Talipunkki ja permetriini

Anonyymi

Olen taas alkanut taistelemaan saadakseni näppyläihoni edes vähän parempaan kuntoon. Ja aseena, mikäs muu kuin Google.
Ostin syksyllä pimafucortia (sienilääke kortisoni antibiootti) kun tulin siihen tulokseen että kyseessä voisi olla taliköhnä ja seborrooinen ihottuma. Finnejä kun tulee myös hiusrajaan, korvien taakse ja kulmakarvoihin. Eniten häiritsee kuitenkin nämä leuassa ja poskissa olevat isot punaiset "parta-alueen" finnit.
No, eipä tuosta voiteesta ole ollut hyötyä. Apteekin hilseshampookin on käytössä mutta ei auta yhtään.

Tänään aloin taas googlettaa ja päädyin taas tali-ihottumaan ja talipunkkeihin. Ja sitten se iski, uusi idea!! Talipunkki!
Eläimillähän on myös vastaavia penteleitä. On syyhypunkki, sikaripunkki, hilsepunkki, korvapunkki jne. Ja onhan niihin toimivat lääkkeet.

Aloin tutkia asiaa ja ilman reseptiä saa eläimille aika tujujakin myrkkyjä. Ihan perus hyönteismyrkkyjä siis. Frontline ja sen fiproniili on ollut otsikoissa kun ihmiset häätävät sillä täitä lapsiltaan. Kyseessä sellainen hermostoa sotkeva myrkky ettei tuo ole ehkä hyvä asia. Täit kyllä katoavat nopsaa tuolla aineella.
Jatkoin etsimistä. Löysin Nix-nimisen tuotteen joka löytyy ihan Suomenkin apteekista syyhypunkin häätämiseen. Vaikuttavana aineena permetriini. Sen pitäisi nitistää punkit yhden hoitokerran jälkeen, eli sen on oltava todella tehokas aine. Selvisi että tätä käytetään myös talipunkkien tappamiseen hyvin tuloksin.

Nix valmistaa myös permetriini-hyttysmyrkkyjä joita voi huoletta (jenkeissä) sumutella vaatteisiin ja esim teltan seiniin. Ja se tappaa selkärangattomia _erittäin_ tehokkaasti ja nopeasti. Ja se on (kuulemma) vaaraton nisäkkäille. Synteettisen permetriinin luonnonmukaista serkkua pyretriiniä käytetään jopa luomuviljelyssä, joten ehkä se oikeastikin on aika turvallinen meille nisäkkäille.

Sitten tullaan itse asiaan mihin en ole löytänyt vastausta.
Jotenkin tuo permetriini/pyretriini kuulosti tutulta ja sitten keksin että minullahan on sitä kaapissa! Olen aikoinaan ostanut Solediol pyretriiniä huonekasvien kirvainvaasion torjuntaan.
Hain sen pullon ja siinä on vain kahta ainesosaa, pyretriini ja rapsiöljy (ja varmaan vielä vettä).

Jäin miettimään että jos Nix on ihan turvallinen punkkien torjuntaan, niin eikö myös esim tämän Solediolin pitäisi olla...?? Hinta on murto-osan apteekin tököteistä.

1

972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan nyt lähivuosina näitä on taidettu alkaa tutkia paljon enemmän kuin ennen. kiitos masknen. Minullakin tämä on levinnyt maskipakon jälkeen. Ennen vain suunympärys oireili, nyt on isoja tulehtuneita patteja poskissa ja leuan alla.
      Nää punkit tykkäävät kosteasta, ja sitähän maskin alla on. Ja sit taas kuivattavat aknelääkkeet tekevät niille hallaa, harmi vain että ei ihokaan oikein niitä aineita kestä.
      Pyretriini/permetriini sitä vastoin taitaa olla aika ihoystävällinen.

      https://youarethehealer.org/maskne-caused-by-demodex/

      With all the research available now around Demodex mites, there should be instruction about these ectoparasites in medical schools. Yet most physicians still do not realize that these mites exist, or that there are a variety of health conditions associated with these mites when they grow out of control in our skin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5165
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3247
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe