Lumet kadun yli naapurin puolelle

Anonyymi

Nyt sitä lunta taas on tullut ja asia on ajankohtainen. Kesä toki pelastaa..😁

No, kadun toisella puolella asuvalla henkilöllä, on tapana kolata liittymänsä lumet kadun toiselle puolen, naapurin ojaan. Nämä lumet menee toki viereisen naapurini ojaan. Tämä viereinen naapuri sadatteli minulle asiaa, ja vaikutti harmistuneelta, muttei kehdannut vastakkaiselle naapurille asiasta valittaa.

Itse en ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa, mutta tänään kokeilumielessä kolasin joku 7 kolallista lunta tuon vastakkaisen naapurin ojaan. Ei mennyt kauaakaan, kun vastakkainen naapuri tuli itkemään kolaamistani lumista. Sanoin että eikai se niin vaarallista voi olla, kun kerrat itsekin olet kolannut samalla tapaa toiselle puolen ojaan. Tämä vatipää alkoi inttää että kolasi ne sen takia että oma pihansa sulaa keväällä aiemmin. Sanoin tähän että niinhän me kaikki halutaan. Hän uhkaili kaikenlaista ja raivosi, väitti että minun pitää hakea lumet pois hänen ojasta. Sanoin että haen heti, jos hänkin hakee omat lumensa. Tämä vain huusi ettei ne lumet ole sun tontilla vaan sun naapurin tontilla, ja lisäsi että kaupunki omistaa ojan että se on kaupungin ojaa ja sinne saa kolata. Sanoin tähän että niinhän se on kaupungin ojaa sunkin puolellas, että mitäs siinä lässytät. Keskustelu loppui tähän, ja kivat naapurivälit tiedossa.

Tiedän että tein toki itsekin väärin. Mutta se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön, on periaatteeni.

18

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meneehän siinä tulevat vuodetlumia edestakasin kolattaessa ja kissaa ramgaistessa.

      • Anonyymi

        No varmaan. Mutta miksi tuo henkilö raivoaa jos hänen ojaan kolaa lunta, kun hän tekee itse samoin? Eli miksi häntä yhtäkkiä haittaakin niin kauheasti asia. Hän oli se joka tuli asiasta sanomaan. Minä ja toinen naapurini ollaan vain hieman ihmetelty keskenään tuon öykkärinaapurin touhuja. Että jos hänen mielestään on ookoo lykkiä lumet naapurin ojaan, niin miksi se on kauhistus jos joku toinen lykkii hänen ojaansa pienen määrän lunta? Se tässä on niinku ydinkysymys. Vai onko kyseessä narsisti, jonka säännöt ei koske häntä itseään?


    • Anonyymi

      Et sellaista asuntoaluetta löydä jossa ei ole vähintään yksi moinen änkyrä.

      Ei tämän yksilön tarkoitus ole saavuttaa tuolla toiminnalla mitään, vaan pelkästään ilmaista olemassa olonsa. Jokaiselta työpaikalta tahtoo löytyä myös moinen.

      Sitten todellinen ongelma, jos esimies asemassa.

    • Anonyymi

      Hahahaa..... Meilläpä samallakadunpuolella sivunaapuri kolaa lumensa ajoväylänviereen ns omalle puolelleen tietä, jolloin tie-alue kaventuu tilapäisesti.
      Aura-auton auratessa ja leventäessä tietä työntää nuo naapurin lumet meidän tonttiliittymään, eli saa avata parikin kertaa tuon oman liittymän. Saatanan pelle.
      Vaan eipä mitä, jostainkumman syystä tulin hankkineeksi vähän tehokkaamman lingon, eli ompa hienoa katsella kun lumi lentää takaisin naapuriinpäin. Eipä tosin olla puheväleissä oltu vuosiin.

    • Anonyymi

      Aloittaja meni turhan päiten sekaantumaan noihin lumiasioihin. Olisi vain antanut oikeasti osallisten naapurien selvittää asia keskenään.

      Nyt on sitten nokka kipeenä, kun tunki sen muiden asioihin.

    • Anonyymi

      Lumet täytyy varastoida omalle tontille, niitä ei saa siirtää edes yleisille alueille. Olette kaikki syyllistyneet rikokseen.

    • Anonyymi

      Ei aloittaja sekaantunut mihinkään. Häirikkönaapurihan tuon aloitti, tullen lumiasiasta valittamaan. Silloinhan lumiasiasta tulee vasta ongelma, kun joku avaa suunsa. Tämä häirikköhän avasi ensimmäisenä suunsa. Ja vieläpä oli itse myös kolannut ensiksi ne lumet toisen ojaan. Eli toisten asioihin sekaantuja on se ensiksi suunsa avaava.

      • Anonyymi

        Minä näen asian toisin.



        suunsa avasi ongelmassa ensin juoruaja, joka ei lähestynyt häiriön aiheuttajaa tai viranomaista, vaan juorusi naapureille asiasta eli loi huonoa ilmapiiriä, tällainen on kiusaajien toimintaa.

        Toki on omituista hermostua asiasta jota itse tekee myös.

        Toisaalta henkilö saattaa olla ajattelematon eikä millään tavoin muuten häiriköi samaa naapuria toisin kuin aloittaja, jonka toiminta oli tahallista ja suunnitelmallista ja tarkoituksellista "kokeilua" "testailya" jne kun taas tien toisella puolella asuva ehkä lopettaisi heti jos saisi tietää aiveuttavansa pahaa mieltä.


      • Anonyymi

        Ensin avasi suunsa juoruaja.

        Muutenkin erikoinen näkökulma aikuisella ihmisellä, että asioista puhuminen on niiden aiheuttamista. Tällaista ajattelua tietennin kiusaajat suosivat, koska toive on, että kukaan ei puhu kiusaamisesta, häiriköinnistä ja ilkivallasta, vaan saa rauhassa vallantunnetta kun uhrit ovat hiljaa.

        Jos sitten joku uskaltaa suun avata, se onkin sitten ongelman aiheuttaja, eikä se joka tehnyt tahallisesti kiusaa tai haastaa riitaa, eli ketjun aloittaja.

        Muutenkin aloittaja on peilannut kaikki omat vikansa muihin, koska asiaan sekaantui hän itse. Ei se, kenen ojaan aloittaja lumensa vei.


    • Anonyymi

      Näissä lumiasioissa kuten muissakin naapurustoon liittyvissä asioissa, ja jopa tuttavien välisissä asioissa, on nykyään tietynlainen itsekkyys nostanut päätään. Monet naapurini on ihan mukavaa porukkaa, mutta kaikesta paistaa läpi ajatus, "mitäs se teillä nyt niin väliä on, kuhan miulla on asiat reilassa".

      Esimerkki. Mukava naapurini toi kottikärryllä risuja minun tontilleni, kysyi toki kohteliaasti ensin. Se meni jotenkin näin, että saisko näitä risuja tuoda teidän puolelle, kun hän saa peräkärryn lainaan vasta ensi viikolla, ja häiritsee niin silmää kun iso risukasa tuossa omassa näköpiirissä. Että se ei niinku naapurin puolelta näkyisi heille ja häiritsisi silmää. Sanoin siihen sitten hymyssä suin, että no sekö ei sitten haittaa jos se risukasa on meidän riesana viikon. No ei hänen mielestä haittaa, kun se ei näkyisi heidän silmään, hän lisäsi. Pidin hyvät naapurivälit, ja sanoin ystävällisesti että muuten vois tuoda, mutta kun ei tällä munkaan tontilla ole oikein mitään hyvää säilytyspaikkaa risukasalle ja lapset levittäisi sitä kasaa sitten. Naapuri ei toki suuttunut mutta oli jonkin aikaa tervehtimättä. Olin kai röyhkeä hänen mielestään.

      Hän koki jollain tapaa että on minun syytäni että hänellä on omista puskista kerätty risukasa nurmikollaan, ja että jollain tapaa roskat kuuluisi vierittää muiden murheeksi. Ja jos siitä kohteliaasti kieltäytyy, niin se on loukkaus.

      Mun mielestä monen käytös mukailee tätä. Mitäs teillä muilla nyt väliä on, ajattelu on aika yleistä. En tiedä mihin kategoriaan tämän laittaisin, ehkä itsekkyyteen.

      Toinen esimerkki on postilaatikkoryhmän lumityöt. Nehän ei periaatteessa kuulu kenellekään. Kolailin ihan yhteistä hyvää ajatellen tuota, jossain vaiheessa lopetin kolailut, kun huomasin ettei ketään muuta kiinnosta kolata. Ajattelin että mitäpä turhaa minäkään sitä kolailen. No, naapuri tuli mutisemaan minulle että onpa surkeaa kun postilaatikon edessä on paljon lunta. Hän vihjaili että jaaha osoitatko mieltäsi jotenkin kun olet jättänyt kolaamatta, kun yleensä aiemmin olet kolannut. Sanoin ystävällisesti että en tietenkään osoita mieltäni, kyllästyin vain kolaamiseen, ei sen ihmeempää. Eikö tälläkin vaivannäöllä, kun naapuri tulee vartavasten mutisemaan, niin sillä energialla olisi jo itse kolannut sen postilaatikkojen edustan.

      Toki hyvät välit olen yrittänyt pitää kaikkiin naapureihin, mutta kyllä sitä välillä ajattelee, miten huonosti ihmiset voivat, ja miten itsekkäitä ovat. Ja kyseessä kuitenkin hyvä asuinalue, kaikki naapurit terveitä työssäkäyviä hyväpalkkaisia ihmisiä 30-45v ikähaarukalla. Silti moni elää omakotitalossa ns rivarielämää, sälekaihtimet kiinni naama netin ääressä, vältellen kaikkea kotityötä, toki sitten kuntosalilla tehdään vaikka minkälaisia suorituksia, joista otetaan instaan hienoja kuvia ja tarinoita.

    • Anonyymi

      Kyllä mä ainakin tykkään ärsyttää naapuria. Mulla aivan tarpeeksi sukulaisia ja tuttuja, ei mun tarvitse sen kanssa pussailla enkä tykkää samaa sukupuolta olevasta.

    • Anonyymi

      On aika tavallista kolata lumet pois omalta tontilta. Ihmettelen, että miksi. Asian voi ymmärtää, jos oma tontti on niin ahdas, ettei lumi muualle mahdu.

      Näyttää kuitenkin siltä, että kolataan nimenomaan kadun toiselle puolelle ja lisäksi aiheutetaan tällä koukkailulla vaaratilanteita liikenteelle. Omalla asuinalueellani on risteyksissä hieman levennystä ja niiden tuntumassa asuvat kasaavat vuoria näkyvyyttä heikentämään. Sulaa se lumi keväällä omalla tontillakin eikä sitä tarvitse muualle rahdata!

      • Anonyymi

        Niin miksi kukaan ei vastaa joka valitsee kolata toiselle puolelle

        Onko se jotain että näytetään kaikille miten olemme yhtä suurta perhettä eikä väliä kenen pihaan lumet

        Tai tuleeko kolaajalle kunkku tunne, oma tupa oma oma lupa ja vähän lupa naapurinkin tonttiin.


    • Anonyymi

      Joo näitä riittää meilläkin naapuri kolaa lumet ajoradalle, mitä viisautta se muka on?

    • Anonyymi

      Niin.

      Siis haluaa pihansa sulavan ensin ja siksi lumi on ongelma. Mitä väliä sillä on, milloin lumi sulaa, vai onko hänellä jotenkin eksoottisen kaunis puutarha, jota haluaa rapsutella ajoissa.



      Enemmän ihmettelen moottorisahamiehiä, jotka tykkää kuulemma luonnonrauhasta, ja menee metsään tekemään talveksi polttopuut ja tuhoaa näin metsän eläinten ja ehkä muiden alueella liikkuvien luonnonrauhan.

      Tai keskiluokan perheistä, jotka käy hiljaisella mökillä ja tykkää muuttaa mielellään hiljaiselle okt-alueelle, ja harrastaa lajeja, joissa asiaan kuulumattomat joutuu kuunnella tahtomattaan kovaa meteliä tai ostaa lapsilleen harrastuksia, joita harrastetaan usein kysymättä sopiiko se niiltä, joiden lähellä harrastetaan kovaa möykettä. Itse harrastajahan ei omaa möykettä kuule, eikä siitä häiriinny vaan nauttii tietenkin kun aiheuttaa melun, vähän kuin lapsi äänestään tai kaataessaan korttipinon tai jonkun dominoefektin.

      Harrastukset on ok, kun jokainen saa valita, meneekö katsomaanjalkapalloa, jääkiekkoa, tanssia, tai konserttia tai lautailua.

      Eikä näitä pakoteta.

      No jotkut väittää jopa niin härskiä toimintaa, että keskiluokan perheet ei ajattelemattomaati aseta esim trampoliineja, lähelle naapureita vaan ajatus kulkee niin että omien jälkeläisten mekkala ei ole mukavaa eikä sitä voi omaan terassiin laittaa kiiinni.

      Ja jos jotain ei halua kiinni oman makkariin tai terassiin eikö sillloin semmoista kannata tehdä mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan tai pelkästään harrastuspaikalla?

      Mistä johtuu, että varsinkin suomalaiset miehet kokee oikeuden, ei muissa maissa miehet metelöi vaan ihan normaalisti kunnioittaa muita ihmisiä.

      • Anonyymi

        Toisten elävien olentojen ampuminen on myös luonnonrauhasta nauttimista.

        Tai erilainen päristely luonnossa.

        Onkohan tämä suomessa vain vai myös muualla.

        Esim käykö berliiniläiset ja lontoolaiset tappamassa sorsat ja afrikasta leijonat lomalla, kunhaluaa luonnon rauhaan?

        Veikkaan, että osa briteistä yläluokasta saattaa mennä maalle maaseudulle tappamaan muita lomallla.

        Berliiniläiset on siivoja.

        Veikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisten elävien olentojen ampuminen on myös luonnonrauhasta nauttimista.

        Tai erilainen päristely luonnossa.

        Onkohan tämä suomessa vain vai myös muualla.

        Esim käykö berliiniläiset ja lontoolaiset tappamassa sorsat ja afrikasta leijonat lomalla, kunhaluaa luonnon rauhaan?

        Veikkaan, että osa briteistä yläluokasta saattaa mennä maalle maaseudulle tappamaan muita lomallla.

        Berliiniläiset on siivoja.

        Veikkaan.

        Mutta eihän nä itä asioita mieti, jos elää hiljaisella alueella.
        meluasiat ei käy mielessäkään.


    • Anonyymi

      Eniten ihmettelen suomalaisten kiusaajaluonnetta.

      Melu on asia, jota kaikki torjuvat melulla, eli jos naapurissa riehuu lapset, otetaan koira, muuten melua ei torjuta koska jo sana melu aiheuttaa suomalaisissa halun kiusata.

      Suurin osa siis elää hiljaaa koska ei tykkää melusta, itsekään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe