Ystävättäreni joutui sairaalaan.
Korkea verenpaine ja aivohalvaus, lievä.
Lääkäri suositteli mm käyttämään jodipitoista merisuolaa.
Itse oon käyttänyt sitä jo monta vuotta, luettuani Jalkasen kirjan.
Käyttäkää jodipitoista merisuolaa
58
902
Vastaukset
- Anonyymi
Ei tietenkään
ehdottomasti ei ollenkaan suolaa purkista
en ole syönyt tällä vuosituhannella ollenkaan
Merisuola on merinisäkkäiden ja
merinisäkkäät kuten ihminen ovat mukautuneet natriumiin
joten ne kestävät sitä mutta purkista otettu merisuola on nykyisin turhaa
koska natriumia on ruoassa liikaa kuten leivässä
eli ei mitään suolaa. Jos koette jodiongelmia tai pelkäätte niin maitoa
sitten, lehmä on hyvä jodin lähde, ja pelastanut Suomen kansan (virolaiset eivät osaa lehämätaloutta ja menehtyneet) hevosen ohella - Anonyymi
Jodia on lisätty tavalliseen ruokasuolaankin. Mikä merisuolan etu on ?
Hivenaineet ? Mutta suolaa ei voi syödä valtavasti niitten takia.- Anonyymi
Kyllä jodia on saatava!
Merisuola on ehdottomasti parempi vaihtoehto!
Eikä se merisuola ole purkissa, vaan pahvikotelossa, katsokaa kaupan hyllyltä.
En minä jaksa tässä ruveta esittelemään miksi merisuola on parempi.
Kuuklatkaa! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä jodia on saatava!
Merisuola on ehdottomasti parempi vaihtoehto!
Eikä se merisuola ole purkissa, vaan pahvikotelossa, katsokaa kaupan hyllyltä.
En minä jaksa tässä ruveta esittelemään miksi merisuola on parempi.
Kuuklatkaa!Purkissa ei lue mitää sisältääkö jodia. Jodia ihminen tarvitsee.
Tiina Lindholm on Esko Jalkasen työn jatkaja.
- Anonyymi
Merisuola on samaa natriumia kuin kaikki muukin
huuhaaoppineet suolamystikot ovat mauste hörhöjen lihassa
merinisäkkäillä on sopeutuma natriumiin siksi ihminen kestää suolaa
mutta on jo sen verran vieraantunut että maanisäkkäänä kuolee osmoosista johtuviin tauteihin jos syö suolaa
maakasvit eivät ole sopeutneet netriumiin ja kituvat jos niihin ruiskuttaa natriumia
mutta koska ne ovat maakasveja ne kestävät kaliumia joka on sama aine
oleellisesti
merinisäkäs ihminen ei taas kestä kaliumia joka on hyvin vaarallinen ja sopii vain meille ammattilaisille (syön gramman viikossa, en suosittele teille) jos käyttävät
paljon nesteitä jolloin mineraalit laimenevat liikaa (myös sellaiset kuin puolijohteet kuten seleeni)Sen lisäksi siinä on hivenaineita.
Käsittääkseni karkeaa merisuolaa ei ole mitenkään teollisesti käsitelty.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Sen lisäksi siinä on hivenaineita.
Käsittääkseni karkeaa merisuolaa ei ole mitenkään teollisesti käsitelty.Tottakai sitä on käsitelty.
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai sitä on käsitelty.
Googlailin tuota juttua.
Merisuola valmistetaan altaissa auringossa merivedestä haihduttamalla.
Ei käytetä mitään kemikaaleja.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Googlailin tuota juttua.
Merisuola valmistetaan altaissa auringossa merivedestä haihduttamalla.
Ei käytetä mitään kemikaaleja.Ehkä sitä rummutetaan puhdistuslaltaissa, joissa hivenaineet lähtee ?
Olen nähnyt "suolavuoria" auringossa kuivamassa meren rannalla etelä-euroopassa.
En sitä merenrantajätteissä lilluvaa suolaa söisi, ellei sitä jollakin tavalla huuhdeltaisi
puhtaaksi. Anonyymi kirjoitti:
Ehkä sitä rummutetaan puhdistuslaltaissa, joissa hivenaineet lähtee ?
Olen nähnyt "suolavuoria" auringossa kuivamassa meren rannalla etelä-euroopassa.
En sitä merenrantajätteissä lilluvaa suolaa söisi, ellei sitä jollakin tavalla huuhdeltaisi
puhtaaksi.Tuossa Meiran merisuolapurkin kyljessä lukee, että kuivausmenetelmän johdosta merisuolassa säilyvät mahdollisimman hyvin kaikki luonnolliset kivennäis- ja hivenaineet.
Anonyymi kirjoitti:
Ehkä sitä rummutetaan puhdistuslaltaissa, joissa hivenaineet lähtee ?
Olen nähnyt "suolavuoria" auringossa kuivamassa meren rannalla etelä-euroopassa.
En sitä merenrantajätteissä lilluvaa suolaa söisi, ellei sitä jollakin tavalla huuhdeltaisi
puhtaaksi.Sitä ajattelin, että onko se merivesi enää nykyisin niin puhdasta, etteikö siihen suolaan jäisi muutakin kuin luonnollisia kivennäis- ja hivenaineita.
Niin vähän suolaa käytän, että se puoli kiloa tavallista hienoa suolaa riittää heti monia vuosia. Yhdessä grammassa näkyy olevan kolmasosa päivä joditarpeesta, lukee purkin kyljessä.
Sellaista karkeaa suolaa meillä käytettiin heinäladossa. Aina kun heiniä ajettiin latoon, niin isä heitteli sitä välillä isosta saavista sinne sekaan. Silloin oli heinienpolkijan viisainta ehtiä alta pois. Kirveli vähänkin riivatusti heinien naarmuttamia kinttuja, jos niihin tuli suolaa.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Googlailin tuota juttua.
Merisuola valmistetaan altaissa auringossa merivedestä haihduttamalla.
Ei käytetä mitään kemikaaleja.Sitä ei varsinaisesti valmisteta vaan vain erotetaan vedestä.
Anonyymi kirjoitti:
Sitä ei varsinaisesti valmisteta vaan vain erotetaan vedestä.
No, jos oikein tarkkoja sanoista ollaan, niin vesi erottuu suolasta haihtumalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai sitä on käsitelty.
Kun Burgerimies Akseli Herlevi käväisi sarjassaan Englannissa ja Maldonin suolatehtaalla, niin ei ainakaan syntynyt vaikutelmaa, että kovin teollisesti käsitellään siellä sitä suolaa.
Minulla on koti-mainen Heirol-kaksikko.
Toiseen sain kaupan-päälle Pippuri-sekoituksen.
Toiseen taas-Kivi-Suolaa.
Hyvin kaikki murenee, kun vähän pyöräyttelee.
Kun Mausteet raastaa rikki, kaikki terveellinen irtoaa paremmin.
H.- Anonyymi
Himalajan vuorisuolaa Mt Everestiltä.
- Anonyymi
Oukei!
Käyttäkää sokeria! - Anonyymi
Kaikkia myyntikikkoja sitä keksitäänkin...
- Anonyymi
Piti piipahtaa kaapilla. Mun merisuolapaketissa ei ole kuin aurinkokuivattua suolaa, käytän lohen graavaukseen ja jalkakylpyyn. Jodioitua suolaa käytän ruoanvalmistukseen, ei siinäkään muita lisäaineita ole. En oikeastaan välitä suolasta, mutta liian alhaisen verenpaineen takia on ihan pakko sinne tänne muutama hitunen roiskaista.
- Anonyymi
Niin siis jodia alettiin lisäämään jossain vaiheessa ehkä 1950- 60- lukujen vaihteessa suolaan ja sen ainoa tarkoitus oli silloin struuman ehkäiseminen.
- Anonyymi
mitä liian alhainen verenpaine aiheuttaa oireina?
90/60 pidetään pohjana terveellä
MAAILMAN alhaisin verenpaine kansankunta on yanomameilla
haluatteko yanomamien reseptin MITEN SAAN ALHAISEN VERENPAINEEN
paljastan sen
ei suolaa
ei rasvaa
https://www.infobae.com/america/mundo/2018/11/28/los-secretos-de-la-dieta-de-una-tribu-sudamericana-que-podrian-ayudar-a-quienes-sufren-de-hipertension/- Anonyymi
Liian alhainen verenpaine yleensä minua vain huimaa, en tiedä mitä muille. Kun äkkiä lähden kiireellä kävelemään vaikka aamulla sängystä, pyörryn. Harvoin tapahtuu mutta mies sanoi ettei tällä ikää kannata enää äkkiä rynnätä mihinkään. On tuo 90/60 yleensä, josku 87/56. Suolan sanotaan auttavan, mutta jodin tarpeeseenkin uskon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Liian alhainen verenpaine yleensä minua vain huimaa, en tiedä mitä muille. Kun äkkiä lähden kiireellä kävelemään vaikka aamulla sängystä, pyörryn. Harvoin tapahtuu mutta mies sanoi ettei tällä ikää kannata enää äkkiä rynnätä mihinkään. On tuo 90/60 yleensä, josku 87/56. Suolan sanotaan auttavan, mutta jodin tarpeeseenkin uskon.
Jodipitoista ei pidä kuitenkaan käyttää, jos käyttää hiivaa leipomisessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jodipitoista ei pidä kuitenkaan käyttää, jos käyttää hiivaa leipomisessa.
Aivan jodi sopiikin massiiviseen hiivatulehdukseen emättimessä kuin sormi nenään
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jodipitoista ei pidä kuitenkaan käyttää, jos käyttää hiivaa leipomisessa.
Miksei? Tietenkin käytän, en ole ikinä ajatellut asiaa.
- Anonyymi
Miksi jodia olisi lisätty ruokasuolaan, jos ei sitä tarvita ?
- Anonyymi
Jodin puutos aiheuttaa aikuisilla kilpirauhasen laajentumista ja struumaa.
Sikiöaikana tai varhaisessa lapsuudessa jodin puute aiheuttaa kasvuhäiriöitä ja
vakavimmillaan jopa henkisen kehityksen jälkeenjääneisyyttä.
Jodin puute on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä ravitsemuksellisista puutoksista.
Merisuolapurkissa ei puhuta mitään jodista. Onko siinä jodia ollenkaan ? Anonyymi kirjoitti:
Jodin puutos aiheuttaa aikuisilla kilpirauhasen laajentumista ja struumaa.
Sikiöaikana tai varhaisessa lapsuudessa jodin puute aiheuttaa kasvuhäiriöitä ja
vakavimmillaan jopa henkisen kehityksen jälkeenjääneisyyttä.
Jodin puute on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä ravitsemuksellisista puutoksista.
Merisuolapurkissa ei puhuta mitään jodista. Onko siinä jodia ollenkaan ?Missään suoloissa ei ole jodia, ellei sitä ole siihen lisätty. Luulisi, että paketissa olisi maininta, jos sitä olisi lisätty.
En ole paremmin eri valmistajien paketteihin tutustunut, joten en tiedä onko johonkin lisätty vai ei.
- Anonyymi
Merisuolaa ei voi ainoaksi suolaksi suositella, jos siinä ei ole jodia lisätty
kuten ruokasuolassa vai mistä muusta me saamme riittävästi jodia ?- Anonyymi
On ollut jo ainakin 20 vuotta sitten juttua että jodin lisääminen suolaan voitaisiin lopettaa, että nykyisin sitä saadaan muun ravinnon yhteydessä riittävästi. Mutta kun siitä ei ilmeisesti juuri haittojakaan ole, sitä on sitten jatkettu. Jos on, lukematta mistään purkin tai pussin kyljestä en tiedä tarkkaa tämänhetkistä tilannetta?
- Anonyymi
En käytä suolaa lainkaan. Maustet ravintoon tulee kyllä vihanneksista ja kasvisliemi kuutiosta jossa suolaa. Leivissä suolaa. Leikkeleitä ,lihaa en syö,mutta juustoa ja suolaa.Sydän merkityt valmisruuat kuuluu kuviohini yskin asuvana,joten suolaa niiäkin..
- Anonyymi
Suola nostaa oikein alhaista verenpainetta - ja korkeaakin.
Jos on korkea verenpaine, suolaa vähentämällä voi siihen saada vähän laskua.
Tuttu juttu. Miten on , kysäisenpäs kun tiedätte kaiken suolasta ja varsin merisuolasta.
Vaikuttaako suolan jodi taikinajuureen ja miten...
Katsoin taas kerran yhtä maailman parasta puutarhaohjelmaa
yhdessä jaksossa leivottiin myösvalkoista leipää.
ja siihen käytettiin taikinajuurta.
niin jotenkin mieleen jäi ajatus, että
jodilla on vaikutusta,minkälaista vaikutusta?
Eli pitäisikö käyttää taikinajuureen jodivapaata suolaa?
Oletteko kuulleet moisesta vai pitäisikö katsoa se jakso uudelleen.- Anonyymi
Eli siiskone poisti kir joitan näin koska käytät luonnonhiivan poistamiseen e-mätti mestä jodianimellä beta ja - dine ja hapan juurileipä on luonnonhiivaa niin ei jodlausta
"maissii"
Pikku-Pennusta alkaen vaellettiin kavereitten kanssa joen rannoilla Ongella.
Taskussa tölkki Matoja, toisessa purkki hienoa Suolaa.
Sekä Tuli-Tikut.
Olen nyt 72v.
Edelleenkin Suolaan ostamani Kalan Fileet.
Myönnettävä on että ihan kaikki ei enää nouse.
Ei edes Veren-Paine.
Nälkä vaivaa usein, mutta sehän paranee Suolatulla Kalallakin.
-
Sanotaan että Kevät-Kutuinen Koiras-Kala on kaunis.
Eivät toimineet Geenit minussa.
Minusta tuli komea.
H.
- Anonyymi
Ruuan valmistuksessa käytän hitusen Seltin-nimistä mineraalisuolaa, jossa on vähemmän natriumia ja enemmän kaliumia. On kai vähän "terveellisempi" suola.
Poskionteloiden huuhteluun sarvikuonokannulla käytän hienoa merisuolaa, jossa ei ole kuin suolaa, ilman jodia. Se jodi ärsyttäisi onteloiden limakalvoja. Hyvin toimii minulla kumpikin suolan käyttö.- Anonyymi
Seltin ei sovi tiettyihin sydänvaivoihin ja jos esim. syö nesteenpoistopillereitä. Kalium
lisää virtsaneritystä.
- Anonyymi
Keho tarvii jodia. Nenään sitä ja suolaa ei kannata laittaa, että noi sarvikuonojutut voi unohtaa, että käytä vain vettä tai väliaikaisesti nenän avaajaa (pidempään käytettynä pysyvä luhistuminen ja henki ei siten kulje kunnolla).
- Anonyymi
Ihmiskeho ei tarvitse jodia mihinkään muuhun kuin struuman kehittymisen ennakolta estämiseen ja siksi sitä aikanaan on alettu suolaan lisätä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihmiskeho ei tarvitse jodia mihinkään muuhun kuin struuman kehittymisen ennakolta estämiseen ja siksi sitä aikanaan on alettu suolaan lisätä.
Lisään, struuma on yhtä kuin kilpirauhasen liikakasvu!
- Anonyymi
Kerro tuotenimi, mitään stanan selvää ei suolahyllyllä saa. Pieni purkkeja helvatisti.
- Anonyymi
Merkki on MEIRA
Hieno jodioitu Merisuola, 600 gr..
Merensininen puoleenväliin, Jodioitu-ympyrä punaisella
On myös ilman jodia.
- Anonyymi
Siis aikaisemmin kun naisia oli vain noin yhtä lajia oli melkein jokaisella mätin ja siitä kehitettiin digitaalinen e-mätin jossa syntyy luonnon hiivaa jota nainen poisti jodilla eli tuotemerkillä dine. Tästä tehtiin sitten beta-versio beta-dine jolla lotrataan hiivat tehottomiksi
Tämä tarkoittaa että luonnonhiivaan hapanjuureen leivässä ei saa panna jodia - Anonyymi
Vielä jatkoa, jodi on kemiallisesti vaarallinen joten sitä ei saa joutua suuhun hiivasieniaineista
Jodia käytetään MIKROgrammoissa pieniä määriä jos on tarve
Jodi on teknisesti monostabiili joten sitä on vain yhtä sorttia, melkein
Teknisesti tarkoittaa että lajeja on kymmeniä mutta ei esillä
Eri sorttia ( isotooppia) löytyy aivan mitätön määrä kosmologisesti avaruudesta ei haittaa
Mutta sitten on vaarallinen viikon kestävä sortti
isotooppi joka syntyy ydinaseista kuten Tshernobyl. Mutta vain viikon, sen jälkeen se on ohi
Venäläiset ajoivat sen sortin alas sateena Ukrainaan alumiinilla jotta se ei pääsisi Moskovaan koska kiovalaisista ei ole niin väliäMuistelin tuossa, että olisi joku asetus, että tietun kokoisilla taloilla pitäisi olla jodia ensiapuvarastossa. (En ole varma, muistanko oikein.)
Jos tulee ydinvoimalaonnettomuus, jodihan on vasta-aine radioaktiivisille jodille, joka pitää ottaa heti.- Anonyymi
Pieleen menevät juttusi ja rankasti:
Venäläiset eivät ehtineet estää ko. onnettomuudesta seuranneita laskeumia millään tavalla, ei alumiinilla eikä duralumiinilla eikä niin millään. Kyllä ne pöllyt menivät sinne minne ilmavirrat niitä kuljettivat. - Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Muistelin tuossa, että olisi joku asetus, että tietun kokoisilla taloilla pitäisi olla jodia ensiapuvarastossa. (En ole varma, muistanko oikein.)
Jos tulee ydinvoimalaonnettomuus, jodihan on vasta-aine radioaktiivisille jodille, joka pitää ottaa heti.Ensiapuvarasto, missä taloissa sellainen on ja missä sijaitsee? Kuka esim. isossa kerrostalossa siitä vastaa ja siellä päivystää jos pitäisi nopeasti vaikka niitä joditabletteja saada?
- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Muistelin tuossa, että olisi joku asetus, että tietun kokoisilla taloilla pitäisi olla jodia ensiapuvarastossa. (En ole varma, muistanko oikein.)
Jos tulee ydinvoimalaonnettomuus, jodihan on vasta-aine radioaktiivisille jodille, joka pitää ottaa heti.Ei kannata hermostua
Maidosta jne ihminen saa päivätarpeensa eli 150 MIKROgrammaa, ok
Suuret määrät vain kun alkaa ohjushyökkäys
Suomen ydinreaktorit ovat kevytvesireaktoreja täysin turvallisia
Suuret määrät ovat 1000 -kertaisia Anonyymi kirjoitti:
Ei kannata hermostua
Maidosta jne ihminen saa päivätarpeensa eli 150 MIKROgrammaa, ok
Suuret määrät vain kun alkaa ohjushyökkäys
Suomen ydinreaktorit ovat kevytvesireaktoreja täysin turvallisia
Suuret määrät ovat 1000 -kertaisiaKovin äkkiä minua ei saa hermostumaan mistään,
Muistin vain, että kerrostaloilla pitää olla ns. pelastussuunnitelma, lain mukaan ja myös siitä vastaava, hän on se joka joditabtetit asukaille jakaa.
Hän ilmeisesti saa tiedon pelastuslaitoksen päälliköltä jne.... ylöspäin.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kannata hermostua
Maidosta jne ihminen saa päivätarpeensa eli 150 MIKROgrammaa, ok
Suuret määrät vain kun alkaa ohjushyökkäys
Suomen ydinreaktorit ovat kevytvesireaktoreja täysin turvallisia
Suuret määrät ovat 1000 -kertaisiaEi kaikki juo maitoa ollenkaan. Kun käyttää hitusen normaalia jodioitua ruokasuolaa ei tule ongelmia. Miksi tehdä asioista monimutkaisia ?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kaikki juo maitoa ollenkaan. Kun käyttää hitusen normaalia jodioitua ruokasuolaa ei tule ongelmia. Miksi tehdä asioista monimutkaisia ?
Tietämistään voi soveltaa
Ja se ei tee elämää monimutkaiseksi
Se näyttää siltä tietämättömältä
Itse en käytä purkkisuolaa
Mutta en kieltäydy graavilohesta jne
- Anonyymi
Ainakin ennen vannottiin pansuolan nimeen. Siinä on vähemmän natriumia kuin "tavallisessa" suolassa.
https://pansuola.fi/miksi-pansuola/- Anonyymi
Lisäys: "Pansuolan säännöllinen käyttö suojaa sydän- ja verisuonielimistöä sekä auttaa alentamaan verenpainetta. Pansuolassa on saman verran jodia kuin tavallisessa suolassa; 2,5mg/100g."
- Anonyymi
Eri suolat eri tarkoituksiin.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kaytatko-merisuolaa-yksinkertaisella-muutoksella-voi-olla-merkittava-vaikutus-terveyteesi/7462660 - Anonyymi
Ihmiset taisivat elää muutamat ensimmäiset sadattuhannet vuodet sekä ilman maitoa että suolaan lisättyä jodia.
- Anonyymi
Ja keski-ikä olikin ennen vanhaan aivan toista luokkaa. Hyvä jos ihminen eli pajonkaan yli 50-kymppiseksi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 652957
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai252083Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä671668Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t241520- 281281
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161267Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61196Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281150Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101107Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu621001