Ukrainanpakolaisia Puolangalle.

Anonyymi

Pormestarin pitäisi olla aktiivinen saamaan ukrainalaisia pakolaisia Puolangalle , Täälläon tilaa asunnoissa ainakin 500 pakolaiselle. Asunnot pysyisivät käyttökunnossa ja niistä saisi vuokratuloja. Valtio olisi saatava maksamaan asunnon vuokraajille vuokratukea. Osa pakolaisista on lehtitietitietojen mukaan se verra varakkaita, etteivät mene asumaan pakolaiskeskuksiin . Nyt pitäisi kunnan sopiaValpun ja muiden bussifirmojen kanssa hakemaan pakolaisia Puolasta. Silloin voitaisiin valkata sopivimmat pakolaiset. Pormestari ja Toni voisivat tehda esittelyvideon Puolangsta, kun heillä on siihen kokemusta.

29

2357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten sitten tämmöinen pikkuseikka kuin kielimuuri? Onko tarpeeksi kieltä osaavia tulkeiksi? Lasten koulunkäynti , montako venäjää osavaa opettajaa löytyy? Ehkä on parempi heille että menevät Kajaaniin,Sotkamoon taikka Sumppisalmelle kun sinne käpykylään kyräiltäväksi, sen kuntalaiset kyllä osaa, eritoten parlamentissa.. 🤣

      • Anonyymi

        Aloitus kaatui puolankalaisten kielitaidottomuuteen?


    • Anonyymi

      Voisin sinkkumiehenä majoittaa useita lapsettomia täysikäisiä naisia.

      • Anonyymi

        Majoitus 80 v mummoille on täten kunnossa. Anna osoite.


      • Anonyymi

        tarkoitit varmaankin peräkammarinpoikana


    • Anonyymi

      Ei oo todellista...

    • Anonyymi

      Tosi hyvä idea.

    • Anonyymi

      Maahanmuuttovirasto hommaa tulkit. Samoin käytetään paljon etätulkkausta videon kautta, se ei koulussa tule kysymykseen mutta tulkkeja on ja saadaan.

      • Anonyymi

        Tulkkejako kannattaa kuljettaa Oulusta aski koska polttoaine on halpaa ? Tulijat kannaa keskittää kaupunkeihin.


      • Anonyymi

        Venäjää ja Ukrainaa taitamaton kuvittelee, että tulkkien välityksellä elämä soljuisi Puolangalla. Alla kahdessa viikossa kaaos ottaisi vallan.


    • Anonyymi

      Junayhteydet hieman heikon puoleiset. Paras hakeutua lähelle Norjan rajaa.

    • Anonyymi

      Suomalaiset ja ukrainalaiset ovat taistelleet isommin kaksikertaa . Ensimmäisen kerran Ruotsin aemeijan alaisuudesa Pultavassa. 1709 . Kun Ruotsi esiintyi euroopan omistajana, mutta hävisi siellä Venäjälle. ja se on osa syy ruotsalaisten Venäjä vihaan. Siihen loppui Ruotsin suurvalta asema. Suomalaiset ovat saaneet osansa ruotsalaisten vihasta kun ruotsalaisten pääjoukot odottivat 12000 sotilaansuorittamaa huoltokuljetusta, jossa oli pääasiassa suomalaisia. Kuljetus pääsi reilun sadankilometpin päähän ruotsalaisista pääjoukoista kun venäläiset hyökkasivät sen kimppuun.. Suomalaiset ja ja muut huoltokolonnalaiset olivat kuitenkin juoneet itsensä humalaan kolonnan viimoista ja kolonna tuhoitui. Tykit, ampumatarvikkeet ja elintarvikkeet jäivät venäläistenhalttuun. 12000 huoltokolonnasta pääsi yhteyteen pääjoukkojen kanssa 6000 ja olivat pääosin taistelu kyvyttömiä Venäjä ja ukraina oli tuolloin yksi ja sama valtio. Ruotsi ja suomi olivat myös sama valtio. Nykyisen Ukrainan alueen Pultavassa.loppui Ruotsin suurvalta asema. Toinen taistelu suomalaisten ja ukrainalaisten välillä oli talvisodassa Raatteen tiellä. Venäjä lähetti ukrainalaiset taistelemaan suomalaisia vastaan tuhoisin seurauksin ukrainalaisille. Nyt olisi suomalaisten ja ukrainalaisten lyödä rauhan kättä. Puolankalaistn tulisi olla aktiivinen ottamaan ukrainalaisia pakolaisia.

      • Anonyymi

        Sipilä kutsui muslimitaustaiset partajullikat maahamme tunnetuilla seurauksilla. Ukrainalaisten kutsuminen aukaisee itärajan ennen kaikkea sellaisille joiden avulla itäraja häviää luonnollista tietä kartalta. Suomi on rikas maa mutta täällä asuu harvinaisen tyhmä kansa.


    • Anonyymi

      Älyluurissa kääntäjä sovelus ei kielimuuria.

    • Anonyymi

      Jos paikalliset eivät tule toimeen edes keskenään, niin mitenkähän sitten Ukrainalaisten kanssa... 🤪

      • Anonyymi

        Jospa paikalliset olisi kainuulaisittain vieraskoreita


    • Anonyymi

      Nyt on Ukrainalaisissa ihan oikeasti turvapaikkaa tarvitsevia naisia ja lapsia, miehet ovat suurimmaksi osaksi jääneet puolustamaan kotimaataan.

      Oli päin vastoin kun lähi-idästä ja afrikasta lappaa sotilaskarkureita ym. parhaass iässä olevia miehiä, näitä sitten tietynlainen suomalaissuvakki paapoo posket hehkuen ;)

      • Anonyymi

        Pikku-ukko joka sai potkut kunnanjohtajan tehtävästä piti aikoinaan tilaisuuden auditoriossa. Uteliaita kuulijoita oli paljon. Etenkin nuoria perheenäitejä. Pikku-ukko aikoi hankkia karvakäsipoikia Langalle. Perusteluinaan esitti että muutkin kunnat hyödyntävät valtion avustuksia karvakäsipoikiin. Kunnanelätti Pikku-ukko ei käsitä, että ei ole erillistä verokassaa vaan vain yksi palkansaajalta perittävä ennakkovero. Jäi hankkimatta, kun tilaisuuden järjestäjät kuulivat perheenäitien mielipiteet veroavustusten hyväksikäyttöön ja karvakäsipoikiin Langalla.


    • Anonyymi

      Ois se hyvä kun Langalle saatas näitä Ukrainalaisia äitejä ja lapsia. Miehiähän sieltä ei olisi tulossakaan. Naisten joukossa on opettajia joita voitaisiin työllistää kouluun, tulisi vähä eloa sinnekin. Äidit menisi mielellään marjamettään, he ovat tottuneita majrjan poimioita. Pienemmät lapset työllistäisivät perhepäivähoitajia ja valtiolta saatan kulut pois, verorahat jäisi suurimmalta osin Langalle, loppus höpöttötäminen tuulivoimaloista.

    • Anonyymi

      Aina pitää ajatella asia ukrainalaisen kannalta. Ei kannata tuoda heille enää enempää kärsimystsä sijoittamalla sellaiseen peräkylään kuin Puolanka. He haluavat isoihin kaupunkeihin, jos ovat elämänsä eläneet suurkaupungeissa. Etelä-Suomessakin on tyhtiä asuntoja, mutta jos ei ole kunnollisia kulkuyhteyksiä tai omaa-autoa on hankala kulkea töihin jos sellainen löytisikn.

      • Anonyymi

        Puhut kyllä asiaa, ehkä voisi menetellä niin että kysyttäisiin heiltä itseltään millaiseen ympäristöön he haluaisivat sijoittua. Jos joku tai jotkut haluaisi Puolangan kaltaiseen kuntaan niin otettaisiin.


    • Anonyymi

      peltola kylläkin,mutta jos tarkoitat persu haapalaa,niin unohta asia.tänään näki,että persut on lopun eellä,samoin kuin on eduskunnassa.

      • Anonyymi

        Eduskuntavaalit ratkaistaan kaupungeissa ja Ruotsin rajalla tyriminen v. 2015 näkyy kaupunkien katukuvassa ja vaalituloksissa pitkälle tulevaisuuteen. Kaupunkien vetovoima heikkeni myös tuntuvasti.


    • Anonyymi

      Porukoo langalle, aivan sama ketä! Lauantai aamulla raitia ajaessa pari mumoa rolalla etenee muu porukka viettää aikaa paikassa kohmelo..

    • Anonyymi

      Toevotan pakolaeset Puolangalle tervetulleeksi. Väki vähenee niin toisivat meille rahaa ja asukkaita.
      Tervetuloa

      • Anonyymi

        Puolanka ei tarvitse edes ulkomaalaisia marjanpoimijoita. Vain ja ainoastaan varakkaita veronmaksajia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe