Mitä mieltä olet etäkokouksista?

Anonyymi

Mikä on rehellinen mielipiteesi: toimivatko etäkokoukset? Miten hallituksen tilinpäätöskokous olisi Zoomin tai Teamsin kautta lähellekään niin toimiva kuin kasvotusten tavattaessa?

Itse henkilökohtaisesti ihmettelen, kun joku hallituksen jäsen ilmaisee halukkuutensa osallistua kokoukseen "etänä Teamsin kautta". Ihan oikeasti, eihän se korvaa millään tavalla osallistumista kasvotusten ja taloyhtiön asioista keskustelua kirjaimellisesti saman pöydän ääressä.

Oma kokemukseni on, että Koronan takia etäkokouksia jouduttiin järjestämään muutama. Nyt kun rajoitukset ovat ohi ja korona normaalia arkea, ei kukaan kaipaa enää hallituksen kokouksia Teamsin kautta, vai kaipaako?

10

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se täytyy muistaa että aina on oltava myös oikea fyysinen kokous, vaikka osa väestä osallistuisikin etänä.

      • Anonyymi

        Kyllä. Aina on oltava myös oikea fyysinen yhtiökokous, vaikka osa väestä osallistuisikin yhtiökokoukseen etänä. Tämä koskee vain yhtiökokousta.

        Hallituksen kokous voidaan tietysti järjestä kokonaan etäyhteyksin, ja se toimiikin ihan OK. Sitten on vaikeaa, jos osa haluaa olla fyysisesti paikalla ja osa osallistuu etänä. Siitä ei tule yhtään mitään!

        Oma mielipiteeni: hallituksen kokous joko fyysinen kokous ilman etäosallistumismahdollisuutta tai hallituksen kokous etäyhteyksin, mutta ei mitään välimuotoa.

        Yhtiökokous ei toimi järkevästi kuin fyysisenä kokouksena ja siihen on turha kenenkään yrittää osallistua etäyhteyksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Aina on oltava myös oikea fyysinen yhtiökokous, vaikka osa väestä osallistuisikin yhtiökokoukseen etänä. Tämä koskee vain yhtiökokousta.

        Hallituksen kokous voidaan tietysti järjestä kokonaan etäyhteyksin, ja se toimiikin ihan OK. Sitten on vaikeaa, jos osa haluaa olla fyysisesti paikalla ja osa osallistuu etänä. Siitä ei tule yhtään mitään!

        Oma mielipiteeni: hallituksen kokous joko fyysinen kokous ilman etäosallistumismahdollisuutta tai hallituksen kokous etäyhteyksin, mutta ei mitään välimuotoa.

        Yhtiökokous ei toimi järkevästi kuin fyysisenä kokouksena ja siihen on turha kenenkään yrittää osallistua etäyhteyksin.

        Niin, siis syntyykö Teamsin kautta keskustelua taloyhtiön asioista? Ymmärrystä, mitä tilinpäätös piti sisällään? Saadaan luontevasti keskusteltua rahoitustarpeista ja talousarviosta, lainoista ja vastikkeista?

        Jotenkin väitän, että homma voi toimia vielä silloin, kun kaikki osallistujat ovat koneen ääressä tai kaikki ovat fyysisesti paikalla, mutta jos joku on paikalla fyysisesti ja joku roikkuu etäyhteyden päässä, niin ei hän kyllä pysty osallistumaan kokoukseen, kuten paikalla olevat. Hän jää henkisesti ja fyysisesti ulkopuoliseksi. Siksi nämä "hybridikokoukset" ovat aivan turhia. Hybridikokous = osa fyysisesti kokouksessa ja osa etäyhteydenpäässä.


    • Anonyymi

      Etäkokous ei ole hyvä. Isännöitsijä menettää kokouspalkkiosta sen osan, joka menee kokousmatkaan ja siihen käytettyyn aikaan. Ottakaa huomioon, että kokouspalkkio on iso osa isännöitsijän palkkaa ja kyllä se isännöitsijä on palkkansa ansainnut. Jos yhtään ajattelette isännöitsijäänne, niin välttäkään Teams-kokouksia. Nissä on ihan sama vaiva, kuin fyysisissä kokouksissa, mutta isännöitsijälle jää vähemmän rahaa käteen.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen kommentti. Olen ammatiltani isännöitsijä ja usein miettinyt, miettivätkö asiakkaat ollenkaan, että matka-aika kuuluu kokoukseen? Oletuksena tuntuu olevan, että isännöitsijä matkustaa kokouspaikalle (esim. hallituksen puheenjohtajan asunnolle) mennen tullen "ilmaiseksi".

        Asiakkaat "tietävät" että kokousaikaa on vain kokousaika. Hetkestä "avaan kokouksen" siihen, kun puheenjohtaja julistaa kokouksen päättyneeksi. He ovat tietysti väärässä! Eivät tunnu ymmärtävän, että KAIKKI kokoukseen kuluva aika on laskutettavaa aikaa.

        Jos kokous pidetään vaikkapa "talolla" eli hallituksen puheenjohtajan asunnolla, niin isännöitsijän taksamittari lähtee pyörimään, kun isännöitsijä lähtee toimistolta, matkustaa talolle, istutaan kahvipöydän ääressä puoli tuntia kahvittelemassa, pidetään puolentoista tunnin kokous ja sitten isännötisijä matkustaa takaisin toimistolle.

        Matkoineen ja kahvitteluineen 2h 30minuuttia, mutta kun itse kokous kesti 1h 30minuuttia, hallitus tietää isännöintitoimiston laskuttavan heiltä kiinteän kokouspalkkion X euroa per max. 2 tunnin kokous. Eivät ymmärrä, että matka-aikoineen ja kahvittleuineen 2 tuntia ylittyi, joten kyllä siitä hinnaston mukaisesti kai kuuluu enemmän laskuttaa kuin max. kahden tunnin kokouksen hinta. Ei kukaan istu ylitöinä illalla kahvittelemassa ilmaiseksi. Isännöitsijällä on keväällä kymmeniä kokouksia. Jos joka kokous alkaa puolen tunnin kahvittelulla, niin voi syvä huokaus.

        Niin, miten sen vääntäisi rautalangasta: jos hallituksen aloitteesta isännöitsijä pyydetään matkustamaan taloyhtiön tiloihin istumaan kokousta ja juomaan puolen tunnin kahvit, niin kyllä se valitettavasti on kaikki laskutettavaa työaikaa. Hallitusten oletus kuitenkin pakkaa virheellisesti olemaan, että isännöitisijä kahvittelee ja matkustelee omalla ajallaan ylitöinä.

        Mikä yritys ei muka saa laskuttaa asiakasta työntekijän käyttämän työajan mukaan? Matka-aiak ja kahvittelu on ilmaista aikaa?


    • Anonyymi

      Eivät oikeasti toimi. Kun kukaan ei kovin hyvin jaksa kiinnostua luvuista ja laskelmista paikan pälläkään niin ei se etänä parane. Sitten äänestyksissä yms huhuillaan ketä siellä linjoilla vielä on vai ollaanko katsomassa telsua ja linja vaan muodon vuoksi auki.

      Henkilökohtaisesti hallituksen puheenjohtana esitän, että vuonna on vain paikallinen kokous, ei mitään etänä. Valtakirjalla voi helposti valtuuttaa toisen käyttämään ääniään.

      • Anonyymi

        "Eivät oikeasti toimi. Kun kukaan ei kovin hyvin jaksa kiinnostua luvuista ja laskelmista paikan pälläkään niin ei se etänä parane."

        Aamen. Olen samaa mieltä kanssasi. Korona-ajan hiljalleen päättyessä ja kaikki jo rokotukset saaneina ihmettelen, että tänä keväänä on kyselty enemmän etäkokousten perään kuin viime vuonna! Uskomatonta!

        Ja edellä tarkoitan ja puhun hallitusten kokouksista. Yhtiökokousten osalta etäkokoustaminen toimii vielä vähemmän! Miten äänestät etänä? Liian hankalaa. Ei mitään järkeä.


    • Anonyymi

      Ei rahalla ole mitään merkitystä. Yhtiökokous saa ja sen pitääkin maksaa. Meillä korona-ajan yhtiökokous maksoi ilman tarjoiluja n 5 000 euroa, siinä ei isännöitsijän tuntipalkat paina missään. Yhtiökokous on taloyhtiön vuoden tärkein tapahtuma. Ikäänkuin gaalailta, jonne saavutaan näkymään ja näyttäytymään. Se on erittäin tärkeä tapahtuma sosiaalisesti, ainoa paikka jossa näkee naapureita ja pääsee keskustelemaan heidän kanssa. Muuten naapurit viilettävät ohi kiireeseen vedoten, kun yrität päästä jutulle. Kaikilla "mukakiire" . Onneksi on yhtiökous ja ehdottomasti fyysinen sellainen !

    • Anonyymi

      Kyllä Teams kokoukset on toimivia ainakin hallituksen kokouksissa. Edellytys on se, että esittäjän lisäksi myös kaikki osallistujat osaavat käyttä Teamsia ja ovat myös varustautuneet etäkokoukseen soveltuvilla varusteilla, lähinnä kuulokkeilla ja kunnon mikillä. Osallistujan mukavuutta lisää, mikäli laitteistokin on jotain muuta kuin pelkkä yksinäyttöinen läppäri, mutta pelkän kokouksen seuraamiseen sekin tietysti riittää, mikäli ei samaan aikaan tarvise selata kokousmateriaalia toisella ruudulla.

      • Anonyymi

        Jotenkin voisi silti kuvitella, että kun kaksi vuotta on koronan takia vältelty kontakteja ja pidetty turvaväliä ihmisiin, niin lopulta kun kaikki olemme rokotetut ja palataan takaisin uuteen normaaliin, niin kokoukset jatkuisivat kuin tähänkin asti.

        Jollain tasolla yllättävää, että kun kahteen vuoteen ei olla oltu missään tekemisissä, niin nyt halutakaan enää tavata, vaan kokoukset menevät jatkossa "etenä Teamsin kautta". Näin se maailma muuttui. Vaikka pandemia rauhoittuu, emme palaa enää kokouspöytien ääreen. Etuna on se, että isännöintiä voi tehdä etänä. Isännöitsijä voi asua Espanjassa ja isännöidä Suomessa olevia taloyhtiöitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe