Viha ja inho kasvaa, tiedätte ketä tarkoitan.

Anonyymi

Olen 62 vuotias Karjalan evakon lapsi,Helsingissä syntynyt, voin kuvitella vaarini ja mummoni kaiken menettäneenä ja lähettäessään lapsensa Ruotsiin vaikean tilanteen katsellessani Ukrainan uutistapahtumia. Kannatan Natoon liittymistä, turva on parempi kuin turmio isomman alla.

1

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama kohtalo & minäkin Helsingissä syntynyt, ukkini & mummoni menettivät kaiken. Menivät jo kerran takaisin, mutta joutuivat lähtemään uudelleen. Iso tila ja isot rakennukset jäivät. Äiti oli syntynyt evakkomatkalla ensimmäisen evakkomuuton aikana kylmällä pakkasella, yli -20', vieraiden ihmisten saunassa helmikuussa. Paljon eläimiä joutuivat jättämään taakseen. Sen myötä edesmennyt enoni, jota en ole koskaan nähnyt, kuoli tapaturmaisesti 4-vuotiaana. Hieman vanhempi äitini ja naapurin poika olivat nähneet tämän tapaturman.

      Kaikki sodat jättävät jälkeensä lukemattomien traumojen määrän ja ne heijastuvat traumatisoituneiden ihmisten lapsiin ja lapsenlapsiin. Sitten vielä että evakkoja ja niiden lapsia on asiasta haukuttu, ei ole edes haluttu ymmärtää mitä traumoja evakot ja heidän perillisensä kantavat mukanaan. Ei ole osattu olla empaattisia ( - toki heitäkin on, kiitos heille - ) % asettua heidän asemaan. Ilman Karjalan luovutusta raja olisi voitu vetää Ruotsin rajaan saakka ja joko Suomesta olisi tullut paljon pienempi tai kokonaan Suomi olisi joutunut Venäjän vallan alle.
      Tämän kaiken johdosta minulla on suuri myötäelämisen kyky koskien Ukrainalaisia. Eniten minua surettaa ne lapset, varsinkin ne joiden elämä on päättynyt julmalla tavalla ja jotka ovat joutuneet orvoiksi.

      Mutta, minä en vihaa kuitenkaan Venäjän kansaa, joka haluaa rauhaa. Olen surullinen niiden nuorten miesten puolesta joilla ei ole vaihtoehtoja kieltäytyä sotaan joutumasta. Vaihtoehtona olisi lievimmilläänkin vankilaan joutuminen ja sen me tiedämme, että Venäjän vankiloissa on karut olot ja tuberkuloosia ym. Suren myös niitä äitejä ym. sukulaisia, joiden pojat tai muut sukulaiset, veljet, enot, sedät, isät, isoisät jne. joutuvat kokemaan loppunsa vieraassa maassa tuskallisesti, yksin ja ikävöidessään rakkaitaan, kenties lapsiaan ym.

      Putleria pidän sarjamurhaajana, joka ei ajattele edes pieniä lapsia ja heidän hätäänsä sekä kärsimyksiä.

      Näin videon, jossa Ukrainassa asuva mies itki ihmisten joukossa kantaen pahvilappua, jossa luki jotain; I'm Russian - I'm so sorry! Joku toinen ihminen halasi häntä. En siis vihaa venäläisiä, mutta Putleria kyllä ja hänen hulluja sotapäälliköitänsä, joiden mielipuolisuudesta on jo tiedetty vuosikausia.

      Jokaisen lapsen jonka näen kärsivän videolla itkien, haluaisin ottaa syliin ja lohduttaa, vaikka se ei hänen kokemia traumoja poistaisikaan, sen hetken haluaisin hänelle tarjota turvallisen sylin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe