Uusi keräilyn kohde

Anonyymi

Tuossa keväällä 2019 aloitin uuden keräily harrastuksen ja nyt kokoelmassa on satakunta kohdetta tästä, en kerro heti alussa mitä tämä sisältää, jotta lukijalla säilyy jännitys loppuun asti.
Tavallisesti ihmiset (eläimetkin) kerää niitä yleisesti tiedettyjä keräilyn kohteita, joita tässä turha luetella, tiedätte varmaan niitä ilman mainintaa, mitä ne ovat. Mutta on aika vaikeata keksiä uutta, jollain tapaa järjen rajoissa pysyvää keräilyn kohdetta, jota vain ani harva on ennen hoksannut. Tiedän, että tämä minunkin uusi innovaatio elämän kiertokulussa on jo aikaisemmin keksitty, mikä sikäli harmi, koska en pääse tällä keksijöiden arvostettuun piiriin.
On tavallaan harmi, että tätä kyseistä kohdetta ei yleisesti kerätä, voi vain ihmetellä, että miksi? Kohde sopii vähä varaiselle, mutta vaatii tilaa enemmän, kuin esim. postimerkit, rahat, kortit jne. lituskaiset pientavarat eli hyvä olla oma suhteellisen tilava luukku eli kämppä. Kohde on yleinen ja se viskataan usein, lähes päivittäin roskiin, elintavoista riippuen, varsinkin kotitalouksissa.
Se oli siis kevät 2019 kun huomasin, että ei kannata uskoa, eikä varsinkaan nieleskellä kaikkea mitä niin sanotut viisaat ja lukeneet kertoo, opettaa tyhmälle rahvaalle eli vähempi arvoiselle kansanosalle, johon myös itseni luen kuuluvaksi. Tein havainnon, että vatsani ei voinut hyvin, turvotusta mahalaukussa, niinpä ryyppäsin viimeisen rasvattoman laihan maidon tölkistä ja laitoin tölkin arvokkaaseen lasivitriiniin, tästä alkoi erilaisten maito, mehu, piimätölkkien keräily harrastus. Olen rajannut sikäli tölkki keräilyä, että en kaikkia kauppojen erilaisia tölkkejä osta, vaan vain omassa taloudessa lähinnä kulutettua tavaraa kerään, muutamia vieras ja virulais tölkkejä on tosin ja joskus ostan mielenkiintoisen tölkin, tietäen, että siitä tulee super keräilyharvinaisuus.
Lopetin lähes tyystin maidon juomisen, vain satunnaisesti juon maitoa, lisäksi lopetin rasvattomat maitotuotteet, koska rasvalliset ovat parempia ja terveellisempiä havaintojeni mukaan eli pitää ajatella ihan itse, eikä uskoa luonnottomia yliopisto ja muita herroja, jotka maka (muka) jotain terveydestä tietävät ja katin kontit, tyhmiä kuin kattopeltiruuvit ruostuneella peltikatolla.
Osui myös ajankohtaan kaurajuoma buumi, näitä pitkiä tölkkejä myös kokoelmissa, niitä muita tiiliskiven muotoisia paljon kaupoissa, mutta sain kerättyä juuri oikeaan aikaan niitä enempi tölkin muotoisia kaurajuomia.
Tällainen tölkki on kuin pieni kirjanen, sisältää tietoa ja on aikansa kuva, vielä päiväys mukana, mutta ei kaikissa laitettu vuotta, itse laitan niihin pohjaan vuosiluvun, ehkä muutakin hauskaa tietoa.
Muistelen niitä entisiä tölkkejä, joista olen juonut ja sitten viskannut pois, nyt olisi mukavaa ottaa tällainen vanha tölkki tarkasteltavaksi ja palata muistoissa menneisyyteen, sen ajan arjenhistoriaan, siihen entiseen hyvään aikaan. Mieleeni on jäänyt tölkkejä, joista ei löydy mitään kuvaa tai tietoa netistä. Esim. nuoruuteni mehutölkki, mehumerkki nimeltään Korkea V, ruotsiksi Höga V. Tietääkö tai muistaako kukaan tätä? 1970 lukua.

0

318

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

    Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
    Ikävä
    139
    2699
   2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

    Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
    Kotimaiset julkkisjuorut
    18
    2691
   3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

    Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
    Maailman menoa
    489
    1588
   4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

    Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
    Ikävä
    94
    1586
   5. Taidat mies olla sellainen

    että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
    Ikävä
    66
    1162
   6. Karmeita juttuja tapahtuu

    Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
    Kankaanpää
    55
    1144
   7. Rantis vähän pyöristynyt?

    Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
    Kotimaiset julkkisjuorut
    78
    1025
   8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

    😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
    Luterilaisuus
    501
    922
   9. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

    Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
    Maailman menoa
    428
    920
   10. Älä luovuta vielä

    jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
    Ikävä
    51
    776
   Aihe