Opinnäytetyöehdotus

Anonyymi

En ole yliopistossa koskaan opiskellut, mutta olen ymmärtänyt että opiskelijat päätyvät tekemään lopulta joninlaisen opinnäytetyön. Tiedekunnasta en osaa myöskään sanoa, mutta jollekin voisi olla hyvä aihekokonaisuutena Suoramainonta. Lähinnä se mitä tungetaan koteihimme postiluukuista. Suoramanonna historia, kehitys, hinta ja kustannukset, kierrätys, ympäristön kokonaisvaikutus, vaikutus ostokäyttätymiseen, tuotteiden hintaan, tarpeellisuus, muiden valtioiden suoramainonta ja ennen kaikkea sen hiilijalanjälki ilmastomuutoksen kannalta. Tämä ehdotus, jotta minusta täysin tarpeeton asia saisi vhdoin julkisuutta ja kiellettäisiin. Se puu mitä siihen käytetään voitaisiin käyttää muuhun tai jättää hiilinieluksi.

5

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannatetaan! Loistava aihe👍🏼👍🏼

    • Anonyymi

      Oletteko tulleet ajatelleeksi, että nuo opinnäytetyöt / lopputyöt ovat myös vallankäyttöä ja kaikkien alistamista samaan (haitalliseen) muottiin ?

      Jos oppilaitoksen teoriatunneilla tietty asia on opetettu tavalla A, niin uskaltaako opiskelija kirjoittaa opinnäytetyöhönsä sama asia tavalla B (joka on teknisesti parempi kuin tapa A), vai tuleeko opiskelija painostetuksi laittamaan opinnäytetyöhönsä asia teoriatunneilla opetetulla tavalla A (vaikka se on teknisesti huonompi) siksi, että JOS opiskelija uskaltaisi laittaa asia opinnäytetyöhönsä asia paremmalla tavalla B, niin työn valvojalla on oikeus hylätä opinnäytetyö, ja tällä (hylkäämisellä) olisi vakavia vaikutuksia opiskelijan tulevalle urakehitykselle, ja siksi opiskelija kokee olonsa painostetuksi, ja siksi laittaa asian opinnäytetyöhönsä tavalla A (sen teknisestä huonommuudesta huolimatta), ettei ottaisi riskiä siitä, että suurteollisuuden etuja ehkä valvova työn valvoja saattaisi hylätä opinnäytetyön, jos siinä asia olisi tehty teknisesti paremmalla tavalla B.

      Julkisuudessa on joskus keskusteltu etiikasta yliopisto- ja korkeakouluopiskelussa.

      Miksi nämä etiikan edistäjät eivät puutu tähän, eli että opiskelijoille tahallaan opetetaan huonompi tapa, ja mahdollisesti myös syrjitään niitä (keskimääräistä älykkäämpiä) opiskelijoita, jotka itsenäisesti oivaltavat, että asian voisi tehdä paremmalla tavalla kuin se tapa, mitä teoriatunneilla on opetettu ?

      Esittämäni parempi tapa olisi myös kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista.

      Kyse on siis siitä, että teoriatunneilla opetettava huonompi tapa (elektroniikkasuunnittelussa) johtaa laitteisiin, jossa on tahallaan sisäänrakennettu hajoamismekanismi.

      Esittämäni parempi tapa taas johtaisi pitkäikäisempiin laitteisiin, jotka antaisivat ostajalle (olipa tämä kuluttaja tai toinen yritys, joka käyttää laitetta oman liiketoimintansa tarpeisiin) paremman vastineen ostajan maksamalle hinnalle.

      Tämä ei kuitenkaan ole valmistajayrityksen taloudellisten etujen mukaista.

      Valmistajayrityksellehän on edullisempaa tehdä laitteita, joissa on tuo sisäänrakennettu hajoamismekanismi, sillä nyt asiakkaalle voidaan myydä uusi kallis piirikortti kun laitteen alkuperäinen piirikortti hajoaa. Eli rahastetaan ostajaa myös jälkikäteen sen lisäksi, mitä ostaja maksaa laitteen kauppahintana.

      Miksi alan koulutuksessa teoriatunneilla opetetaan tuo tapa, miten tehdä laitteita, joissa on sisäänrakennettu hajoamismekanismi, vaikka samalla (TAI JOPA halvemmalla) tuotantokustannuksella voitaisiin tehdä kestävämpiä laitteita ?

      Onko muka alan koulutuslaitosten tehtävä tuottaa sellaisia insinöörejä, joiden osaaminen tuottaa automaattisesti noita sisäänrakennetun hajoamismekanismin sisältäviä ratkaisuja ?

      Esimerkki tällaisesta piirikaaviosta (opinnäytetyö ; LUT, tammikuu 2022), jossa nimenomaan ON tuollainen sisäänrakennetun hajoamismekanismin sisältävä ratkaisu:

      https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/163696/kandidaatintyo_jokinen_matti.pdf?sequence=1

      Yritin laittaa tähän selityksen, miten tuota kytkentää voisi parantaa - mutta ei mennyt läpi, koska silloin kirjoituksen sallittu maksimipituus ylittyisi.

    • Anonyymi

      lappu ei mainoksia postiluukkuun

    • Anonyymi

      kyl mulle mainokset paperiset mainokset kelpaa.
      Aina niitä tulee luetuksi ja plarattua. Ovat ihan hyödyllisiä. Saa
      ihan kivoja ostosvinkkejä. Yhteen ohkaseen muutaman sivun
      paperimainoslehdykäiseen saa ympättyä kymmenittäin tarjouksia ja ostovinkkejä.
      Jokaiselle siis jotakin lompakkonsa mukaan. Sen sijaan netin digimainokset ja Tv mainokset ovat ajankäytöllistä haaskausta. Huono tehopainosuhde.
      Jotkut laittaa postilaatikkoonsa ja ulkooveensa "Ei mainoksia" kylttejä.
      itse en meinaa semmoista laittaa. Voisin laittaa "Mainoksia tänne kyllä kiitos".
      P.S. Paperisiin mainoslehtisiin voisi lisätä mukaan sanaristikoita ja sudokuja.
      Siinä minun ilmainen opinäytetyöehdotelmani juuri nyt gradutyötänsä pohtivalle, Se on idearikkautta. Ota ja vie ja valmistu huippuarvosanoin.

    • Anonyymi

      Jutahärkä kirjoittaa opinnäytetyönzä zarillon herkullisista burgereizta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe