Kuka tykkää mistäkin

Anonyymi

Minä en tykkää kuvata huonosti pukeutuneita rumia ihmisiä humalassa. En kerta kaikkiaan. Köyhyyttä, rumuutta, raunioita, ojassa makaavia puliukkoja, ja kaikki tämä vielä mustavalkoisena. Kaiken lisäksi vielä huonosti valottuneita, epäteräviä ja teknisesti täysin epäonnistuneita kuvia. Vähän niin kuin Turkan oppilaatkin luulevat, että mitä idioottimaisemmin käyttäydyt julkisuudessa ja julkisilla paikoilla, kiroilet paljon ja halveksit kaikkea, olet jatkuvasti tappeluissa niin sitä parempi näyttelijä olet ja sitä syvällisempi elämän asenne sinulla on.

Jotkut pussihousu taunot pitävät tällaista kuvaamista ja elämän asennetta taiteena. Heillä on hevoskuormallinen kaikenlaista romua siksi, että eivät paremmastakaan mitään tiedä ja ja kuvittelevat ihan oikeasti, että hyvän valokuvan synnyttäminen olisi jotain rakettitiedettä. No,,,joskushan se sitä olikin. He saavat tuosta kaikesta menneisyyden tekniikan romukasasta itselleen sellaisen tunteen, että olisivat oikeita valokuvaajia.

Muutama esimerkki heidän luomiskyvystään ja näkemyksestään siitä, mikä on valokuvausta.

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1920,h_928,ar_2.0682523250579834,dpr_1,c_fill,g_faces/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/13-3-8480058

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sites/default/files/styles/main_image/public/exhibitions/2017-01/valokuva_vaikuttaa.jpg?itok=JMHpy5HA

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sites/default/files/pages/2016-11/hietanen_kilometri_keskustasta_2.jpg

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sites/default/files/pages/gallery/2019-09/d1971_3_54_rajattu.jpg

https://oivaseutu.fi/site/assets/files/4081/kuva.1200x0.webp

Sitten muutama esimerkki sellaisesta valokuvauksesta jota minä arvostan.
(Ei itseni ottamia vaikkakin hyvin samanlaisia) Kaunista, nykyaikaista, siististi pukeutuneita, menestyviä ihmisiä, sivistyneitä ihmisiä selvinpäin, arkkitehtuuria.

Tässä muutama esimerkki siitä.

https://d38jyormajor1t.cloudfront.net/1140x760,fit,q85/sisustusprodmedia/sisustus/wp-content/uploads/2017/06/kaupunkiasunto-parveke-valkoinen-moderni.jpeg

https://p0.pikist.com/photos/669/303/architecture-escalator-stairs-modern-city-dusseldorf-urban-big-city-blue.jpg

https://p0.pikist.com/photos/928/278/metro-subway-metropolitan-metro-station-people-transport-interior-airport-architecture.jpg

https://p0.pikist.com/photos/84/849/tree-nature-wood-sunset-light-leaves-landscape-summer-spring.jpg

https://p0.pikist.com/photos/133/277/city-night-architecture-dark-urban-lights-building-road-evening.jpg

Nämä pussihousu reiskat ovat kuin rähjäinen juna-asema rikottuine ikkunoineen ja graffiteineen, jossa kiskot ovat ruosteessa, piha on umpeen ruohottonut. Kaikki viestii sitä, että se viimeinen juna meni jo mutta penkillä istuu silti joku jolle viesti ei ole kantautunut.

29

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuinkahan on julkaisuoikeuksien laita noissa spurgukuvissa. Varmaan ovat saaneet korvauksen noista kuvista.

    • Anonyymi

      Hyvää tekstiä. Oletko kirjailija.

      • Anonyymi

        yhdyssanavirheitä
        pilkkuvirheitä
        on varmati kirjailija,
        jonkun osaavan täytyy puhtaaksikirjoittaa hänen tekstinsä


    • Anonyymi

      Mikähän hellsinkiläinen keskenkasvuinen märkäkorva viherhippi huuhaa pölvästi sinä oikein olet?
      Valokuvauksesta ja kameroista et ymmärrä mitään.

      • Anonyymi

        Kuka niistä uusista tekniikan virityksistä mitään ymmärtää? Kivikautena oli itselaukaisu (tai mikä sen nimi nyt olikaan?)- nyt selfie. Voi voi, kun minä en näe asiassa mitään eroa. Paitsi, että tuli vähemmän isonenäisiä "miniä" - silloin kivikautena. Valokuvauksesta en tienkään ymmärrä mitään, kun en sitä ole aikoihin enää harrastanut. Paitsi sen, että kun ottaa useamman kuvan, joku niistä voi olla jopa sellainen, että sen voi muillekin häpeämättä näyttää. Ja hävittää epäonnistuneet. Jostain kummasta syystä jotkut säästävät kaikki epäonnistuneet kuvansakin.


    • Anonyymi

      Juuri tuollaisia kuvia, siis noita nykyaikaisia kuvia, voi ottaa nykyaikaisilla kännyköillä joissa on loistavat kamerat. Kuka idiootti ostaisi nykyaikaisen superkännykän ja menisi kuvaamaan jotain spurgui ja paskakasoja?

      • Anonyymi

        Superkännykkä !!!!!!!!

        Kännykästä (joka on kamerana pelkkä mitätön ja halpa lelu) tuollaista nimitystä käyttävä tyyppi on todella tietämätön, lapsellinen ja typerä märkäkorvainen kakara, joka ei ole koskaan edes nähnyt oikeaa kameraa.


      • Anonyymi

        Märkäkorva kakaroiden selfie kuvaus ei ole valokuvausta siksikään koska kuviin tallentuu pelkkiä paskakasoja sekä aloittelevia spurguja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Superkännykkä !!!!!!!!

        Kännykästä (joka on kamerana pelkkä mitätön ja halpa lelu) tuollaista nimitystä käyttävä tyyppi on todella tietämätön, lapsellinen ja typerä märkäkorvainen kakara, joka ei ole koskaan edes nähnyt oikeaa kameraa.

        nyt on kyl jääny menkat tulematta

        ootkos tehnyt jo raskaustestin?

        alkuraskauteen kuuluu kiukkuisuus


    • Anonyymi

      Aloitus on tosi cool.👍👍

    • Anonyymi

      Minä olen ollut jo 70 luvulla sitä mieltä, että tuollaiset rappiokulttuurin kuvaajat ovat jotenkin päästään vialla. Tyypillisiä vassareita jotka ihailevat paskakulttuuria.

      • Anonyymi

        Ai, onko jo 70-luvulla tiedetty jotain paskakulttuurista?
        Luulin, että vasta 2000-luvulla matut keksivät paskakulttuurin.


    • Anonyymi

      Sinäpä tuon sanoit. Itse en olisi jaksanut.

    • Anonyymi

      🤣🤣🤣🤣🤣
      Hyvä juttu.

    • Anonyymi

      Minusta sellainen valokuva on paras, jossa 50 vuotias joku euron Kerttu on kusella Josafatinkalliolla sorbuspullo kädessä sammuneiden puliukkojen keskellä ja kesäleningin rinnuksilla on kuivuneet ykät. Kaikki tämä mustavalkoisena ja rakeisena.
      Ai sitä taiteen määrää mikä tuollaiseen kuvaan on latautunut.

    • Anonyymi

      Aloittajan aiheista tuli mieleen erään saksalaisen museon ristiinnaulittua esittävät suuret maalaukset, kauheita olivat,suoranaista mässäilyä.

    • Anonyymi

      "Vähän niin kuin Turkan oppilaatkin luulevat, että mitä idioottimaisemmin käyttäydyt julkisuudessa ja julkisilla paikoilla, kiroilet paljon ja halveksit kaikkea, olet jatkuvasti tappeluissa niin sitä parempi näyttelijä olet ja sitä syvällisempi elämän asenne sinulla on. "

      Ja juuri nyt syyllistyt itse samaan halveksimalla rumuutta, köyhyyttä ja huono-osaisia. Maailma ei ole täydellinen. Jos katselee vain kauniita kuvia ja asioita niin silloin elää kuplassa. Jos tiedostaa elämän ja maailman moninaisuuden ei tule niin suurena yllätyksenä kun todellisen maailman realiteetit konkretisoituvat omalla kohdalla. Korona muutti maailmaa jo melkoisesti ja ukrainan sota tekee sitä vielä lisää jollet ole sattunut sitä huomaamaan. Kauneus ja hyväosaisuus ei suojaa katastrofeilta ja kriiseiltä.

    • Anonyymi

      Ihan turha yrittää viisatella asioista joista ei mitään tiedä. Vaikka valokuvausta yleisesti ottaen pidetään taidemuotona niin kaikkien kuvien arvoa ei voi eikä tarvitse mitata taiteellisin perustein. Tai siis tietysti voi mutta kaikkien kuvien tarkoitus ei ole olla taidetta varsinaisesti tai esteettisesti tuottaa mielihyvää. Pitää myös muistaa se että pitääkö jostakin asiasta vai ei on aivan eri asia kuin onko se hyvä vai huono.

      Dokumenttikuvausta ja kuvajournalismia voi tarkastella myös taiteen näkökulmasta. Rajaus, sommittelu yms. asiat ovat kaiken kuvantamisen perusasioita jotka vaikuttavat siihen miten kuva koetaan ja minkälaisen vaikutelman se asioista antaa. Nämä kuvat jotka linkkasit huonojen kuvien esimerkkeinä kuuluvat juuri em. gategoriaan. Niiden ottamisen perimmäinen tarkoitus lienee ollut dokumentoida omaa aikaa. Samat kuvaajat ovat varmasti kuvanneet myös toisenlaisia kuvia.

      Yleinen amatöörikuvaajien ongelma on se ettei keksi mitään kuvattavaa. Etsitään erilaisia tekosyitä ja hankitaan uusia välineitä. Jos haluat ottaa oikeasti merkittävän kuvan niin kuvaa tätä hetkeä, elämää ja ympäristöäsi. Niin hyvin ja monipuolisesti kuin kykenet. Tusinakuvaajat ottavat turhia kuvia mitättömistä aiheista.

      Linkkaamisistasi hyvistä kuvista ei sinällään löydy mitään moitittavaa vaikkeivat mitään mestariteoksia olekkaan. Arkkitehtuuri, muoti ja kauneus ovat aina olleet kestosuosikkeja taiteen aiheina. Ne ovat kuitenkin vain pintaa. Tulevaisuudessa kiinnostavat samat peruskysymykset kuin nyt ja ennenkin. Miten ennen on eletty ja mitä siitä voimme oppia. Yleensä ei opita juuri mitään menneisyydestä vaan kuvitellaan että juuri nyt olisi jotenkin toisin ja ennen olisi tehty kaikki väärin.

      Otetaan suomalaisen taiteen historiasta esimerkki. Monet ns. kultakauden maalarit jotka luuhasivat pariisissa ja maalasivat muotokuvia ja joita nykyään pidetään kansallissankareina käyttivät malleinaan prostituoituja. Siinä viuhui pensseli jos toinenkin. Ovatko nämä maalaukset parempia vai huonompia sen takia mikä oli mallin sosiaalinen asema? Aiheesta on myös ihan tutkimusdataa jos jotakuta kiinnostaa.

      Toisena esimerkkinä voisi ajatella elokuvien tähtiä ja tarinoita. Parhaissa elokuvissa draama on kantava voima. Jotkut näyttelijät voivat olla hetken pinnalla ulkonäkönsönsä takia. Kun tarkastelee tarkemmin suosittuja näyttelijöitä niin heistä usein löytyy enemmän vikoja kuin jotakin täydellistä. Siis kun puhutaan pelkästään ulkonäöstä. Epätäydellisyys on aina vedonnut ihmiseen enemmän kuin täydellisyys. Epätäydellisyyteen on helppo samaistua. Kukaan ei ole täydellinen.

      • Anonyymi

        Hienosti kirjoitettu.


    • Anonyymi

      Tuollainen toisen ihmisen vähäosaisuudella ratsastaminen "taiteen nimissä" on iljettävintä mitä minä tiedän. Noiden valokuvien ottajat hävetköön.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen asia. Mikä on kuvan ottajan motiivi, miten ja mihin kuvaa käytetään. Aika paljon asioita voi kuvata. Itse pidän kriittisimpänä asiania sitä että mihin kuvaa käytetään. Ns. keltainen lehdistö rahastaa aika paljon julkaisemalla kuvia joissa kuvan kohteet eivät parhaimmillaan. Tätä perustellaan journalistisilla arvoilla. Ihmisiä jopa kannustetaan lähettämään kuvia toisistaan maksamalla pieniä palkkioita. Ns. klikkiotsikkojournalismin mielekkyyttä ja eettisyyttä kannattaa jokaisen pohtia. Tätä kurjuudella ratsastamista tai pikemminkin rahastamista tapahtuu pikemminkin täällä kuin taidekentällä. Perinteisesti kuvajournalismin ja journalismin tehtävä on aina ollut erilaisista asioista kertominen. Ja kaikki asiat eivät ole aina mukavia.

        Mitä tulee taiteeseen niin kannattaa hetki miettiä vaikkapa musiikkia. Paljon on iloisia ralleja mutta vähintään yhtä paljon on kappaleita joissa on huomattavan synkkä sävy ja joissa käsitellään erilaisia ongelmia joita elämässä voi tulla vastaa. Mainitaan vaikkapa Irwin ja Junnu Vainio. Molempien tuotannossa löytyy varsin laaja kirjo erilaisista ihmiskohtaloista niin ylä- kuin alamäessä.

        On aivan selvä asia että kivoja ja kauniita kuvia on hauskempi katsoa koska niistä saa mielihyvää. Taiteen perimmäinen tarkoitus ei kuitenkaan ole pelkästään mielihyvä. Joku kiteytti että taiteen tehtävä on herättää tunnereaktio. Nyt kannattaakin pohtia omaa reaktiota johonkin kuvaan. Mistä kyseinen reaktio pohjimmiltaan johtuu? Maailmassa on paljon asioita jotka koetaan epämiellyttävinä mutta ne ovat kuitenkin osa elämää. Perinteisesti kuvajournalismin ja journalismin tehtävä on aina ollut erilaisista asioista kertominen. Sama pätee koko taidekenttään. Alkuperäisillä tekijöillä on yleensä oikea momotiivi ja lähtökohta omaan tekemiseensä. Tästä syystä on hyvä ottaa selvää mitä minkäkin asian taustalta löytyy. Saman asian kun voi tulkita hyvinkin monella tapaa jos ei tiedä mitä juuri nyt on haettu.

        Vanhan sanonnan mukaan kauneus on katsojan silmässä. Itse en juurikaan käytä sanaa ruma koska kauneus on varsin subjektiivinen käsite. Miten joku kokee jonkin asian esteettisesti riippuu varsin monesta asiasta. Kulttuurinen tausta, sivistystaso, oma kokemusmaailma ja myös geneettiset ominaisuudet vaikuttavat siihen miten asiat koetaan. Ja yhtenä tärkeimpänä tekijänä on tilanne ja siihen vaikuttavat osatekijät kokemushetkellä. Tämä pätee erittäin hyvin kaikkiin asioihin joita arvioidaan omilla aisteilla. Eli mikä on fiilis juuri kokemushetkellä. Jäätelö on keskimäärin parempaa kesähelteillä nautittuna kuin talvella vaikka olisikin aivan samanlaista.


    • Anonyymi

      Miksi väheksyt läheistesi elinoloja ?

      • Anonyymi

        Sinulla on vikaa korviesi välisessä umpiluisessa osassa.


    • Anonyymi

      Näinhän se on, että kuvista voi päätellä kuvaajan henkisen tason. Ihmisen sanat, elämän arvot, ja kuvat kertovat selvästi, että missä kunnossa ihminen on psyykkisesti ja millaiset elämänarvot hänellä on. Tuollaiset rumien ja huomojen kuvien kuvaajat ovat itse sisältä täysin rikki tai vajaasti kehittyneitä.

      • Anonyymi

        Sinulla on todella paljon vikaa korviesi välisessä umpiluisessa osassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on todella paljon vikaa korviesi välisessä umpiluisessa osassa.

        Sinä taas sopisit mitä parhaiten venäjän armeijaan tappamaan ja raiskaamaan siviilejä. Luonteesi vetää vahvasti siihen suuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä taas sopisit mitä parhaiten venäjän armeijaan tappamaan ja raiskaamaan siviilejä. Luonteesi vetää vahvasti siihen suuntaan.

        Ja sinä sovit parhaiten hourulaan, koska mielipiteesi ovat noin typeriä.

        Tosin taidat olla vielä henkisesti lastentarha ikäisten tasolla, joten edes hourula ei ole sinulle sopiva loppusijoituspaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä taas sopisit mitä parhaiten venäjän armeijaan tappamaan ja raiskaamaan siviilejä. Luonteesi vetää vahvasti siihen suuntaan.

        Itse taas paljastit näillä ilkeillä sanoilla vääristyneen maailmankatsomuksesi. Opi tästä viestiketjusta, että elämä ei ole pelkkää kromia. Pysähdy ja ajattele, saat elämästäsi paljon monipuolisemman.


    • Anonyymi

      Joo, hyvin lohkaistu ap. Rappioromantiikkaan on helppo tarttua, kun omat ideat eivät riitä kantamaan kauemmas. Kliseet ovat helppoja, ja itse ymmärrän aloittelijoita ja amatöörejä, jotka niitä käyttävät, mutta niistä tulee helposti maneeri.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe