Sydämen usko tuo vanhurskauden

Anonyymi

Sydämen usko on SRK:n viestinnän teema alkaneelle vuodelle 2022. Sanapari on tuttu, sillä se löytyy Raamatusta. Apostoli Paavali kirjoittaa Roomassa asuville Jumalan lapsille näin: ”Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen” (Room. 10:10).

Paavali sanoittaa tuossa lyhyessä lauseessa uskon suuren merkityksen. Uskolla ihminen voi omistaa Kristuksen vanhurskauden, joka kelpaa Jumalan edessä. Ihminen voi kelvata Jumalalle vain Kristuksen tähden. Usko merkitsee myös tunnustautumista Kristuksen omaksi ja elämää hänen yhteydessään.

Elävä usko on omistajalleen kaikkein arvokkain asia. Yksinkertaisuudessaan kuvaava on Jeesuksen vertaus peltoon kätketystä aarteesta. Mies, joka löysi aarteen, myi kaiken omaisuutensa ja osti tuon pellon. Mies ymmärsi, että mikään ei ole niin arvokasta kuin pellossa oleva aarre. Uskon lahjan omistaminen ei ole hengellinen harrastus tai kodin perintöä. Uskolla, joka ei ole sydämen uskoa ja elävää uskoa, ei pelastuta.

Sydämen usko on ajankohtainen, raamatullinen aihe. Sielunvihollinen haluaa eksyttää Jumalan lapsen luopumaan sydämen uskosta. Hänelle kelpaisi usko, joka on ulkonaista, ei elävää. Sielunvihollinen houkuttelee omalakisuuteen: usko omalla tavallasi.

Kohtaamme lähimmäisiä, jotka ovat jättäneet uskovien joukon, mutta sanovat yhä omistavansa aarteen. He haluavat ottaa aarteen, mutta eivät omistaa peltoa. Jeesuksen vertauksessa pelto kätki kuitenkin aarteen. Samalla tavalla on pelastuksen lahja sidoksissa Jumalan valtakuntaan ja Kristuksen seurakuntaan. Ihminen, joka toteaa, että ei tarvitse Jumalan seurakuntaa uskoakseen, unohtaa Jumalan sanan ja tekee tyhjäksi uskontunnustuksen kolmannen kohdan.

Raamatussa kerrotaan Kristuksen ja hänen seurakuntansa erottamattomasta yhteydestä kuvaavasti. Seurakuntaa kuvataan äitinä, joka synnyttää vapaita lapsia (Gal. 4:26). Toinen puhutteleva kuva on Kristuksen ruumiista. Tässä kokonaisuudessa Kristus on pää ja seurakunta on hänen ruumiinsa (Kol. 1:18). Ruumis ei ole kokonaisuus, jos nämä kaksi irrotetaan toisistaan.

Toinen sydämen uskoon liittyvä Jeesuksen vertaus on viinipuuvertaus (Joh. 15:1–17). Puu ei synny siitä, että oksia tuodaan yhteen läjään. Oksat kasvavat puun rungosta. Rungolla on puolestaan juurensa, jotka välittävät elämää ja ravintoa. Uskon kautta ihminen on liitetty Kristus-runkoon. Hän puolestaan kokoaa oksat yhteen, tehden ne eläviksi. Elävän yhteyden merkkinä rungon ja oksien välillä ovat hedelmät. Mikäli ihminen irtautuu tästä yhteydestä, hän on kuin oksa, joka kuivettuu ja kuolee.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sana sanaa vastaan. Se on näissä keskusteluissa aina niin, että oma usko on oikea usko ja muiden on sielunvihollisen, vihollisen. Miksi on niin? Mistä tulee se rohkeus sanoa, että muut uskovat väärin? Heilläkö ei ole Pyhää Henkeä? Ihminenkö niin sanoo? Onko Pyhä Henki ihmisen käsissä, vai olin vastoin?

      • Anonyymi

        "päin vastoin". ( ennakoiva tekstitys päällä)


    • Anonyymi

      Entäs sitten kun lestat eivät opeta Jeesuksen sanan mukaan? Luuletteko että olemalla liikkeen jäseniä olette siksi pelastettuja, Se on harhaa.

    • Anonyymi

      Sydämen usko= ihminen uskoo kaikki, mitä SRK suoltaa (sis. vaim me- oppi, syntilistat yms.)

    • Anonyymi

      Vellujen sydämeen ja aivoihin on juntattu syntilista. Siellä se muhii.

    • Anonyymi

      Minulle ei koskaan oikein rehellisesti selvinnyt, mitä oli sydämenusko ja mitä omakohtainen usko. Omakohtaisuudelle kun ei paljoa tilaa annettu, kun kaikki vahtivat toisiaan ja seurapuheet olivat pelkkää yhdistysuskoa. Piti uskoa SRK-tavalla. Vältellä SRK-syntejä, jne. Kun en pitänyt vaikka korvakoruja syntinä, mutta niitä pitämällä olisi joutunut kadotukseen. Todella kummallista. Ja sanottiin, että uskovainen ei halua. Sehän on selvää aivopesua puhua kaikkien puolesta noin. Kukaan järjellään ajatteleva ei niele tuota, mutta ei uskovainen saa järkeilläkään uskonasioita. Sekin on erikoista. Mikä siinä on sellaista, mikä ei kestä järkeilyä? Tietysti SRK:n lisäopit.

      Ymmärrän ( olen ymmärtämässä, kuten kuuluu sanoa) että tämä nk. kaanaankieli on hieman makeilevaa jargonia, jotta "kuulija tulisi herkälle mielelle".

      Varmuudeksi totean, että en koskaan onnistunut käymään kenenkään vl: n , edes puhujan kanssa tasa-arvoista ja kiihkotonta opillista keskustelua. Yleensä jos halusi oikeasti ymmärtää jotain, ehdotettiin yksi vastaan kolme keskustelua. Sen kyllä tiesi, mitä siitä seurasi. Ei saanut ymmärtää, piti vain uskoa. Jos silti halusi kysyä, ruvettiin nimittelemään. Jopa epäjohdonmukaisuudet vääryydet piti hyväksyä. Sitä varmaan oli sydämenusko. Ei omatuntoni siihen lopuksi suostunut.

    • Anonyymi

      Olen muslimi-vl ja uskon sydämessäni Allahiin. Jos vl,t sanoisivat uskovansa Jeesukseen, eroaisin heti heistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe