Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikrofoni Reistailee

Anonyymi

Hei. Olen 15v poika ja Omistan HP EliteBook 840 G3 kannettavan tietokoneen. Käytän sitä lähinnä kavereiden kanssa puhumiseen discordin kautta, samalla kun pelaamme pelejä. Tiedän kyllä, että tietokoneeni ei ole mikään paras tuohon käyttötarkoitukseen ja että oikea pelitietokone/peliläppäri olisi parempi.

Kaverini huomasi pari päivää sitten ongelman, ollessani kavereideni kanssa discord puhelussa. Ääneni ei enää kuulunut, tai kuului kyllä, mutta kuulokkeiden mikrofoni piti tuoda aivan suun lähelle ja piti puhua kovaa. Päätin käynnistää tietokoneen uudestaan, se toimi, mutta muutaman minuutin jälkeen ongelma tuli taas.
Sama jatkui, kunnes menin tietokoneen asetuksiin "valitse äänitulolaite" kohtaan ja sieltä valitsin "syöte" kohdasta vianmäärityksen. Vianmääritys löysi jotain ja korjasi sen.
Tämän jälkeen menin discord puheluun uudestaan ja puheeni kuului normaalisti koko puhelun ajan.

Seuraavana päivänä menin taas puheluun ja n. 5 min ja kaverini ilmoittivat samasta ongelmasta kuin aikaisemmin. Koitin liittyä puheluun uudestaan monta kertaa ja aina alussa puhe kuului normaalisti, mutta vähän ajan päästä ei melkein ollenkaan.
Menin taas vianmääritykseen, mutta se ei löytänyt mitään vikaa.

Käytän pari viikkoa sitten ostettua jbl quantum 100 headsettia. Mietin aluksi onko vika niissä, mutta koitin toisiakin kuulokkeita ja muutama minuutti niin ääneni ei taaskaan kuulunut puhelussa.

Mitä minun pitäisi tehdä? Onko koneessani jokin vika?

4

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun olet vaihtanut mikrofonia tuloksetta niin vika on koneessasi. Voi olla ohjelmistoon tai koneen omaan äänikorttiin liittyvä ongelma. Jos sinulla on mahdollisuus saada koneesi käyntiin jollakin toisellä käyttiksellä (live Linux - distro?) niin kokeile sitä. Mikäli ongelma ilmenee kahden eri käyttiksen kanssa niin vika on koneen elektroniikassa. Sen korjaaminen vaatii työkaluja ja taitoja joita harvalla on.

      Ulkoinen usb - liitäntäinen äänikortti saattaisi ratkaista ongelman ainakin siinä tapauksessa että kyseessä on elektroniikan vika.

    • Anonyymi

      Kuulostaa lähinnä siltä, että siellä on taustalla joku softa, jolla on oikeus muuttaa mikrofonin äänenvoimakkuutta? Joku auto-asetuskin voisi tuollaista tehdä mikin voimakkuudelle jos mikkiin pääsee välillä kovaa meteliä.

    • Anonyymi

      Ei sitten aloittaja varmaan hakenut uusimpia ajureita tuolle läppärilleen? Noissa ollut koko ajan samat ongelmat eli alkuasennuksessa ottaa jostain syystä väärät oletusajurit.

    • Anonyymi

      Kokeile säätää discordin asetuksia monesti auttaa että käypi säätämässä niitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe