Viha ja inho kasvaa, tiedätte ketä tarkoitan.

Anonyymi

Olen 62 vuotias Karjalan evakon lapsi,Helsingissä syntynyt, voin kuvitella vaarini ja mummoni kaiken menettäneenä ja lähettäessään lapsensa Ruotsiin vaikean tilanteen katsellessani Ukrainan uutistapahtumia. Kannatan Natoon liittymistä, turva on parempi kuin turmio isomman alla.

1

921

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sama kohtalo & minäkin Helsingissä syntynyt, ukkini & mummoni menettivät kaiken. Menivät jo kerran takaisin, mutta joutuivat lähtemään uudelleen. Iso tila ja isot rakennukset jäivät. Äiti oli syntynyt evakkomatkalla ensimmäisen evakkomuuton aikana kylmällä pakkasella, yli -20', vieraiden ihmisten saunassa helmikuussa. Paljon eläimiä joutuivat jättämään taakseen. Sen myötä edesmennyt enoni, jota en ole koskaan nähnyt, kuoli tapaturmaisesti 4-vuotiaana. Hieman vanhempi äitini ja naapurin poika olivat nähneet tämän tapaturman.

   Kaikki sodat jättävät jälkeensä lukemattomien traumojen määrän ja ne heijastuvat traumatisoituneiden ihmisten lapsiin ja lapsenlapsiin. Sitten vielä että evakkoja ja niiden lapsia on asiasta haukuttu, ei ole edes haluttu ymmärtää mitä traumoja evakot ja heidän perillisensä kantavat mukanaan. Ei ole osattu olla empaattisia ( - toki heitäkin on, kiitos heille - ) % asettua heidän asemaan. Ilman Karjalan luovutusta raja olisi voitu vetää Ruotsin rajaan saakka ja joko Suomesta olisi tullut paljon pienempi tai kokonaan Suomi olisi joutunut Venäjän vallan alle.
   Tämän kaiken johdosta minulla on suuri myötäelämisen kyky koskien Ukrainalaisia. Eniten minua surettaa ne lapset, varsinkin ne joiden elämä on päättynyt julmalla tavalla ja jotka ovat joutuneet orvoiksi.

   Mutta, minä en vihaa kuitenkaan Venäjän kansaa, joka haluaa rauhaa. Olen surullinen niiden nuorten miesten puolesta joilla ei ole vaihtoehtoja kieltäytyä sotaan joutumasta. Vaihtoehtona olisi lievimmilläänkin vankilaan joutuminen ja sen me tiedämme, että Venäjän vankiloissa on karut olot ja tuberkuloosia ym. Suren myös niitä äitejä ym. sukulaisia, joiden pojat tai muut sukulaiset, veljet, enot, sedät, isät, isoisät jne. joutuvat kokemaan loppunsa vieraassa maassa tuskallisesti, yksin ja ikävöidessään rakkaitaan, kenties lapsiaan ym.

   Putleria pidän sarjamurhaajana, joka ei ajattele edes pieniä lapsia ja heidän hätäänsä sekä kärsimyksiä.

   Näin videon, jossa Ukrainassa asuva mies itki ihmisten joukossa kantaen pahvilappua, jossa luki jotain; I'm Russian - I'm so sorry! Joku toinen ihminen halasi häntä. En siis vihaa venäläisiä, mutta Putleria kyllä ja hänen hulluja sotapäälliköitänsä, joiden mielipuolisuudesta on jo tiedetty vuosikausia.

   Jokaisen lapsen jonka näen kärsivän videolla itkien, haluaisin ottaa syliin ja lohduttaa, vaikka se ei hänen kokemia traumoja poistaisikaan, sen hetken haluaisin hänelle tarjota turvallisen sylin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Merikarvian nuoriso

   taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
   Yleistä Satakunnasta
   19
   3534
  2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

   Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
   Ikävä
   69
   3129
  3. Naiselle, rakkaalle!

   Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
   Tunteet
   41
   2577
  4. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

   Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
   Ikävä
   92
   2512
  5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

   Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
   Ikävä
   151
   1983
  6. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

   Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
   Luterilaisuus
   104
   1649
  7. Morning has broken

   Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
   Ikävä
   149
   1530
  8. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

   kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
   Ikävä
   133
   1518
  9. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

   https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
   Hindulaisuus
   552
   1486
  10. Jos et kaipaakaan minua täällä

   Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
   Ikävä
   18
   1264
  Aihe