Polysuhde, ei-monogaaminen suhde?

Anonyymi

Millaisia kokemuksia teillä on suhteesta polyamorisen henkilön kanssa? Tai millaisia kokemuksia teillä on ei-monogaamisista suhteista? Suhteista, joissa tavoite ei ole edetä perinteisen suhdehissin mukaisesti?

15

622

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä tarkoittaa suhdehissi? Onko tapailu -> vakituinen seurustelu -> yhteenmuuttaminen ?

   • Anonyymi

    Jep, naimisiinmeno, lapset...


  • Anonyymi

   On kokemusta. Suhtaudun asiaan niin ett tää on vain lyhytaikainen juttu omalta osaltani. Hyväntuulinen ja lempeä nainen kaikenkaikkiaan.😉

  • Anonyymi

   Ei mitään kokemusta, mutta voisin kuvitella olevani avoin suhteessa joissakin asioissa. Näin sinkkuna aika hypoteettinen tilanne sinänsä, kun ensin pitäisi olla se suhde. Eniten suhteessa merkitsee yhteinen arki ja läsnäolo siinä. Muista suhteen osa-alueista voisi neuvotella. En oikein ymmärrä, että miten se estäisi suhteen etenemistä. Vai ajatellaako tässä, että olisi useampi henkilö rinnakkaissuhteessa, ja kaikkien arkielämät olisivat erikseen tahoillaan?

   • Anonyymi

    Kyllähän käytännön asiat saisi aina soljumaan, mutta sydäntäni en voisi jakaa. Yhden naisen nainen olen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän käytännön asiat saisi aina soljumaan, mutta sydäntäni en voisi jakaa. Yhden naisen nainen olen.

    Minusta sydän on juuri siinä arjen läsnäolossa, mikä merkitsee eniten. Missä se on, ellei siinä? Miten käytännön asiat soljuvat ilman läsnäoloa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minusta sydän on juuri siinä arjen läsnäolossa, mikä merkitsee eniten. Missä se on, ellei siinä? Miten käytännön asiat soljuvat ilman läsnäoloa?

    Kalenterin voisi käytännössä helposti jakaa, mutta mieltäni en. Ja olet ihan oikeassa, yhteisessä elämässä se sydänkin tulee tai ei tule vastaanotettuksi.


  • Anonyymi

   Mullakaan ei ole kokemusta eikä kiinnostustakaan. Yksi nainen riittäisi mainiosti loppuiäksi ja parisuhde on tähtäimessä.

   Jos huvikseen lähtisi miettimään, ehkä triangelityyppinen suhde vielä menisi käytännön kannalta. Muuten tulisi aikamoinen sumpliminen ja kalenterointi, jos vaikkapa mulla olisi kaksi naista joilla myös kaksi jne. Entä lomat, joulut ja juhannukset, miten ne jaettaisiin siinä. Rahaakin palaisi pidemmän päälle, kun monen kanssa treffailisi. Olisi illalliset, teatterit, yhteiset reissut. Kaikki vähintään kahteen kertaan. Omaa aikaa ei jäisi ollenkaan, harrastukset pitäisi lopettaa jne. Yhtäkkiä ei voisi lähteä mihinkään, jos tulisi mieleen vaikka leffaan meno tai muu. Kait pitäisi sopia vakipäivät tms.

  • Anonyymi

   Mikä hiton suhdehissi? Onko normaali rakkaussuhde nykynuorten kielessä suhdehissi?

  • Anonyymi

   Ei tule kyllä mieleen mitään varsinaisia hyötyjä monosuhteeseen verraten. Monosuhteessa saa kaiken, muissa palasia kakusta.

   • Anonyymi

    Monosuhteessa saa monosta.


   • Anonyymi

    Monoilusta voi kai sitten saada monenlaista kakkua ja paloja sitä ja tätä. Itse haluan antaa ja saada enemmän ja syvemmin.

    Onhan sekin tietynlaista monoilua, jos vaihtaa naista muutaman vuoden sykleissä. Sellaisessakin saa monenlaista, ehkä se sopii joillekin, minulle ei. En halua jakaa mieltäni kahtia ja mulla sellaisessa repeisi sydänkin. Haluun antaa itseni kokonaan, en palaa yhdelle ja toista toiselle.

    Minulle sopii hyvin monet ihmissuhteet päällekkäin osa on kavereita, osa ystäviä, mutta syvimmät läheisyyden tasot haluan jakaa vain yhden kanssa.


  • Anonyymi

   Seksuaalisista suuntauksista eniten polyamoriasta kiinnostuneita löytyy biseksuaalien joukosta, näin siis ainakin erään tutkimuksen mukaan. Jotenkin se ei vaan vaikuta meikäläisten jutulta, heteroista taas en tiedä.

   • Anonyymi

    Tuotakin asiaa liioitellaan, taitaa olla jonkinlainen trendijuttu nykyään, ja osa nuorista tuntee pakkoa mennä siihen mukaan, vaikka ei kiinnostaisikaan. Keski-ikäisissä suurin osa etsii parisuhdetta, tai sitten pelkkää seksiä ja hengailua ilman mitään sitoutumuksia.


  • Anonyymi

   Ei olisi aikaa semmoiseen pyöritykseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   6296
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   3600
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   2860
  4. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   63
   2686
  5. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2256
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1449
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   52
   1431
  8. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   171
   1379
  9. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   1109
  10. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   354
   996
  Aihe