Kiitos Lenita, Souri ja metoo!

Anonyymi

Näin ahdistavana aikana on hienoa välillä havahtua siihen miten aika muuttaa asioita. Jotkut asiat menevät ikään kuin huomaamatta eteenpäin, ja niille ei aina tajua antaa sille kuuluvaa arvoa. Eipä arvannut Tarana Burke vuonna 2007 kun aloitti #metoo- kampanjansa tarkoittaen sen vain oman afroamerikkalaisessa yhteisössään kohtaamiensa ongelmien jakamiskampanjaksi, että joku päivä tästä tulee koko maapallon kattava kaikkien tuntema liike.

Että mä olen ylpeä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lenita-airisto-vastaa-spede-vaitteista-hammentyneille-onnittelen-etta-he-eivat-ole-joutuneet-samaan-tilanteeseen/8373432#gs.sbs5sn

Ajatelkaa oikeasti kuinka paljon asenteet ovat muuttuneet vaikkapa sitten vain ysäriltä asti.

9

1154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos LENITA!!!
      Ja hyvä Katariina Souri!

      Mm. Facebookin kommenteista näkee, että naisviha kukoistaa Suomessa (myös naisilla itsellään).
      Lenita suojeli Spedeä tämän eläessä mutta kertoi tapauksesta mainitsematta Speden nimeä.
      Nyt naisvihaajat vihaavat Lenitaa kun hän rikkoi tabun ja kertoi.
      Raiskaajaahan tässä pitäisi vihata ja vallan väärinkäyttämistä! Mitä muita hirveyksiä ehti tehdä jos Suomen rohkein nainen on ainoa joka uskaltaa sanoa ääneen.
      Pudottakaa "sankarit"

      • Anonyymi

        https://www.is.fi/viihde/art-2000008667416.html

        "TV-VAIKUTTAJA, MTV Oy:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen, 68, kirjoitti yhdessä Kalle Kinnusen kanssa kirjoittamassaan Daddy Cool – kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla -muistelmateoksessaan tv- ja elokuva-alan henkilöistä varsin suorasukaiseen tyyliin.

        Vuonna 2017 julkaistussa kirjassa Sairanen kertoi säästelemättä myös Pertti ”Spede” Pasasen käytöksestä...

        – Kirjoitin asiasta vuonna 2017 kirjassani. Sain kurat päälleni. Kuopiolaiset uhkasivat hakata jos ilmaannun sinne, Sairanen kommentoi....

        Koska hänellä oli tätä televisionäkyvyyden tuomaa valtaa, ikäero – Spede oli 70-vuotias, tytöt 20-vuotiaita – ei vaikuttanut asiaan. Irvokkaalta touhu kyllä näytti, kirjassa kuvaillaan."


        Tuollaisten mogulien häiriökäytöstä ja seksuaalista väkivaltaa ja sitä ettei heitä ole uskallettu tuomita selitellään yleensä heidän vaikutusvaltaisella asemallaan. Sitä mitä ei vielä tunnisteta on huumorin osuus. Huumorin varjolla tehdään paljon pahuuksia. Ihmistä joka saa toiset nauramaan ei osata nähdä vaarallisena. Koomikko - oli se sitten ammattikoomikko tai vain persoonallisuudeltaan koominen henkilö - saa paljon enemmän anteeksi kuin muut vain siksi koska sellainen henkilö luo huumorin avulla itsestään harmittoman vaikutelman. Kukaan ei halua leimautua huumorintajuttomaksi.

        Paljonko esim. Bill Cosbyn uhrien kynnys asettua Cosbya vastaan julkisesti nousi nimen omaan siksi koska Cosby oli hauska mies joka herätti hellyyttäviä tunteita yleisössä. Spede puolestaan on oikein arkkityyppi siitä millainen on tyypillinen suomalainen seksuaalihäirikkö. Ei se ole mikään sarvet päässä kulkeva paholainen. Se on yleensä juuri tuollainen Spede.


    • Anonyymi

      Englannissa mm. Jimmy Savile
      https://yle.fi/uutiset/3-8700943

      Suomessa näitä vastaavia vieläkin hyssytellään ja suojellaan . Kumpa uhrit uskaltaisivat puhua ja nimillä, muuttuisi koko kulttuuri.
      Miehen ura ja maine on vielä hänen kuoltuakin tärkeämmät kuin naisen koko elämä?

      • Anonyymi

        Savilen kohteena taisivat olla enemmän lapset kuin naiset. Mutta tuossakin oli kyseessä jälleen kerran ja nimen omaan koomikko joka oli seksuaalirikollinen. Pääsi pälkähästä osittain suhteidensa vuoksi. Mutta varmaan vieläkin enemmän siksi koska humoristista persoonaa ei oteta vakavasti. Mikään mikä on hilpeetä ei voi olla vakavaa.

        Kun Joonas Hytönen julkaisi kirjan ysärin Jyrkin kulissien tapahtumista tässäkin jälleen nähdään miten huumori näyttelee olennaisinta osaa kun paskiaiset päästetään pälkähästä. Mutta on kuitenkin tapahtunut iso muutos ysäriltä tähän päivään. Tuossakin todetaan että enää tämä ei voisi olla mahdollista. Ja jos olisikin, ihmiset uskaltaisivat protestoida paljon rohkeammin. On hyväksytympää protestoida ja vaatia kunnioittavaa kohtelua nykypäivänä kuin vielä kolkyt vuotta sitten.

        On meillä varsinkin skandinaviassa vieläkin aivan spede kulttuuri tässä mielessä joka luo sallivan ja vähättelevän asenneilmapiirin myös seksuaaliselle väkivallalle. Mutta kyllä yleinen tiedostavuus on kasvanut paljon. Kun ottaa tuollaisen 30 vuoden periodin ja näkee muutoksen se on aika iso kuitenkin. Hyvään suuntaan ollaan menossa joissakin asioissa.

        Asiat etenee sitä mukaa mitä yleinen tietoisuuden tila paranee.

        https://www.is.fi/viihde/art-2000008340811.html


    • Anonyymi

      Tässä on taas teräviä huomioita ajan muuttumisesta (onneksi).

      https://www.is.fi/viihde/art-2000008671001.html

      Hannele Laurin ja Riitta Väisäsen pöyristymiset kuinka nämä väitteet on "hirveän vaikea uskoa" todistaa miten vaikea joskus ihmisten on havainnoida sellaisia ongelmia jotka ovat kytköksissä omaan kulttuuriin. Meillähän Suomessa halutaan ajatella että seksuaalinen väkivalta on kulttuurisidonnaista vain meille vieraiden kulttuurien piirissä. Suomalaista seksuaalista väkivaltaa käsitellään normaalista irrallisena poikkeavana asiana jota esiintyy vai marginaalipiireissä. Oikeasti asiahan on päin vastoin. Se on niin NORMAALIA ettei tavallinen ihminen edes tunnista sitä vaikka sitä tapahtuisi nenän edessä.

      Ei ole ollenkaan vaikea uskoa edes näin etäisyyden päästä Spedeä vastaan esitettyjä väitteitä. Spedehän edustaa juuri sitä ihmistyyppiä joka on sosiaalinen törppö ja häirikkö. Eli juuri sellainen persoonallisuus joka seksuaalista häirintää yleensä harrastaa ja vieläpä kaikkien nähden aivan estottomasti. Yleisön hyväksynnällä. Tuollainen käytös vain on niin sisäänrakentunut koko kulttuuriin että jotkut ovat kertakaikkiaan umpisokeita edes tajuamaan että joku voisi olla väärin. Jos et sitä suomalaisessa kulttuurissa kestä olet yliherkkä huumorintajuton nipottaja, seksuaalisesti kompleksinen ja varmaan traumatisoitunut.

      "– Kenelle olisi edes voinut tehdä valituksen? Kuka olisi naisia uskonut? Silloin ajateltiin, että maailma vain oli sellainen, ja siinä pitää yrittää pärjätä."

      Toi on huvittavaa miten häiriökäyttäytyvän pervon käytös on yleensä koko maailman nähtävillä. Kaikki tietävät siitä. Kaikki voivat havainnoida sen omilla aisteillaan. Pervo yleensä pääsee oikein mässäilemään taipumuksillaan aivan häpeilemättä. Ja sitten uhreille (joko olemassa oleville tai potentiaalisille) annetaan neuvoja että kannattaa kertoa jollekin.

      Oma suomalainen rahvas isäni kuten suurin osa lapsuuteni aikuisista olivat juuri tuollaisia. Isä puhui törkeyksiä kaikkien nähden ja kuullen. Häpäisi ja nolasi törttöilyillään meidän monet kerrat. Ja sitten valistetaan että olisit mennyt kertomaan jollekin. Kenelle olisi pitänyt mennä kertomaan asiasta joka oli kaikkien nähtävillä? Lapsuudessani ei ollut ainuttakaan ihmistä jolta olisi voinut jäädä näiden törttöilijöiden käytös huomaamatta. Kaikki naisia myöten olivat siinä MUKANA. Ja yleensä vielä etenkin seksuaalisesta ahdistelusta vaaditaan olemaan imarreltu. Kaikki olettavat että seksuaalinen huomio on aina imartelevaa harrasti sitä kuka tahansa ja oli kohteena kuka tahansa. Koska se on sitä suomalaista kulttuuria.

      Sä elät tällaisessa petri nygårdien ja christoffer weissien spedelandiassa. Mee kertoo jollekin jos sua seksuaaliahdistellaan kaikkien nähden ja kuullen.

      Ihmiset ovat vasta nyt alkaneet havahtua koko ongelmaan. Mutta silti nuoremmissakin sukupolvissa on vielä näitä hiton duudsoneita jotka haluavat jatkaa perinteitä.

      • Anonyymi

        Ajatelkaa millainen ase huumori on kun siedätytetään yleisöä ajatukseen että väkivallassa on jotakin humoristista.

        Olen miettinyt monta kertaa kun näiden kunniakulttuurien väkivaltaperinteistä puhutaan että noissa maissa ei huumorilla taida olla ollenkaan samanlaista vaikutusvaltaa kuin länsimaissa. Meillä harrastetaan väkivaltaa ihan vain läpällä.

        https://www.youtube.com/watch?v=YKaRsADTEfc


    • Anonyymi

      Hyvä Lenita ja Souri, olette Rohkeita naisia!

    • Anonyymi

      Asenteet ei kaikilla miehillä todellakaan ole muuttuneet. Vapaamuurarit on yksi naisia alistava lahko, jonka riveissä on väkivaltarikollisia.

      • Anonyymi

        Akat aidan tekee, miehet käyvät mittaamassa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe