Voiko puuseppä elättää itsensä...

Anonyymi

...uudistamalla veneiden sisustuksia? Homma tietenkin vie aikaa ja on siksi kallista. Lieneekö paljon ihmisiä, jotka tahtovat vanhaan veneeseen uuden sisustuksen?

13

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi elättää. Pienemmät suomalaiset veneveistämöt ovat uusien veneiden heikon menekin myötä siirtyneet entisöimään ja korjaamaan vanhempia veneitä, esim Degerö Boat Oy. Lisäksi alalla on vallan entisöinti/korjaustoimintaaan erikoistuneita yrityksiä kuten Veneveistämö Janne Pettersson Oy. Molemmissa yrityksissä on palkkalistoilla puuseppiä, useitakin.

      Vai tarkoititko elättämisellä yrittäjäksi ryhtymistä? Molempien edellä mainittujen yritysten takana on se yrittäjä ja yritysten vuosikymmenten olemassa olo, joten miksi ei elättäisi.

    • Anonyymi

      Mikä ettei. Pitää olla tietotaito, paikka ja välineet. Materiaalihankinta on varmaan aikamoista palapeliä. Leipä ei todennäköisesti ole leveä eikä pehmeä.

      Ruotsissa esim Vindö marin on venerakennuksen jälkeen siirtynyt refittejä tekeväksi telekaksi.

    • Anonyymi

      Hyvin elättää, jos on riittävä taito sekä itse työhön että markkinointiin ja asiakaspalveluun. Jälkimmäiset ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin se varsinainen puusepän taito. Kukaan ei etsi sinua kivenkolosta eikä kukaan halua maksaa sellaiselle, jonka kanssa homma ei toimi sujuvasti ja aikataulussa.

    • Anonyymi

      Totta kai.
      Vaatii asiakkaita, jotka ovat valmiita maksamaan työstä ja hyvää asiakaspalvelua ja työnjälkeä, jotta saa uusia asiakkaita.

      • Anonyymi

        "valmiita maksamaan työstä" Siihen se laajemmassa mittakaavassa kaatuukin! Markkina on hyvin pieni.


    • Anonyymi

      "Markkina on hyvin pieni."

      Toisaalta kai riittäisi, että vuodessa saisi yhden veneen. Tuskin veneen täydellinen uudistaminen alle 50 tonnin lähtee.

    • Anonyymi

      Mä kyselin ruotsalainen 34-jalkaisen tiikkikannen uusimista pari vuotta sitten. Hinnat pyörivät siinä 25 tonnin nurkilla. Flexiteek olis ollut about 40% halvempi. Hioin kannen, tulppasin muutaman paikan, massasin saumoja, vaihdoin pari rimaa itse ja taas mennään. Työtunteja en laskenut mutta tulihan niitä. Hilujen irroitukseen, luettelointiin ja takaisin kiinnitykseen meni suhteessa eniten aikaa. Voisin kuvitella kannen vaihtoon menee muutama sata tuntia. Mikä lie tuntiveloitus?

    • Anonyymi

      Minulla on ongelmana löytää ketään, joka tekisi töitä veneessä. Patjojen hankkiminenkin oli työlästä puhumattakaan siitä, että saisi jonkun muokkaamaan sisustusta.

      Venekin on sisällä lämpimässä (viileässä) hallissa ja sähköä saa töpselistä.

      Olisiko kohtaanto-ongelma?

      • Anonyymi

        Oletko kysellyt seurakavereilta vinkkejä? FB:ssäkin on veneremonttipalstoja.


    • Anonyymi

      Puusepän työ ei ole enää samanlaista kuin ennen. Tekniikka on tullut avuksi, työ on puolikoneellistunut, tietotekniikka auttaa. Itse teen esimerkiksi mittatilauskeittiöitä, sekä hienostunutta että retroa, esimerkiksi 60-lukulaista nykyaikaisin mekanismein.

      Näissä hinta on tipahtanut reilusti, eikä moni ehkä ymmärräkään, että puusepän työt joissain hankkeissa ovat keskituloisten ulottuvilla.

      Vene voi sitten olla vaikeampi homma, koska kaikki on niin yksilöllistä. Siksi hinta voi nousta melkoiseksi, mikä aiheuttaa kohtaanto-ongelman.

      Minulle riittää keskiluokan tai alemman keskiluokan tulotaso, mutta jos hinnoittelen veneen sisustuksen uusimisen sen mukaan, niin ostaja saattaa kokea, että yritän ryöstää.

      • Anonyymi

        Tuo on yrittäjän suurin synti.
        Ei kehdata pyytää sellaisat hintaa, että sillä saa kulut katettua, palkan maksettua ja vielä eläkettäkin tulevaisuudessa. Ei kannata tinkiä asiakkaan puolesta, se on asiakkaan rooli.


    • Anonyymi

      Yrittäjyyttä miettiessäsi, niin laajenna heti palvelun tarjontaasi monipuoliseksi, joko itse tekemällä tai verkostoidu tasokaiden kumppanien kanssa. Pelkkä puuseppäily voi olla hankalampaa...

      Veneissä on aina jotain uusittavaa, huollettavaa, korjattavaa ja saatuasi pään auki asiakkaaseen, joka on tyytyväinen, niin sulla ei työt lopu ikinä ja viidakko rumpu tuo asiakkaita.

    • Anonyymi

      Jos nyt järjellä asiaa ajattelee niin kannattaa keskittyä saunojen lauteiden rakenteluun - ainut paikka missä suomessa rahaa nyt voi puutyöstä saada. Sitten vapaa-ajalla voi keskittyä sellaisen oman retroveneen rakentamiseen kuin lompakko sallii. Jos muille on tarkoitus vene myydä laittaa niin vaneria siihen pitää laittaa ja netti on täynnä kunnostusprojekteja paras niistä lienee https://www.youtube.com/c/SailLife

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2263
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1471
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1315
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1049
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe