Päitä alkaa putoilla Venäjällä

Anonyymi

Kun huonosti menee,on syylliset löydettävä!

VAHVISTAMATTOMIEN raporttien mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n ulkomaantiedusteluosaston päällikön Sergei Besadan kotiarestiin.

Asiasta kertovat muun muassa The Times, BBC ja venäläinen verkkolehti Meduza.

Besadan lisäksi syrjään on mediatietojen mukaan siirretty myös varajohtaja Anatoli Bolyuk. He johtivat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n 5-yksikköä, jonka vastuulla oli muun muassa Ukrainassa tehtävä tiedustelu.

Venäjän vakoiluvirastoihin erikoistuneet toimittajat Andrei Soldatovin ja Irina Boroganin raportoivat ensimmäisenä kotiarestista. Kotiaresti johtuu verkkolehti Meduzan tietojen mukaan tiedustelutoimintaan tarkoitettujen varojen väärinkäytöstä ja tiedustelun heikosta tasosta.

8

184

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   LÄNSIMAISET viranomaiset eivät voi vahvistaa tietoja kotiarestista, mutta niiden mukaan tiedustelupalvelun molemmilla johtajilla on ollut tärkeä rooli Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan.

   Kotiaresti voisi BBC:n haastatteleman viranomaislähteen mukaan viitata Putinin huoleen tiedustelupalvelun tilasta ja ennakoida suuria muutoksia.

   Sergei Besadan johtaman yksikön vastuulla on ollut tuoda presidentti Putinille tietoa Ukrainan poliittisesta tilasta. Medialähteiden mukaan vaikuttaa siltä, että kaksi viikkoa hyökkäyksen alkamisen jälkeen Putin on ymmärtänyt, että hänelle annettiin vääränlaista tietoa Ukrainasta.

   Andrei Soldatov arvioi The Timesisin mukaan, että venäläisten kentällä tekemä tiedustelu on saattanut olla erinomaista, mutta tietoa ei välttämättä ole välitetty Putinille asti samassa muodossa. Taustalla voi olla pelko, että Putinille ei ole uskallettu kertoa asioita, joita hän ei ole uskottu haluavan kuulla.

  • Anonyymi

   Olisikohan tuo alkua muutokselle ja vallan vaihtumiselle. Vaiko seuraako se että Putinin klikin tarkoittama sotilaallinen erikoisteurastusoperaatioretki Ukrainaan halutaan keinoja kaihtamatta ja kustannuksista sekä ukrainalaisista kuin omistakaan uhreista piittaamatta saattaa suunniteltuun veriseen päätökseensä.

  • Anonyymi

   Meillä olis saunantakana koko porukalle tilaa

  • Anonyymi

   Putinin pää saisi kopsahtaa betonilattiaan ihan pian.

   Maailman iloisimmat hautajaiset luvassa ;D

  • Anonyymi

   Venäjän meno alkaa muistuttaa jo Stalinin aikoja..

  • Anonyymi

   Stalin taisi olla vielä hurjempi johtaja kuin Putin.

  • Anonyymi

   On vasta alussa.

  • Anonyymi

   Sitä kauemmin sota kestää mitä suuremmat sotimishalut ovat ja usko sotien "oikeutukseen". Ukrainan sodasta ei tullut "salamasotaa" kahdeksan vuoden "kyräilysodan" jälkeen. Minskin sopimus ei ole osoittautunut rauhan takeeksi. Rauhaa olisi pitänyt aktiivisesti neuvotellen hakea. Poliittiset, tyhjät lupaukset unohtaen. Ukrainan nykyinen, venäjänkielen taitoinen presidentti lienee nyt eniten "länteen kääntynyt", jonka kansansuosio on sodan takia suuresti kasvanut. Ennen sotaa kansansuosio oli alamaissa ja jatkokausi olisi ehkä ollut epävarma.

   Ukraina on pyrkinyt sekä Naton että EU:n jäseneksi. Mitä se merkitsisi Ukrainan tulevaisuuden kannalta entä EU:n?
   Nyt tiedetään, että EU:n asettamat sanktiot tulevat vaikuttamaan jäsenmaiden talouksiin kymmeniä vuosia. EU-maiden sanktiot ja aiemmin tehtyjen taloussopimusten ja yhteistyön irtisanominen Venäjän kanssa aiheuttavat miinusmerkkistä talouskasvua ja entistä suurempaa velkataakkaa vuosikausiksi. Suomessakin kerrotaan ruuan hinnan jopa kaksinkertaistuvan ja myös energian hinnan nousu tulee vaikuttamaan hyvin suuresti. Miten käynee EU:n jäsenmaiden tukien?

   Ukrainan jälleenrakennus tulee olemaan valtava urakka — varsinkin jos sota kestää pitkään ja Ukrainan pommitus jatkuu. Mitä enemmän sotilaallista tukea Ukrainalle annetaan, sitä kauemmin sota kestänee ja suuri vaara on, että sota laajenee muihin EU-maihin.
   Jos Nato tukisi sotatoimin Ukrainaa (tai Venäjän rajanaapureita), saattaisi se johtaa jopa kolmanteen maailmansotaan.

   Venäjän ydinvoima-arsenaali on valtava kuten myös Naton — tuskin sitä edes ymmärrämme. USA on Venäjän ohella maailman suurin asetuottajamaa. Aseyhtiöitä molemmissa maissa on lukuisia ja Ukrainan sodan aikana aseyhtiöiden osakkeiden nousu on ollut nopea.

   Rauhantyö olisi YK:n tärkein tehtävä. Tarvittaisiin sotia käyvien valtioiden profiliointia: historiallisia, uskonnollisia, taloudellisia ja poliittisia syitä sekä seurauksia.

   Maapallolla käydään parhaillaan noin 20 eriasteista sotaa tai konfliktia. Miksi emme tutkisi ja kertoisi sotien ja selkkausten oikeita syitä ja hakisi niihin rauhanomaisia ratkaisuja? Onko aseyhtiöiden omistajilla liian suuri valta — entä miten vaikuttaa "informaatiosota" ja oikean tiedon puute? Mutu-tiedoilla ei pidä perustella sotia eikä toimia sodan puolesta rauhan sijaan.

   Lopuksi: kaunis sininen planeettamme kiitää avaruudessa pyörien akselinsa ympäri. Siniset vedet säihkyvät siellä täällä, kasvaen jäävuorten sulaessa. Isot hiekka-aavikot kuivuessaan leviävät ilmastonmuutoksen aiheuttamien tuhojen lisääntyessä yhä vaikeammin korjattavaksi. Ihmiset rakentavat taloja, teitä, asetehtaita — lentävät maasta toiseen älylaitteet mukanaan. Siellä täällä soditaan ja tapetaan — rakennetaan ohjuksia, pommeja, panssarivaunuja —vihollisiako varten — valtaako varten vai johtajien vallanhimon tyydytykseksi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   206
   4328
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   168
   3016
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   2512
  4. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   47
   1618
  5. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   133
   1464
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   1420
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   9
   1120
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1087
  9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   38
   1025
  10. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   65
   875
  Aihe