Miksi mämmiä vihataan?

Anonyymi

Miksi ulkomaalaiset vihaavat Suomen mämmiä.

Kai siihenkin joku syy on.

33

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Somalit ovat kovia mämminsyöjiä. Kuten kaikki muutkin afrikkalaiset.
      He ovat perustaneet kokonaisia mämmiyhdyskuntia! :O

      • Anonyymi

        Indeed! Mämmin nimeen vannovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Indeed! Mämmin nimeen vannovat.

        Sanna Mämmi ei tuota allekirjoita:(


      • Anonyymi

        Minkälaisia mämmiyhdyskunnat ovat? Kuuluuko sieltä kova surina ja pörinä?
        Pöhinää pöntössä?


    • Tarkoittanet varmaan sitä.
      Että kaikki musta ei tunnu Kanta-Suomalaisesta hyvältä.
      Etkö vaan halunut viitatakin Pigmenttiin?
      Vai...Karjalan-Piirakkaan.
      Sille vaaleahkon Riisin Vehnäiselle Piirakalle?

      H.

      • Anonyymi

        Mikäpä se on karjalanpiirakka latinaksi?

        Bakelsis Careliensis Vulvamorfis.
        Anteeksi mahdolliset kielioppivirheet - en ole opiskellut latinaa enkä omista platinaa (paitsi 3 g Lenin Orderissa).


    • Anonyymi

      Todella merkittävä MAAILMANuutinen. ULKOmaalaiset (montako kappaletta?)
      vihaavat mämmiä. Moniko on edes kuullut mämmistä ?

      • Yksi vävykokelaani uskaltautui maistamaan mämmiä.
        Sai yhden lusikallisen menemään alas ja sitten ihmetellen kysyi, että ihan vakavasti, niin tykkäättekö te oikeasti tuosta, vain tunnetteko teillä vain olevan velvollisuus syödä sitä aina pääsiäisen aikaan.

        Muuten ni, tuo videolla oleva mies ei ole koskaan vaihtanut vauvalle vaippaa, koska sanoi mämmin olevan vauvan kakan väristä. Sinapista voisi sanoa niin, mutta ei mämmistä.


      • Anonyymi

        Linkittäminen on näköjään kielletty joten syytä ylläpitoa todistusaineiston tuhoamisesta.


    • Anonyymi

      Intersektionaalinen feminismi ei hyväksy mustaa
      se olisi omimista sitä tietää

    • Anonyymi

      Maku ja ulkonäkö ovat heille ihan tarpeeksi suuret syyt, veikkaisin. Tarvitaanko muita syitä?

    • Anonyymi

      Mustan käyttö on rasismia kuten Oululaisen reissumies jota en käytä
      Uncle ben muutti nimensä pelkäksi Uncleksi koska musta on omimista
      lie kotoisin

    • Anonyymi

      Mitä hemmetin väliä sillä, jos jotkut eivät mämmistämme pidä. Minäkin inhoan etanoita, sammakon filettä, naudan pötsiä ym sisussotkuja, munuaispiirakkaa ja montaa muuta maailman "herkkua". Ei vaan saa mielipidettään julki ulkomaisiin päivälehtiin jollet kehu rupikonnaa kermasoosissa olevan taivaallista. Suomessa hyvät ruoat, just meidän makuumme. Jos jollekin ei maistu, ei haittaa.

      • Pysykööt siellä, missä saavat mieleistään ruokaa.


    • Anonyymi

      Mämmi, YÖÖÖÖÖK!

    • Anonyymi

      Tarkottavat mämmillä tietysti Marinia.

    • Anonyymi

      Näkkee mämmiä Skoonen kaupoissakin pääsiäisen aikaan :D

      Skånepåg

      • Anonyymi

        Joko mämmiä on kaupoissa? Pitää harjoitella ennenaikaisesti.
        Must mämmi on must. Erikoiskermalla ja hyppysellinen sokeria.
        Jos joku ei ymmärrä hyvän päälle, ei sille mitään voi. Oi!
        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko mämmiä on kaupoissa? Pitää harjoitella ennenaikaisesti.
        Must mämmi on must. Erikoiskermalla ja hyppysellinen sokeria.
        Jos joku ei ymmärrä hyvän päälle, ei sille mitään voi. Oi!
        Beng

        Mämmi on herkkua ! Ostan sitä heti kun myyntiin tulee ja syön niin kauan kuin sitä myynnissä on.


    • Anonyymi

      Yleensä syön Kympin mämmiä, mutta nyt on Saarioista. On se kieltämättä täydemmän makuista. Meillä on mämmiä läpi vuoden.

    • Anonyymi

      Ketkä niistä vihaavat?
      Kävi taannoin USA-lainen nainen 17 v poikansa kanssa kylässä. Tarjosimme jälkiruokana mämmiä, ihan tarkoituksella testata. Hyvin kelpasi molemmille!

      Kävi myös pari neukkumiestä kylässä. Tarjosimme jälkiruuaksi jäätelöä. Ei kelvannut kummallekaan. Syytä en tiedä, onhan sitä jäätelöä idässäkin vaikka toisen makuista.

      • Anonyymi

        En muista että esim. Moskovassa tai Barnaulissakaan ostamani jäätelö olisi ollut merkittävästi eri makuista kuin jäätelöt meillä.


    • Anonyymi

      Olen ihan supisuomalainen, mutta en ole koskaan pitänyt mämmistä, vaikka muuten menee melkein ruoka kuin ruoka. Mielestäni on kyllä vähintäänkin omituista tarjota sitä "herkkua" ulkomaalaiselle vieraalle.

    • Anonyymi

      Täällä vihataan pääasiassa persuja. Sinänsä kummallista vihata heitä jotka Suomea puolustavat asenteellaan?

    • Anonyymi

      Hieman voimakas ilmaisu,johtuu varmaan tietämättömyydestä.

    • Anonyymi

      Valmistatteko vielä itse mämmiä?

      • Anonyymi

        Lehtien ruokapalstat ovat menettäneet kiinnostuksen mämmiohjeisiin ja syynä lienee se että nykyisin mämmi hankitaan kaupasta.

        Mämmin valmistusohjeitakin kysellään jokin verran - ainakin jonkin asteista kiinnostusta kotimämmin valmistamiseenkin olisi, jos vain kunnollisia ohjeita olisi saatavissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehtien ruokapalstat ovat menettäneet kiinnostuksen mämmiohjeisiin ja syynä lienee se että nykyisin mämmi hankitaan kaupasta.

        Mämmin valmistusohjeitakin kysellään jokin verran - ainakin jonkin asteista kiinnostusta kotimämmin valmistamiseenkin olisi, jos vain kunnollisia ohjeita olisi saatavissa.

        Mämmi on yleisesti imelletty aika epämääräisellä ja vaivaloisella tavalla ja moni jättääkin mämmin valmistamatta juurikin tästä hankalasta ja vaivaloisesta imeltämismenetelmästä johtuen. Imeltäminen on varsin epämääräistä jaksottaiseen maltaiden, jauhojen ja kuuman veden lisäykseen perustuvassa imeltämismenetelmässä.

        Mämmin valmistaminen suoraimeltämällä on helppoa tehokasta ja erittäin varmaa. Tämän ohjeen mukaan mämmi imelletään tehokkaasti ja varmasti suoraimeltämällä. Suoraimeltäminen on erittäin helppo tapa mämmin imeltämiseen.

        Tämä on perusohje. suola. Maustetaan kevyesti jauhetulla pomeranssinkuorella.


        Ainekset:

        3 litraa vettä
        400 g mämmimaltaita, ruis
        900 g ruisjauhoa
        1 ruokalusikallinen pomeranssinkuorta
        1 teelusikallista suolaa
        Tarviiko makeutta lisää. Siirappi ?

        1. Kuumennetaan vesi 5 litran kattilassa noin 70 asteiseksi. Sekoitetaan odotellessa maltaat ja jauhot valmiiksi kulhossa.
        Sekoitetaan mallas-jauhoseos vähitellen tehokkaasti sekoittaen noin 65-70 asteiseen veteen, niin että saadaan puuromainen mämmiseos. Seos notkistuu imeltämisen aikana. Laitetaan kansi kattilaan.

        2. Laitetaan mämmiseoskattila noin 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin ja annetaan imeltyä noin 3-4 tuntia. 3 tuntiakin voi riittää antamaan sopivan makeuden. Sekoitetaan noin 3 kertaa imeltymisen aikana. Mämmin imeltymistä voi seurata maistamalla. Notkista tarvittaessa kuumalla vedellä.

        3. Nostetaan mämmiseoskattila liedelle. Lisätään 1 teelusikallinen suolaa. Maustetaan kevyesti pomeranssin kuorella. Mämmiseosta sekoitetaan koko ajan tehokkaasti ja varotaan pohjaan palamista. Kuumennetaan mämmiseosta varoen ja koko ajan sekoittaen, niin että seos alkaa kevyesti kuplimaan eli kiehumaan. Annetaan kuplia koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Siirretään mämmikattila sivuun ja laitetaan kansi kattilaan sekä annetaan seisoa noin 15 minuuttia.

        4. Laitetaan mämmi mämmin arvolle sopivaan uunivuokaan. Lisätään pinnalle muutama ruokalusikallinen vettä kuorettumista estämään.

        5. Paistetaan aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia. Paistamisen aikana lisätään pinnalle tarvittaessa 2-3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä kuorettumista estämään.
        Mämmiä paistetaan noin 3 tuntia.

        Mämmi on parhaimmillaan, kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3-4 päivää. Tarjoile mämmi perinteisesti maidon tai kerman ja sirotesokerin kanssa. Myös vaniljakastike tai vaniljavaahto tai sopiva jäätelö sopii hyvin mämmin kanssa.

        Nyt on vappu tulossa - vielä ehditään valmistaa vappumämmi.
        Vappumämmitarjoilu: Valmistetaan vappumämmille sopiva makea lisukehillo limestä, sitruunasta ja appelsiinista ja sokerista sekä raikkaanvihreä kermavaahto.


    • Anonyymi

      On se hyvää. Kaikkiaan 8 rovetta vedettiin mämmiä huiviin emännän kaa pääsiäisen kutveilla.

    • Anonyymi

      En ole ravinosta koskaan kuulut sanaa Vihata! Jotkut eivät vaan tykkää siitä. Ihan samoin haisee? Ihminen sanoo hajuvedelle tuoksuvasta henkilöstä haisee..Minusta kakka haisee ja tupakka,kuin kaljan,viinin juojien suu yäk.

    • Anonyymi

      Ja suolikaasut

    • Anonyymi

      No se on halospskan värinen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      136
      2329
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      2034
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      102
      1926
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1595
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      97
      1583
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      318
      1276
    7. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      99
      1260
    8. 330
      1155
    9. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      919
    10. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      60
      880
    Aihe