Kiitos Lenita, Souri ja metoo!

Anonyymi

Näin ahdistavana aikana on hienoa välillä havahtua siihen miten aika muuttaa asioita. Jotkut asiat menevät ikään kuin huomaamatta eteenpäin, ja niille ei aina tajua antaa sille kuuluvaa arvoa. Eipä arvannut Tarana Burke vuonna 2007 kun aloitti #metoo- kampanjansa tarkoittaen sen vain oman afroamerikkalaisessa yhteisössään kohtaamiensa ongelmien jakamiskampanjaksi, että joku päivä tästä tulee koko maapallon kattava kaikkien tuntema liike.

Että mä olen ylpeä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lenita-airisto-vastaa-spede-vaitteista-hammentyneille-onnittelen-etta-he-eivat-ole-joutuneet-samaan-tilanteeseen/8373432#gs.sbs5sn

Ajatelkaa oikeasti kuinka paljon asenteet ovat muuttuneet vaikkapa sitten vain ysäriltä asti.

6

464

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiitos LENITA!!!
   Ja hyvä Katariina Souri!

   Mm. Facebookin kommenteista näkee, että naisviha kukoistaa Suomessa (myös naisilla itsellään).
   Lenita suojeli Spedeä tämän eläessä mutta kertoi tapauksesta mainitsematta Speden nimeä.
   Nyt naisvihaajat vihaavat Lenitaa kun hän rikkoi tabun ja kertoi.
   Raiskaajaahan tässä pitäisi vihata ja vallan väärinkäyttämistä! Mitä muita hirveyksiä ehti tehdä jos Suomen rohkein nainen on ainoa joka uskaltaa sanoa ääneen.
   Pudottakaa "sankarit"

   • Anonyymi

    https://www.is.fi/viihde/art-2000008667416.html

    "TV-VAIKUTTAJA, MTV Oy:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen, 68, kirjoitti yhdessä Kalle Kinnusen kanssa kirjoittamassaan Daddy Cool – kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla -muistelmateoksessaan tv- ja elokuva-alan henkilöistä varsin suorasukaiseen tyyliin.

    Vuonna 2017 julkaistussa kirjassa Sairanen kertoi säästelemättä myös Pertti ”Spede” Pasasen käytöksestä...

    – Kirjoitin asiasta vuonna 2017 kirjassani. Sain kurat päälleni. Kuopiolaiset uhkasivat hakata jos ilmaannun sinne, Sairanen kommentoi....

    Koska hänellä oli tätä televisionäkyvyyden tuomaa valtaa, ikäero – Spede oli 70-vuotias, tytöt 20-vuotiaita – ei vaikuttanut asiaan. Irvokkaalta touhu kyllä näytti, kirjassa kuvaillaan."

    Tuollaisten mogulien häiriökäytöstä ja seksuaalista väkivaltaa ja sitä ettei heitä ole uskallettu tuomita selitellään yleensä heidän vaikutusvaltaisella asemallaan. Sitä mitä ei vielä tunnisteta on huumorin osuus. Huumorin varjolla tehdään paljon pahuuksia. Ihmistä joka saa toiset nauramaan ei osata nähdä vaarallisena. Koomikko - oli se sitten ammattikoomikko tai vain persoonallisuudeltaan koominen henkilö - saa paljon enemmän anteeksi kuin muut vain siksi koska sellainen henkilö luo huumorin avulla itsestään harmittoman vaikutelman. Kukaan ei halua leimautua huumorintajuttomaksi.

    Paljonko esim. Bill Cosbyn uhrien kynnys asettua Cosbya vastaan julkisesti nousi nimen omaan siksi koska Cosby oli hauska mies joka herätti hellyyttäviä tunteita yleisössä. Spede puolestaan on oikein arkkityyppi siitä millainen on tyypillinen suomalainen seksuaalihäirikkö. Ei se ole mikään sarvet päässä kulkeva paholainen. Se on yleensä juuri tuollainen Spede.


  • Anonyymi

   Englannissa mm. Jimmy Savile
   https://yle.fi/uutiset/3-8700943

   Suomessa näitä vastaavia vieläkin hyssytellään ja suojellaan . Kumpa uhrit uskaltaisivat puhua ja nimillä, muuttuisi koko kulttuuri.
   Miehen ura ja maine on vielä hänen kuoltuakin tärkeämmät kuin naisen koko elämä?

   • Anonyymi

    Savilen kohteena taisivat olla enemmän lapset kuin naiset. Mutta tuossakin oli kyseessä jälleen kerran ja nimen omaan koomikko joka oli seksuaalirikollinen. Pääsi pälkähästä osittain suhteidensa vuoksi. Mutta varmaan vieläkin enemmän siksi koska humoristista persoonaa ei oteta vakavasti. Mikään mikä on hilpeetä ei voi olla vakavaa.

    Kun Joonas Hytönen julkaisi kirjan ysärin Jyrkin kulissien tapahtumista tässäkin jälleen nähdään miten huumori näyttelee olennaisinta osaa kun paskiaiset päästetään pälkähästä. Mutta on kuitenkin tapahtunut iso muutos ysäriltä tähän päivään. Tuossakin todetaan että enää tämä ei voisi olla mahdollista. Ja jos olisikin, ihmiset uskaltaisivat protestoida paljon rohkeammin. On hyväksytympää protestoida ja vaatia kunnioittavaa kohtelua nykypäivänä kuin vielä kolkyt vuotta sitten.

    On meillä varsinkin skandinaviassa vieläkin aivan spede kulttuuri tässä mielessä joka luo sallivan ja vähättelevän asenneilmapiirin myös seksuaaliselle väkivallalle. Mutta kyllä yleinen tiedostavuus on kasvanut paljon. Kun ottaa tuollaisen 30 vuoden periodin ja näkee muutoksen se on aika iso kuitenkin. Hyvään suuntaan ollaan menossa joissakin asioissa.

    Asiat etenee sitä mukaa mitä yleinen tietoisuuden tila paranee.

    https://www.is.fi/viihde/art-2000008340811.html


  • Anonyymi

   Tässä on taas teräviä huomioita ajan muuttumisesta (onneksi).

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008671001.html

   Hannele Laurin ja Riitta Väisäsen pöyristymiset kuinka nämä väitteet on "hirveän vaikea uskoa" todistaa miten vaikea joskus ihmisten on havainnoida sellaisia ongelmia jotka ovat kytköksissä omaan kulttuuriin. Meillähän Suomessa halutaan ajatella että seksuaalinen väkivalta on kulttuurisidonnaista vain meille vieraiden kulttuurien piirissä. Suomalaista seksuaalista väkivaltaa käsitellään normaalista irrallisena poikkeavana asiana jota esiintyy vai marginaalipiireissä. Oikeasti asiahan on päin vastoin. Se on niin NORMAALIA ettei tavallinen ihminen edes tunnista sitä vaikka sitä tapahtuisi nenän edessä.

   Ei ole ollenkaan vaikea uskoa edes näin etäisyyden päästä Spedeä vastaan esitettyjä väitteitä. Spedehän edustaa juuri sitä ihmistyyppiä joka on sosiaalinen törppö ja häirikkö. Eli juuri sellainen persoonallisuus joka seksuaalista häirintää yleensä harrastaa ja vieläpä kaikkien nähden aivan estottomasti. Yleisön hyväksynnällä. Tuollainen käytös vain on niin sisäänrakentunut koko kulttuuriin että jotkut ovat kertakaikkiaan umpisokeita edes tajuamaan että joku voisi olla väärin. Jos et sitä suomalaisessa kulttuurissa kestä olet yliherkkä huumorintajuton nipottaja, seksuaalisesti kompleksinen ja varmaan traumatisoitunut.

   "– Kenelle olisi edes voinut tehdä valituksen? Kuka olisi naisia uskonut? Silloin ajateltiin, että maailma vain oli sellainen, ja siinä pitää yrittää pärjätä."

   Toi on huvittavaa miten häiriökäyttäytyvän pervon käytös on yleensä koko maailman nähtävillä. Kaikki tietävät siitä. Kaikki voivat havainnoida sen omilla aisteillaan. Pervo yleensä pääsee oikein mässäilemään taipumuksillaan aivan häpeilemättä. Ja sitten uhreille (joko olemassa oleville tai potentiaalisille) annetaan neuvoja että kannattaa kertoa jollekin.

   Oma suomalainen rahvas isäni kuten suurin osa lapsuuteni aikuisista olivat juuri tuollaisia. Isä puhui törkeyksiä kaikkien nähden ja kuullen. Häpäisi ja nolasi törttöilyillään meidän monet kerrat. Ja sitten valistetaan että olisit mennyt kertomaan jollekin. Kenelle olisi pitänyt mennä kertomaan asiasta joka oli kaikkien nähtävillä? Lapsuudessani ei ollut ainuttakaan ihmistä jolta olisi voinut jäädä näiden törttöilijöiden käytös huomaamatta. Kaikki naisia myöten olivat siinä MUKANA. Ja yleensä vielä etenkin seksuaalisesta ahdistelusta vaaditaan olemaan imarreltu. Kaikki olettavat että seksuaalinen huomio on aina imartelevaa harrasti sitä kuka tahansa ja oli kohteena kuka tahansa. Koska se on sitä suomalaista kulttuuria.

   Sä elät tällaisessa petri nygårdien ja christoffer weissien spedelandiassa. Mee kertoo jollekin jos sua seksuaaliahdistellaan kaikkien nähden ja kuullen.

   Ihmiset ovat vasta nyt alkaneet havahtua koko ongelmaan. Mutta silti nuoremmissakin sukupolvissa on vielä näitä hiton duudsoneita jotka haluavat jatkaa perinteitä.

   • Anonyymi

    Ajatelkaa millainen ase huumori on kun siedätytetään yleisöä ajatukseen että väkivallassa on jotakin humoristista.

    Olen miettinyt monta kertaa kun näiden kunniakulttuurien väkivaltaperinteistä puhutaan että noissa maissa ei huumorilla taida olla ollenkaan samanlaista vaikutusvaltaa kuin länsimaissa. Meillä harrastetaan väkivaltaa ihan vain läpällä.

    https://www.youtube.com/watch?v=YKaRsADTEfc


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   5716
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   328
   2386
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   467
   2086
  4. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   245
   1371
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1337
  6. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   628
   1315
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   222
   1121
  8. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   71
   1063
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1005
  10. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   921
  Aihe