiljaisuusaika on kello 23–07. Ja ymmärtääkseni, jos on kyseessä wc:ssä käyminen ja käsien pesu, sitä voi tehdä milloin vain.

   Kun Suvi seuraavana aamuna lähti kotoaan, naapuri raotti ovia ja huusi, että nyt loppuu hanan käyttö.

   – Vastasin, että hanaa saa käyttää mihin aikaan vain.

   Suvi ei ole puhunut asioista naapurinsa kanssa kasvotusten. Suvi ei edes tiedä, miltä naapuri näyttää.

   – Kun hän huutelee oven raosta, naama vain pilkistää. Hyvin nopeasti hän vetää oven kiinni.

   Tähänastisista seinään koputteluista ja ovenraosta huuteluista Suvi ei ole ilmoitellut mihinkään.

   Kun viestilappu tuli, hän ilmoitti tilanteesta isännöitsijälle ja vuokraisännälle.

   • Anonyymi

    Teillä on hyvä äänieristys. 😃😃😃


   • Anonyymi

    Rikosilmoitus tahallisesta häirinnästä, kuullostaa aika pahalta,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Teillä on hyvä äänieristys. 😃😃😃

    Taloyhtiön hallituksen,on syytä parantaa äänieristys, tai maksaa.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Tee rikosilmoitus tahallisesta häiriköinnistä.!


   • Anonyymi

    Onneksi tahallinen häiriköinti on rankkaistevaa, siitä vaan poliisille tekemään rikosilmoitusta, niin saadaan kerrostalokyttääjät kuriin.


  • Anonyymi

   - Normaaliin elämään Kyttääjä ei voi kuitenkaan puuttua. Kovaääninenkin nauru tai puhe hiljaisuuden aikaan on sallittu. Lapset saavat leikkiä aikaisin aamusta ja yöllä saa katsoa televisiota tai kuunnella musiikkia, kunhan volyymitaso on kohtuullinen. Yöllä töistä palaava saa käydä suihkussa, eikä siihen voi puuttua taloyhtiön omilla määräyksillä.

   Yörauha ei siis tarkoita täyshiljaisuutta. Maalaisjärkeä saa käyttää.

   • Anonyymi

    Meidän taloyhtiössä, kerrostalokyttääjä on jo vanhempi mies. Vuosikausia kiikaroinut ihmisten asuntoihin. Hän luulee olevansa koko taloyhtiön poliisi, kiinteistöfirman pomo sekä satunnaisten työntekijöiden määräilijä. Hauskinta tässä on se, ettei hän ole edes taloyhtiön hallituksessa, mutta antaa ”ymmärtää” vieraille ihmisille, että on. Vähänkin hänen muotistaan poikkeavat asukkaat, varsinkin vuokralaiset, ovat herkästi hänen hampaissaan. Näkee myös vaivaa viereisten taloyhtiöiden asukkaista. Hän tehtailee myös rikosilmoituksia asukkaista mielellään…ikävä vaan hänen kannaltaan, kun ne eivät koskaan, aiheettomina, johda yhtään mihinkään.


  • Anonyymi

   Millaisia häiriöitä taloyhtiön asukkaan sitten pitää sietää, ja mihin kokemiinsa epäkohtiin hän voi puuttua hyvällä omatunnolla olematta kyttääjä? Joensuun mukaan kaikki normaali elämä on sallittua taloyhtiöissäkin.

   –Lapset saavat leikkiä, suihkussa saa käydä, pianonsoittoa saa harjoitella ja koira saa haukkua. Jos asuu taloyhtiössä, ei voi vaatia täydellistä hiljaisuutta.

   Rajansa on silti kaikella. Jos pianoa soitetaan tai koira haukkuu koko päivän, ei se ole normaalia, taloyhtiöön sopivaa elämää.
   Koko päivän.

  • Anonyymi

   Normaalikin elämä voi häiritä naapureita, jos seinän äänieristykset eivät ole nykytasoa.

   Jos puhe kuuluu läpi seinistä, koska taloyhtiön äänieristys ei ole riittävä, on taloyhtiön vastuulla vahvistaa asunnon äänieristystä. Jos yhden osakkaan äänieristystä parannetaan, myös muut osakkaat ovat oikeutettuja vastaavaan. Luvassa olisi siis kallis remontti koko taloyhtiöön.

   Tahallinen metelöiminen on rikosoikeudellinen asia.

   - 2000-luvun alussa oli käräjillä tapaus, jossa pariskunta hakkasi pattereita, koska naapurin askeleet häiritsivät. Heidät tuomittiin kotirauhan rikkomisesta,

  • Anonyymi

   Järjestyssäännöt edes 2000-luvulle

   Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli kertoo, että useiden taloyhtiöiden järjestyssäännöt ovat varsin vanhakantaisia ja pohjautuvat enemminkin aikaan, jolloin ihmiset kävivät töissä kello 8–16. Osa järjestyssäänöistä on jopa yli 50 vuoden ikäisiä.

   Nykyään elämisen rytmi on kovin erilaista kuin vuosikymmeniä sitten.

   – Elämä painottuu monessa perheessä ja kotitaloudessa yöaikaan, kun on monenlaista työn tekemisen rytmiä. Tavanomaista elämää on oikeus viettää myös yöaikaan. Siksi suihkussa saa käydä ja WC:n saa vetää, vaikka ne nimenomaan olisivat järjestysmääräyksissä kielletty.

   Hupli toivookin, että taloyhtiöt päivittäisivät järjestysmääräyksiään vastaamaan nykyaikaa ja ottaisivat huomioon, mitä järjestysmääräyksillä voi kieltää ja mitä ei.

   – Ei kannata kieltää sellaista, mihin ei voi puuttua. Muuten me olemme kieltojen yhteiskunnassa, ja mitä enemmän on turhia kieltoja, sitä vähemmän on löytää motivaatiota noudattaa niitä.

   Hupli kertoo, että esimerkiksi on joissakin taloyhtiöissä saatettu kieltää lasten leikkiminen piha-alueella. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi puuttua siihen, jos lapsi leikkii vahinkoa tai vaaraa aiheuttamatta piha-alueella.

   – Kieltäminen on mahdollista, mutta puuttua siihen ei voi.

   Päälakimies Jenni Hupli kertoo, että ihmiselle on laissa turvattu tietyt asumiseen ja elämiseen liittyvät perusoikeudet. Ihmisellä on oikeus omassa kodissaan toimia ja elää tavanomaisesti ja miten haluaa, kunhan ei aiheuta siitä muille kohtuutonta haittaa. Siksi järjestyssääntöihin ei kannata lisätä esimerkiksi sitä, että pyykinpesu olisi yöllä kielletty.

   Ei kannata kieltää sellaista, mihin ei voi puuttua. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli.

  • Anonyymi

   FAKTA

   Toisen ihmisen kotiin luvatta tunkeutuva henkilö voidaan tuomita oikeudessa kotirauhan rikkomisesta.

   Kotirauha on myös mahdollista rikkoa metelöimällä, heittämällä esineitä, soittamalla puheluita tai muulla vastaavalla tavalla.

   Kotirauhan rikkomisesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

   Jos tekoon liittyy ase, väkivaltaa tai sillä uhkailua, tekijä voidaan tuomita törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Rangaistus on sakko tai enintään kahden vuoden vankeus.

  • Anonyymi

   Lahtelaisen taloyhtiön entinen puheenjohtaja tuomittiin sakkoihin kotirauhan rikkomisesta tunkeuduttuaan yleisavaimella huoneistoon, jossa asukas oli paikalla.

   Jo 80 vuotta täyttänyt ikämies kertoi esitutkinnassa halunneensa ottaa selvää asunnosta kuuluneista remontin äänistä. Eläkeläismies tiesi, että huoneiston asukas oli juuri muuttanut taloon, ja hänellä oli tieto, että kyseessä oli eronnut nainen.

   Mies on asunut talossa lähes 50 vuotta ja oli taloyhtiön puheenjohtajanakin parikymmentä vuotta. Muutama vuosi sitten hän jätti luottamustehtävät, mutta hänelle jäi kaksi yleisavainta, joita hänellä ei taloyhtiön isännöitsijän mukaan pitänyt edes olla.

   Oikeudessa mies kertoi pitäneensä avaimia, koska silloin tällöin joku talon asukas saattoi jäädä lukkojen taakse ja hän kävi avaamassa ovet, sillä huoltofirman kutsuminen olisi tullut avuntarvitsijalle kalliiksi.

   Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 80-vuotiaan miehen 80 päiväsakkoon. Eläkeläismiehen tuloilla sakon kokonaissummaksi tuli 1 520 euroa.

   Kiisti syyllisyytensä kotirauhan rikkomiseen

   Mies väitti menneensä asuntoon, koska oli kuullut remontin ääniä ja kertoi, että asunnon ovi oli ollut raollaan. Hän kertoi tulleensa ottamaan selvää, mitä meteli on. Asukas oli paikalla miesystävänsä kanssa.

   Tunkeutuja kertoi olevansa taloyhtiön hallituksen jäsen ja tullut tarkastamaan huoneistosta kuulunutta melua. Tulija ei vaikuttanut asukkaan mielestä vihamieliseltä, vaan pikemminkin uteliaalta, mutta asukkaalle jäi turvattomuuden tunne. Vieras poistui asunnosta nopeasti.

   Miehen asunnossa poliisi teki kotietsinnän. Asunnosta löytyi kaksi talon asuntojen ja muiden tilojen lukkoihin sopivaa yleisavainta. Avaimet takavarikoitiin ja hävitettiin.

   Eläkeläismies syyllistyi myös muihin vahingontekoihin. Kotirauhan rikkomisen jälkeen mies rikkoi taloon muuttaneen naisen autoa taloyhtiön tallissa vetäisemällä naarmun auton kylkeen. Pyyhkijät mies väänsi mutkalle. Auton vahingot nousivat yli tuhannen euron.

   Naisen miesystävän autokaan ei saanut olla rauhassa. Auto oli pysäköitynä talon parkkipaikalle, ja se sai lommot puskuriin ja etuoveen. Mitään motiivia autoihin tehdyille purkauksille mies ei oikeudessa kertonut. Taloyhtiön valvontakamerat tallensivat vahingonteot.

   Tuomitulle tuli sakoista, oikeudenkäyntikuluista ja vahingonkorvauksista lähes 4 000 euron lasku.

   • Anonyymi

    Kyllä se niin vaan on että, vanhukset on hulluja, eivätkä noudata lakia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se niin vaan on että, vanhukset on hulluja, eivätkä noudata lakia.

    Hätäkeskukseen voi soittaa ja kertoa, että meteli häiritsee. Kyllä poliisin kenttäjohtaja sitten arvioi, onko tarvetta mennä paikalle.

    Joku talon asukkaista saattaa kokea iltaisin kuuluvan naapurin lasten ja koiran haukunnan metelinä, toinen taas hermostuu television ääneen tai myöhäiseen suihkussa käyntiin.

    Useimmiten tällaiset äänet kuitenkin katsotaan normaaleiksi asumisen ääniksi.

    Hyvä ohjenuora löytyykin taloyhtiön järjestyssäännöistä. Niissä toivotaan hiljaisuutta yleensä klo 23 - 07 väliseksi ajaksi.


   • Anonyymi

    Todennäköisesti vittumaisen henkilö kyseessä.?

    "Mies on asunut talossa lähes 50 vuotta ja oli taloyhtiön puheenjohtajanakin parikymmentä vuotta"


   • Anonyymi

    asukkailla varmaan oli kanjabis kasvi jossain, jonka luulivat tuon vanhuksen nähneen. miten voi muka viedä tollasen asian raastupaan asti muuten?


   • Anonyymi

    Oli taloyhtiön puheenjohtajanakin parikymmentä vuotta. Taitanut olla suurin riski koko taloyhtiölle.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Kannatti.?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Taloyhtiön pomo teki asuntoonsa kalliin remontin luvatta – hallituksen jäsenille kymppitonnien lasku oikeusriidassa.

   Rivitaloyhtiön hallituksen puheenjohtajan huoneistoa remontoitiin ilman yhtiökokouksen päätöstä.

   Hovioikeus kiinnitti huomionsa siihen, että puheenjohtajan asunnon remontti päätettiin ilman yhtiökokousta.Puheenjohtaja sai huomattavan edun muiden osakkaiden kustannuksella.Hallituksen jäsenet ja isännöitsijä joutuvat maksamaan taloyhtiölle 45 000 euron korvaukset.

  • Anonyymi

   Tarvittaessa taloyhtiö voi suorittaa melumittauksia.

   Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisee Asumisterveysohjeen, jossa annetaan ohjearvoja enimmäismelutasolle.

   Isännöitsijäliitto kuitenkin painottaa, että koviakin ääniä olisi siedettävä, vaikka syynä olisi huono äänieristys, jos rakennus on täyttänyt sen rakentamisaikanaan voimassa olleet rakentamismääräykset. Asiasta on myös korkeimman hallinto-oikeuden päätös.

   • Anonyymi

    "Isännöitsijäliitto kuitenkin painottaa, että koviakin ääniä olisi siedettävä, vaikka syynä olisi huono äänieristys, jos rakennus on täyttänyt sen rakentamisaikanaan voimassa olleet rakentamismääräykset"

    Mutta kaikki ei tätä tajua.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Itse pääsin eroon kyttääjästä.Yläkerran vanha Nainen kuunteli aina postiluukusta.Sattumalta oli väliovi auki ja postiluukku avautui.Äkkiä sormet lukolle ja luja potku oveen..Katsoin ovisilmästä ja siellähän harppu istui rapussa poskeaan pidellen.Ei muuten sen jälkeen kyykkinyt oveni takana.

  • Anonyymi

   Iltalehteen yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi suomalaiset paiskovat ulko-oviaan. Moni muukin koki ovien paiskomisen hyvin ärsyttäväksi.

   – Suuri osa naapureista paiskoo asuntonsa oven kiinni. Ovet saa paiskomattakin kiinni. Taitaa olla yleinen tapa Suomessa nykyään. Ärsyttävää! Miksi suurin osa niin tekee?

   Sillä tavoin vain rikkoo ovensa lukon.

   Lukkojen korjaus tai vaihtaminen tulee maksamaan satoja euroja, joten kannattaako paiskominen, lukija ihmettelee.

   Heikoimmat vuosikymmenet
   Syyskuussa A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja Mikko Kylliäinen kertoi Iltalehdelle, että ääneneristykseltään heikoimmat rakennukset löytyvät neljältä eri vuosikymmeneltä: 1920, 1930, 1940 ja 1960.

  • Anonyymi

   Kyttääminen kohdistuu usein pitkälti nuoriin ja nuoriin lapsiperheisiin. Tässä on selvä ikäjakauma. Vanhemmat kokevat, että nuoret eivät osaa asua, vaikka tilanne on täysin samanlainen kuin heidän ollessaan nuorempia. Ehkä vanhemmat ovat unohtaneet, miten silloin asuttiin, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm kertoo Yle Savon haastattelussa.

   Furuhjelm kertoo kuulleensa, että joissakin taloyhtiöissä leikkiminen haluttaisiin kieltää kokonaan. Tämä on hänen mielestään järkyttävää. Hän kehottaakin nuoria ottamaan näkyvämmän roolin taloyhtiössä ja vaikka pyrkimään taloyhtiön hallitukseen.

   Furuhjelm kuvailee, että kyttääjän ärsyyntymiskynnys on poikkeuksellisen matalalla.

   - Monet häiriintyvät jopa siitä, kun parvekkeella otetaan bikineissä aurinkoa tai miehet ovat ilman paitaa. Pienet ovat ihmisten ongelmat, jos tällaisesta häiriinnytään.

  • Anonyymi

   Sosiaali- ja terveysministeriö on asetuksessaan 545/2015 antanut toimenpiderajat päivä- ja yöajan melutasoille asunnoissa ja muissa oleskelutiloissa. Asuinhuoneisssa, majoitustiloissa, päiväkodeissa ja opetustiloissa keskiäänitason (LAeq) toimenpideraja päivällä (klo 07-22) on 35 dB ja öisin (klo 22–07) 30 dB. Asunnon muissa tiloissa ja keittiössä toimenpideraja on sekä päivällä että yöllä 40 dB. Toimenpideraja LAeq tarkoittaa melun ekvivalenttitasoa eli keskiäänitasoa koko kyseisellä aikavälillä klo 7-22 (päiväaika) tai 22–07 (yöaika). Kolahdukset ja muut hetkelliset kovat äänet eivät vaikuta merkittävästi keskiäänitasoon.

   https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/koti-ja-lahiymparisto/asuminenjaterveys/sisamelu.html#sisameluntoimenpiderajat

   Täytyy ilmeisesti Harjavallassa isännöitsijään ottaa yhteyttä, kun nykyään on kaikennäköisiä sovelluksi älylaitteisiin.
   Kun arvot paukkuvat mun talossa, että mitä hallitus tekee asialle.

   • Anonyymi

    Jos puhe kuuluu läpi seinistä, koska taloyhtiön äänieristys ei ole riittävä, on taloyhtiön vastuulla vahvistaa asunnon äänieristystä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Parimetrisen pihapuun kaadosta syntyi uskomaton oikeusriita – naapurin nostama kanne tuli todella kalliiksi

   Naapurin nostama kanne tontin hallinnanjakosopimuksesta ja jalavan kaatamisesta johti riitaan, joka tuli maksamaan hänelle noin 71 000 euroa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Asukkaita voi odottaa inhottava joululahja: Näin paljon taloyhtiöiden vastikkeet nousevat arviolta tänä vuonna.

   Isännöintiliiton arvion mukaan korotus on vuodessa yhden ylimääräisen vastikkeen verran.

   Isännöintiliiton arvion mukaan hoitovastikkeet nousevat tänä vuonna noin kymmenen prosenttia. 50 neliön asunnossa tämä tarkoittaisi vastikkeen nousua noin 20 euroa ja sadan neliön asunnossa yli 40 euroa kuukaudessa.

   • Anonyymi

    Sähkölasku nousee myös. asui sitten vaikka kerrostalossa, miettikää omakotitaloa ja siinä olevaa sähkölämmitys laskua.?


   • Anonyymi

    Taloyhtiö voi mennä nyt entistä helpommin konkurssiin – tällaisissa yhtiöissä uhka on suurin.

    Suomessa on ajateltu pitkään, etteivät konkurssit koske taloyhtiöitä. Tähän on kuitenkin tullut jo muutos.

    Putkiremonttien määrä ei osoita vähenemisen merkkejä.

    KUSTANNUSTEN nousu ja kasvava korjausvelka on ajamassa monet taloyhtiöt ahdinkoon. Samaan aikaan kun rahoitusta pitäisi saada suuriin remontteihin, on sen saaminen entistä epävarmempaa.

    Monilla taloyhtiöillä on vaikeuksia rahoittaa edes juoksevia menojaan, kun energiamaksut nousevat ja myös erilaisten palvelujen hinta kipuaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taloyhtiö voi mennä nyt entistä helpommin konkurssiin – tällaisissa yhtiöissä uhka on suurin.

    Suomessa on ajateltu pitkään, etteivät konkurssit koske taloyhtiöitä. Tähän on kuitenkin tullut jo muutos.

    Putkiremonttien määrä ei osoita vähenemisen merkkejä.

    KUSTANNUSTEN nousu ja kasvava korjausvelka on ajamassa monet taloyhtiöt ahdinkoon. Samaan aikaan kun rahoitusta pitäisi saada suuriin remontteihin, on sen saaminen entistä epävarmempaa.

    Monilla taloyhtiöillä on vaikeuksia rahoittaa edes juoksevia menojaan, kun energiamaksut nousevat ja myös erilaisten palvelujen hinta kipuaa.

    Taloyhtiö voi mennä nyt entistä helpommin konkurssiin.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009215134.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taloyhtiö voi mennä nyt entistä helpommin konkurssiin – tällaisissa yhtiöissä uhka on suurin.

    Suomessa on ajateltu pitkään, etteivät konkurssit koske taloyhtiöitä. Tähän on kuitenkin tullut jo muutos.

    Putkiremonttien määrä ei osoita vähenemisen merkkejä.

    KUSTANNUSTEN nousu ja kasvava korjausvelka on ajamassa monet taloyhtiöt ahdinkoon. Samaan aikaan kun rahoitusta pitäisi saada suuriin remontteihin, on sen saaminen entistä epävarmempaa.

    Monilla taloyhtiöillä on vaikeuksia rahoittaa edes juoksevia menojaan, kun energiamaksut nousevat ja myös erilaisten palvelujen hinta kipuaa.

    Kannattaa miettiä mistä kerrostalosta ostaa asunnon.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    71-vuotias mummo on elänyt läpi elämänsä moitteetonta elämää, mutta alaikäisen lapsen ajattelemattomuutta käsiteltiin kolmessa taloyhtiön kokouksessa.

    Lakiasiantuntijat ihmettelevät varoitusta.
    uhkana asunnon haltuunotto.


  • Anonyymi

   Jotkut selvittelee perhesuhteita on kasvatiksi otettu lastenkodista ja tietää kenen biologiset vanhemmat olivat...entä sitten?Mistä tiedot oikein tulee?

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Tietynlaista naapuria ei mikään taloyhtiö halua niskoilleen.

    Hän ei edes itse mekasta tai tee tuhoa,

    mutta tekee silti koko taloyhtiön elämästä vaikeaa ja kuormittaa kohtuuttomasti niin naapureita kuin taloyhtiön hallitusta.

    Hänestä eroon hankkiutuminen voi tuntua mahdottomalta.

    Keinoja kuitenkin on. Lakimies neuvoo, millaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietynlaista naapuria ei mikään taloyhtiö halua niskoilleen.

    Hän ei edes itse mekasta tai tee tuhoa,

    mutta tekee silti koko taloyhtiön elämästä vaikeaa ja kuormittaa kohtuuttomasti niin naapureita kuin taloyhtiön hallitusta.

    Hänestä eroon hankkiutuminen voi tuntua mahdottomalta.

    Keinoja kuitenkin on. Lakimies neuvoo, millaisia.

    Naapurissa ammattivalittaja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietynlaista naapuria ei mikään taloyhtiö halua niskoilleen.

    Hän ei edes itse mekasta tai tee tuhoa,

    mutta tekee silti koko taloyhtiön elämästä vaikeaa ja kuormittaa kohtuuttomasti niin naapureita kuin taloyhtiön hallitusta.

    Hänestä eroon hankkiutuminen voi tuntua mahdottomalta.

    Keinoja kuitenkin on. Lakimies neuvoo, millaisia.

    Varattomat asunnonmistajat varat ilmeisesti kierrätetään ja lehdille annetaan tietoja ja muualla keskustellaan kierretään kauempaa.


  • Anonyymi

   Käräjäoikeus totesi vanhemman pariskunnan syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen tahallisella tömistelyllä ja musiikin kuuntelulla. Käräjäoikeuden mukaan vastaajien on täytynyt ymmärtää, että nämä heidän äänensä kantautuvat naapuriin häiritsevästi, jos kerran sieltä kuuluvat lapsen askeleet kantautuvat heidän puolelleen.

   https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/b3aee6c9-b5a5-45d3-b9fe-c2ad9c78f5b9

   • Anonyymi

    Mikä ihme siinä aina on että valittajat ovat vanhuksia.? Ja saa tuomioita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihme siinä aina on että valittajat ovat vanhuksia.? Ja saa tuomioita.

    Käräjäoikeus totesi vanhemman pariskunnan syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen tahallisella tömistelyllä ja musiikin kuuntelulla.

    Käräjäoikeuden mukaan vastaajien on täytynyt ymmärtää, että nämä heidän äänensä kantautuvat naapuriin häiritsevästi, jos kerran sieltä kuuluvat lapsen askeleet kantautuvat heidän puolelleen.

    – Raha oli tässä aivan toissijainen asia. Pääasia on, että tämän myötä saatiin rauha.

    Käräjäoikeus määräsi vanhemmalle pariskunnalle 40 päiväsakon rangaistukset, joiden yhteissumma on noin 4200 euroa. Tämän lisäksi heidät velvoitettiin maksamaan asianomistajille korvauksia kärsimyksestä yhteensä 1500 euroa ja korvaamaan heidän reilun 3000 euron oikeudenkäyntikulut. Vastaajat määrättiin myös maksamaan valtiolle 40 euron rikosuhrimaksut ja yhteisesti 44 euron todistelukustannukset. Tuomio on lainvoimainen.

    Eli kalliiksi tuli vanhuksille. 😁💩🤢


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käräjäoikeus totesi vanhemman pariskunnan syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen tahallisella tömistelyllä ja musiikin kuuntelulla.

    Käräjäoikeuden mukaan vastaajien on täytynyt ymmärtää, että nämä heidän äänensä kantautuvat naapuriin häiritsevästi, jos kerran sieltä kuuluvat lapsen askeleet kantautuvat heidän puolelleen.

    – Raha oli tässä aivan toissijainen asia. Pääasia on, että tämän myötä saatiin rauha.

    Käräjäoikeus määräsi vanhemmalle pariskunnalle 40 päiväsakon rangaistukset, joiden yhteissumma on noin 4200 euroa. Tämän lisäksi heidät velvoitettiin maksamaan asianomistajille korvauksia kärsimyksestä yhteensä 1500 euroa ja korvaamaan heidän reilun 3000 euron oikeudenkäyntikulut. Vastaajat määrättiin myös maksamaan valtiolle 40 euron rikosuhrimaksut ja yhteisesti 44 euron todistelukustannukset. Tuomio on lainvoimainen.

    Eli kalliiksi tuli vanhuksille. 😁💩🤢

    Käräjäoikeus totesi vanhemman pariskunnan syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen tahallisella tömistelyllä ja musiikin kuuntelulla.

    Kalliiksi tuli, vanhukset kuvittelee olevan oikeessa, mutta monessa nähdään että väärässä ovat.


  • Anonyymi

   "Lasten äänet, suihkussa tai vessassa käyminen illalla, liiallinen vedenkäyttö, ruuanlaitto väärään aikaan ja koirien pissattaminen pihanurmikolle – muun muassa nämä asiat nousivat esiin Satakunnan Kansan kerrostalokyttäämistä koskevassa kyselyssä"

   Kaikki sallittuja, isännöitsijä varmaan nauraa, taas sama ämmä soittaa ja valittaa.

   • Anonyymi

    Mikään ei vaan johda mihinkään,


   • Anonyymi

    Joillakin on liikaa aikaa seurata muita. Menisi edes sanomaan, jos ääni häiritsee, tai tekisi Tarmolla tai Juhalle valituksen. ;)


  • Anonyymi

   Juodaan välillä ja jatketaan taas

  • Anonyymi

   Ei kai kerrostalossa asuvat tiedä muuta ajankulua ,kun kyttäillä. Puuttuu oma elämä

  • Anonyymi

   Ensimmäinen kerrostalo jossa asun. En ole kerrostalokyttääjään törmännyt. Mutta nulikoihin jotka murtautuu autotalleihin, heittää kukkaruukkuja rapun oven lasista läpi ja hajottaa liikennemerkkejä kerrostalon läheisyydessä kyllä. Hyvä vaan että joku vähän seuraa mitä pihapiirissä tapahtuu.

   • Anonyymi

    Kyllähän sitä seurata saa, seurataan sinuakin, kävele vaikka nurmikolla, siitäkin voi valittaa. 😁


  • Anonyymi

   Parkkipaikat voivat aiheuttaa riitatilanteita joissain taloyhtiöissä, mutta riidelläänkö juuri parkkipaikoista eniten?

   – Kyllä ne ovat aika kärjessä. Monella on auto, paikkoja on liian vähän, naapurit eivät osaa parkkeerata, ja sitten sapettaa. Ja se on sellainen asia, joka tulee päivittäin vastaan, pohtii Isännöintiliiton lakiasiantuntija Sara Rintama Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

   Pysäköimiseen liittyvät riidat ovat tulleet tutuksi isännöitsijöille.

   Oikeuteen mennään harvoin,

   Millaiset asiat naapureita ärsyttävät?

   – Se aiheuttaa palautetta isännöintiin, että parkkeerataan vinoon ja koetaan, että siihen omalle paikalle on hankala ajaa, jos ne paikat ovat tosi kaposia valmiiksi, niin sitten siitä seuraa se, ettei tarvitse olla edes ulkona omasta ruudusta, kun vaikeuttaa jo merkittävästi sitä viereisen ruudun käyttöä. 

   – Myös vieraspaikat ovat ikivihreä klassikko. Jos on todella vähän pysäköintipaikkoja yhtiössä, niin joko ulkopuoliset tai talon asukkaat, joilla ei ole paikkoja, saattavat sitten niitä käyttää.

   Vaikka pysäköintiasiat voivat kuumentaa tunteet äärimmilleen, Rintamo ei usko tapausten kovinkaan usein päätyvän oikeuteen asti.

   – Se on aika kallista puuhaa.

   • Anonyymi

    Tämä onkin yksi keinoista, jotka Kiinteistöliiton juristi Tiina Räsänen kertoi Iltalehdelle, kun kysyimme taloyhtiöiden mahdollisuuksista puuttua pysäköintivirheisiin.

    – Jos väärin pysäköineet ovat taloyhtiön omia asukkaita, yhtiön kannattaa aloittaa siitä, että heitä neuvotaan pysäköintiasioissa, Räsänen totesi.

    Heti perään hän jatkoi, että taloyhtiön keinot ovat vähissä, kun yhtiön pihalla tai parkkipaikalla havaitaan luvatonta pysäköintiä.

    – Taloyhtiö tai sen hallitus ei esimerkiksi voi tilata auton siirtoa. Silloin puhuttaisiin oman käden oikeudesta, Räsänen painotti.

    Myöskään taloyhtiön osakas tai asukas ei voi ryhtyä toimiin yksittäisissä pysäköintivirhetapauksissa.


  • Anonyymi

   Henkilö asuu kerrostalossa, jonka kaikki muut asunnot ovat tyhjiä –

   kerrostalotkin autioituvat, kun suomalaiset muuttavat kasvukeskuksiin,

   Monessa rakennemuutoksen runtelemassa kaupungissa on yhä enemmän asuntoja, joiden ikkunoissa ei loista valo.

   Tilastokeskuksen mukaan yli 10 000 asunnon kaupungeista eniten tyhjiä asuntoja on Kemissä.

   Kun vanhukset menee unten maille, perinnön saaneet joko myy asunnon, osakkeen tai vuokraa sen.

  • Anonyymi

   Harjavallan taloyhtiöissä kuohuu taas.

   Puolen miljoonan euron investoinnilla saatiin runsaan miljoonan euron tappio yhtiön talouteen.

   Hallitus vastuuseen. ;)

   • Anonyymi

    Sitähän pitäisi saada Harjavallan hallitukset vastuuseen,

    "Puolen miljoonan euron investoinnilla saatiin runsaan miljoonan euron tappio yhtiön talouteen"


   • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   157
   10770
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2950
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1295
  4. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   8
   1243
  5. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1145
  6. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   50
   954
  7. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   301
   898
  8. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   110
   876
  9. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   846
  10. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   42
   842
  Aihe