Vuokranalennuksesta

Anonyymi

Muutimme vuokra-asuntoon marraskuussa, kun haimme avaimen tulimme tarkastamaan asunnon niin yhdestä huoneesta puuttui lista yhdeltä seinältä. Muutaman puhelun kun soitin niin sain oikean ihmisen kiinni joka kertoi meille että huoneeseen tehdään lattiaremontti eikä sinne saa viedä tavaraa ollenkaan, meille ei tällaisesta oltu kerrottu mitään, tokaisi vain että olisi pitänyt meille kertoa siitä. Pyysin isännöitsijältä vuokranalennusta siltä viideltä päivältä joka remontissa kesti kunnes sain tavarat huoneeseen, aikaisemmin ei remonttia pystynyt tekemään koska toimeksianto oli annettu liian myöhään. Isännöitsijä lupasi että saamme vuokranalennuksen kunhan on selvitellyt asiaa muttei hän ole palannut asiaan eikä häntä saa kiinni mistään vaan asiat täytyy hoitaa vuokranvälitysfirman kautta.

Tänään kävi huoltomies meillä ja hän kertoi että keittiössä on sama homma edessä jossa kestää kolme päivää! Sekä kylpyhuoneessa on tehty kaato väärin joten todennäköisesti sielläkin on remontti edessä.

Jätin isännöitsijälle soittopyynnön mutta mitä tehdä jos hän ei ole yhteydessä minuun? Mihin voin olla yhteydessä näissä asioissa? Lain mukaan minulla kuitenkin on oikeus saada vuokranalennus remonteista.

Olemme tehneet asuntoon sopimuksen jota ei voi vuoteen irtisanoa sopimussakon uhalla mutta onko minulla perusteet purkaa vuokrasopimus kun asunnon remontin tarvetta ei ole kerrottu asuntoa vuokratessa? Kai vuokranantajallakin pitää olla tässä tilanteessa jotain velvollisuuksia, on suoraan sanottuna kusetettu olo kun on remonttikunnossa olevaa asuntoa vuokranneet ilman ilmoitusta meille.

5

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ota yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Aiemmin sieltä on saanut apua. En tiedä onko lainsäädäntö muuttunut. Vuokralaisella voi olla myös oikeus purkaa vuokrasopimus, jos asunto ei olekaan asumiskunnossa.

    • Anonyymi

      Vuokralaiset VKL ry on valtakunnallinen vuokralaisten ja asumisoikeusasukkaiden edunvalvoja ja neuvonantaja. Jäsenet saavat maksutonta neuvontaa ja voivat käyttää jäsenpalveluita ja osallistua jäsentoimintaan.

    • Anonyymi

      Isännöitsijällä ei ole mitään tekemistä sinun vuokrasuhteesi kanssa. Ota yhteyttä vuokranantajaasi. (Vinkki, isännöitsijä ei ole vuokranantajasi)

    • Anonyymi

      Nuo ovat niin pieniä haittoja, muutama viikko, että mitään oikeutta vuokranalennukseen ei ole. Perinteinen putkiremppa voi oikeuttaa vuokranalennukseen, silloinkin ehkä 50 % alennus (mikäli asunnossa voi kuitenkin asua), julkkariremppa ja parveke poissa käytöstä niin alennus ehkä 5-10 %.

      Mutta joku muutaman päivän asumishaitta ei todellakaan oikeuta mihinkään vuokranalennukseen!

      P.S. Mikäli aloittaja saa toimeentulotukea, niin mahdollinen vuokranalennus vähennetään suoraan toimeentulotuesta, eli ei hyödytä vuokralaista mitenkään. PISTE.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe