Suomessa Nato-vastustajien perustelut eivät ole loogisia

Anonyymi

Suomessa Nato-vastustajien perustelut eivät ole loogisia – meidän on turha kuvitella, että lintukotomme säilyisi koskemattomana, jos näyttelemme puolueetonta

Suomessa Nato-vastustajien perustelut eivät ole loogisia, vaan ne myötäilevät Venäjän disinformaation tulvaa. Vastustajien mukaan Naton jäsenenä Suomi olisi sodan etulinjassa. Todellisuudessa Nato-jäsenyys ei kuitenkaan vaikuta mitään Suomen sijaintiin kartalla diktatuurin ja demokraattisten valtioiden välissä.
Antti Roine
Olemme joka tapauksessa etulinjassa – olemme Naton jäseniä tai emme. Yksikään diktatuuri historiassa ei ole pikku naapuriaan säälinyt, jos se on rintamalinjojen välissä. Meidän on turha kuvitella, että lintukotomme säilyisi koskemattomana, jos näyttelemme puolueetonta. Käytännössä konflikteissa olisimme kahden tulen välissä.

Nato-jäsenyyden tarkoitus ei ole lähteä sotimaan kenenkään kanssa. Nato on puolustusliitto, joka turvaa jäsenvaltioiden alueellista koskemattomuutta. Nato-jäsenyyden tavoite on nostaa merkittävästi hyökkäyskynnystä. Tästä johtuen Venäjä uhkaa nyt Ukrainaa eikä Viroa.

Venäjän vaatimus turvallisuutensa takaamisesta on tietysti oikeutettu, mutta sitä ei voida tehdä yksipuolisella sopimuksella, eikä varsinkaan ilman kaikkien osapuolien hyväksyntää. Neuvotteluja on tietysti syytä jatkaa. Tavoitteena tulee olla, että kaikkien osapuolten turvallisuus ja itsemääräämisoikeus voidaan taata.

NÄYTTÄÄ kuitenkin siltä, että Venäjä haluaa yksipuoliset turvallisuustakuut – ja oikeutuksen kasata omille rajoilleen hyökkäysaseita, solmia sotilasliittoja, miehittää pienien naapuriensa alueita Georgiassa, Krimillä, Itä-Ukrainassa, sekä tukea Valko-Venäjän ja Kazakstanin itsevaltaisia diktaattoreita.

Budapestin sopimuksessa 1994 Venäjä, Yhdysvallat ja Britannia vahvistivat Ukrainan maantieteellisen yhtenäisyyden ja lupasivat suojata tätä ulkopuolista aggressiota vastaan. Tämä paperi ei ole kuitenkaan mitenkään estänyt Venäjän aggressioita.

On myös hämäystä väittää, että EU jotenkin suojelisi sotilaallisesti Suomea, koska mitkään direktiivit eivät ennenkään ole diktatuureja hetkauttaneet. Puolustusliitto Ruotsin kanssa tarkoittaisi käytännössä sitä, että Suomen maaperästä tehdään sotatanner, koska kukaan valtio ei halua sotia omalla maaperällään.

Väite, että Suomella ei ole syytä huoleen, koska Venäjän vaatimukset kohdistuvat pelkästään entisiin Varsovan liiton maihin on myöskin harhaanjohtava. Meidän kannattaisi muistaa, että myös Suomi oli osa Venäjää vähän yli sata vuotta sitten.

UKRAINA on väkiluvultaan yli kahdeksan kertaa suurempi maa kuin Suomi, pinta-alaltaan se on lähes kaksi kertaa suurempi. Tästä huolimatta on arvioitu, että Venäjä voisi halutessaan valloittaa Ukrainan muutamassa päivässä. Minkälaisella logiikalla ja kustannuksilla suomalaiset voivat yksinään tarjota uskottavan vastuksen viisikymmentä kertaa suuremmalle itänaapurille?

Suomi käyttää puolustusmenoihin lähes kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan, todellisuudessa luku on merkittävästi suurempi, koska siihen ei ole laskettu asevelvollisten työuran viivästymistä. Tämä täyttää hyvin Nato-maiden vaatimukset, eli Suomen Nato-jäsenyys ei kasvattaisi merkittävästi kustannuksia, mutta antaisi meille uskottavan puolustuskyvyn, jota diktatuurit kunnioittavat.

Suomalaisen Nato-keskustelun paradoksi on, että koskaan ei ole sopiva aika hakea jäsenyyttä. Samalla annetaan ymmärtää, että tarvittaessa meillä on Nato-optio takataskussa. Käytännössä tämäkään väite ei ole totta, koska silloin kun todellinen tarve tulee, niin meitä ei voida enää hyväksyä jäseneksi. Eihän sotaa käyvää Ukrainaakaan ole hyväksytty jäseneksi.

D

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Suomessa Nato-vastustajien perustelut eivät ole loogisia – meidän on turha kuvitella,
      että lintukotomme säilyisi koskemattomana, jos näyttelemme puolueetonta"

      Toistaiseksi on säilynyt..

      • Anonyymi

        No on nyt noin 30 vuotta.... en silti jättäisi olemassaoloamme sen varaan, että 30 viimeistä vuotta olemme saaneet olla kokolailla rauhassa itänaapuriltamme. Muutamia uhkailuja, sanallisia ja ihan konkreettisiakin, on tosin ollut.

        Hyvä kuitenkin huomata, että Suomi on toistaiseksi enää ainoa Venäjän Naton ulkopuolinen maa, jossa on rauha ja joka on itsenäinen. Ainoa. Käytännössä Venäjä on hyökännyt ja sotinut lähes koko 2000-luvun aina jotain naapurimaataan vastaan enemmän tai vähemmän. Tämä viimeisin hyökkäys jo 8 vuotta jatkuneessa sodassa olikin kovempi pala, ettei vaan kohtalokas Putinille ja Venäjälle.


    • Anonyymi

      No entäs tämä perustule mikäli Suomi on Natossa ja Usa ja Venäjä ajautuisi konfliktiin..niin olisimme automaattisesti sodassa Venäjää vastaan vaikka meillä ei olisi mitään ristiriitoja heidän kanssaan...
      Kamalinta tässä tilanteessa olisi se että Naton Pentagonin kenraalit ottaisi täällä käskyvallan Suomen puollustusvoimista ja komentaisi meidän poikia sotimaan itärajalle vaikka meillä alunperin ei olisi ollut mitään riitoja itänaapurimme kanssa.
      Lisäksi olisimme varmasti ensimmäisiä maita mikä saisi rautaa niskaan Venäjältä mikäli olisimme Natossa kun länsi goaliitto ajautuisi konfliktiin Venäjän kanssa vaikka meillä ei olisi edelleenkään minkäänlaista kahden keskistä erimielisyyttä...
      No meidän perheestä lähtee jokunen eroa reservistä anomus vetämään kun Natoon liittyminen julkistetaan... todennäköisesti jo ennen kesää..

      • Anonyymi

        Se riski, että Venäjä hyökkäisi tavalla tai toisella USAn kimppuun, on olematon. Sekään, että Venäjä hyökkäisi edes jonkun natomaan kimppuun on hyvinkin epätodennäköistä, jos nuo toteutuisivat, niin Venäjähän tekisi siinä itsemurhan. Vaikka Putinille kuten diktaattorille yleensäkään, ei hänen valitsemansa jeesmiesneuvonantajat uskalla kertoa muuta kuin mitä hän haluaa kuulla, kuten nähty on Ukrainan osalta, niin hyökkäys täysin ylivoimaista vastusta vastaan on vähän eri juttu. Ja eiköhän Venäjän armeijan heikko kyvykkyys ole nyt viimeistään selvinnyt Putinillekin Ukrainassa, niin luulisi senkin hillitsevän sotaintoa.

        Näin ollen riski, että Suomi Naton jäsenenä joutuisi johonkin sellaiseen sotaan, johon Naton ulkopuolella ei joutuisi, on olematon.

        Sen sijaan riski joutua Venäjän ’sotilasteknisten toimenpiteiden’ eli siis hyökkäyksen kohteeksi on jo huomattavasti suurempi Naton ulkopuolella. Suomi on tätänykyä enää ainoa Venäjän eurooppalainen rajanaapuri, joka ei ole natomaa ja on saanut olla kokolailla rauhassa Venäjän toimilta, muutamia uhkauksia ja konkreettisiakin toimenpiteitä lukuunottamatta. Ja noita uhkauksia on nyttemmin tullut usein ja ne ovat kovempia.

        Venäjä on vaarallinen ja täysin arvaamaton ja tyystin epäluotettava diktatuuri. Sen toimien ennustaminen on jokseenkin mahdotonta.


    • Naton jäsenenä emme ole missään rintamassa. Uskottavan puolustuksen alueille, joksi myös Nato luetaan, ei ole maailmanhiostorian aikana tehty sotilaallista hyökkäystä. Nyt nimenomaan olemme Venäjän ikisotien eturintamassa. Naton jäsenenä eturintamana oleminen loppuu. Natovastustajien järjenjuoksussa ei ole koskaan ollut logiikkaa joka on sopusoinnissa historiallisten tosiasioiden kanssa.

    • Anonyymi

      Kun on tosissaan puolueeton kuten Sveitsi niin Suomi säilyy puolueettomana mutta näytelty puolueettomuus ei auta kuten ei NATOkaan

      • Anonyymi

        Sveitsi on länsimaiden ympäröimä. Sillä ei ole mitään uhkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sveitsi on länsimaiden ympäröimä. Sillä ei ole mitään uhkaa.

        Mihinkäs se Sveitsi sitten F-35 hävittäjiä tarvitsee? ?? ???? ?????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sveitsi on länsimaiden ympäröimä. Sillä ei ole mitään uhkaa.

        Sveitsin maantieteellisellä sijainnlla on helppo olla puolueeton! Natossa EMME OLE PUOLUEETTOMIA, mutta olemme osa 29:n maan yhteisöä, jka arveluttaa hyökkääjää toislla tavalla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihinkäs se Sveitsi sitten F-35 hävittäjiä tarvitsee? ?? ???? ?????

        Puolustukseen! Yhtä hyvin voit kysyä, että mihin Sveitsi tarvitsee poliiseja!


    • Anonyymi

      r......n itkijät näyryytetään kunnolla

    • Anonyymi

      Eliitti ei enää uskalla katkeroituneelle Suomen kansalaiselle asetta antaa.
      NATO on viimeinen oljenkorsi tässä sortuvassa korttitalossa.

      Nallen kartanoa kuitenkin pitäisi jonkun puolustaa.

      • Anonyymi

        Tottakai uskaltaa ja maanpuolustus on varsin suosittua! Suomalainen haluaa puolustaa maataan eikä katkeroituneen stallarin sepitelmät sitä halua horjuta!

        Stallarin elämä romahti kolme viikkoa sitten ja nyt on alamäki kaiken aikaa jyrkentynyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai uskaltaa ja maanpuolustus on varsin suosittua! Suomalainen haluaa puolustaa maataan eikä katkeroituneen stallarin sepitelmät sitä halua horjuta!

        Stallarin elämä romahti kolme viikkoa sitten ja nyt on alamäki kaiken aikaa jyrkentynyt!

        Huvittavaa asiassa on se, että stallari ITSE ajaa kaksilla raiteilla!

        Toisaalta VÄITTÄÄ, ETTEI Suomella ole mitään vaaraa ja sitten väliin ITSE uhkailee Suomea tähän tapaan:

        Suomi tullaan liittämään Venäjään enemmin tai myöhemmin ja sehän on hyvä juttu. Köyhemmätkin saavat sitten esim sähköä yms. Nythän lähivuosina sitä ei vähempi varaisilla ole mahdollisuutta saada Suomessa.

        Miksi venäjän täytyy antaa hankkia tukikohtia suomesta. 11.10.2021 12:5

        Tervetuloa Venäjän tukikohdat. Putin on hyvä presidentti, hän valvoo Suomen enemmistön etuja ettei täällä nato ja natottajat hillu. Kiitoksia suuresti presidentti Putin suuresta

        No nyt on pikku-ukko pahasti sekaisin...


        Anonyymi
        17.12.2021 18:21
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi liitetään takaisin Venäjään, ennemmin tai myöhemmin


        Venäjän kysymys NATOlle, Etyj:lle ja Suomelle
        W
        Anonyymi
        01.02.2022 14:53


        Asiallinen homma olisi pistää Suomea kohti tulemaan riittävästi pommeja, eiköhän ne Suomen rakkien suut menisi suppuun jos mitään jäljelle jäisi.

        Taivaaseen vai Natoon


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      382
      4505
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      283
      2502
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      144
      1803
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1554
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1463
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1307
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1305
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1226
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      46
      1214
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1063
    Aihe