Mihin pääsisi hoitoon?

Anonyymi

Työterveyslääkäri totesi kroonisen etenevän sairauden. Vaivan hoito ja vaikutukset työkykyyn jäivät seuraamatta, kun olin pariin kertaan käynyt vastaanotolla. Sopimukseen ei kuulu enempää käyntikertoja saman sairauden vuoksi. Terveyskeskus käskee mennä työterveyteen. Yksityisiin palveluihin ei pienituloisena ole aina varaa. Mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Todella hyvä kysymys. Itse olin keskussairaalan sydänosastolla muutama kuukausi sitten ja päivystävän lääkärin kanssa lyhyesti keskustelin. Lopuksi hän kysyi, että missä tilannettani seurataan. Sanoin, että ei missään ja asia jäi siihen. Ei kuulu näköjään kenellekään ja pärjätköön potilas omillaan.....

    • Anonyymi

      Kyllähän se seuranta terkkarille kuuluu. Ei muuta kuin varaat sinne ajan.
      Jos kieltäytyvät, pistä kirjallista viestiä sairaanhoitopiirin sähköisen palvelun kautta.
      Jos eivät ota sittenkään seurantaan, valita potilasasiamiehelle.

    • Anonyymi

      Onnistuisiko niin, että työpaikkalääkärisi kirjoittaa/kirjoittaisi lähetteen julkisen puolen taholle, missä hoidetaan kohdallesi osunutta sairautta?
      Ja jos soppariin ei kuulu enempää käyntikertoja saman sairauden tiimoilta, voisitko ehkä kysyä pomoltasi joustoa sen verran, että saisit työpaikkalääkärin kautta hakea sen lähetteen ylimääräisillä käynneillä sen verran, kuin asia vaatii saadaksesi lähetteen julkiselle?
      Ja ainahan voi virallisten tahojen kautta pyytää asiaan puuttumista.
      Potilasasiamies voisi olla yksi vaihtoehto, joka ainakin osaisi neuvoa, kenen puoleen kääntyä tuossa tilanteessasi, kun työterveyshuolto ei kata enempää hoitoa ja julkinen käskee käymään työterveydessä.
      Kuulostaa kyllä, että julkinen puoli on laiminlyönyt velvoitteitaan asian suhteen. Kai olet selittänyt heille, että työterveydenhuolto ei kata hoitoa tämän asian tiimoilta pidemmälle?

    • Anonyymi

      Työterveyslääkärisi vasikoi sinusta työnantajalle vaivasi takia.Seuraavaksi yt-menettely vaitolosopimuksin.Työnantaja haluaa välttää saikkupalkat korotetut TYEL-maksut ja työterveydenhoitokulut osaltasi.Seurasin läheltä erään työntekijän kohtelua julkisella puolella vastaavanlaisessa tapauksessa.Kun työntekijät siirtyi julkiselta puolelta yksityiselle vanhoina työntekijöinä alkoi karsinta välittömästi. Kaikki temput otettiin käyttöön.Kun tämä nainen palasi lyhyen sairasloman jälkeen töihin oli hänen työpiste kadonnut avokonttorista.Pahin työpaikkakiusaaja(yli 10 vuotta) nimettiin lähimmäksi esinaiseksi vaikka henkilö oli kannellut tästä sekä yksityiselle työterveyslääkärille että pom olleen.Lopputulema irtisanominen vaitiolosopimuksella johti työkyvyttöm yys eläkkeelle ennen aikojaan.Maan tapa pidä puolesi tee asiast julkinen nyt heti somessa ja työpaikalla.Kelan selvännäkijälääkärit tehtailee diagnooseja näkemättä ko. henkilöä Eiku voimia.

      • Anonyymi

        Noinhan vajaakuntoisille helposti käy. Kiusattu jopa järjestetään tk-eläkkeelle tekaistulla diagnoosilla. Avainhenkilöiden ja työterveyden sujuvalla yhteistyöllä sellainenkin onnistuu.

        Ilmeisesti lääkärillä päästäkseen pitää sitten olla valmis muistuttamaan vaikka potilasasiamiehestä. Sitä keinoa en ole vielä koettanut.

        Työnantaja on jo tietoinen diagnoosistani, koska tehtäviä pitäisi räätälöidä, mikä taas ei nykyistä työnkuvaa muokkaamatta onnistu. Asiasta ei ole vielä päästy edes neuvottelemaan. Mikäli yt:t tulee, tulee myös kenkää. Minulla on ikää ja matkan varrella on karttunut kokemusta myös savustettavana olemisesta, joten sillä saralla mikään tuskin yllättäisi.


      • Anonyymi

        Haluaisin tietää lisää yt-neuvotteluista, joissa on vieläpä vaitiololupaus.

        Ovatko nämä siis henk.koht. erikoiskohtelua vajaatyökykyiselle ikääntyneelle työntekijälle?

        Miten niissä yleensä käy, jos ja kun työnantajalla ei ole antaa sopivaa räätälöityä hommaa?


      • Anonyymi

        Psykopaattien valta ja voimahan täällä pitkälti jyllää Olen vieraspaikkakuntaalaisille koettanut selvittää karmeita TH-kokemuksiani Helsingissä, mutta heillä on vaikeuksia uskoa niitä todeksi.


    • Anonyymi

      Alkaa olla jonkinmoinen ongelma, ettei kroonista sairautta potevalla välttämättä enää ole hoitosuhdetta mihinkään tahoon.

      Työterveyshuolto työntää asiakastaan julkiselle, joka taas työntää tätä työterveyshuoltoon. Kun terveyspalveluihin ottaa yhteyttää, pitää ensimmäiseksi selittää, miksi pyrkii juuri heidän puheilleen, koska aina muka kuuluu jonkin toisen tahon vastuulle.

      • Anonyymi

        Ja erikoisairaanhoitokin voi pestä kätensä työntämällä omalle terveysasemalle. Selväähän se on, että ei siellä terveysasemalla ole esim. sydäntautien asiatuntemusta, eivätkä yleensä uskalla lähettää kovin montaa kertaa takaisin keskus-sairaalaan. Omalla kohdalla tunnollinen ja rehellinen ulkomaalaisperäinen naislääkäri lähetti kahdesti, mutta ei nyt sitten ole enää omalla terveysasemallani.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe