Vainajan ulosottovelat ja täydennysperukirja

Anonyymi

Hei.

Kaipaisin apua liittyen vainajan velkoihin. Perukirja on laadittu ja lähetetty ulosottoon, mutta sain silti postissa maksukehotuksen veloista, joista osa oli kasvanut korkoa ja yksi oli tullut vireille perunkirjoituksen jälkeen. Perukirjaa on tuskin siis ehditty vielä käsitellä, koska pesä on varaton, eikä mitään maksuja kyetä tekemään.
Kysymykseni liittyy lähinnä täydennysperukirjaan. Kaikki maksukehotuksessa olevat velat ovat merkittynä perukirjaan, mutta ovat kasvaneet korkoa ja yksi oli siirtynyt ulosottoon. Tarvitseeko näitä korkojen kasvuja ja ulosottoon siirtymisiä merkitä täydennysperukirjaan, vai riittääkö että ne ovat siellä sellaisina kuin ne olivat perunkirjoituksen hetkellä? Tarkoitan siis sitä, että pitääkö minun tehdä aina uusi täydennysperukirja, jos jokin velka kasvaa korkoa tai siirtyy ulosottoon?

3

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis varaton pesä, jolla vain velkaa, siis konkurssikelpoinen, jossa ulosotoilla ei ole mitään merkitystä, koska mitään ei ole ulosmitattavissa.

      Lain mukaan vain, jos perunkirjoituksen toimittamisen jälkeen kuolinpesään ilmaantuu uutta varallisuutta tai velkaa, on kuukauden kuluessa järjestettävä täydennysperunkirjoitus.

      Koska velat eivät ole uusia, niiden uusia muodostuneita kuluja ei tarvitse enää erikseen ilmoittaa, eikä täydennysperukirjaa tarvitse tehdä.

      • Anonyymi

        Aivan oikein, lisään vain sen verran, että aloittajan mainitsema kuolinpesä tulee hakea konkurssiin, koska laissa vaaditaan pesän haltuun ottajaa ryhtyä niihin toimiin jotta voidaan tehdä pesän selvitys ja kun pesä haetaan konkurssiin on se pesänselvitys jolloinka pesän haltuunottaja ei joudu henkilökohtaiseen vastuuseen pesänveloista.

        Jos ymmärrän oikein tai olen tajunnut, niin pesän konkurssihakemus tehdään D- ja VTvirastoon..

        T. Lawetorder

        Jk. Olishan se tietysti vajavainen kommentointi tehnyt jälleen aasitta-ajajalle rahuskaa, mutta lisättinpä nyt ilmaiseksi aloittajalle, että voi sen hakemuksen ja toimet tehdä ihan itse hakeutumatta maksulliseen ns. pälvelyyn..


      • Anonyymi

        Kuolinpesän konkurssia haetaan käräjäoikeudelta, jonka alueella vainajalla oli kotipaikka tai jonka alueella hän vakituisesti asui.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe