Joe 17

Amatööri

Purjehduskärpänen on päässyt puraisemaan ja ainut keino selvitä tästä on hankkia purjevene.
Eli onko kokemuksia tuollaisesta Joe 17 venhosta, onko sopiva laite aloittelijalle / saaristopurjehtijalle ? Sehän on tuollaiset reilut 5m pitkä ja pari metriä leveä, joten mistään suuresta veneestä ei ole kyse, mutta eipä sillä ole tarkoitus tuonne avomerelle lähteäkkään.
Toki suuremmatkin veneet kiinostaisi, mutta budjetti ei anna myöten sellaisen hankkimiseksi.

8

4323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tema

      Eli jos H-vene on tavoittamattomissa niin ihan hyvä vene. Muista ettei kuitenkaan missään tapauksessa sovellu suurille vesille kokemattomimmissa käsissä. Kevyt painolasti. Ole tarkka runkovaurorioiden kohdalla. Lähinnä rustit (vantit kiinnittyy) ja helat. Voi olla hiushalkeamia. Hyvä aloittelu vene kuitenkin. Harkitse myös jonkin seuran kilpailutoimintaa. Gasteja tarvitaan ja ei kaikki venekunnat ole kovin vakavasti liikkeellä. Sellasta.

      Ite J-22:lla E-jollalla tänä kesänä.

    • aloittanut sillä

      Eka veneeni oli Joe, joten voin suositella sitä vilpittömästi. Purjehdustuntuma on sangen eloisa ja veneen pito tulee halvaksi. Haistele kajuuttaa sisältä, ettei homeongelmat patjoista tai seinäverhoilusta pilaa kesäretkiä. Tingi hinnasta, vallankin, jos ostosi jää jo juhannuksen tuntumaan. Useimmat haluavat Joen jälkeen isompaa paattia, ja siksi neuvottelu voi johtaa mukaviin retkirahoihin. Jos ostat siistin Jullen, niin omasi saat siitä pois vielä vuosienkin jälkeen. Seileillä ei ole niin merkitystä, kunhan ne on ehjät, harvassa myytävässä ne kuitenkaan on uudet. Laita palstalle tietoja, jahka olet sen hankkinut, saadaan muidenkin Jullepurjehtijoiden kommentteja.

    • Kuuno

      Harkitse myös helmsman 20:stä (Kajuutalla varustettu My), joka ei ole kuin hieman hintavampi. Helmsmannissa on kiinteä valurautaköli kohtuullisella painolastilla, joten se on jonkin verran Joe 17:ta turvallisempi ja selvästi vakaampi. Pituutta on 6 m ja leveyttä n. 2,1 ja purjehdusominaisuuksiltaan se on huomattavasti mukavampi kuin Joe 17. Sopii erittäin hyvin aloittelijalle. Katso Venelehden testi numerosta 6/79. My ja Helmsman 20 ovat olleet erittäin suosittuja veneitä, joten uskoisi käytettyjä löytyvän.

      • Helmi

        Juuri olin kirjoittamassa samaa kuin sinä =) Itse aloitin purjehdus harrastukseni juuri tällä veneellä. Vaihtoehtoina budjetin mukaan ole tämä ja joe. Joessa en pitänyt sen nostokölistä ja muutenkin se oli "huteramman" oloinen Helmsmaniin verrattuna. Ainut huonopuoli H 20:ssä on sen kallistelu kovemmassa tuulessa. Säikäyttää kokemattoman. Noh, vene on loppujäykkä joten ei huolta. Aurinkoista kevättä!


      • Kuuno
        Helmi kirjoitti:

        Juuri olin kirjoittamassa samaa kuin sinä =) Itse aloitin purjehdus harrastukseni juuri tällä veneellä. Vaihtoehtoina budjetin mukaan ole tämä ja joe. Joessa en pitänyt sen nostokölistä ja muutenkin se oli "huteramman" oloinen Helmsmaniin verrattuna. Ainut huonopuoli H 20:ssä on sen kallistelu kovemmassa tuulessa. Säikäyttää kokemattoman. Noh, vene on loppujäykkä joten ei huolta. Aurinkoista kevättä!

        Joe 17 on onnistuttu kaatamaan/upottamaan jopa venesataman edustalle kovemmassa myräkässä. Helmsmannilla ei kallisteluista huolimatta 0le tällaista pelkoa. Eroa näiden veneiden purjehdusominaisuuksissa on kuin yöllä ja päivällä.


    • Amatööri

      Katteellan nyt miten tässä käy :)

      • Jussi

        Itelläni oli Joe 17 ekana purkkarina ja kyllä se tarjoaa purjehduselämyksiä koko rahan edestä. Vaikka vene ei ihan avomerikelpoinen ole on se ihan mukava purjehdittava, enkä ainakaan itse onnistunut sitä kaatamaan edes spinnulla kunnon broashingissa... Teimme vaimon kanssa viikonloppuretkiä lähi saariin ja hauskaa oli. Voi olla että aika kuultaa muistot, mutta jotenkin siitä nautti jopa enemmän kun nykyisellä paatilla... Ei ollut kaikki "löysä" veneessä kiinni ja kaikki oli uutta ja jännittävää. Käyppä muuten kattomassa Joe kotisivut reimari.saunalahti.fi/~taimi/ Joella on myös toimiva kerho ja paljon tapahtumia pitkin kautta.

        Jotenkin vaan voin suositella Joea, ehkäpä siksi että minullakin sellainen oli. Mutta varmaa on että jotain "jännää" ja sharmikasta siinä veneessä on!!


    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta tiedustelen Joe 17 sen verran, että onko mahdollista kuljettaa tuota normaalilla trailerilla? Kun köli nostettuna ilmeisesti köliä on 50cm ulkona kuitenkin niin miten trailerointi käytännössä tapahtuu normaalille trailerille, jos tuota köliä on pikkaisenkin ulkona? Nostetaanko jotenkin vai käytetäänkö jotain ohjureita vedettäessä trailerille? Kiitos vastauksista etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe