Helpoin tapa irtautua ASO-asunnosta

Anonyymi

Hei,

olen ihan nykytilanteeseen tyytyväinen ASO-asuja pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tilanne tulee kuitenkin muuttumaan, koska eläkeikä lähestyy ja eläke on huomattavasti pienempi kuin nykyinen ansiotulo.

En ole oikein perillä irtisamomiskuvioista, joten jos joku ystävällisesti voisi kommentoida "suunnitelmaani":

- sanon asunnon irti 30.1. ja muutan pois 30.4.
- saan asomaksun tuolloin takaisin?
- siirrän kaksioni tavarat varastoon läheiseen pienempään kaupunkiin, johon aion muuttaa vuokralle (varastokulut noin 50 Eur / kk muuttokuorma muutaman satasen)
- asun kesän mökillä toukokuun alusta elokuun loppuun saakka (ei asumiskuluja) - säästö Eur 2.500,-

Voinko ilmoittautua "asunnottomaksi", jossain vaiheessa kesää ja hakea kaupungin vuokra-asuntoa? Mökin verotusarvo on niin pieni, että tulorajat eivät tule vastaan.

Kiitos, jos joku nyt ihan rauhallisesti ja asiallisesti viitsisi vastata.

9

1064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin tuo irtisanomis asia on ihan ok eli menee just noin. Rahat tulee tilille kun asunto on tarkastettu jottei ole renpallaan eli noin 2 viikon kuluttua.

    • Anonyymi

      Asunnon aso-hinnan plus siihen lisätyn indeksikorotuksen saat takaisin 3 kuukauden kuluttua irtisanoutumisestasi. Saat siis asunnosta enemmän rahaa kuin sen minkä sijoitit kun aikanaan ostit aso-asuntosi. Indeksikorotuksen määrä on sidoksissa siihen, kuinka kauan olet asunnossasi asunut. Lisäksi eri aso-yhtiöt pyytävät alussa takuuvuokran.... esim. Asuntosäätiöllä se on 3kk:n vastikkeita vastaava summa. Muilla aso-yhtiöillä se taitaa olla vähemmän. Myös takuuvuokra maksetaan takaisin. - et kertonut, minkä yhtiön aso-asunnossa asut. Mutta kannattaa pitää huolta, että loppusiivous on tehty hyvin, etteivät peri sinulta siivouskuluja. Ja tietenkään asunnossa ei saisi olla mitään isompia vaurioita. - Luulen että maksavat kaiken takaisin sitten kun lopputarkastus on tehty tyhjässä asunnossa.

    • Anonyymi

      Korjaus edelliseen: Asuntosäätiö perii 2kk:n vastikkeita vastaavan takuuvuokran alussa ennen sisäänmuuttoa. Ja indeksikorotus perustuu rakennushintaindeksiin, joka määrittää sen suuruuden asumisvuosien lisäksi.

      • Anonyymi

        "Ja indeksikorotus perustuu rakennushintaindeksiin, joka määrittää sen suuruuden asumisvuosien lisäksi."

        Asumisvuodet eivät vaikuta mitenkään, pelkästään indeksi!


    • Anonyymi

      Kaupunginasuntoa ei saa välttämättä heti, ainakaan Helsingissä. Kannattaa varmistaa se. Muuten suunnitelma vaikuttaa hyvältä ja realistiselta.

    • Anonyymi

      Hei, ja kiitos kaikille! Ihmeellistä, että kerrrankin täällä saa asiallisia vastauksia.

      Tulevan kotikaupunkini vuokra-asuntotilanne on ainakin tällä hetkellä hyvä. Haluan kaupungin asuntoon, mummona ei huvita joutua pelkäämään irtisanomista. Ja onhan siellä ne vuokratkin alhaisemmat, vaikka vertasin nykyiseen Aso-kotiini. Taso kyllä laskee, mutta kaikkea ei voi saada!

      Seuraavaksi alan pohtia taloudellisesti kannattavinta eläkkeellejääntipäivää. Jos sen aikaisimman mahdollisen mukaan menisin, olisin eläkkeellä jo maaliskuun eka päivän. Eli se ei sovi suunnitelmaan. Ehkä irtisanoudun elokuun alusta. Silloin ehdin pitää pitkät lomat kesällä täydellä palkalla. Edellisenä vuonna voi pihtailla lomissa ja pitää ne "pitämättömät" sitten toukokuussa, jolloin ne on pakko pitää pois.

      Ja tavaran karsimistakin tässä pitäisi alkaa harjoittaa. Miksi se on aina niin vaikeaa......

      Hyvää kevään jatkoa kaikille!

    • Anonyymi

      No se maakunnan vuokratalo voi olla ainakin lämpimämpi kuin asotalo. TA:n asoissa Vantaalla samperin alhainen lämpötila 21 ja risat suurimmillaan, eikä suostu lisäämään millään. Maakunnissa vanhemmissa kerrostaloissa monissa sentään joku 23-25.

      • Anonyymi

        On kyllä ikävä asua kolean tuntuisessa asunnossa jossa heti tulee kylmä jos villapaidan riisuu , kyllä tuo 23-25 on semmonen ihan hyvä taso , 21 on jo kolean tuntuinen , no nuoriso voi tuohonkin tottua mutta ei iäkkäämpi varsinkaan jos ei peitto heilu riittävän usein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä ikävä asua kolean tuntuisessa asunnossa jossa heti tulee kylmä jos villapaidan riisuu , kyllä tuo 23-25 on semmonen ihan hyvä taso , 21 on jo kolean tuntuinen , no nuoriso voi tuohonkin tottua mutta ei iäkkäämpi varsinkaan jos ei peitto heilu riittävän usein.

        Onhan se totta toki nuorten velvollisuus maksaa 20 % suurempia lämmityskuluja ihan vaan siksi, että joku kalsarikännääjä haluaa olla palelematta, vaikka sammuisi OH lattialle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe