Miten ACIM suhtautuu Raamattuun?

A. Acimlainen

ACIM kommentoi useaa mielenkiintoista asiaa Raamatusta. Näyttää siltä että ACIM:n mukaan Raamattua tulee lukea hiukan kriittisesti:

"As you read the teachings of the Apostles, remember that I told them myself that there was much they would understand later, because they were not wholly ready to follow me at that time."

"These are some of the examples of upside-down thinking in the New Testament, although its gospel is really only the message of love."

UT:n sanoma on Rakkaus mutta apostolit koska apostolit eivät vielä olleet täydellisiä rakkaudessa ja anteeksiantamuksessa heiltä lipsahteli virheellisiä juttuja Raamattuun. Ihan ymmärrettävää. Tässä olen joskus miettinyt että miksei Jeesus aikanaan huolehtinut siitä että Raamattuun tuli vain totuuksia?

No sitten niitä luvattuja esimerkkejä nurinkurisesta ajattelusta:

"If the Apostles had not felt guilty, they never could have quoted me as saying, "I come not to bring peace but a sword. "This is clearly the opposite of everything I taught."

Ylläolevaa kohtaa olen nänhyt ainakin jonkun vanhoillislestadiolaisen lukevan ihan sellaisenaan. Minusta ACIM antaa sympaattisen korjauksen apostolien sitaattiin. :)
Tämä on niitä kohtia joissa minulla menee ACIM selvästi Raamatun edelle, vaikka monien kristittyjen mielestä ACIM on eksytystä.

Jeesus jatkaa:

"Nor could they.." [siis apostolit] "..have described my reactions to Judas as they did, if they had really understood me. I could not have said, "Betrayest thou the Son of man with a kiss? " unless I believed in betrayal.

The whole message of the crucifixion was simply that I did not. The "punishment" I was said to have called forth upon Judas was a similar mistake. Judas was my brother and a Son of God, as much a part of the Sonship as myself. Was it likely that I would condemn him when I was ready to demonstrate that condemnation is impossible?"

Lohduttavaa saada tietää tämä Juudaksenkin tapaus. Moni uskoo että Juudas joutui ikuiseen kadotukseen, siis oli se "kadotuksen lapsi". Jeesus perustelee myös miksi Juudasta koski sama armo kuin muitakin. Tuomiota ei Jeesuksen systeemissä kertakaikkiaan ollut, tuomitseminen oli sula mahdottomuus. Joten kadotustuomio ei voinut kohdata myöskään Juudasta. Tämä kuvaa tarkalleen Jumalan armoa. Se on 100%nen ja koskee jokaista. Jumalan puolelta meidän syntiongelmamme on selvitetty.

5

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamattua tulee tosiaan lukea hieman kriittisesti. Täytyy muistaa että se on kirjasarja, jonka useammat ihmiset ovat kirjoittaneet. Vaikka he olisivat olleet Pyhän hengen johdattamia, niin silti mukaan on voinut tulla inhimillisen ihmisen väärinymmärryksiä ja virheellisiä tulkintoja.

      Historiallisestihan Jeesuksesta on kirjoitettu noin 12 evankeljumia, joista vain 4 kelpuutettiin edustamaan oikeaoppista "kirkon näkemystä" Raamattuun.

      Jos olemme kiinnostuneita siitä mitä Jeesus todella sanoi, niin meidän tulisi tutkia kaikkia 12 evankeljumia kriittisin mielin;)

      >>
      "If the Apostles had not felt guilty, they never could have quoted me as saying, "I come not to bring peace but a sword. "This is clearly the opposite of everything I taught."
      >>

      Eli "jos apostolit eivät olisi tunteneet syyllisyyttä, he eivät olisi koskaan väittäneet minun sanovat: "En minä tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan". Tämä on täysin vastoin kaikkea mitä olen opettanut."

      Itse olen ymmärtänyt tämän kohdan siten että totuudella ja vääryydellä on jatkuva sota keskenään...

      Mitä Juudakseen tulee, niin hänenkin kohtalo on "erehtymättömissä käsissä".

      En usko ikuiseen helvettiin, mutta Raamattu ja Jeesus puhuvat usein tuomiosta. Uskon että meidän kaikkien elämä kerran arvioidaan. Kuoleman jälkeen tulee ikäänkuin checkpoint, jossa sydämemme punnitaan. Tuolloin elämämme elämä laitetaan ikään kuin puntariin.

      Kristityt puhuvat uskosta Jeesukseen usein "taianomaisesti." Aivan kuin dogmit tai rituaalit merkitsisivät Jumalalle yhtään mitään. Todellinen usko näkyy arkipäivän elämässämme ja tavassa jossa suhtaudumme lähimmäisiimme.

      Tätä sen sijaan en ymmärrä:
      >>
      The whole message of the crucifixion was simply that I did not.
      >>

      Eli "Koko ristiinnaulitsemisen sanoma oli jotain jota en tehnyt"?? Vai ymärsinkö väärin?

      • A. Acomlainen

        ..believe in betrayal. Uskonut kavaltamiseen.

        "...unless I believed in betrayal.

        The whole message of the crucifixion was simply that I did not."

        Jeesus tarkoittaa että että kavaltaminen on samaa harhaa kuin kaikki muukin tässä maailmassa.


      • A. Acimlainen

        Totuus ja vääryys ovat ristiriidassa keskenään mutta koska totuus on kaikki kaikessa vääryys poistuu harhana ja tulee Rauha. Tätä Rauhaa tuli Jeesus tuomaan. Minusta esim. vanhoillislestadiolaiset edelleen taistelevat pahaa vastaan, ja pahaa sellaisena kuin he sen näkevät.

        Vääryyttä vastaan ei pidä taistella koska taistelemallahan sitä sotaa ylläpidetään. Tätä sotaa Jeesus ei halunnut jatkaa vaan hänellä on toisen menetelmä tarjolla. Sota ja vääryys on EPÄTODELLISTA. Huomio kiinnitetään vain Totuuteen ja Hyvään.

        Nämä kaksi asiaa ovat yhtä kaukana toisistaan kuin itä lännestä:

        1. Vastustaa pahaa
        2. Puolustaa hyvää


      • admata.
        A. Acimlainen kirjoitti:

        Totuus ja vääryys ovat ristiriidassa keskenään mutta koska totuus on kaikki kaikessa vääryys poistuu harhana ja tulee Rauha. Tätä Rauhaa tuli Jeesus tuomaan. Minusta esim. vanhoillislestadiolaiset edelleen taistelevat pahaa vastaan, ja pahaa sellaisena kuin he sen näkevät.

        Vääryyttä vastaan ei pidä taistella koska taistelemallahan sitä sotaa ylläpidetään. Tätä sotaa Jeesus ei halunnut jatkaa vaan hänellä on toisen menetelmä tarjolla. Sota ja vääryys on EPÄTODELLISTA. Huomio kiinnitetään vain Totuuteen ja Hyvään.

        Nämä kaksi asiaa ovat yhtä kaukana toisistaan kuin itä lännestä:

        1. Vastustaa pahaa
        2. Puolustaa hyvää

        >>
        Vääryyttä vastaan ei pidä taistella koska taistelemallahan sitä sotaa ylläpidetään. Tätä sotaa Jeesus ei halunnut jatkaa vaan hänellä on toisen menetelmä tarjolla.
        >>

        Gandhi puhui tästä paljon. Hän taisteli vääryyttä vastaan mm. aktiivisella yhteistyöstä kieltäytymisellä. "Silmä silmästä saa koko maailman sokeutumaan".

        Käsitys on linjassa tähän Jeesuksen opetukseen:

        Luukas 6:
        "27 "Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat.
        28 Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä.
        29 Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin.
        30 Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie.
        31 "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille.
        32 Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin rakastavat niitä, joilta itse saavat rakkautta.
        33 Jos te teette hyvää niille, jotka tekevät hyvää teille, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin tekevät niin."


      • sandy

        Lause tulee lukea edellisen lauseen yhteydessa. Eli: "...unless I believed in betrayal... I did not." Eli Jeesus ei uskonut kasitykseen petos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7909
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4502
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2198
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1775
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1679
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe